Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2541934

Regisztrált felhasználók
száma:
25473

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
SzLena
2021-04-12 09:13:24
L. Flóra
2021-04-12 09:03:05
ilovehangezoe
2021-04-12 07:40:25
moonnchi
2021-04-12 03:04:01
The Truth
2021-04-12 02:04:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Omoide no Marnie (Movie)
When Marnie Was There * * * *
思い出のマーニー

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-04-07 12:41:19
Létrehozás időpontja: 2015-04-07 12:35:01
Eddig megtekintve: 3092 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Dráma; Pszichológiai;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2014

Ismertető:

Az animét a Ghibli Stúdió készítette Yonebayashi Hiromasa rendezésében, Joan G. Robinson angol írónő regénye alapján. Rebesgetik, hogy talán az utolsó egész estés mozifilm, ami a Ghibli égisze alatt készült, de reméljük, hogy ez nem bizonyul igaznak. Mindenképpen méltó alkotása a híres stúdiónak, mely a legjobbjai között is nyugodtan említhető.


A történet főszereplője Sasaki Anna, egy 12 éves kislány, aki egy ideje nagyon visszahúzódó, emberkerülő és még otthon is csendes lett. Tehetségesen rajzol és a valós világból mintegy rajzfüzetébe menekül. Asztmája van, ami miatt nevelőanyja vidéki rokonaihoz küldi a nyárra, ahol a tiszta levegő remélhetőleg jó hatással lesz majd rá.
Anna nem igazán kedveli az emberekkel való interakciót, pláne a sok embert magában foglaló, zajos eseményeket. Ennek hátterében igazából félelem és önutálat lappang. A vidéki kisvárosban felfedez egy régi és eléggé elhanyagolt házat, amely a tengerparti lápon áll, és időről-időre elzárja az áradás a parttól. Anna különös módon ismerősnek érzi a házat, amely nagy vonzódást kelt benne. Még álmában is látja, különös lakójával, egy hosszú szőke hajú külföldi kislánnyal együtt, akivel később titokzatos módon össze is találkozik. A furcsa, különös ötletekkel teli kislány neve Marnie, és a két gyerek titkos barátságot köt. Ám Anna később megtudja, hogy a Lápi Házban már hosszú ideje nem lakik senki, illetve később megismerkedik az azt megvevő és renováltató család kislányával, aki meg róla hiszi, hogy ő lenne Marnie.
Hogy kicsoda is a szőke lány valójában? Egyáltalán valóságos személy? Egy idő után Anna nem tudja, de talán nem is érdekli, barátságuk révén viszont lehetőségük nyílik megismerni egymás rejtegetett érzéseit, és talán segíteni is egymáson...

Két magányos gyermek szívhezszóló és lenyűgöző története ez, amely kivitelezésében sem lehet kivetnivalót találni, sem a látványvilág, sem a zenei háttér terén. A Ghiblitől már megszokhattuk a részletekbe menő, aprólékos kidolgozást - még a málladozó festéket is apróra megrajzolták a romló Lápi Ház ajtajain! Az ending dal szép, country stílusú, melankolikus, mindkét gyerek személyiségéhez és történetéhez nagyon illő és fülbemászó dallamú, a történet folyamatosan a képernyőhöz bilincsel, hiszen rengeteg dologra kell fénynek derülnie, s a végén mesteri módon áll össze a kép. Kicsinek és nagynak is csak ajánlani tudom egy egész estés, maradandó élményt nyújtó kikapcsolódásra!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.