Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542605

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kimi no Na wa. (Movie)
Your Name. * * * *
君の名は。

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-05-22 12:37:20
Létrehozás időpontja: 2017-02-21 17:22:27
Eddig megtekintve: 2162 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Dráma; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2016
Alkotó(k): Shinkai Makoto

Ismertető:

Fiúk, mit szólnátok ahhoz, ha egy reggel arra ébrednétek, hogy bejön egy kislány a szobátokba, és Onee-channak, azaz a nővérének szólít?

Lányok, mit szólnátok, ha egy napon mindenki azt mondaná nektek, örül, hogy már jól vagytok, mert tegnap igencsak furán viselkedtetek - és ti semmire nem emlékeznétek az egész előző napból?

Találnátok viszont a jegyzetfüzetetekbe írva egy kérdést.

Ki vagy te?


Miyamizu Mitsuhának éppen nem könnyű az élete. Családja - nagymamája, húga Yotsuha, és apja - egy istenség szolgálatában egy szentélyt tart fent. Elvileg. A gyakorlatban apja édesanyjuk halála után elfordult a szentélytől, hiába fogadták be a családba, és politikusként akar boldogulni. Ennek megfelelően Mitsuhára nem-kívánatos figyelem szegeződik, ráadásul apjával nem is igen értik meg egymást. Egyedül két barátjára, a "Tessie"-nek becézett Teshigawara Katsuhikóra és Natori Sayakára számíthat. Bár feladatait a szentélyben maradéktalanul ellátja, nem igazán van elragadtatva ettől, zavarja például a mások szeme láttára való "kuchikamisake" készítés - ez egy olyan szaké, amit apránként készítenek: a miko egy falat rizst vesz a szájába, megrágja, majd egy edénybe köpi, és ebből a keverékből lesz az "istenek rizsbora", amit végül felajánlanak annak az istenségnek, akit szolgálnak.
Még egy fontos munkát végeznek: fonott zsinórokat készítenek, mely szimbolikusan úgyszintén istenségükhöz kapcsolódik. Egy istenhez, akit szinte már el is felejtettek.

Mitsuha azonban sokkal szívesebben élne egy más életet, ezért meggondolatlanul azt kívánja, következő életében legyen fiú és éljen Tokióban.

Másnap, mikor fölébred, idegen helyen van, és valami fura van a lába között...

A kívánság vált volna valóra? Mitsuha a Tachibana Taki nevű fiú testében, Tokióban találja magát. Azonban ez csupán egy napra szól. S talán kitaláljátok, míg ő Taki testébe kerül időnként, a fiú pedig olykor az ő, Mitsuha testében ébred. Le is ellenőrzi minden alkalommal a cicijeit! :P ^^ Továbbá elkezdenek üzeneteket küldözgetni egymásnak. Eleinte a másik testére írva, majd a jóval modernebb módon: jegyzetként a mobiljukban. Szabályokat állítanak, és kvázi tájékoztatják a másikat arról, mi is történt velük, míg "magukon kívül" voltak.

Míg Mitsuha összebarátkozik Taki bőrében annak szép senpaiával, Okudera-sannal, akivel egy helyen dolgozik iskola után, és akibe a kezdet kezdetén beleesett, addig Taki érdekes dolgokat tud meg a már-már elfelejtett istenségről Mitsuha nagymamájától.

Mindeközben egy üstökös közelítése tartja lázban a világot, mely szabad szemmel is láthatóan húz majd el a Föld mellett. Ám az üstökös elvonulásának napja után Taki és Mitsuha nem cserélnek testet többé érdekes módon.

A fiú nem bírja kiverni a fejéből a lányt, és nyomozásba kezd. Az egyetlen dolog, amin elindulhat, egy rajz, amelyet ő készített Mitsuha szülővároskájáról, és annak elhelyezkedésének nagyjábóli ismerete. Viszont amit talál, az még véletlenül sem olyan, amire számíthatott, és mivel nem szeretném elspoilerezni a történetet, itt most csak annyit árulok el, hogy innentől lesznek csak igazán érdekesek a dolgok. A történet tulajdonképpeni mozgatórugóját és csattanóját ugyanis még csak ez után fogjuk megtudni, és a két főszereplőnek kemény küzdelmen kell keresztülmennie, hogy megtalálhassák egymást, és hogy miután ismét elszakadnak, ne felejtkezzenek meg végleg a másikról.


Aki egy pillantást vetett a történet alkotójának nevére - Shinkai Makoto - az már bízvást tudhatja, hogy a minőségre semmilyen téren nem lehet panasz. Sem történeti szempontból, sem pedig a látvány tekintetében. Azt talán csak kevesebben tudják, de a történetről egy regény is született Shinkai Makoto tollából, ami egy hónappal a film bemutatása előtt került kiadásra. A film premierje a 2016-os anime Expón, a kaliforniai Los Angelesben volt, július 3-án, míg a Japán bemutatóra csak augusztus 26-án került sor. Azon kívül, hogy nemzetközileg hatalmas gazdasági siker volt - világviszonylatban a legnagyobb bevételű anime filmként, az ismertető írása pillanatában több, mint 353 millió USA dollárt inkasszálva - , a kritikusok méltatását is elnyerte mind animációjáért, mind az általa nyújtott érzelmi behatásért. 92 országban kerül(t) kiadásra. Japánban 23 milliárd yen bevételével csak a Chihiro előzi meg hazai filmek terén gazdasági viszonylatban, ha pedig világviszonylatban nézzük, akkor a negyedik a Titanic és a Disney-féle Jégvarázs után, tehát nem animációs filmeket is bőven lepipált. És ezt még lehetne sorolni. Jelen pillanatig 16 db díjat is nyert, még többre jelölték. Egyébként az első ilyen sikeres anime, amit nem Miyazaki Hayao rendezett. Díjai között szerepel a legjobb animációs filmnek járó, a legjobb rendezésé, a legjobb zenéé, a legjobb színészi és színésznői teljesítményé és jó pár közönségdíj is. Mindezzel elmondhatjuk, hogy a "Neved." beírta magát az anime történelembe, és kötelező darab minden animésnek. Egyedül abban "marad el" a Miyazaki-animék mögött, hogy kisebb gyerekek számára nem olyan emészthető, még nehezen érthető lehet, de rajtuk kívül tényleg mindenkinek ajánlom, mert igazi mestermű.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Aqualuna

2017-05-25 19:53:50

Köszi. Valamikor lesz it AW-n is, csak még nem tudom pontosan, mikorra jön össze.

1.

TheNoraNeko

2017-05-25 19:16:39

"Mindenképp meg kell néznem" kategóriássá avatom! :D - nagy mosoly
Fantasztikusan jó AMV-t is találtál hozzá.