Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2520785

Regisztrált felhasználók
száma:
25082

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1661

Utolsó 5 látogatónk:
Rolack
2021-01-23 14:40:39
mklsferike
2021-01-23 14:02:19
anyám
2021-01-23 13:56:40
Csixie
2021-01-23 13:55:15
csehdp
2021-01-23 13:48:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Akagami no Shirayuki-hime (TV)
Snow White with the Red Hair * * * *
赤髪の白雪姫

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:00:20
Létrehozás időpontja: 2015-09-23 12:25:29
Eddig megtekintve: 2433 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Fantasy; Kaland; Romantika;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2015
Alkotó(k): Akiduki Sorata

Ismertető:

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány, akit Hófehérkének, azaz Shirayukinak hívtak. Csakhogy nem hercegnő volt, hanem herbalista - olyasvalaki, aki növényekkel gyógyít, mint egy füvesasszony. A haja sem fekete volt, mint az ében, hanem vörös, mint a pirosló alma héja. Ez a ritka hajszín sokaknak felkeltette a figyelmét, például az ország hercegének, Rajinak, aki rögvest elhatározta, hogy Shirayukit - nem, nem hitvesének, hanem ágyasának akarja. Shirayuki pedig hogyan is ellenkezhetett volna egy nagy hatalmú herceggel? Levágta hát és hátrahagyta neki haját, ő maga pedig elszökött a szomszédos országba, Clarinesbe.

Ahogy az erdőben ment, mendegélt, épp mire nagyon elfáradt, egy elhagyatott házhoz ért. A házban nem a hét törpe lakott, voltaképpen nem lakott ott senki. Ám hamarosan felbukkant egy Zen nevű fiatalember két társával, akik az elhagyott házban rendszeresen szokták idejüket tölteni. Némi ismerkedés után kiderült, hogy Raji herceg nem tett le Shirayuki megszerzéséről, mert Clarinesbe is utána küldte emberét, plusz egy kosár mérgezett almát, amiből balszerencséjükre Zen eszik. Shirayuki, hogy rajta segítsen, kész elmenni Raji herceghez, hiszen egyedül ő tud ellenmérget adni. A fordulatok azonban más irányt vesznek, és Zen - akiről kiderül, hogy ő Clarines egyik hercege - megmenti mind Shirayukit, mind magamagát, majd elviszi a lányt saját országába. Shirayuki azonban olyan lány, aki szereti maga elérni a dolgokat, nem pedig másokra hagyatkozik, elhatározza hát, hogy felvételért folyamodik Clarines királyságának udvari herbalistái közé, így tanoncként szabad bejárást nyer a kastélyba. Barátságát Zen herceggel azonban nem mindenki nézi jó néven.


Ennyi a történet bevezetője, a többit mindenkinek érdemes magának megnéznie. Az anime az azonos című mangán alapszik, ám még csak az első szezon, ezért aztán senki ne várjon lezárt történetet. Amit viszont lehet várni, az egy kicsit átgondolt tündérmese, ahol nyomon követhetjük egy tehetséges, ám szerény származású főhősnő kapcsolatát a kicsit lázadó természetű, ám minden másban "fenséges" herceggel. A romantikát és fantasyt kedvelők számára lett kitalálva ez a kellemes, mesés, de viszonylag egyszerűen követhető sztori, amelynek képi megjelenítése szépre sikerült, karakterei bár nem a legegyedibbek az anime univerzumban, de kifejezetten szerethetőek, openingként és főleg endingként pedig egy-egy fülbemászó dal csendül fel. Ha lehet azt mondani egy animének a történetére, hogy olvasmányos, akkor leginkább ezt a jelzőt használnám.


Szereplők:

Shirayuki:
Fiatal lány, Tanbarunban született, nagyszülei nevelték föl. Tőlük azt tanulta, hogy mindig tegye meg a tőle telhető legtöbbet, ne szorítkozzon külső segítségre. Ezért aztán elég önálló, problémamegoldó képessége sem rossz, de még számos tekintetben tapasztalatlan. Herbalistaként növényekkel gyógyít, és folyton szeretne egyre többet megtanulni ezen a téren. Barátságos, egyenes és nyíltszívű, szorgalmasan tör célja felé. Különleges, feltűnő vörös hajszíne miatt gyakran lesz nem kívánatos céltáblája az embereknek, s amikor országa hercege ágyasának kívánja, csak a szökés marad számára. Később Zennel összebarátkozva azon ügyködik, hogy Clarines királyságának hasznos lakója legyen, de első sorban is a királyi kastélyban olyan pozíciót érhessen el, ami lehetővé teszi számára, hogy Zennel legyen és támogassa a herceget.

Zen Wistaria:
Clarines második hercege. Nagyon csinos, éles elméjű, fiatal kora ellenére már látszik, hogy gondolkodása bölcs. Ugyanakkor forrófejű és egy kicsit renegát is, aki szívesen szökik ki a palotából, hogy megnézze és megtapasztalja országát, és közelebbi kapcsolatot ápoljon az emberekkel. Kötelességei időnkénti ilyetén elhanyagolása miatt kritizálják, nemkülönben barátságáért egy polgári származású lánnyal, akin csak a vörös haja a feltűnő szerintük. Zen magában régóta küzd a hercegi lét hátulütőivel, vágyik a szeretetre, de tudja, hogy nem mindenki őszinteségében bízhat meg. Bátyját csodálja, de nem mindig érti.

Mitsuhide:
Zen első csatlósa és testőre, ugyanakkor bizalmasa és talán legjobb barátja is, Shirayuki előtt. Még fiatalon került a herceg mellé, amikor az is gyerek volt és átélt vele egy nagy csalódást. Mitsuhide sokszor mulatságos, aggodalmaskodó figura, kiváló kardforgató és emellett jólelkű is. Ő az egyetlen állítólag, akinek szavára Zen hallgat (no azért nem mindig).

Kiki:
Zen második csatlósa, komoly fiatal nő, aki kevés beszédű és megnyilvánulásaiban inkább katonásnak tűnik, mint nőiesnek. Megjegyzései általában nagyon fején találják a szöget.

Obi:
Eredetileg egy Zen és Shirayuki kapcsolatát támadó nemesúr embere, aki később Zen szolgájává válik, s gyakorlatilag Shirayuki testőre lesz. Öntörvényű, harci dolgokban igen jártas és tehetséges, de hírszerzőként sem utolsó figura, aki nem tesz lakatot a szájára, nem áll távol tőle a bizalmaskodás, de összességében jó bajtárs. Egyszerre emlékeztet bérgyilkosra és udvari bolondra.

Raji Shenazard:
Tanbarun hercege, aki hercegként egy vicc. Elkényeztetett, önző, az alantas fondorlatok nem állnak távol tőle, hogy elérje, amit akar, más oldalról viszont szánalmasan komikus és elég gyáva figura. A Shirayukival és Zennel való találkozás érdekes leckét ad neki.

Izana Wistaria:
Zen bátyja, Clarines első hercege, a majdani király. Furcsa, elég magának valónak tűnő férfi, aki gondolataival mindig előrébb jár pár lépéssel mások előtt. Tehetségesen játssza ki az embereket, akár egymás ellen is. Képességeit azonban nem önző célokra, hanem az ország érdekében használja. Nem nézi jó szemmel Shirayuki jelenlétét a palotában és különösen a Zennel való kapcsolatát.A videó az anime második szezonjából is tartalmaz részeket.

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Sayuri

2015-09-23 16:51:34

Attol hogy ezt mid tuttam nekem nagyon tetszet.

1.

Reka-chan

2015-09-23 15:16:38

Iszonyú jó volt! <33