Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2321671

Regisztrált felhasználók
száma:
22997

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1605

Utolsó 5 látogatónk:
Kanade
2019-02-22 21:16:02
telescope
2019-02-22 20:53:07
fereaper
2019-02-22 19:53:50
otaku_csaje
2019-02-22 18:48:10
Grimlock
2019-02-22 18:33:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Tistou Midori no Oyayubi (Movie)
Tistou the Green Thumb * Tistou of the Green Fingers * Tistou of the Green Thumbs * Tistou - A zöld hüvelykujjak * Tistou: Az angyalgyermek
チスト みどりのおやゆび

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-09-29 14:50:23
Létrehozás időpontja: 2016-09-29 13:41:36
Eddig megtekintve: 729 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Fantasy; Mágia; Természetfeletti; Történelmi;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1990

Ismertető:

Ez a movie egy japán-francia koprodukcióban készült rajzfilm, melyet a japán Production I. G. stúdió hozott létre a francia író, Maurice Druon Tistou és a virágok (Tistou les pouces verts) című 1957-ben íródott gyermekregénye alapján.

Magyarországon először 1993. december 30-án vetítette a TV-2, majd 1994. májusában megismételte, és 1995-ben VHS-en is kiadták a Mokép forgalmazásában. DVD kiadás 2011-ben került ki az Etalon Film közreműködésével, Tistou: Az angyalgyermek címen. A magyar változat (sajnos) a francia kiadás alapján készült, ezért a betétdalok is francia nyelven hallhatóak benne. A zenét eredetileg Jean-Michel Hervé komponálta, a francia változat zenei anyagát Marc Ferriére szerezte.


Tipikus gyerekeknek szóló mese ez, melyet mikor anno (még valószínűleg első vetítése során) a televízióban láttam, megfogott a koncepciója, és nagyon cukiként emlékeztem rá. Most újból megnézve azt gondolom, kicsit érettebb fejjel az elég lassú történetvezetés miatt nem igazán köti le az embert, amit nem segít elkerülni az elég sajátságos képi világ sem. Az animáció minden, csak nem finoman kidolgozott, sokszor volt az az érzésem, mintha szinte látnám, ahogy az állóképeket pörgetik, így létrehozva a mozgás illúzióját. Maguk a képek rajzolásilag amúgy is sokkal inkább emlékeztetnek mangára, képregényre, helyenként nagyon hiányolom a tónusozást. Ám ez még akár érdekes is lehetne, de a nem nagyon pörgő cselekmény miatt egyszerűen kissé unalmas. Ismétlem: ez felnőtt nézőre vonatkozik. A kisebb gyereket viszont valószínűleg le fogja kötni a rajzok és a történet bája, ezért ezt az animét elsősorban kisebbeknek, vagy kisebbekkel közös családi mozinak ajánlom.

Tistou gazdag arisztokrata család egyetlen kisfiaként születik meg Bárholvárosban. Apjáé a hatalmas, kilenc kéményes fegyvergyár, melynek a város hírét és ők jómódukat köszönhetik. Mikor Tistou eléri azt a kort, iskolába kerül, ám itt sosem tud figyelni, mindig elalszik órán. Végül tanárai eltanácsolják, azt mondva, hogy más, mint a többi, más tanítási módszerekre van szüksége.
Apja elhatározza, hogy gyakorlati oktatás útján fogja megtanítani kisfiát minden fontosra, hiszen "az élet a legjobb tanítómester". Ezért két embert jelöl ki új oktatójául. Az egyik a kertészük, a másik pedig gyárának igazgatója. Bajusz úrral, a kertésszel együtt dolgozva csodák-csodája, Tistou nem alszik el, és meglepő, különleges adottságra derítenek fényt nála. Tistou ún. "zöld hüvelykujjakkal" rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ha megérinti azokat a helyeket, ahol alvó magok rejtőznek, ott azok varázsütésre ki fognak nőni és virágozni. Ezt a képességét a kertésszel megtartják közös titokként, hiszen ugyan ki más is értené meg?
A gyárigazgató ezzel szemben az élet kevésbé idillikus oldalait mutatja meg a kisfiúnak, aki szerinte "túl sokat kérdez". Tistou tudomást szerez a börtönökről, nyomornegyedekről, kórházakról és hasonló helyekről, ahol az ott élők nem éppen boldogok. A kisfiú megpróbálja felvidítani ezeket a helyeket oly módon, hogy titokban virágokkal árasztja el őket. Hamarosan azonban mindennek tetejébe még háború is kitör, melyhez az ő apjának gyára szállítja a fegyvereket...


Bájos, régi vágású tanmese, mely az animékről csak rosszat hallottak körében is megállhatja a helyét, hiszen semmivel sem alább való történet mondjuk A kis hercegnél (valójában sokban emlékeztet is rá).

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.