Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2341727

Regisztrált felhasználók
száma:
23145

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1612

Utolsó 5 látogatónk:
Notram
2019-04-26 00:48:16
Bianka Price
2019-04-26 00:25:57
Peplee
2019-04-26 00:10:03
9754086211
2019-04-25 23:26:46
szyty
2019-04-25 22:43:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Sanzoku no Musume Ronja (TV)
Ronja the Robber's Daughter * * * *
山賊の娘ローニャ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:55:48
Létrehozás időpontja: 2014-10-16 18:22:19
Eddig megtekintve: 1462 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Kaland; Kodomo;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2014

Ismertető:

Egyszer volt, hol nem volt... volt egyszer egy erdő. Ebben az erdőben bizony rablók jártak.
Egy szép napon - jobban mondva, egy viharos éjszakán - a rablók vezérének, a nagyhangú Mattisnak várandós felesége éppen szüléshez készülődik. Még sohasem született gyermek a Mattis-várban, Mattisnak és rablóbandájának sasfészkében. A rablók, élükön a vén Skalle-Perrel, lelkendezve várják a kisgyermeket, aki Mattis után a következő leendő rablóvezér. A mennydörgő villámokkal szabdalt éjszakán, amelyben a szülésre odagyülekező rémek, a nőarcú, madártestű vérlidércek repkednek és sikoltoznak, anyja énekének hangjára világra jön a kisbaba, egy fekete hajú és szemű kis rablólány, aki azon nyomban elrabolja Mattisnak és tizenkét rablójának a szívét. Mattis lányát Ronjának nevezik el, és olyan nagy szeretettel veszik körül, hogy még hivatásukat, a rablást is elhanyagolják, nem bánva, ha elszalasztanak egy-egy zsákmányt csak hogy idejében hazatérhessenek Ronját megetetni.
A kislány azonban, mint minden kisgyerek, hamarosan felcseperedik, és eljön az ideje, amikor az aggódó Mattisnak szabadjára kell engednie a világba, kívül a Mattis-váron, az állatok és különös lények lakta varázslatos Mattis-erdőbe.

Négy dolgot köt gyermeke lelkére a rabló apuka.
Óvakodjék a vérlidércektől, a szürketörpéktől és a Borka-rablóktól.
Ne pottyanjon bele a vad hegyi folyóba.
Ne pottyanjon bele a Pokoltorkába - a Ronja születésének éjszakáján dúló vihar legnagyobb villáma ugyanis éppen a Mattis-várba csapott bele, kettéhasítva azt és a sziklát is, amelyen áll, ezt a szakadékot nevezik a rablók Pokoltorkának.
S végül, térjen haza napnyugta előtt.
Ronja pedig híven követi a szavát, vagy legalábbis megpróbálja. A folyóba esésre például úgy vigyáz, hogy a folyó partján játszik, és így tovább. Aznap pedig, amelyen éppen arra vigyáz, nehogy a Pokoltorkába essen, megismerkedik egy vele egykorú gyerekkel, mégpedig Mattis legnagyobb ellenségének - vagyis inkább ellenfelének, a konkurens rablócsapat vezérének -, az utált és megvetett Borkának a fiával, Birkkel. A két gyerek akár még jóban is lehetne egymással, ha nem volnának szüleik esküdt ellenségek, így aztán kötelező nekik is utálniuk egymást, hát nem?


A történet a svéd ifjúsági író, a számos gyermekkönyvéről híres Astrid Lindgren egyik csodálatos alkotásának anime adaptációja. Nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni, mivel egyik legkedvesebb gyermekkori olvasmányom volt ez a könyv a maga bájos mesevilágával, eleven szereplőivel, izgalmas és okos történetmesélésével. A könyv alapján filmet is forgattak, készült belőle musical és színdarab is, a legújabb adaptációja pedig a Ghibli Stúdió első anime sorozata, Miyazaki Goro rendezésében. Megtalálhatjuk benne a Ghibli-filmekre oly jellemző gazdagon kidolgozott hátteret, a kicsit egyedi megjelenésű karaktervilágot, a kellemes dalokat, újdonságként erősen érződik a komputeranimáció főleg a mozgásokban, amelyhez bizony még hozzá kell szokni, mert eleinte picit különösen (majdhogynem irritálóan) hat egy Ghibli alkotásban. Az anime egy speciális dupla epizóddal indított, majd rendes 25 perces epizódokkal folytatódott, elég jól követve az eredeti gyermekregény által lefektetett történeti vonalakat. Felismerhető benne a könyv hangulata ámbátor erőteljesen "ghiblisített" atmoszférával, kicsit mintha a Chichirót és A vándorló palotát keverték volna bele. Összességében kellemes, pozitív élményt nyújtott az adaptáció, bár nem tartozik az igazán pörgős akciódús animék közé, de kalandokban sem szenved hiányt, ezenkívül van benne elgondolkoztató, tanulságos és megható rész és sok-sok humor is.

Az animét a Ghibli- és Miyazaki-rajongókon kívül azoknak ajánlom, akikben még él a gyermeki rácsodálkozás egy-egy fordulatos mesei történetre, és nyitottak a nem a jelenlegi divatirányzatba tartozó vonalú animék iránt. No és persze természetesen ajánlom mindenkinek a legfiatalabb korosztályokból!
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.