Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2460109

Regisztrált felhasználók
száma:
24323

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1644

Utolsó 5 látogatónk:
Zolika152112
2020-05-27 11:56:40
gretita92
2020-05-27 11:42:34
fodordani97
2020-05-27 09:51:52
starla-001
2020-05-27 09:20:06
CarlosWaylant
2020-05-27 00:36:32
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

All You Need Is Kill (Manga)
Edge of Tomorrow * * * *
オールユーニードイズキル

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-08-26 11:07:12
Létrehozás időpontja: 2016-08-09 23:19:53
Eddig megtekintve: 1122 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: Manga
Műfaj: Akció; Dráma; Sci-fi; Seinen;
Kötetek száma:
2
Japán megjelenés éve: 2014
Alkotó(k): Sakurazaka Hiroshi, Takeuchi Ryousuke és Obata Takeshi

Ismertető:

Az All You Need Is Kill a 2004-ben megjelent, máig nagy sikert örvendő light novel manga adaptációja. A manga adaptációval egy évben, szintén 2014-ben, film is készült belőle Doug Liman rendezésében és Tom Cruise-zal a főszerepben Edge of Tomorrow néven.

Történet:

Nehéz időket él az emberiség. A Földet totális háborúba taszította egy idegen életforma, a Mimic nevű faj, ami immár a tápláléklánc csúcsán csücsülve tizedeli meg az elkeseredett küzdelmet folytató embereket. Nem tudni, honnan jöttek, vagy hogy pontosan miféle lények is valójában. Az egyetlen dolog, amit az emberiségnek sikerült megtudnia őket illetően az, hogy ha nem cselekszenek, napjaik meg lesznek számlálva.
A United Defense Force (Egyesült Védelmi Erők) egy speciálisan kialakított kitinváz páncélt kialakítva sikeresen fel tudta venni a versenyt az idegenekkel, de az idő vasfoga nem kímélte őket és nemsokára a katonák kimerültek, számuk lecsökkent. Európa, Afrika, a kontinensek sorra estek el, ahogy telt az idő.

A fejlett technológiának köszönhetően Japán az egyedüli ország, ami képes volt a páncél elkészítésére. Azonban mondani sem kell, hogy a háború ide is elért. A sziget védelme érdekében a katonaság egy különleges egységet küldött, Rita Vrataski vezetésével. Ez az egység az egyedüli, ami képes volt sikereket elérni az idegenek ellen... Viszont ők is csak emberek, így a tragédiák velük is megtörténnek. Hogy megsegítsék Rita csapatát, a katonaság újoncokat toboroz, és velük együtt küldi ki őket a frontra.

A történet a bevetést megelőző napon veszi kezdetét. Főhősünk, Kiriya Keiji, egy zöldfülű újonc, aki feszülten várja a következő napi bevetést társaival, mit sem sejtve arról, hogy hamarosan egy nem várt dolog fog vele történni. Magára öltve felszerelését, Keiji nekivág első csatájának a Mimic nevű idegenek hordái ellen. Igazi csatatéren találva magát eluralkodik rajta a félelem.

Ám mielőtt észbe kap... meghal.

Vagy mégsem?

Ismét a bevetés előtti napon találja magát, ugyanott, ugyanazokkal az emberekkel, akik a szeme láttára haltak meg. Puszta álomnak gondolva az egészet, hasonló módon pontot tesz a nap végére, és másnap harcba száll az ellenféllel a csatatéren.

És meghal.

Túlvilág helyett viszont megint a bevetés előtti napon ébred újra. Miért? Hogyan? Kérdések merülnek fel a fejében, ahogy végigcsinálja ugyanazokat a dolgokat, amiket már kétszer véghezvitt. Nem sokkal ezután jön rá Keiji, hogy amint életét veszti, egy nappal visszakerül az időben, de hogy mi célból, nem tudja. Nem rendelkezik elég erővel és tapasztalattal, hogy pusztán memóriáját használva legyőzze az idegeneket.

Ha izmait nem is tudja erősíteni, tapasztalatot még mindig tud szerezni, de ehhez újra és újra meg kell járnia a csatateret, és újra meg újra át kell élnie a saját halálának fájdalmát. Képes lesz-e elég tapasztalatot szerezni, hogy túlélje a csatát, és vajon honnan szerezhette ezt a képességet?

Vélemény:

Nem túl hosszú, de nem is túl rövid. A manga két kötete kiválóan elmeséli a történetet mindenféle felesleges dolog és időhúzás nélkül. Lényegre tér, és nem hagyja, hogy az olvasó figyelme másfele irányuljon.
Bátran ajánlom azoknak is, akik nem igazán rajonganak ezért a műfajért.

          photo All you need01_zpshcsfxvif.jpg       photo Allyou02_zpsl30u9gqt.jpg       photo Allyou03_zpscgwtgvq0.jpg      
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.