Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2402046

Regisztrált felhasználók
száma:
23794

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
kizu
2019-10-23 09:21:20
Csabesz
2019-10-23 08:09:16
Gman
2019-10-23 07:59:58
9754086211
2019-10-23 05:07:44
Crisis Scar
2019-10-23 01:07:36
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Shi wo Utau Seiza (Manga)
Constellation that Sings Death * Fire Starter * * *
死を唄う星座

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-06-09 15:01:54
Létrehozás időpontja: 2016-06-09 14:32:46
Eddig megtekintve: 1005 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Manga
Műfaj: Horror; Krimi; Shoujo; Természetfeletti;
Kötetek száma:
1
Japán megjelenés éve: 1994
Alkotó(k): Matsumoto Yoko

Ismertető:

Az embereket mindig is megfogták a titkok, rejtélyes dolgok. Talán éppen ezért szeretjük sokan azokat a történeteket, melyekben ilyenek szerepelnek - vonz minket, amit nem értünk, legyen az csupán egyszerű, hétköznapi titok, vagy valami jóval nagyobb horderejű és hátborzongatóbb annál. Ezért olvasunk krimiket, megmagyarázhatatlan jelenségekről szóló történeteket, kísértethistóriákat, vámpírsztorikat, és még folytathatnám a sort. Ez a négy fejezetet - négy különböző történetet - magában foglaló manga is ezt a vonzódásunkat hivatott jóllakatni.

1. Constellations that Sing of Death
Ez a mangakötet címadó története, mely úgy indul, hogy egy egyszerű fiatal lány nyári munkára jelentkezik egy fogadóba. Jóllehet a fogadó némileg különleges helyen áll: egy sziklaszirten, melyet minden oldalról szakadék vesz körül, s valaha két függőhíd kötötte össze a szilárd talajjal, ám az egyik nemrégiben leszakadt. Mahiro, a főhősnőnk azért pont ide jelentkezett munkára, mert szeretné látni a következő napokban bekövetkező csillaghullást, és az az országnak csak ezen a területén észlelhető, rokona vagy ismerőse pedig nem lakik itt.
A fogadóban a tulajdonosnő és annak unokahúga, Yuuko tartózkodik, de már másnap több vendég is megérkezik: fiatal diákok az iskolájuk csillagász klubjából, akik szintén a csillaghullás miatt jöttek. Noha három külön csoportban érkeznek, Mahirónak feltűnik, hogy mintha ismernék egymást...
Azonban a különös események csak ezután veszik kezdetüket. Az egyik csoportban van egy lány, aki állítólag természetfeletti képességekkel rendelkezik, és azt állítja, egy haragos szellem van a helyen, amely vészt hoz mindannyiukra... Nemsokára az egyik fiút holtan találják, és nem ez az utolsó az eltűnések és rémes halálok közül. S mivel az egyetlen megmaradt függőhidat lerombolta valaki és a telefonzsinórt is átvágta, nem hívhatnak segítséget. A gyilkos köztük van, de lehet, hogy talán nem is hús-vér személy? Ezért aztán szeánszot tartanak...

2. Mist When You Turn Around / When the Fog Comes
Ebben a rövidke történetben egy lány áll egy temetőben, amit elborít a köd. A ködben egy fiatalember alakja jelenik meg, aki nagyon emlékezteti a szerelmesére, csakhogy idősebb nála. Talán szerelmese elhunyt bátyja volna? Azonban a történetben lévő fordulat mindent egészen más megvilágításba helyez.

3. Shiver of Flames / Fire Starter
Mit szólnátok, ha olyan különleges képességgel születtetek volna, hogy lángba tudtok borítani bármit, még ha nem is akarjátok? Egy kis érzelmi fellobbanás, és megég az is, akit szerettek. A főhősnő ilyen képesség átka alatt szenved és még saját anyja is szörnyetegnek tartja. Mikor egy sajnálatos incidens miatt iskolát vált, mindenféleképpen távol próbálja tartani magát a többiektől, hisz azon a módon, hogy magányos marad, talán nem fog ártani senkinek akaratlanul... Van azonban egy fiú, aki nagyon, de nagyon szeretne megbarátkozni vele...

4. The Mansion of Time / The Castle
Főhősünk ezúttal egy kislány, akinek rettenetes rémálmai vannak egy ideje. Álmában egy szobában lévő állóórában rejtőzködik, majd egy őt leszúrni kívánó fiatal nő elől menekül... Szülei vidékre küldik, rokonaikhoz, hátha ott meg tud nyugodni és megszabadul az álmoktól a helyszínváltozás hatására. Ám ő ehelyett látni vél egy kastélyt, amit senki más nem lát rajta kívül, csupán egy hozzá hasonlóan furabogárnak titulált fiú - álmában.


A történetek nagyon különböző hosszúságúak, de mind remekbe szabottak, olyan fordulattal, ami egész más értelmet ad az addigi eseményeknek. A rajzolás kifejezetten szép, romantikus shoujóhoz illő, de aki szerelmi románcokra vágyik, azoknak nem ezeket a történeteket ajánlom, mert egyáltalán nem tündérmesés happy end forgatókönyvön alapszanak. Aki viszont titkokra, rejtélyekre, misztikumokra, érdekes fordulatra, gondolatébresztő végkifejletre vágyik, azoknak melegen ajánlom!
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.