Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495333

Regisztrált felhasználók
száma:
24709

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
TimeLord
2020-10-26 16:16:18
Xagoo
2020-10-26 13:28:17
AttilaKovács
2020-10-26 12:46:18
Sylvuh
2020-10-26 01:01:53
ErenJager
2020-10-25 22:25:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Seija Densho Dark Angel (Manga)
Seijuu Denshou Dark Angel * Dark Angel * * *
聖獣伝承ダークエンジェル

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-06-16 13:50:40
Létrehozás időpontja: 2016-06-16 13:34:44
Eddig megtekintve: 1458 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Manga
Műfaj: Akció; Fantasy; Kaland; Shounen;
Kötetek száma:
5
Japán megjelenés éve: 1992
Alkotó(k): Asamiya Kia

Ismertető:

A Seija Denshou Dark Angel vagy röviden Dark Angel című manga az Asamiya Kia írói néven ismert mangaka alkotása, akinek a nevét olyan művek fémjelzik, mint a Silent Möbius vagy Kidou Senkan Nadeshiko, de részt vett animék alkotásában is (ott eredeti nevén, Kikuchi Michitakaként), mint a Project A-ko vagy a Sonic Soldier Borgman, melyek Japánon belül és kívül is nagy népszerűségnek örvendtek a maguk idejében. Mi több, Asamiya ismert arról, hogy nem csupán kedvelője az amerikai regényeknek és filmeknek, hanem azok befolyását felhasználja műveiben, de még Batman és Star Wars manga adaptációkat is készített. XD Ezek után nem csoda, hogy művei közül a Dark Angelt is kiadták Amerikában, sőt manapság szinte csak ezt a változatot lehet előásni még a neten is.

Az ötkötetes manga a Kadokawa Shoten New Type nevű magazinjában került kiadásra 1992-1997. között. Sajnos hazájában elmaradt a várt sikertől, és mivel a készültében rendre sok késlekedés is mutatkozott, végül a kiadó leállította. Később Asamiya Dark Angel: Phoenix Resurrection címen egy alternatív, kétkötetes verziót is készített a történetből, mivel nem volt elégedett az eredeti verzió kimenetelével.

A manga engem kissé világában is, de karaktereiben is nagyban emlékeztetett a Saint Seiyára. Sajnos rengeteg potenciális lehetőség maradt kihasználatlanul a siettetett befejezés miatt; azt mondhatnám, olyan ez, mint ha valaki a Csillagok háborújából csak az első részt nézi meg: kapunk valamiféle lezárást, kiderül valami, de ugyanakkor érezhetően ez korántsem a teljes történet vége, sőt, nagyon is izgalmas dolgok várnának még elmesélésre.

A Dark Angel univerzuma:

A manga egy sajátos világban játszódik, melyet Ou Királyságának neveznek. Mivel vannak benne eföldi utalások, többek között Görögországra, Babilonra és a Maja Birodalomra, és Görögország számukra Nyugat, ezért valahová az ázsiai kontinensre lenne elhelyezhető.

A királyság öt területre oszlik. A középső terület Oukoku, a királyság központja, ahol a Rai Hahn él, az uralkodó. Ezen felül van Hokuteki, az Északi Terület, Seijyu, a Nyugati Terület, Toi, a Keleti Terület és Nanban, a Déli Terület. Mindegyik terület élén egy hatalmas misztikus erőkkel rendelkező Gensei áll, egy ún. Fantom Szent. Az ő joga és kötelessége irányítani területét, biztosítani az emberek számára a védelmet, élet és halál feletti döntés jogát birtokolja, ugyanakkor tetteiért felel a Rai Hahn előtt, az ő alárendeltje. A négy terület mindegyike egy szent lény védelmezése, szimbóluma alatt áll, a Fantom Szent ennek a lénynek a természetfölötti erőit képes felhasználni, és akár a formájára át is alakulni, ilyesmit azonban csak nagy veszély esetén tesznek. A Fantom Szentek alárendeltjei között is vannak olyanok, akik effélékre képesek.

A Fantom Szenteket kis, alig húsz centiméteres magasságú tündérek kísérik. A Fantom Szent címét kétféleképpen lehet megörökölni. Az első, hogy a Fantom Szentet előléptetik az ún. Öt Ösvény Istenévé és ő maga megnevezi az utódját. A második, ha már van választott utódja, és a Fantom Szent meghal.

A négy terület között szigorú rendelet tiltja az engedély nélküli belépést. Aki ezt megszegi, azt a területet felügyelő Fantom Szent megölheti/megöletheti. Ugyanakkor szigorú tilalom vonatkozik a Fantom Szentek közti harcra is, ami ugyanis általában mindkettejük halálával zárul, és így sebezhetővé teszi a birodalmat.

