Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543482

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Akame ga Kill! (TV)
Akame ga Kiru! * * * *
アカメが斬る!

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-05-02 13:35:19
Létrehozás időpontja: 2015-04-16 22:17:10
Eddig megtekintve: 3453 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Kaland;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2014
Alkotó(k): Takahiro és Tashiro Tetsuya

Ismertető:

A manapság megjelent animék/mangák többsége, mik felkeltik a nézők figyelmét két csoportra oszthatóak. Vannak sorozatok, amiket a nézők egyenesen imádnak és egészen az utolsó részig kitartanak a főszereplő(k) mellett, meg sajnos vannak azok, amik ennek a szöges ellentétét, a képernyő előtt ülő szemlélő nemtetszését váltják ki. Az Akame ga Kill kétségkívül egy ilyen anime, ami nagymértékben kettéosztja a nézőközönséget.

Anime és Manga:
Az ismertető előtt muszáj említést tennem a két változat eltéréseiről. Az anime többé-kevésbé magába foglalja a manga első 8 kötetét, majd dióhéjban átemel részleteket a 10. és 11. kötetből. A 24 részes anime gyökeres megváltozása viszont az utolsó négy/öt részben keresendő. Ezek a részek ugyanis teljesen elszakadnak a mangától és egy önálló történetszálra terelik a cselekményt.

"Öld meg a sötétséget!"

Változnak az idők. Az egykor dicső és virágzó Birodalomból mára korrupt, az embereket elnyomó nagyhatalom lett. A több, mint 1000 éve fennálló országban beköszöntött a sötét kor, az éhezés és a nyomor. De vajon ki állhat az igazságtalan kivégzések, a szadista gyilkosok, a végeláthatatlan adók és a kétszínű emberek mögött? A tettes a nemesek sorai közt keresendő.
A pórnép közt terjengő közhiedelemmel ellentétben mindezek okozója nem a Birodalom fiatal uralkodója, hanem annak hatalomtól ittas miniszterelnöke, Honest. Az emberek jogait semmibe vevő férfi kihasználta az uralkodó tapasztalatlanságát és saját tetszésére formálta az országot, manipulálva ezzel vezetőjét.

Egy parányi reménysugár viszont mégiscsak pislákol az elkeseredett országban. Egy maroknyi, páratlan erejű és elszánt bérgyilkos csoport kész mindent bevetni a szörnyűségek megállítása érdekében, még ha ez azt is jelenti, hogy végezniük kell a Birodalom romlottságáért felelős emberekkel. A nevük pedig nem más, mint Night Raid.

Vidéki srácból bérgyilkos?

Főhősünk, a barátságos vidéki fiú, Tatsumi, ekkor csöppen a történet középpontjába. Minden vágya, hogy egy nap híressé váljon a Birodalom fővárosában, így harci tapasztalatokkal és megannyi reménnyel a vállán útnak indul két gyerekkori barátja, Sayo és Ieyasu társaságában. Eltökéltségében nagy szerepet játszik a szülőfalujának megmentése, amit ez időkben borzalmas adók sújtanak.
Azonban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy főhősünk szerette volna. Egy banditatámadás során elszakad társaitól és egyedül éri csak el a főváros kapuit. Belépve a város útvesztőkre emlékeztető utcáira, az elé táruló látványvilág már az első pillanatban leveszi Tatsumit a lábáról. Az álmélkodó fiú tervei viszont nem haladnak zökkenőmentesen, ugyanis harci teljesítményére fittyet hányva eltanácsolják a laktanyákból, mondván, hogy a recesszió miatt nincs elég hely mindenkinek. A várva várt kapitányi posztnak búcsút intve egyfajta kegyelemdöfésként szolgál, hogy egy igen vonzó szőke szépség még az összes útközben szerzett pénzétől is megfosztja. Kiábrándulva az átélt csalódásoktól, Tatsumi szállás, munka és pénz híján kénytelen átvészelni a zord éjszakát az utcán, egyedül.

Ekkor mosolyog rá a szerencse Aria személyében, aki kedvességéből kifolyólag átmeneti szállást ajánl fel a már szkeptikus fiúnak és egy-két szívmelengető szó után meg is szerzi a bizalmát. Főhősünk, látva Aria és családja igaz mosolyát, visszanyeri elszántságát és ismét bizakodóan vág neki a holnapnak... Legalábbis ezt tervezné, ha nem lett volna alkalma első kézből megtapasztalni a Birodalom korruptságát és brutalitását, majd egy véletlen összetűzés folytán lerántani a leplet az eddig jószívűnek hitt Ariáról.
Ezt tetézve, talán a sors akarhatta úgy, hogy ezekben a percekben fusson össze Tatsumi a Night Raid nevezetű bérgyilkos csoporttal, aminek tagjai elszántan küzdenek a jelenlegi rendszer ellen és mindent megtesznek, hogy változtassanak is rajta. Látva az ország valódi arcát, főhősünk azonnal ráébred az emberek valódi helyzetére és félredobja álmait, csatlakozva a Night Raidhez. Az ország és egyben szülőfalujának megmentése érdekében Tatsumi kész megdönteni a Birodalom rémuralmát, immár bérgyilkosként.

