Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2416700

Regisztrált felhasználók
száma:
23878

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
Harag
2019-12-15 09:50:42
csviki18
2019-12-15 09:35:37
Warhammer
2019-12-15 01:46:55
baszdmegnyusz
2019-12-15 00:13:43
entermaster
2019-12-14 23:31:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Tokyo Ghoul (TV)
Toukyou Kushu * * * *
東京喰種トーキョーグール

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-02-16 10:59:00
Létrehozás időpontja: 2014-10-25 19:07:05
Eddig megtekintve: 2862 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Horror; Pszichológiai; Természetfeletti;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2014
Alkotó(k): Ishida Sui

Ismertető:

                                                                                                               Erős Idegzetűeknek!

A 2011-ben induló és mára hatalmas sikernek örvendő Toukyou Kushu (Tokyo Ghoul) című manga anime adaptációja.

Történet:

Kaneki Ken egy csendes és visszahúzódó 18 éves fiú, aki ideje nagy részét olvasással tölti. A leginkább pozitív gondolkodásmódú fiú meglepetésére, egy nap sikerül randira hívnia egy gyönyörű, de annál titokzatosabb nőt, Kamishiro Rizét, aki szintén a könyvek megszállottja. Kaneki másodpercek leforgása alatt beleszeret az előtte álló Rizébe és a jelek alapján meg van győződve, hogy az érzés kölcsönös. Rize viszont nem Kanekire, hanem sokkal inkább Kaneki "húsára" lett figyelmes. Pillanatokon belül elszabadul a pokol és a szegény fiú immár egy ghoullal találja szemben magát, aki könnyűszerrel a földre küldi. Még mielőtt viszont sikerülne megölni -ez esetben megenni- a fiút, csodával határos módon néhány gerenda rázuhan a gyanútlan Rizére, megmentve ezzel Kanekit a biztos haláltól.

A szerencse mindezek ellenére nem a 18 éves fiúnak kedvez. Sebei olyan súlyosak, hogy az orvosok kénytelenek szervátültetést végezni, viszont a szorító idő miatt nincs más választásuk, mint hogy a lehető legegyszerűbb módon helyettesítsék a szervet az eközben már halottnak titulált Rize szervével.

Az operáció sikeres és Kaneki teljes mértékben felépül... Legalábbis azt hiszi... Mivel Rize szerve belőle is ghoult csinált.

"Két tűz között"

A Tokyo Ghoul az emberek és ghoulok közti kegyetlen valóságot vázolja fel a néző számára, bemutatva azt mindkét fél szemszögéből..

Emberek: Az emberek számára a ghoulok nem mások, mint szívtelen éhenkórászok, akik mást sem csinálnak, mint elveszik az emberektől szeretteiket legyen az bárki. Számukra az egyetlen mód a béke megteremtéséhez, ha az összeset kiirtják.

Ghoulok: Az ő szemszögükből is valóban igaz, hogy a ghoulok többsége mást sem akar csak enni, viszont vannak kivételek. Léteznek olyanok kik nem élő embereket, csak öngyilkosságban vagy balesetben elhunyt személyeket fogyasztanak. Ezen felül heves természetük ellenére a ghoulok is érző lények és ugyanúgy alapíthatnak családot, mint az emberek.

Történetünk főhőse immár ghoul tulajdonságokkal, de emberi múlttal rendelkezve kerül e két oldal közé.

"Az vagy, amit megeszel"

Ghoul: Egy faj, aminek tagjai csak az emberek húsával tudják csillapítani az étvágyukat. Külsőre szinte teljesen megegyeznek az emberekkel, azonban természetük és belső felépítésük teljesen eltér. A ghoulok képtelenek az emberi húson kívül bármilyen más táplálékot bevinni szervezetükbe és folyadékok terén is csak a vizet és kávét fogyaszthatják következmények nélkül.

"Elutasítás...Hanyatlás...Elfogadás..."
Az anime Kaneki Ken vívódását mutatja be, ahogy először ellenáll, majd végül összeroppan a ghoul ösztöneinek nyomása alatt.


Szereplők és Társulatok:

Kaneki Ken:
Fél-ghoullá változott 18 éves fiú, aki a Kamii Egyetemre járva teljesen normális életet élt. A Rizével történt incidens óta viszont kénytelen ghoulként élni a már közel sem normális hétköznapjait. Jelentős jellemfejlődésen megy át, ahogy nem marad más választása, mint elfogadni a tényt, hogy már nem ember.

Kamishiro Rize:
19 éves nő és egyben ghoul, aki gyakran tartózkodott az Anteiku kávéházában. Szemet vetett a hozzá hasonlóan könyvimádó Kaneki Kenre, de még mielőtt megehette volna súlyos sérülést szenvedett egy balesetben. Az orvosok az ő szerveit helyezték át a fiúba, aki így fél-ghoullá változott.

~~~Anteiku:~~~
Látszólag egy ártalmatlan és közönséges kávézó, belülről viszont a ghoulok által létrehozott azonos nevű szervezet főhadiszállása. Tagjai kizárólag már elhunyt holttestek maradványait gyűjtik majd fogyasztják el, és nem szándékoznak embereket ölni éhségük csillapítására.

Kirishima Touka:
17 éves fiatal lány, aki ghoulként nőtt fel. Embernek álcázva magát egy átlagos, kedves lánynak látszik, ki barátaival tölti ideje nagy részét. Ghoulként azonban személyisége kegyetlenebb és kíméletlenebb lesz. Az Anteiku pincérnője.

~~~CCG (Ghoul Elhárító Bizottság):~~~
1890. óta működő ügynökség, ami a ghoulokkal kapcsolatos bűncselekményeket vizsgálja. Célja a ghoulok megállítása.

Amon Koutarou:
26 éves, a CCG egyik Első Oszályú Nyomozója. Árvaként nevelkedett fel és személyes tapasztalatok alapján arra a következtetésre jutott, hogy a jelenlegi világ romlott, ezért annak megváltoztatását tűzte ki céljául. A ghoulokat látja a kegyetlenség és brutalitás forrásaként, viszont egy bizonyos eset után megkérdőjelezi ennek valóságalapját.


Vélemény: Véletlen akadtam csak rá az animére és az első részt nézve nagyon semmi komolyat nem vártam tőle. Viszont nem telt el még 14 perc sem és már magával ragadott. Bátran ajánlom azoknak, akik szeretik a drámai, sötétebb stílusú animéket.


      photo TokyoGhoul1_zps91b5b9a0.jpg       photo TokyoGhoul2_zps6a47472d.jpg       photo TokyoGhoul3_zps8934c8f5.jpg

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Aqualuna

2015-02-16 11:03:29

Érdekesre sikerült, lehet, megnézem. ;) - kacsint