A történet:

A történet kezdetén Nanban területének, a Vörös Főnix klánjának Fantom Szentje Sou, akit a legerősebbnek tartanak az akkori négy Fantom szent között, megbecsülésnek örvendő, jó ember és kitűnő harcos. Egyedül ő tudja azonban, hogy halálos betegségben szenved. Öt évvel a történet kezdete előtt magához vett egy elárvult fiút, akiben meglátta a tehetséget. Darkot saját utódjául nevelte, s bár a fiúnak számos hibája van – például lehetetlenül nincs irányérzéke, ezért könnyen eltéved – egy utolsó csatában Sou kiprovokálja, hogy felülmúlva őt általa veszthesse életét. Így a Vörös Főnix Fantom Szentjének címe, Sou-sama kardja és kísérője, a Kyo nevezetű kis szárnyas tündérke Darkra szállnak. A fiúnak most el kell mennie Oukokuba, hogy beiktatást nyerjen új Fantom Szentként. Az úton azonban mindjárt eltéved, és bekeveredik Toi területére.

Itt a Kék Sárkány klánja él, a Fantom Szent egy fiatal nő, Leen, akit a korábbi Fantom Szent, Mei nevezett ki utódjául, mikor őt előléptették. Mivel Dark megszegte eltévelyedésével az egyezményt, hogy csak engedéllyel lehet más területre belépni, ezért támadással és harccal kell szembenéznie. Leen követői, a Tizenkét Isteni Sárkánynak nevezett harcosok között van egy, akinek személyes oka is van elbánni a fiúval, a korábbi Vörös Főnix Fantom Szent gyilkosával. Dark azonban nem akar ártani olyanoknak, akiknek nincsen oka, a kalamajka azonban ettől nem lesz kisebb. Végül egy Oukokuból érkező hírvivőnek kell beleavatkoznia a küzdelembe, és megbüntetni mind a két, a tilalmat megszegő Fantom Szentet. Büntetésképpen Darktól elveszi Sou kardját, a fiúnak el kell zarándokolnia egy Kin nevű öreg kardkészítőhöz, hogy új kardot szerezzen magának, és természetesen utána folytatnia kell útját Oukokuba, ahol már várják.

Újabb próbatételek során Dark egy meglehetősen különleges kardot kap Kintől: Shinrouent, egy kardot, amelynek nincsen éle. S hogy mihez kezd vele egy csatában? Hamarosan kipróbálhatja, amikor egy Seijyu területéről érkező bűnözővel és az őt üldöző Fehér Tigris klán emberével, majd magával Fantom Szentjével kell összemérnie magát. Itt kiderül, hogy Darkban nagyon különös rejtett képességek lakoznak, melyek hatalmasak, de legalább olyan nyugtalanítóak is. Dark egészen megváltozik, mintha nem is önmaga lenne egy időre…

Később sérüléseiből felépülve folytatja útját egy sivatagon keresztül, ahol a magukat Gairanának nevező banditák elrabolják tőle Kyót és Shinrouent. Harcolnia kell, ha vissza akarja kapni őket, bár közben megjelenik egy titokzatos idegen és a negyedik klán is, a Jáde Teknősbéka klánja a területen, hogy leszámoljon a mechanikus istent imádó Gairanával. A harc közben viszont végleg felébredni látszik Dark másik énje…


A manga tipikus akció-shounen. Legalább 70%-át teszik ki becslésem szerint a csatajelenetek, ugyanakkor meg kell jegyezni a rajzolás szépségét és kidolgozottságát, és azt is, hogy itt bizony a bishounen és bishoujo rajongóknak sem lehet okuk panaszra. No és persze egy kis eye-candy, egy kis fanservice is befigyel gyakorta, főleg ami a női szereplőket illeti. Legnagyobb hibája a tisztán érezhető befejezetlensége. Ám aki szereti a továbbgondolásra lehetőséget adó, kicsit sötét, nyitott végű sztorikat, annak számára ez talán nem lesz akkora hiba.


Szereplők:

Dark:
15-16 éves fiú, árva, Sou, a Vörös Főnix Fantom Szentje öt évig neveli utódjául. Ismeretlen képességek és egy másik identitás rejtőzik benne. Dark ugyan úgy örökli meg a Vörös Főnix Fantom Szentjének címét, hogy megöli mesterét, ám ez annak akarata volt, Dark valójában irtózik az öléstől. Kedves, együttérző lélek, aki a békét pártolja, azonban kifejezett tehetsége van zűrbe keveredni.

