Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2446950

Regisztrált felhasználók
száma:
24147

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1643

Utolsó 5 látogatónk:
dony77
2020-04-10 02:14:02
Gman
2020-04-10 01:10:18
Lisyndra
2020-04-10 01:02:50
Bandika
2020-04-09 23:44:24
vegel2017
2020-04-09 22:49:20
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV)
* * * *
Fate/stay night [Unlimited Blade Works]

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-07-20 14:43:00
Létrehozás időpontja: 2015-04-06 17:36:51
Eddig megtekintve: 1760 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: TV
Műfaj: Akció; Fantasy; Mágia; Shounen; Természetfeletti;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2014
Alkotó(k): Nasu Kinoko, Takeuchi Takashi

Ismertető:

 photo Fate2_zps9gxxpwze.jpg  photo FateUnlimited_zpsh6jmdh3i.jpg  photo Fate Heavens final_zpsoib7slvw.jpg


A mára kultuszjátékká vált és hatalmas rajongótáborral rendelkező Fate/stay night című visual novel (és az abból származó más-más történetszál) számos ponton újítást hozott mind a mangák, mind az animék világában. A visual novel három, egy bizonyos ponttól számított teljesen különváló történeti ággal rendelkezik: a Fate; az Unlimited Blade Works és a Heaven's Feel út néven.

A japán animációs stúdió, az Ufotable, a TYPE-MOON játékvállalat (ami egyben a Fate/stay night megalkotója) együttműködésével elkészítette 2011-ben a Fate/Zero-novella anime adaptációját és hónapokon belül nagyobbnál-nagyobb sikereket könyvelhettek el. Nem volt hát kérdés a folytatást illetően, így 2013. július 12-én bejelentették a második út, az Unlimited Blade Works anime változatát.

Az anime egy 0. résszel indult 2014. szeptember 28-án és a második évada 2015. április 5-én rajtolt.


Történet:

Az alaphelyzet nem változott, viszont a történet már messze nem ugyanaz. A cselekmény egy titkos verseny köré épül, ahol tízévente hét kiválasztott mágus kényszerül egymás ellen harcolni a mai modern világ korántsem hétköznapi árnyékában. Minden egyes mágushoz szegődik egy, a mítoszokból vagy akár a történelemből jól ismert személy (Szolga), akinek segítségével legyőzhetik a többi résztvevőt, hogy majd utolsóként talpon maradva megszerezzék a végső díjat, a Szent Grált.

E versenybe csöppen bele főhősünk, Emiya Shirou.

Shirou egy komoly, de szorgalmas tinédzser, aki szabadidejét általában más emberek kisegítésével tölti. Egy gyerekkorában elért "képessége" miatt azonban korántsem nevezhető átlagosnak. A fiatal középiskolás fiú viszont esze agában sem gondolta volna, hogy egy éjszaka szemtanúja lesz két emberfeletti képességekkel bíró személy összecsapásának, akaratlanul belekeveredve a Szent Grálért folytatott küzdelembe. Tudomást véve a fiú hollétéről, a két személy egyike üldözőbe veszi és nem sokkal később halálos sebet ejt Shirou-n lándzsájával, aki azonnal összeesik. Csodával határos módon azonban hamarosan magához tér és értetlenül áll az előtt, hogy még mindig életben van.

Szerencséje viszont hamar elfogy. Hazaérve ismét megtámadja a lándzsát forgató "gyilkosa" és ismét életére tör. Egy reménytelen macska-egér játék után Shirou sarokba szorul és kénytelen felkészülni az elkerülhetetlenre. A végső csapás viszont nem éri el, mivel a fiú véletlenül megidézi a nemes női lovagot, Sabert.

Hatalmas hátránnyal, mit sem tudva a Szent Grálért folytatott küzdelemről, főhősünk kénytelen Szolgájával az oldalán fejest ugrani az elkerülhetetlenbe, de hogy mi célért, azt még maga sem tudja.

