Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2518993

Regisztrált felhasználók
száma:
25037

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1660

Utolsó 5 látogatónk:
Minjimin
2021-01-17 00:19:47
brako999
2021-01-16 23:13:03
Takács Edina
2021-01-16 22:02:32
dozso007
2021-01-16 21:09:01
Siomindia
2021-01-16 20:16:17
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Alpen Rose (Manga)
Alpine Rose * * * *
アルペンローゼ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-06-27 11:59:53
Létrehozás időpontja: 2016-06-24 15:35:14
Eddig megtekintve: 1279 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Manga
Műfaj: Dráma; Romantika; Shoujo; Történelmi;
Kötetek száma:
9
Japán megjelenés éve: 1983
Alkotó(k): Akaishi Michiyo

Ismertető:

Svájcban, a franciául és németül beszélő területek határán, egy Sion nevű helyen él Lundi, egy fiú, nagynénje-nagybátyja fedele alatt, miután szülei meghaltak. Egyszer egy csütörtöki napon talál egy kislányt meg egy kakadut. A kislány semmire nem emlékszik, még a nevére sem, vagy hogy hogyan került oda, a kakadu meg egyre csak egy dolgot ismételget: "Alpesi rózsa". A kislány németül beszél, nem ért franciául. Minthogy csütörtökön találták, a Jeudi (franciául csütörtök) nevet adják neki, míg a kakadut Printemps-nek (tavasz) nevezik el. Lundi gondviselői azonban nem kedves emberek, a fiút is csak annak öröksége miatt vették magukhoz és keményen dolgoztatják. Jeudit odaadják egy városi boltosnak, hogy őt szolgálja, s a két fiatal főleg csak leveleken keresztül érintkezik egymással. Egyszer aztán megszűnnek érkezni Jeudi felől a levelek... beállít viszont a lány csapzottan, sebes lábbal, mint aki menekült valami elől. A korábbi kedves bolttulajdonost egy rémes ember váltotta fel, aki egy éjen ittasan betört a lányka szobájába, így aztán elszökött előle...

Lundi rokonai vissza akarják küldeni Jeudit a boltba, ám közbejön valami. A környék földesura, Georges de Gourmont gróf a közeli erdőkben vadászik, s mivel más zsákmányt nem ejtett, Printemps-t akarja lelőni. Lundi megakadályozza, minek következtében a gróf súlyosan megsebesíti, a fiú védelmére siető Jeudit pedig elrabolja, hogy szolgálólányként kastélyában tartsa fogva... sőt, később valószínűleg szeretőt akar majd belőle csinálni, mert a lány igen szép. A grófnak számos szeretője van, a grófné pedig szinte csak mint statiszta járkál a kastélyban.

Egy esti parti alkalmával a gróf meg akarja szégyeníteni Jeudit a vendégek előtt, ezért táncba viszi, ám mindenki legnagyobb ámulatára Jeudi kiválóan valcerezik... egy egyszerű kis parasztlány, hogyan?? Jeudinak halvány emlékkép jut eszébe egy magas férfiről, akivel már táncolta ezt a táncot. Ám mivel nem szűnik meg ellenkezni a gróffal, az büntetésből egy toronyba záratja. Innen a grófné segítségével Lundi menti ki, ám a menekülésük egyetlen útja egy ugrás a kastélyt közrefogó folyóba a toronyból... Lundi korábbi sebe miatt alig éli túl, de tovább kell menekülniük, mert a gróf elszánt, hogy megtalálja a lányt. A fiatalok - akik közt nyilvánvalóan kibontakozóban már a szerelem - elhatározzák, hogy megpróbálják kideríteni, kicsoda is valójában Jeudi, hisz nincs hová visszatérniük...


Így kezdődik a történet a mangában, melyből animét is készítettek. A manga azonban még tovább is folytatódik, mint ameddig az anime tart, jóllehet angol nyelvre fordított scant nagyjából csak addig lehet találni egyelőre. Remélhetőleg ez változni fog, és elkészül a teljes manga.
Pozitívumként megemlíteném a szép, romantikus stílusú rajzolást. A történet kicsit olyan, mint egy romantikus kalandregény: Lundi, a herceg, a hős lovag, aki folyton mindenkit megment, főleg hősnőnket, saját élete kockáztatásával, félelmet nem ismerőn, Jeudi pedig a gyönyörű, ám tragikus sorsú, üldöztetett hősnő, akinek sorsa titkát kell feltárnia. Negatívumként mondanám, hogy 13 és 14 éveshez egy picit túl érettek főszereplőink, hogy a nyomozás - 7 év távlatából - kicsit túl simán megy, hogy sokszor realitást nélkülözően találnak mindig újabb nyomot vagy oldódik meg egy nagyon veszélyes helyzet. A történet a második világháború előszelében illetve kitörésekor játszódik, tehát nagy szerepet kapnak benne az akkori kort meghatározó nácikkal kapcsolatos események, történések. A kor viharában két bimbózó fiatal mint két rózsaszál a fagyos télben, avagy hogy stílusosak legyünk, a manga címére hivatkozva, alpesi rózsák (havasszépe, rododendron).

Akik szeretik a kalandos fordulatokat, a klasszikus klisék szerinti szereplőket, a történelmi realitásba beleszőtt mesei "minden jóra fordul" érzést egy mangában, azoknak ajánlom, nehéz abbahagyni az olvasását, ha egyszer elkezdte az ember. :)
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.