Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542582

Regisztrált felhasználók
száma:
25484

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
Grimlock
2021-04-14 15:39:47
kzsani
2021-04-14 14:07:21
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ballroom e Youkoso (Manga)
Welcome to the Ballroom * Sweep over the Dance Hall * * *
ボールルームへようこそ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-05-17 11:38:13
Létrehozás időpontja: 2017-02-22 18:11:48
Eddig megtekintve: 2223 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Manga
Műfaj: Dráma; Életkép; Komédia; Romantika; Shounen; Sport;
Kötetek száma:
Jelenleg is futó sorozat!
Japán megjelenés éve: 2011
Alkotó(k): Takeuchi Tomo

Ismertető:

"Úgy szeretném, ha lenne
valami bámulatos tehetségem vagy valamim...
Nem olyan luxust szeretnék, mint kiemelkedő intelligencia
vagy sportbéli kiválóság.
Valamit, amit szeretek...
Valamit, amire büszkén mondhatom "szeretem csinálni"...
Ha volna ilyen, meg tudnék változni."


Ezek a gondolatok járnak Fujita Tatara fejében, miközben a tanáriban éppen a jövőjéről kellene döntenie, eldönteni, hol tanuljon tovább. Nem mintha olyan széles választási palettája lenne... Fujita az átlagos iskolásfiú, akinek nincsenek az átlagosnál jobb jegyei, sem képességei; az a fajta rendes srác, akiben legfeljebb az a különös, hogy mások előszeretettel zaklathatják és terrorizálhatják. De hát szemlátomást a nála intelligensebb és jobb tanulmányi eredménnyel rendelkező diákoknak is megvannak a nehézségeik továbbtanulás terén, gondolja, amikor a tanáriból kifelé menet meglátja egy diáktársát, a szemüveges Hanaoka Shizukut, amint éppen vele is iskolaválasztásáról beszélget a nem túl elégedett tanerő.

Hazafelé indulva azon morfondírozik, hogy persze munkába is mehet a továbbtanulás helyett, amikor megkezdődik soros atrocitása pár erőszakos korábbi osztálytárssal, akik előbb felkenik egy reklámpóznára, majd meg kívánják pumpolni... Szorult helyzetéből egy ismeretlen motoros fazon menti ki, aki egyben magával is viszi, méghozzá egy tánciskolába. Ahol parkettáncot oktatnak. Ugyanis a reklámpóznán, amire Fujitát fölkenték a srácok korábban, pont ennek a tánciskolának a hirdetése szerepelt, és a motoros fickó meg van győződve róla, hogy Fujita éppen azt konstatálta érdeklődéssel... mert persze melyik korabeli iskolásfiú vallaná be, hogy vonzza a parkettánc?
A motoros fickó nem mellesleg Sengoku Kaname, aki profi táncos, mi több, nemzetközi táncbajnok! Elég jó a rábeszélőkéje, meg amúgy is az a típus, aki keresztülviszi, amit kitalál, ezért aztán sikerül rávennie Fujitát, hogy maradjon a táncstúdióban egy óra erejéig, melynek végeztével a fiú nem mást lát viszont, mint Shizukut, az iskolai szemüveges lányt... Azonban ez egy átváltozott Shizuku! A szemüveg lekerül, a feszes dressz felkerül, és voilá, máris itt a bomba nő, aki szintén versenytáncol, bár csak amatőr szinten, s az iskolai kavar is abból származik, hogy tánctudása fejlesztése érdekében választotta meg további útját.

Mi történik, amikor a lúzer srácnak alkalma nyílik táncolni - már ha azt annak lehet nevezni - egy ilyen lánnyal? Mi történik, ha ez a lúzer srác megkapja Sengoku-san bajnoki videóit, amiben belekóstolhat a parkettánc atmoszférájába?

Mi más történne, minthogy észrevétlen erővel beszippantódik a tánc világába. Csakhogy a táncórák drágák, és Fujita elképesztően ügyetlennek tűnik... mégis kiderül, hogy van valami rejtett tehetsége, ugyanis egyfelől kitartó, másfelől pedig puszta látás alapján képes lemásolni egyes mozdulatokat... no és az Ogasawara Tánciskolának is kétségbeejtően szüksége lenne új tanítványokra.

Így történik, hogy Fujita Tatara elkezd parkettáncot tanulni. Hamarosan táncversenyt is végignézhet... de hogyan történik meg az, hogy derült égből villámcsapásként a versenyparketten találja magát Shizuku partnerének dublőreként? És ez még csak a kezdet! Úgy tűnik, aki egyszer belekóstolt ebbe a világba, annak számára nincsen megállás, csakhogy a versenytánchoz állandó partner is kell, ráadásul Fujitának el kellene sajátítania olyan készségeket, amiknek első látásra nemigen van bőviben, mint például a táncban való vezetés. Mert alkalmazkodni kiválóan tud, de a táncban 70%-ban a vezetőt, azaz a férfit pontozzák...


Bár a táncparkett sima, a fiú előtt álló út várhatóan rögös. az olvasót pontosan úgy szippantja magába a manga atmoszférája, mint a főszereplőt a tánc világa. A rajzolásra nem lehet panasz, bár nem jellemző rá a legömbölyített, lágy vonalak használata, inkább az ellenkezője, de mégis részletgazdag, érzelmileg nagyon kifejező, és sodróan lendületes. Más nem is kell, hogy azon kapjuk magunkat, visszafojtott lélegzettel ugrunk a következő és a következő lapokra, és ökölbe szorult kézzel izgulunk az inkább esetlen, mint őstehetség Fujitáért, és alig várjuk, hogy mégis bebizonyosodjon: tud ez a fiú, sőt, meg tudja lepni a környezetét!

Letehetetlen, remek manga ez, amely lányokat és fiúkat egyaránt le tud nyűgözni mind történetével, mind képeivel - hiszen a versenytánc végső soron sport, és a sport mindig izgalmas, ez pedig egyben látványilag is szép. Mindenkinek ajánlom, tegyen vele egy kört! :)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.