Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2529994

Regisztrált felhasználók
száma:
25239

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1666

Utolsó 5 látogatónk:
RReka
2021-03-01 04:18:56
Angel77
2021-03-01 00:57:00
TheTrueDeath
2021-03-01 00:38:53
Arcandia
2021-02-28 23:27:56
fmatyi24@gmai
2021-02-28 21:47:03
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Emma to Hakushaku (Manga)
Emma and the Earl * * * *
エマと伯爵

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-06-17 13:28:03
Létrehozás időpontja: 2016-06-17 13:28:03
Eddig megtekintve: 2072 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Manga
Műfaj: Dráma; Josei; Romantika; Shoujo; Történelmi;
Kötetek száma:
2
Japán megjelenés éve: 2004
Alkotó(k): Hara Chieko

Ismertető:

Ez a manga egy igazi Harlequin-románc, mely a történelmi időszakban játszódik. A kor a 19. század, a helyszín pedig a korabeli Anglia, ahol az előkelő társaság bálokba jár, és nem ritka, hogy valaki pénzért vagy címért házasodjon.

A történet főhősnője Emilia Lincoln, aki egy gazdag ember lánya és egyetlen örököse, bár polgári származású, ám ez kívánatossá teszi a hozományvadászok számára. Az ifjú Emilia ugyan jólelkű teremtés, ámde külsőre nem vonzó, és eléggé duci is, s ami még bosszantóbb, hogy ha ideges, gyakori rossz szokása a dadogás. Egy bálon ismerkedik meg Dominique Hastingsszel, aki egy grófi cím várományosa, azonban vagyontalan. A naiv Emilia kezdetben el sem tudja képzelni, miért kezd el foglalkozni vele a férfi, s amikor már-már lánykérésre kerül sor, a hetedik mennyországban jár. Ám egy véletlen kihallgatott beszélgetésből rájön, hogy Dominique-nak csak az öröksége kell, s őt magát lenézi és undorodik tőle, minden kedvessége pusztán színlelés, csalás volt tehát. Emilia megtört szívvel, de szilárd jellemmel kikosarazza a férfi lánykérését.

Az idő kereke forog, tíz esztendővel később Emilia olyan helyzetbe kerül, hogy apja halála és anyagi tönkremenetele, adósságai miatt nincstelenné válik. Egy fiatal nő az ő helyében csak abból tud megélni, amije van: neki jó neveltetése, modora van, és tanult. Megváltoztatja hát a nevét Emma Lawrence-re, hogy új életet kezdjen, mint házitanítónő. A sors pedig pontosan arra szemelte ki, hogy Earl Chard, azaz Chard grófjának, a korábbi Dominique Hastingsnek leányához, Latticiához fogadják fel. Emilia külsőre azonban annyira megváltozott az évek alatt, hogy a gróf semmiképpen nem ismerheti fel.
Ám maga a gróf is megváltozott, sokkal keserűbb, szigorúbb embernek tűnik. Apai kötelességeit eléggé elhanyagolja, üzleti ügyekben folyton távol van, emiatt kislánya magányos. A kedves leányka hamar összebarátkozik Emmával, s a lány a grófnak is szimpatikussá válik, főleg egyenes, kissé szókimondó jelleme, s a lánya tanításakor megfigyelt intelligenciája és derűs, kedves természete miatt.

Chard grófjának érdekeltségei vannak a szénbányászatban, s most éppen egy újfajta szállítási módhoz, egy lokomotívhoz próbál szponzorokat keríteni az előkelő társaságból. Két férfi és egy hölgy érkezik hozzájuk vendégségbe: az egyik férfi hozzá akarja adni a már több éve özvegy Dominique-hoz húgát, Clarát, a másik pedig kiszemeli magának Emmát, akit a gróf szeretőjének hisz, hogy szórakozzon vele egy keveset...


Klasszikus 19. századi romantikus történet, már sokszor olvasott fordulatokkal és egy csipetnyi erotikával fűszerezve. Olvasmánynak kellemes, a rajzok szépek, és külön kiemelném, hogy a mangaka képes volt egyedi főhősnőt rajzolni, aki nem tizenkettő egy tucatként hajaz többi mangája női főszereplőjére megjelenésben. Kár, hogy nem a legjobb scan minőségben érhető csak el. Románc-kedvelőknek ajánlom.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.