Sou:
A történet kezdetén Nanbannak, a Déli Területnek Fantom Szentje, így a Suzaku azaz Vörös Főnix klán vezetője. A legerősebb és legjobban tisztelt Fantom Szentje korának. Felajánlották neki az előléptetést az Öt Ösvény Istenei közé, ám visszautasította. Senki nem tudja, hogy halálos betegségben szenved.

Kyo:
Kb. húsz centiméter magas, teljesen emberi formájú, ám szárnyas kis tündér, a Vörös Főnix Fantom Szentjének vezérlő szellemi kísérője. Sou után Dark társa lesz, felelősségét nagyon komolyan veszi. Gyakran szidja Darkot, de őszintén törődik vele, akármit kész megtenni érte. Gyöngéd, szelíd lélek, gyógyító erő birtokosa.

Leen:
A Seiryuu, azaz Kék Sárkány klán vezetője, Toinak, a Keleti Területnek az ura. Fiatal, szép nő, akit a korábbi Kék Sárkány Fantom Szent, Mei léptetett elő a Tizenkét Isteni Sárkány közül utódjaként. Tette ezt annak ellenére, hogy nem Leen bírt a legnagyobb mágikus erővel közülük. Négy gömböt irányít, a föld, tűz, levegő és víz gömbjét, egy ötödik, az arany gömb nemzedékek óta elveszett, és szeretné felkutatni. Ezek segítségével ugyanis még egy halott feltámasztására is képes.

A Tizenkét Isteni Sárkány: a Kék Sárkány Fantom Szentjének közvetlen testőrei.

Chao:
A Tizenkét Isteni Sárkány egyike. Fiatal korában Sou szerelmese volt, ezért mindenképpen meg akarja bosszulni annak halálát. Csakhogy van valami, amit nem tud…

Nie:
A Tizenkét Isteni Sárkány egyike, a Fekete Sárkány. Ő volt köztük a legerősebb, ezért nem képes felfogni, miért nem ő lehetett a következő Kék Sárkány Fantom Szent. Leen halálos ellensége, a hatalmára pályázik, de még az sem volna neki elegendő.

Shou:
A Fehér Tigris Fantom Szent, a Nyugati Területnek, a Byakko azaz Fehér Tigris klánnak a vezetője. Vad, kegyetlen fiatal férfi, aki céljai eléréséért nem riad vissza semmitől, és él-hal a harcért és ölésért. Ő nem örökölte, hanem harcban szerezte meg címét, a korábbi Fehér Tigris Fantom Szent ugyanis hátrahagyta azt felelősségeivel együtt, amikor elrabolta feleségét a Gairana, és az ő felkutatására indult.

Gairana: egy mechanikus istent imádó bandita-csoport, akik egy óriásteknős hátára épített, ezért helyét folyton változtató kolosszeumban laknak. Erős harcosokat keresnek, akikkel összemérhetik tudásukat, ezektől ellopnak valami értékeset és élet-halál harcra kényszerítik érte. Maguk is mechanoidok. Rabolnak és fosztogatnak, ezzel sok gondot okozva.

En:
A Genbu azaz Jáde Teknősbéka klán Fantom Szentje, az Északi Terület, Hokuteki ura. Intelligens és erős, olyan ember, aki szeret mindenről tudni, beleszólni a dolgokba és mozgatni a szálakat, de mindezt a Birodalom érdekében teszi.

Sayan:
Egy lány, akivel Dark egy időutazásszerű álomban vagy talán álomszerű időutazásban találkozik. Sayan egy háborúskodó országban él, ahol tankok és repülőgépek köpik a tüzet és osztják a halált, sebesülésekor Dark segít rajta, de a lány kezdetben őt is katonának, vagyis gyilkosnak véli. Később hálából segítségéért egy talizmánt ad neki.

Bee:
Shou, azaz a Fehér Tigris Fantom Szent kísérő tündérkéje. Tetszik neki gazdája kegyetlensége. Kyo halálos ellensége, mert felelősnek tartja őt bátyja haláláért. Kyo szerinte puhány, aki nem érdemli meg az életet.

Shiki:
Leen kísérő tündérkéje. Nagyon fiatalnak tűnik, vidám, de okos, felderítő szerepben az arany gömböt próbálja felkutatni úrnője számára.

Delphina:
Egy görög misztikus hatalommal bíró lény, aki alakváltásra képes, továbbá gólemeket tud létrehozni bárki alakjával és képességeivel. Egyszer Shiki bőrébe bújik, hogy csapdába csalja Leent. Világuralomra tör urának, Typhonnak szolgálatában.

Sekka:
En kísérő tündérkéje. Nincsenek szárnyai, ezért repülni sem tud. Viszont amilyen törékenynek és gyámoltalannak néz ki elsőre, olyan fizikai ereje van ha kihozzák a sodrából. Kyóhoz hasonlatos gyógyító képességekkel is rendelkezik.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.