Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2461499

Regisztrált felhasználók
száma:
24337

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1646

Utolsó 5 látogatónk:
kuktikula
2020-06-02 13:13:10
Neliel00
2020-06-02 12:22:08
babity
2020-06-02 12:01:05
telescope
2020-06-02 11:00:31
vegel2017
2020-06-02 10:28:14
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Shingeki no Kyojin (Manga)
Attack on Titan * * * *
進撃の巨人

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-10-15 14:16:15
Létrehozás időpontja: 2015-10-15 12:47:31
Eddig megtekintve: 10663 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Manga
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Horror;
Kötetek száma:
Jelenleg is futó sorozat!
Japán megjelenés éve: 2009
Alkotó(k): Isayama Hajime

Ismertető:

A manga címe szó szerint "Óriások előrenyomulása". Története sokak számára ismert, hiszen népszerűsége lassan vetekszik a Bleach, Naruto és hasonló címekével. Eddig 17 kötetet fejeztek be belőle, de továbbra is folytatódik, kiadója a Kodansha, melynek Bessatsu Shounen című magazinjában jelenik meg. 2011-ben egy mellékszálként light novel sorozat jelent meg hozzá, amire szintén készült manga adaptáció, majd még egy light novel sorozat és három mellékszálat feldolgozó újabb manga elindulása előzte meg a 2013-as első anime szezont, melynek folytatását jelenleg 2016-ra ígérik. Ezen kívül négy videójáték és egy kétrészes live action film adaptáció, valamint további animék - összességében elmondható, hogy ez a sorozat minden oldalról igazi kasszasiker lett, és diadalmenetének még nincs vége - bár kérdés, mennyi bőrt fognak tudni még lehúzni róla, főleg ha egyszer az eredeti manga befejeződik.

Isayama Hajime, a mangaka eredetileg egy 65 oldalas oneshot verziót készített ezen a címen még 2006-ban, melyet a Shueisha kiadó alatt futó Weekly Shounen Jump magazin részére ajánlott föl. Ott azt javasolták, változtassa meg rajzstílusát és a sztorit is, hogy jobban illeszkedjen a Jump imázsa alá. Isayama ezt elutasította, és ehelyett elhatározta, hogy a Kodanshánál próbálkozik. Nos, a Shueisha vesztesége a Kodansha hatalmas nyeresége lett. :) Közben a szerző kigondolt pár fordulatot és az eredetileg oneshotból sorozat lett. A manga eredeti helyszíne Isayama hegyekkel körülvett szülővárosára épül, ahol is egyszer egy internetkávézóban dolgozgatva egy ittas vendég egyszer csak galléron ragadta - innen az élménye a "félelemnek egy olyan személytől való találkozástól, akivel nem tudunk kommunikálni". A titánok lénye által ez a félelem kerül közvetítésre a mangában. Érdekesség, hogy a karakterdizájnhoz például élő harcművészeket használt modellként, így Eren titán alakjához Okami Yushint, a páncélos titánhoz pedig Brock Lesnart. A "Félelem Falai" koncepció állítólag a japán kultúra izolált, elzárt természetét szimbolizálja, míg egy riport kapcsán a szerző azt is elárulta, hogy a Muv-Luv Alternative, a Muv-Luv visual novel sorozat második darabja inspirálta részben a manga készítése során.

A történetet csak röviden említeném. Az alap felállás az, hogy az emberiség maradéka egy három fallal elzárt területen él, ahova a történet kezdete előtt több mint száz évvel felbukkant faj, az emberevő óriások, azaz a titánok elől menekültek. A falak 50 méter magasak, amin egyetlen akkori óriás sem tudott átjutni, ám 100 évnyi elzárt nyugalom után - mikor az emberek szinte már el is feledték, mitől félnek - új, még nagyobb és különleges titánok bukkannak fel, akik áttörik a legkülső falat. A vérengzés közben fiatal főszereplőnk szeme láttára falják fel anyját, és ő bosszút fogad. Később társaival együtt a harci osztagokban látjuk viszont, ám mindez még nagyon a történet bevezetője.
A későbbiekben kiderül, hogy a titánoknak több közük van az emberekhez, mintsem azok gondolták volna, s a sztori szálai közé, miközben különböző titkokról rántódik le a lepel, beszövődnek az emberi politika cselszövényei is - mert az ember már csak olyan fajta, hogy még kutyaszorítóban sem képes egységesen összefogni, és nem ármánykodni saját fajtársai ellen.
Aki az alaptörténetről szeretne bővebben olvasni, annak ajánlom figyelmébe oldalunkon az anime ismertetőjét. Természetesen a mangában már jóval messzebb haladt a történet, hisz az anime első szezonja körülbelül a 8. kötetig dolgozza fel a cselekményt.

A mangát alkotója eredetileg egyébként 20 kötetesre és tragikus végűre tervezte, ahol minden szereplő meghal - ezt Stephen King: A köd című horror regénye ihlette így - ám végül a rajongók pozitív nyomása hatására utóbbi tervét megváltoztatta. A pozitív válaszreakciók között említendő, hogy már az anime elkészülte előtt 10 millió kópiát nyomtattak a mangából, a 13. kötet pedig bírja az első nyomásszám rekordját, mely 2.750.000 kópia, és majdnem 69-szerese az első kötet első nyomásszámának. Plusz ezzel a nyomásszámmal lekörözte az addig vezető One Piece mangát: összesen ennél a két mangánál fordult elő, hogy már kezdetben 2 millión túlmenő példányszámban nyomtassák ki egy kötetét.
A manga 2011-ben elnyerte a Kodansha Manga Díját shounen kategóriában, jelölték a 4. Manga Taishou Díjra és mind a 16., mind a 18. éves Osamu Tezuka Kulturális Díjra. (Anime adaptációja is számos díjat elnyert.)


Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki elég érett hozzá, akit nem riaszt vissza a folyamatosan adagolt vér és tragikum, a horrorisztikus látványelemek, és a férfias, kicsit nyers rajzolási stílus. Azoknak is, akik szeretik a fordulatokban gazdag, tekervényes, rejtélyekkel teli történeteket, melyek több szálon is futnak. Ha bele szeretnél kezdeni, azért jó, ha vagy már 16 év körül, ezt jó leszögezni. ;) Ebben a mangában nincsenek szemgyönyörködtetésre szánt képek, itt a véres realitás van (no persze némi anatómiai hibákkal), egy rakat filozófia, és kavargó érzelmek. Ebben a mangában szinte senki sem az, aminek-akinek látszik, barátból lehet ellenség és ellenségből is barát, de mindenesetre vannak benne érdekes karakterek. A történet potenciálját mi sem tükrözi jobban, mint a rengeteg mellékszál - régen sikerült valakinek ilyen jól kitalált alternatív világot teremtenie, és valljuk be, napjaink fantasyt és horrort faló korában az eredetiségnek legalább szikrája is nagy fegyvertény.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.