Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542614

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
5

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
L. Flóra
2021-04-14 23:09:46
Chrian89
2021-04-14 22:58:54
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Giniro no Kami no Agito (Movie)
Origin: Spirits of the Past * Silver Haired Agito * Gin'iro no Kami no Agito * Agito with Silver Hair * Origin ~Spirits of the Past~
銀色の髪のアギト

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-10-06 13:16:02
Létrehozás időpontja: 2015-10-06 12:28:18
Eddig megtekintve: 2584 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Dráma; Fantasy; Kaland; Romantika; Sci-fi;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

Valamikor a távoli jövőben az emberek olyan fejlett technológiával rendelkeztek, ami akár fajokat hozhatott létre. Egy a Holdon levó kutatólaborban végzett géntechnológiai manipuláció következményeképpen - melynek célja a Föld újraerdősítése lett volna - egy olyan fafajta létrehozásával kísérleteztek, amely jól tud növekedni nehéz, száraz viszonyok közt is. A kísérletben azonban valami félresikerült, a fák ugyanis tudatra ébredtek, s előbb elpusztították a Holdat, melyet darabjaira törtek, majd elözönlötték a Földet és elpusztították az akkori magasan fejlett emberi civilizációt.

300 évvel később a darabokra tört Hold alatt a Föld erdővel borított disztópia - Zulide népe, amely az erdő humanoid formája, kontrollálja a teljes bolygót, elsősorban annak vízkészletét. Csupán pár emberi település létezik, mint például Neutral városa, amely felhőkarcolók romjaira épült, az Erdő és a militarista város Ragna között pufferként és hídként is funkcionál. Vezetője az ezüsthajú Yolda, békében kíván élni az Erdővel, ezért tárgyalásokat folytat vele. A militarista Ragna népe viszont el akarja pusztítani az Erdőt, hogy birtokába vegye a vizet.

Agito Neutral három alapítója egyikének a fia, aki barátjával, Cainnal sokszor megtöri a szabályokat, és vizet próbál lopni az Erdőtől. Egy ilyen alkalommal felfedez egy hatalmas gépezetet, amelyben krio-kapszulák vannak. A kapszulákban hibernált emberek közül a legtöbb rég elporladt már, ám Agito véletlenül aktivál egy kapszulát, amelyben egy még élő ember alszik: egy fiatal lány, akinek a neve Toola. Agito elviszi a lányt városába, ám az Erdő veszélyesnek gyanítja a múltból származó embert és megvonja a vizet a várostól, amíg ki nem adják neki. Toola eközben igen nagy nehézségekkel küzd, hogy felfogja, mennyire megváltozott a világ ahhoz képest, amit ő ismert. Nyakában egy Labannak nevezett szerkezet található, mely olyan ránézésre, mint egy nyakörv, de kommunikációs eszköz és komputer is egyben. Ezzel Toola kétségbeesetten próbál kapcsolatot keresni egy hozzá hasonlóval, mert ahogy hallotta, van néhány más a múltból jött ember is életben. Ilyen Shunack, aki Ragna harcias népének egyik ezredesévé vált, s mindent megtenne, hogy elpusztítsa az Erdőt és visszaállítsa a régi világot, amelyben még az ember volt az úr.

Ehhez szüksége volna az E.S.T.O.C. nevezetű gépezetre, amelyet az a tudós kutató, Dr. Sakura hozott létre, akinek kísérlete révén az Erdő is létrejött annak idején, s amely vissza tudja állítani a korábbi viszonyokat. Ennek kulcsa azonban ismeretlen helyen van - nemsokára kiderül, hogy valójában Toola Labanjában, ugyanis Toola Dr. Sakura leánya.

Toola megpróbál ugyan megbarátkozni Agitóval és társaival, Agitóhoz különösen is ragaszkodik, ám képtelen megszokni egyelőre a megváltozott viszonyokat. Agito bemutatja apjának, aki - nagyobbrészt fa, mint ember, és szintén ezüst haja van. Itt hall Toola a felsőbb emberekről először, akiknek a haja ezüstszínű, s akik különös paktumot kötöttek az Erdővel -ennek azonban meg is fizetik idővel az árát. Ilyen felsőbb ember Shunack is, aki eljön a lányért, és meggyőzi, hogy álljon az oldalára, hogy visszaállítsák a "rendet". Toola nem veszi észre, hogy csupán kihasználják, Agito pedig megkötve maga is a szövetséget az Erdővel - amely a túléléséért küzd - a lány után megy, hogy kiszabadítsa és visszahozza magukhoz. Ő és Neutral lakosai ugyanis szeretik a jelenlegi rendet, s ha az E.S.T.O.C. működésbe lép, az ő városuk az Erdőhöz hasonlóan elpusztul.


Az animét a Gonzo készítette, s mind vizuálisan, mind akusztikailag igencsak magasra van téve a mérce. A grafika, az animáció kiváló, akárcsak a CG elemek, ám ez alól maguk a karakterek kicsit kivételek, kilógnak, minthogy ezek dizájnja és rajzolása egyáltalán nem hasonlóan magas színvonalú, mint a környezeté illetve az akciójeleneteké. A történet alapjában véve érdekes sztorit sejtetne, ám valahogy folytonosan hiányérzete van az embernek: számos dolog nincs kellően kifejtve, több idő kellene dolgok megmagyarázására, a szereplők jellemének kibontakoztatására, melyek így szinte egyfajta statisztákká silányulnak a történetmesélésben. A bennük lejátszódó érzelmi reakciók szinte egyáltalán nincsenek kidomborítva, inkább csak jelezve. Röviden szólva, hiányzik a történet interpretálásából az igazi mélység, a fejlődés nyomon követése és így a lélek is. Egy jobb sorsra érdemes sztoriból és alapszituációból így lehet létrehozni egy látványvilágát leszámítva igencsak könnyen feledhető alkotást. Kár érte. Engem egy kicsit egy Neon Genesis Evangelion movie és a Laputa kevercsére emlékeztetett, többen pedig egy videójátékkal hasonlítják össze, ahol hasonlóan fantasztikus a látvány és a hangzásvilág, de a történetvezetés nem annyira professzionális.

A movie KOKIA által énekelt fődalát viszont mindenkinek ajánlom meghallgatásra!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.