Teigu

Titokzatos és rendkívül erős ereklyék, amik rettentően ritkák és csak a legrátermettebb ember képes őket használni. Formájuk lehet felszerelés vagy fegyver típusú, viszont előfordulhat, hogy hús-vér alakot öltenek. Körülbelül 1000 évvel ezelőtt, a Birodalom Legelső Uralkodója ráeszmélt, hogy bár az országa stabil, az idő múltával nem lesz képes megvédeni azt. Hosszas előkészület után, hogy megakadályozza országa bukását, összehívta a Birodalom tudósait, kutatóit és mesterembereit, majd elrendelte a különbnél különb alapanyagokból való páncélok és fegyverek gyártását. Így még ha ő már nem is lesz az élők sorai közt, az összesen 48 elkészített ereklyével a Birodalom képes lesz fennmaradni.

Ki marad talpon?

A cél adott. Ki kell iktatni a jelenlegi miniszterelnököt és a vele karöltött vezérkart bármi áron. De mégis milyen áron? Külön figyelem kíséri a cselekményben fontos szereplőket, legyen az a személyiségük fejlődése vagy a háttértörténetük megismerése. Azonban legyen egy szereplő bármennyire is fontos, senki sincs biztonságban. Mind az anime, mind a manga remekül szemlélteti a tényt, hogy mi csak tűk vagyunk a szénakazalban és bármelyik pillanatban kopogtathat az ajtón a nem várt vendégünk, a Halál.

Szereplők:

 photo Night_zpsgcvqpwvt.jpg

Night Raid:


Najenda:
A Birodalom egy volt női tábornoka, aki immár a Night Raid nevezetű bérgyilkos csoport vezetője. Higgadt és kifinomult taktikai tudással rendelkezik, aminek hála számtalan győzelmet tudhat magának. Látva a szörnyűségeket, amit az ország művel, kénytelen volt elfordulni a Birodalomtól és csatlakozni a Forradalmi Hadsereghez. Egy volt konfliktus következtében elvesztette a jobb szemét és karját.

Tatsumi:
Történetünk főhőse. Kezdetben naiv és álmodozó fiú, akit könnyedén meg lehet vezetni. A cselekmény előrehaladtával viszont személyisége hatalmas fejlődésen megy át és a korrupt országot látva már nem fél megölni azokat, akik megkeserítik a lakosok életét. Kiváló harcos, aki törődik társaival és mindent megtesz, hogy megvédje őket. A társakkal kedves, de az ellenfelekre nézve az idő elteltével kegyetlen és nem kímélő bánásmódot tanúsít.

Akame:
Címszereplő és egyben főhősnő. Egy fiatal lány, akit húgával együtt az adósságok fedezése érdekében kénytelenek voltak eladni a szüleik. Kezdetben a Birodalomnak dolgozott, mint bérgyilkos, azonban miután szembekerült az akkori célpontjával, Najendával, Akame átállt a forradalmárok oldalára. Mivel számtalanszor volt szemtanúja egy bajtárs halálának, igyekszik elnyomni érzelmeit mások előtt, de legbelül törődik és egyben aggódik társai iránt.

Leone:
Egy vidám és nyugodt fiatal nő, akinek a magatartása gyakran ellentmond a nemével. Leone a főváros nyomornegyedében nőtt fel és egy masszázsszalonban dolgozott gyerekkora óta. Miután a szeme láttára kezdték el ütlegelni a gyerekeket a nemesi származású fiatalok puszta sport gyanánt, a lány azonnal kiállt a szegény gyermekekért, felhívva magára a Forradalmi Hadsereg figyelmét. A legelsők közt csatlakozott a Night Raidhez, ahol az információgyűjtés a feladata.

Lubbock:
A Night Raid ügyeletes mókamestere, aki laza és perverz személyisége ellenére kiválóan fel tudja mérni a helyzetet és alkalmazkodni is tud hozzá. Igyekszik kerülni a nehezebb harcokat, de ha sarokba szorítják, kellemetlenebbnél kellemetlenebb meglepetésben lesz része az ellenfeleinek. Kiváló a csapdák készítésében.

Bulat:
Egy magas, izmos férfi, a Night Raid verőembere. Erős testfelépítése ellenére nyugodt, kedves természetű és a harcokban sosem veszti el a fejét. A múltja szintén visszavezethető a Birodalmi Őrséghez. A csapat egyik legkönyörületesebb tagja és Tatsumit segítve igyekszik ezt neki is megtanítani.

Mine:
A Night Raid lobbanékony természetű mesterlövésze, akinek a tiszteletét különösen nehéz elérni. Külföldi származása miatt borzalmas gyerekkora volt, ami mély nyomot hagyott benne. Nem bízik meg olyan emberben, akit nem ismer, ezért haragját gyakran Tatsumin vezeti le.

