Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496132

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
11kong11
2020-10-30 23:29:07
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Phi Brain: Kami no Puzzle - Shukuteki! Raetsel-hen (TV)
Phi Brain: Puzzle of God - Nemesis! Story of Raetsel * * * *
ファイ・ブレイン ~神のパズル 宿敵!レイツェル編

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-02-06 14:05:37
Létrehozás időpontja: 2014-12-27 12:25:42
Eddig megtekintve: 1590 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: thely

Típus: TV
Műfaj: Kaland; Komédia;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2013
Alkotó(k): Yatate Hajime

Ismertető:

Az anime 3. évada.

Jin nem emlékszik semmire, kivéve az utolsó pár évet, amit "átvegetált". Kaito és Rook szeretné visszanyerni a régi Jint, ezért körbejárják vele azokat a filozófiai rejtvényeket, melyeket megszabadítottak, hátha ezek valamelyike megindítja az emlékek áradatát. Az egyik ilyen helyszínen belefutnak egy csini tinilányba, aki meglepő örömmel veti magát Jin nyakába. Ő Raetsel, és romantikus szálak fűzik Jinhez. Raetsel egy titkos társaságnak dolgozik, akinek a feje Enigma, és állítólag Jin kötött velük egy megállapodást, mely szerint az összes Phi-Brain gyermeket meg kell semmisíteniük. Kaitót és barátait ezért ismét Rejtvényadók, Mesterek (Master Brainek) hívják ki megállás nélkül. Raetsel átiratkozik Kaitóék iskolájába. Neki is célja, hogy Jin végre emlékezzen rá. Mind Kaito, mind Raetsel, mind Rook más-más oldaláról ismeri Jint. Raetsel is, Kaito is úgy gondolja, az ő "Jinje" az igazi Jin. Ezen küzdenek, mígnem Raetsel elrabolja Jint, és végigjárja ő is vele azokat a helyeket, ahol közösen jártak. Kaitóékat azzal csalja maga után a világ körüli újabb filozófiai rejtvények megoldására, hogy azokban folyamatosan tippet rejt el arról, hová indultak onnét. És Raetsel kezében beválik a módszer, Jin kezdi visszanyerni emlékezetét, és elkezd furcsán viselkedni. Eközben Raetsel tőrbe próbálja csalni Rookot és Freecellt egy egyiptomi piramisba rejtett rejtvényben. De a két áldozat felülemelkedik rajta, és megoldja a rejtvény. Ezzel hozzájutnak egy érdekes kristályhoz, melynek párját Kaitóék mentik ki egy másik rejtvényből. Ezekről a kristályokról Raetsel mit sem tud. Rook és Freecell közösen esnek neki a megfejtésüknek a P.O.G. számítógép kapacitását igénybe véve. Mikor Kaito és Raetsel azt végleg eldöntendő, hogy kinél is maradjon Jin, a Jin által készített (valószínűleg utolsó) filozófiai rejtvény megoldásán versenyeznek, Jin visszanyeri összes emlékét. És még valami mást is. Ez a más világuralomra törő, hideg számításokkal teljes, embereket lenéző valami. Megkezdődik a harc Jin énjéért, a világ megmentéséért, és a legjobb Phi-Brain gyermek kiválasztásáért.

Újabb szereplők:

Enigma:
A Kaitóékat ismételten rejtvények elé állító Master Brainek vezetője. Elmondása szerint megállapodott Jinnel a Phi-Brain gyermekek megsemmisítéséről.

Raetsel:
Enigma legjelentősebb beosztottja, Jin tanítványa, Kaito negatív ellenpontja.

***


A sorozat 2. fejezete után már nem hagyhattam ki, hogy mi lesz az egész vége, meglesznek-e Jin emlékei. Kicsit le is döbbentem a fordulat láttán, ami a fejezet második felében kezdődik. Ettől függetlenül szép, lezárt vége lett, nem maradt elvarratlan szál, nincs nyitott rés. Kitűnik ezzel számomra a többi anime közül. Ez a 3. fejezet még kevésbé van tele "filler" részekkel mint az előző kettő, ami szintén egy plusz pont. :)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Aqualuna

2015-02-06 14:07:34

Hú, de hasonlít nekem ez az opening az egyik Digimonos dalra! XD - fetrengo nevetés