Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2365084

Regisztrált felhasználók
száma:
23423

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1622

Utolsó 5 látogatónk:
ChibiAndYaoiI
2019-06-16 02:51:40
Bene
2019-06-16 02:17:49
Naomi01
2019-06-16 01:52:49
kornel98
2019-06-16 00:39:29
Valami122
2019-06-16 00:36:17
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kotonoha no Niwa (Movie)
The Garden of Words * * * *
言の葉の庭

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-01-06 16:46:47
Létrehozás időpontja: 2017-01-06 15:06:49
Eddig megtekintve: 926 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Dráma; Életkép; Pszichológiai; Romantika;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2013
Alkotó(k): Shinkai Makoto

Ismertető:

A szavak kertje. Ez az anime címe magyarul, és ha szemfülesek voltatok és észrevettétek, hogy az alkotója Shinkai Makoto, akkor úgy nagyjából sejthetitek is, mire lehet számítani. Egy iszonyatosan jó, szemkápráztató grafikájú, elgondolkodtató, komoly műre, mely Shinkai Makotóra oly jellemzően nem kerek lezárással ér véget, hanem lehet találgatni a jövőről. Shinkai Makoto felvet az életben nagyon is valós problémákat, ám nem oldja meg azokat, csupán lerajzolja, ám azt megragadó bájjal ÉS realitással teszi.

Ez nem egy pörgős akcióanime, nem is egy virághímes, csöpögős románc. Életek, sorsok, jellemek ábrázolása úgy, hogy azokon pusztán átfutunk, betekintve mindennapjaikba, illetve azok egy kiragadott részébe - pont, mint amikor a valós életben találkozunk egy ismeretlen, új emberrel.

Eleven és valós figurái között a különböző kapcsolatok ábrázolása, boncolgatása a mester specialitása, legyen az szerelmi, szülő-gyermeki, de akár egy ember és állat közötti kapcsolat - ezt korábbi műveiből már megtapasztalhattuk. Keserédes filmjei pont olyanok, mint az élet.


Két idegen véletlenül találkozik, amikor a kezdődő esős évszakban Shinjuku parkjában ugyanazon a fedett padon keresnek menedéket. Egyikük egy 15 éves, középiskolás fiú, Akizuki Takeo, aki sajnos elég rossz tanuló, és néha lóg reggel az iskolából. A másik egy fiatal nő, akiről jó darabig semmi nem derül ki, csak hogy csokoládét eszik és sört iszik hozzá.
Takeónak van egy titkos álma: cipészmester szeretne lenni, méghozzá kézzel készített cipőket szeretne csinálni. Azonban a szakma kitanulásához, a szerszámok és a bőr megvételéhez pénzre lenne szüksége, ezért kortársaival ellentétben iskola után vagy vakációkor végig részmunkaidőben dolgozik. Ráadásul otthon a házimunkát is ő végzi el. Van egy bátyja, aki éppen elköltözőben van a barátnőjével. Anyjuk pedig szintén az éppen soros barátjához költözött.
Takeónak nincsen könnyű dolga és úgy érzi, valahol megrekedt a gyermeki lét és a felnőtté válás vágya között. Ám a parkban a fiatal nő különös módon megragadja érdeklődését, és mindig, mikor esik az eső, reggelenként iskola helyett oda megy. Hamarosan beszédbe elegyednek, összeismerkednek, és valamiféle kapcsolat szövődik közöttük, bár a fiú továbbra sem sejti, hogy kicsoda a nála idősebb nő, hány éves valójában, mi a munkája... A cipészmesterséggel kapcsolatos titkát hamarosan megosztja vele, ám a nő is őrizget titkokat...

Két idegen kapcsolata, akik közül az egyik még szinte gyerek, a másik útját kereső felnőtt... Lehet-e köztük egyáltalán valóban kapcsolat? Kialakulhat-e szerelem, és ha igen, ez valódi érzés, mely kiállja a próbatételeket? Helyesen cselekedni vagy a szív szavára hallgatni - mit kellene tenniük, mikor az eső pereg vagy éppen kisüt a nap?


Az anime megnézése kamaszkortól javasolt, mivel gyerekek számára még mind a téma, mind a tálalás nehezen érthető lenne. Shinkai Makoto rajongóknak külön ajánlani sem kell, de rajtuk kívül is mindenkinek, aki rajong a csodaszép, igényes, fotorealisztikus grafikához - ahol még az egyes vízcseppek vagy a víz felszínén futkározó molnárka is valósághűen vannak megrajzolva - kötelező darab! Nézd meg akkor is, ha nem szokványos romantikus történetre vágyol, vagy ha szereted az elgondolkoztatóbb műveket. ;) Ez az anime mindössze háromnegyed órában képes egy igazi "nagy" mozifilm hatását kelteni.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

TheNoraNeko

2017-01-07 22:11:17

Pár perccel ezelőtt néztem végig és....Wáááááá! Elképesztően gyönyörű volt!
Még életemben nem láttam ennyire szuper rajzolást! (Talán a K-project megközelíti, de ez egyértelműen magasabb szintű.) És persze a legfőbb, maga a sztori...egyszerűen...hiteles és emiatt jól "esik" az ember lelkének.
Köszönjük Sache, Aqualuna és GG! arigato - köszönöm
Egy igazi remekművel lehettünk gazdagabbak!