Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2350494

Regisztrált felhasználók
száma:
23247

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1617

Utolsó 5 látogatónk:
Emogirl
2019-05-20 02:13:47
Bebe1293
2019-05-19 23:56:03
Bene
2019-05-19 23:41:53
Kirito011
2019-05-19 22:59:01
Soma Koma
2019-05-19 22:25:32
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Magi: The Labyrinth of Magic (TV)
* * * *
マギ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-02-18 00:50:44
Létrehozás időpontja: 2014-11-09 12:04:54
Eddig megtekintve: 1518 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: thely

Típus: TV
Műfaj: Fantasy; Kaland; Mágia;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2012
Alkotó(k): Ohtaka Shinobu

Ismertető:

"Aladdin és a csodalámpa története japán stílusban" volt az első gondolatom a sorozatról, de erre rácáfolt az első néhány rész után. Varázslat, akció, megható részek, nem tolakodó CGI, és érdekes fordulatok. Engem magával ragadott. Második sorozata sokkal több szálú, de ezt majd a másiknál elolvasod. ;)

A sorozat főbb szereplői, az "Alibaba-csapat":

- Aladdin, a mágus avagy magi, az egykori Salamon király tudásának és bölcsességének hordozója; kék hajú kisgyerek piros drágakővel a homlokán,

- Alibaba Saluja, az öreg uralkodó örömlánytól származó gyermeke; szőke, csúcsos hajú, Aladdinnál nagyobb gyerek,

- Morgiana, egy nagy erejű barbár törzs sarja; Alibabával hasonló magasságú, vörös hajú leány, és

- Hakuryuu Ren, a Kou királyság 4. hercege, akit Alibaba megnyert magának; fekete hajú, forradásos arcú, Alibabánál kicsit idősebb fiú.

Fogalmak:

Varázslatos útvesztő: hatalmas tornyok, amik 10 éve jelenhettek meg szerte az ismert világban. Azt beszélik róluk, hogy ha "legyőzöd" őket, akkor hatalmas vagyon és hatalom lesz a jutalmad.

Rukh: lepkeszerű megnyilvánulások, akkor látható, mikor valaki varázsol a sorozatban. Vannak a jók (mikor jóra használják a mágiát), akik sárgák vagy fehérek, de vannak gonosz rukhok is, azok feketék, mikor gonosz célra használják a mágiát, önös érdekből, az élet folyását ellenkező irányba kényszerítik, de jöhet még gyűlöletből, elkeseredésből is. A lélek a rukhba tér vissza, az élet energiájába. Akkor is megjelennek, ha valaki nagyon eltökélt.

Fanalisz: erejéről és gyorsaságáról híres barbár törzs, vörös hajukról ismerhetők fel. A Sötét Kontinensről származnak.

Magi: ő az, aki kiválasztja ki legyen a következő király. Rátermett, erős, igazságos uralkodót kellene választaniuk. Ő a létrehozó. Neki kell kioktatnia a jövendő királyt. Legendák szerint ők hozták létre a "királyválasztó" útvesztőket.

Magoi: az útvesztőkből megszerzett tárgyak aktiválásához szükséges energia. Túlzott használata kimerültséghez, szélsőséges esetben kómához vezet.


& & &


Alibaba és Aladdin. Jövendő király és magi. Együtt győznek le egy varázslatos útvesztőt, ami megalapozza kettejük barátságát, kötődését. A mindig gyáva, határozatlan, menekülő Alibaba számára Aladdin kész áldás. Alibaba adóssága miatt kénytelen egy rabszolgakereskedőnek dolgozni, de arról álmodozik, hogy egy szép napon legyőz egy útvesztőt és a maga ura lesz. Épp a kereskedő áruját pakolná fel a szekérre, mikor elhűlve tapasztalja, hogy Aladdin már majdnem felzabálta a kocsi tartalmát. Persze ezt is a számlájához írják. Másnap Aladdin eltöri Morgiana láncait a piacon, és ezért is Alibaba kapna, ha Aladdin nem hívná elő Ugó kezét a furulyájából. (Ugó egy nagy, kék dzsinn, akit Aladdin legyőzve barátjává tett és a furulyába bújva kíséri Aladdint útján.) Mindezek után, és azzal a nem hátsó szándékkal, hátha útközben meghal, a rabszolgakereskedő utasítja Alibabát, hogy kísérje el a gyümölcsbor és rabszolga szállítmányt a sivatagon át egy másik városba. Persze, ahova Alibaba megy, oda megy Aladdin is. A sivatagban egy húsevő virágféle lakik, aki imádja ezt a gyümölcsbort, ki is szagolja a "karavánt". Alibaba segítségére Aladdin siet, itt kötnek barátságot.

Alibaba első megmérettetése a királyi jellem útján - hisz a maginak tanítania kell választott királyát - Balbadd városa, a déli és északi féltekét összekötő kereskedelmi csomópont. Rendezetlen ügyét itt Kassimmal el kell intéznie, hogy Aladdinnak tett ígéretét a közös kalandozásról betarthassa. Ebbe az ügybe a Hét Tenger Királyságának ura - Szindbád - is belekeveredik. Szárnyai alá véve Alibabát elmenekülnek a Kou Birodalom elől. Szindriában mindhárman, Alibaba, Aladdin és Morgiana is tovább tanul. De az Al Thamen szervezet nem nyugszik, itt is űzőbe veszi őket. Mindenáron meg akarják kaparintani Alibabát, és belőle akarják kinevelni a 3. fekete királyt Judal, a fekete magi segítségével, és nem utolsósorban megleckéztetni Szindbádot, amiért ellenáll nekik. Gyere, nézd végig a sorozatot, hogy miként válik az ifjú Alibabából rátermett uralkodó! :)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.