Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2471541

Regisztrált felhasználók
száma:
24470

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1648

Utolsó 5 látogatónk:
ZoliZolika
2020-07-14 07:45:56
Nat96
2020-07-14 00:29:44
Barbossza
2020-07-13 23:16:01
Heian
2020-07-13 23:14:48
Grimlock
2020-07-13 21:33:44
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Bronze no Tenshi (Manga)
Bronze Angel * Angel of Bronze * * *
ブロンズの天使

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-06-26 21:23:16
Létrehozás időpontja: 2016-06-21 15:52:43
Eddig megtekintve: 1349 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Manga
Műfaj: Dráma; Josei; Romantika; Történelmi;
Kötetek száma:
7
Japán megjelenés éve: 2004
Alkotó(k): Saitou Chiho

Ismertető:

Oroszország, a 19. század elején

Natalia Goncsarova fiatal, mindössze 16 éves lány, aki oly keveset tud a világról, mégis neki kellene megmentenie családját. Apja egy baleset következtében megőrült Natalia két éves korában, azóta anyjának kellett volna kezelnie a nemesi família vagyonát, ám tehetsége nem lévén hozzá, szinte minden pénzük elúszott és nyomor és szegénység fenyegeti őket. Ám Natalia, három lánygyermek közül a legkisebb, kivételes szépség, minden maradék pénzüket arra teszik hát fel, hogy őt bemutassák a nemesi társaságban és jól adják férjhez, egy gazdag emberhez.
Az ártatlan, tudatlan Natalia mindenben követi édesanyja szavát. Ámde mindjárt első bálján fölfigyel rá egy teljességgel nemkívánatos kérő, aki nem más, mint a fiatal, tehetséges költő és író, Alekszander Puskin.

Puskinért aléldoznak a nők, ám lázító írásai miatt régóta cári megfigyelés alatt áll. A fiatalember halálosan beleszeret Nataliába, és mindent elkövet, hogy elnyerje kezét, noha nincs kellő vagyona, amit a lány anyja kívánna. Ám olyan helyzetbe hozza a családot, hogy azoknak nem sok esélyük marad máshoz hozzáadni a leányt... így aztán Natalia csupán 18 éves korában Puskin felesége lesz.

Lehetne ez a történet a beteljesedett szerelemé is, ám a történelem és a politika mindjárt esküvőjük napján közbe-közbeszól. Puskin nézetei meglehetősen radikálisak, és nem feltétlenül csak az irodalom terén: meggyőződése, hogy Oroszországnak revolúcióra lenne szüksége, hogy megújhodjon, különben megreked a régi, majdhogynem feudálisnak mondható szinten. Ám ifjú házasként és hamarosan családapaként elsősorban azzal kell foglalkoznia, hogy megteremtse családja megélhetését. Ez azonban nehéz feladat, mivel a cár számos írását szigorúan cenzúrázza vagy nem engedi kiadni, ellenben gyönyörű feleségét szívesen látja az udvarnál, s nem csupán szemet vetne rá, de egyben kihasználná ezt az alkalmat Puskin megleckéztetésére is. A forrófejű, szabadelvű Puskinnak igencsak le kell nyelnie a békát, de még az is lehetséges, hogy nem is a cár a legnagyobb ellensége, hanem maga Natalia tudatlansága és naivitása.


Fő szereplők:

Natalia Goncsarova:
Fiatal, ártatlan, tudatlan teremtés, aki ráadásul alapvetően nem tűnik túl éles elméjűnek. Számos dolgot nem ért a világból, részben, mert nem ismeri. Tájékozatlanságát híven jellemzi, hogy anyja megtiltotta neki a könyvek olvasását. Leginkább csak a táncban jeleskedik, a táncolás egyik legkedvesebb tevékenysége. Korának híres szépsége, akinek kegyeit hajadonként, de férjes asszony korában is sokan szeretnék elnyerni.
Alapvetően jóindulatú teremtés, aki könnyen megszán valakit. Puskinnal való házassága is talán ilyesminek köszönhető. A szerelem mibenlétével jó darabig nincsen egészen tisztában.

Alekszander Puskin:
Fiatal, csinos és jóképű, tehetséges férfi, aki azonban revolúciós eszmékkel rendelkezik mind az irodalom, mind a politika terén. Részben abesszin származása miatt bőre sötétebb színű, ezért meglehetősen kirí minden társaságból. Igencsak szabadon kimondja, amit gondol, ami inkább kárára szolgál, mint hasznára. Sokszor meggondolatlan és indulatos. Úgy tartják, modor és illendőség terén csapnivaló, hírhedt ifjúkora botrányairól, ám Nataliába első pillantásra halálosan beleszeret, és mindent megtesz, hogy elnyerje kezét.
Feleségeként bár szereti, és féltékenyen óvja, nem igazán nyílik meg előtte, a gondokat távol tartja tőle és sokszor úgy gondoskodik róla, mint egy gyerekről, amit az asszony nehezményez.