Ettől a ponttól ágazik el történetünk a 2006-os Fate/stay nighttól, és veszi az Unlimited Blade Works kezdetét.


Fontos fogalmak:

Mester: A Szent Grál által kiválasztott személy, aki legyen akár kezdő vagy képzett mágus, részt kell vennie a Grálért folytatott küzdelemben. A kiválasztott személy képes lesz szerződést kötni egy Szolgával és ennek következtében egy három részből álló vörös tetoválás jelenik meg a kézfején, a Vezényvarázslat.

Szolga: A régmúlt idők történelméből, mítoszaiból származó híres vagy éppen a háttérben megbúvó hősök, akik haláluk után nem újjászülettek, hanem a Hősök Trónja nevezetű helyre kerültek. Szükség esetén viszont képesek "visszajönni" világunkba, hogy a megidézőjük - Mesterük - oldalán megszerezzék a Szent Grált.

Vezényvarázslat: A Szolgák - akárcsak a normális emberek - rendelkeznek saját akarattal, így sokaknál csak a Vezényvarázslat ad az engedelmességre okot. Ez a három részből álló szent jel a Szolgák megidézésekor jelenik meg a Mesterek testén, kik ezáltal három abszolút, megszeghetetlen parancsot képesek adni Szolgájuknak. A használatuk viszont nagy körültekintést igényel, mivel ha mind a három felhasználásra került, a Szolga akár a Mestere ellen is fordulhat.

Nemesi Káprázat: A Szolgák ütőkártyája és egyben legerősebb támadása, amivel könnyedén megfordíthatják a csata kimenetelét, azonban az ezzel járó kockázat akár az életükbe is kerülhet. A Nemesi Káprázat egyedi és felfedi a Szolga valódi, halála előtti kilétét, felszínre hozva annak gyengeségeit és erősségeit.


Megvalósítás:

A visual novel változatához hűen a sorozat az eredeti történetet használja. A zene kiemelkedő, a csaták lélegzetelállítóak és a szereplők sem a háttér kiegészítését szolgálják. A látványvilágra pedig kicsit sem túlzás azt mondani, hogy gyönyörű.


Főszereplők:

Emiya Shirou:
Az Ötödik Szent Grál Háborúban Saber mestere. Idealista, célratörő és barátságos személy, aki mindig másokat részesít előnyben. Megrázó múltja miatt a természete és személyisége az igazság köré fonódott, megváltoztatva ezzel a világról alkotott képét. Álma, hogy az Igazság Bajnoka lehessen.

Tohsaka Rin:
Míg a Fate szálon Saber, a Heaven's Feel úton Sakura, addig az Unlimited Blade Works eseményeiben Rin lesz a főhősnőnk. Rin egy jó ítélőképességű, komoly és találékony lány. Ellenséges természete és személyisége gyakran elriasztja az embereket, de akár az érmének, neki is van egy másik és sokkal kedvesebb oldala. Gyerekkora óta készül a Szent Grálért folytatott küzdelemre és az ötödjére megrendezett versenyen Archerrel az oldalán lép be.

Fontos szereplők még:

Saber:
Shirou Szolgája. Egy eltökélt, bátor nő, aki érzelmeit elfojtva küzd a Szent Grálért. Lovagként és egyben Szolgaként nem tekinti magát nőnek - vagy akár embernek -, hanem inkább csak egy egyszerű eszköznek.

Archer:
Rin Szolgája, aki cinikus és nihilista természete ellenére odaadó és védelmező személyiség. Nem szokott hazudni, ellenben gyakran tart titkot, az igazságnak csak egy kis részét elmondva ezzel. Az Unlimited Blade Works eseményeinek egyik kulcsfigurája.      photo FSNU 1_zpsiqxnjjiy.jpg        photo FSTU 2_zps9eqtiyd5.jpg        photo FSNU 3_zps42wseupt.jpg

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Aqualuna

2015-04-15 11:34:39

Nagyon tetszett ez az ismertető, jól összeraktad! A választott videó is szuper.