Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2427338

Regisztrált felhasználók
száma:
23966

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1636

Utolsó 5 látogatónk:
Dawnn
2020-01-26 21:13:36
Harag
2020-01-26 20:40:12
SzSz
2020-01-26 19:47:13
rp1975
2020-01-26 19:36:57
Grimlock
2020-01-26 19:19:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kobu Tori (Movie)
The Stolen Lump * Kobutori * Kobu-Tori * *
瘤取り

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-07-24 13:51:13
Létrehozás időpontja: 2015-07-24 12:34:53
Eddig megtekintve: 1301 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Nem besorolható;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1929
Alkotó(k): Murata Yasuji

Ismertető:

Ez a 10 perces anime is a műfaj kialakulásának korszakából származik, alkotója Murata Yasuji, aki egyike azon pioníroknak, akik segítették kialakulni a japán animációs művészetet. Sok tucatnyi, leginkább oktató jellegű animációs filmet készített, amilyen ez is: tipikus tanmese, amelynek megtalálható az ekvivalense az európai népmesekultúrában is. A történet írásos változatát egyébként az 1908-ban Yei Theodora Ozaki által fordított és összeállított Japanese Fairy Tales (más néven The Japanese Fairy Book) - azaz Japán tündérmesék - című könyvben lehet megtalálni.

A történet fő szereplői két öregember, Tarobei és Jirobei. Tarobei szorgalmas és becsületes, míg Jirobei kapcsi, de lusta. Mindkettejük arcán van egy-egy dudor, púp, csak Tarobeinek a bal, míg Jirobeinek a jobb oldalon.

Egy napon Tarobei az erdőben dolgozik, mikor felhőszakadás támad, ami elől egy fa odvába menekül, ahol elszunnyad. Mikor felébred, egy különös muzsika tenguk mulatozó helyére csalja. A tenguk nem veszélytelen szellemi lények a japán hiedelemvilágban, sokáig háborúk szítójának vagy egyenesen bajkeverő démonoknak tartották őket, míg végül alakjuk finomodott a hegyek és erdők védelmezőivé, akikkel azonban továbbra sem jó összefutni. Formájuk általában részben emberi, részben madárszerű, a teljesen humanoidok bőre piros és orra nagyon hosszú, ilyen a történetben szereplő tengu csapat főnöke is. Tarobei nem bírva ellenállni a tenguk zenéjének, táncra perdül, amivel szerencséjére elmulattatja és így jókedvre hangolja azokat, rögvest meg is hívják a következő estére is szórakoztatni őket, jutalmat is kilátásba helyezve. Ám, hogy biztosan visszajöjjön, azért maguknál tartanak valami Tarobei számára becses dolgot - találjátok ki, mi az?! :)
Másnap Tarobei elmeséli élményeit az irigy Jirobeinek, aki megkéri, hadd menjen el ő a helyében a tengukat mulattatni, no meg persze a jutalomért. Hogy ez hogy sikerül és milyen fizetséget kap, azt el lehet képzelni a hasonló motívumú népmesék alapján, de mégis arra biztatnék mindenkit, nézze meg maga.

Korához képest ez az anime kifejezetten jó minőségben maradt fenn, és maga a kizárólag zenével aláfestett, közbeékelt feliratokkal elmagyarázott sztori pedig határozottan mulatságos. Murata Yasuji alakjai eléggé valósághűek, az egész anime kicsit a korai Disney-rajzfilmekre emlékeztet, melyek még fekete-fehérek és vonalrajzosak voltak. Ugyanakkor a korabeli Mickey egeret és Félix cicát (mely bár nem Disney, de szintén korszak fémjelző rajzfilm volt) a kritikusok szerint tisztán veri a karakterek komplikáltabb dizájnjával és jobb érzelmi kifejezőkészségével, ugyanakkor az animáció általában vett részletességével.


Az anime oldalunkon elérhető az Anime Letöltések részleg Movie kategóriáján belül, magyar felirattal!
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.