Goncsarova asszony:
Natalia anyja. Fiatalon igen szép nő volt, lányai közül ezt csupán Natalia örökölte, ezért őbelé helyezi egyetlen reménységét. Miután egy őrült férjjel, elszegényedve kell élnie, a család megmentésére egyedül Nataliát használhatja fel, ha jól adja férjhez, ezért igen szigorú vele és minden lépését próbálja meghatározni. Puskin azonban keresztülhúzza számításait, végül alkoholistává válik.

Jekatyerina Goncsarova:
Natalia idősebbik nővére. Viszonylag józan teremtés, aki beletörődőbben áldozza fel magát a család érdekében, mint a középső húga. Szerelemre lobban D'Anthes báró iránt, és Natalia segítségével császári udvarhölgy lesz belőle.

Alekszandra Goncsarova:
Natalia fiatalabbik nővére, a középső lány. Érzelmes teremtés, aki kezdettől bele van bolondulva Puskinba, már az írásai alapján, és féltékeny Nataliára. Ő az, aki érdekes módon mindent átlát a Puskin háztartásban, és akinek Puskin maga is meg tud nyílni. Ő érti meg elsőként húga bontakozó érzelmeit is.

Georges D'Anthes:
Francia báró, akinek el kellett menekülnie országából, miután sikertelenül próbált segíteni a Bourbon hatalom visszaállításában. Nataliával egyidős, rangot és vagyont akar szerezni magának, hogy egyszer majd visszatérhessen szülőhazájába. Aranyhajú, nagyon vonzó fiatalember, aki veszedelmes katonai kvalitásokkal rendelkezik, részben utóbbiak miatt a cári sereg hadnagyává teszik meg. A holland nagykövet pártfogolja, ám nem bírja megzabolázni a heves vérű, arrogáns, tiszteletlen franciát.

Van Heeckeren báró:
Nagyhatalmú holland nagykövet Oroszországban, kezdettől D'Anthes pártfogója. Homoszexuális és valójában szerelmes a fiatalemberbe, ám mivel az maximum apjaként tud tekinteni rá, ezért a későbbiekben adoptálja és örökösévé teszi meg.

I. Miklós cár:
Nem kis szerepet játszik a történetben a Puskinnal nagyjából egyidős cár. Miklós nem várt módon kerül trónra és a dekabrista felkelés leverése után nagyon rossz szemmel néz Puskinra, akit lázító eszmék terjesztőjének tart, a totalitárius monarchia veszedelmes ellenségének. Az irodalmat nem igazán kedvelő uralkodó csak még nagyobb fenyegetésnek látja megismervén művei erejét. Élvezi, ha megalázhatja, parancsolgathat neki, némileg rivalizálásnak is mondható kapcsolatuk. A cár számosszor rángatja a háttérben a szálakat, legyen az Natalia vagy Puskin elleni cselszövés.


A manga minden tekintetben mesterien megalkotott mű. Maga a látvány, a rajzok szépsége, kidolgozottsága, a ruhák és megjelenés korhűsége, az épületek - mindez külön is megfogja az olvasót. A történet izgalmas a végső pontig - vagy ha lehet ezt így mondani, az utánig is - és vázát a valós, ismert történelmi események alkotják, szinte évről évre végigkövetve. Művészien beleszőve a szövegbe megismerhetjük Puskin írásainak jó részét, vagy szinopszisként elmesélve főbb prózai műveit, vagy pedig magát verseit megszólaltatva. Hogy a romantikus szálaknak mekkora a valóságalapja, azt bízzuk Puskin életének avatott ismerőire, de mindenesetre látszik, hogy a manga megalkotása mögött komoly történelmi kutatómunka állhatott. Kiemelném még a kiválóan ábrázolt érzelmeket és karakterfejlődést, legyen utóbbi akár jó, akár rossz irányba, de minden pillanatban hihető.
Összességében egy politikával, drámával és édes-bús románccal átszőtt, egy percig sem unható történet, mely az ilyen jellegű történelmi mangák sajátosságaként tragikummal is bőven el van látva. Aki nem feltétlenül cukormázra, hanem valósabb, reálisabb, mondhatni kegyetlenebb és keserűbb szerelmi-történelmi mangára vágyik, az ebben a műben megtalálja, amit keresett. Engem számos tekintetben emlékeztetett a Versailles no Barára, akik azt szerették, valószínűleg ebben sem csalatkoznak.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.