Sheele:
Egy kicsit üresfejű, ügyetlen, de annál inkább törődő és kedves lány, aki kész feláldozni magát a társaiért. A személyisége azonban kegyetlenre és érzéketlenre vált, mikor harcol. Fiatal korában nem találta a helyét és gyakran megkérdőjelezte az élete értelmét, de miután kénytelen volt megölni a barátja támadóját, ráébredt valódi önmagára.

Chelsea:
A Night Raid fővároson kívüli csoportjához tartozott, míg később nem csatlakozott a fővároson belüli frakcióhoz. Szókimondó lány, aki ravasz személyiségét felhasználva szorítja sarokba ellenfeleit és végez velük egyetlen csapással. Nyers személyisége miatt gyakran feldühíti társait, de valójában csak felhívja a figyelmüket a gyengeségükre, elősegítve Tatsumiékat a fejlődésben. Az álcázás mestere és a Night Raid kémje.

Susanoo:
Egy emberi Teigu, akit Najenda hozott a Night Raid főhadiszállására a Forradalmi Hadseregtől. Tökéletességre törekvő férfi, aki őszinte és bár tisztelettudó, nehezen érti meg az emberek érzéseit, mint a barátság. Tökéletességre törekvő személyisége arra sarkallja, hogy a legkisebb dolgot is kijavítsa, legyen az Tatsumi gyűrött pólója vagy Mine rendezetlen haja.

Jaegers:
A Birodalomnak idővel be kellett látnia, hogy a Teigukkal felszerelt Night Raid ellen már nem elég csak az egyszerű gyalogságot kiküldeni, hanem szükség van egy saját különleges, Teigukkal felszerelt rendőrségi osztagra... A Vadászokra


Esdeath:
A Jaegers vezetője, aki közvetlen a miniszterelnöknek dolgozik, cserébe pedig tetszése szerint cselekedhet. Egy szadista természettel rendelkező fiatal és gyönyörű nő, aki gyermekkora miatt képtelen megérteni a nála gyengébbeket. Nem esik nehezére kínozni vagy akár brutálisan megölni az ellenfeleit. A közvetlen alattvalóival viszont már sokkal jobban bánik, amivel eléri a Jaegers többi tagjának tiszteletét. Azonban akár az érmének, neki is van egy odaadóbb oldala, amit Tatsuminak akarva-akaratlanul de sikerül elérnie.

Wave:
Ha minden a feje tetejére állna és a Jaegers lenne a jó, míg a Night Raid a rossz, a Tatsumival való szándékos hasonlóság miatt biztos Wave lenne a főszereplő. Egy kis part menti faluból származó fiú, kedves, higgadt személyiséggel, ezért könnyű vele azonosulni, még ha ez a való életben pont, hogy az ellenkező formában történik is.

Kurome:
Akame testvére, akinek képességei hatalmas jelentőséggel bírnak. Testvérével ellentétben, aki dezertált a Birodalomtól, Kurome megtartotta helyét a birodalmi bérgyilkosok között és idővel kifinomult kardforgatóvá vált. Akaméval ellentétben viszont a csatákban sokkal brutálisabb és könyörtelenebb. Titokban viszont fél attól, hogy gyengesége miatt nem fogják többé hasznát venni, így akár még sérülten is, de folytatja munkáját.

Seryu:
A korrupt birodalom tipikus áldozata. Az igazság megszállottja, akit a bosszúvágy hajt, aminek végrehajtására bármit képes feláldozni. Kedves természetét viszont könnyen felválthatja az igazságittas, eltorzult énje.

Run:
Egy volt fiatal tanár, akinek tanítványait kíméletlenül megölték és kényszerből a fővárosba rendelték. Run kedves, megértő és illedelmes férfi, akit sohasem látni mérgesnek. Ezek ellenére viszont a célja eléréséhez bármit képes megtenni, legyen az becsapni vagy megvesztegetni másokat. Könyörtelensége ellenére azonban kész megvédeni a főváros lakóit.

Dr. Stylish:
Tipikus őrült tudós, aki inkább boncolna és kísérletezne, mintsem segítene másokon.

Bols:
Még ha elsőre Bols egy olyan emberre is emlékeztet, akivel nem szívesen találkoznánk egy sötét sikátorban, a férfi kifejezetten barátságos, segítőkész és szégyellős.


Saját vélemény:
Mit tudna mondani az ember a kedvenc mangájának az anime adaptációjáról? Az akciójelenetek kiválóak voltak, a zenei aláfestések szépen passzoltak az adott jelenetekhez, a történet pedig nem volt se túl egyszerű, se túl komplikált. Külön szerettem a "senki sincs biztonságban" érzetet, amit részről-részre éreztetett a Dark Fantasy hangulat jelenléte.
Mint ahogy azt az elején is írtam, az anime jelentősen megosztja a nézőközönséget, legyen az utolsó néhány rész vagy maga a végkifejlet miatt, de az én véleményem szerint, így is egy kiváló anime.

 photo Akame001_zpsnoocg6wi.jpg      photo Akame002_zpsmtigvtbk.jpg      photo Akame003_zpsobgsbex8.jpg

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.