Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2549998

Regisztrált felhasználók
száma:
25613

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2021-05-12 00:58:53
Shinichi
2021-05-11 23:42:37
Fütyimre
2021-05-11 22:57:34
Mira20
2021-05-11 16:08:56
Sziliszat
2021-05-11 15:56:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Yakusoku no Neverland (Manga)
The Promised Neverland * * * *
約束のネバーランド

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-03-13 12:49:45
Létrehozás időpontja: 2017-03-09 12:16:43
Eddig megtekintve: 7485 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Sache

Típus: Manga
Műfaj: Dráma; Horror; Sci-fi; Shounen; Természetfeletti;
Kötetek száma:
Jelenleg is futó sorozat!
Japán megjelenés éve: 2016
Alkotó(k): Demizu Posuka, Shirai Kaiu

Ismertető:

Történetünk 2045-ben játszódik, egy árvaházban, ahol a gyerekek boldogan élnek, minőségi ételeket esznek és élvezik gondozójuk szeretetét. Az árvaháznak azonban vannak bizonyos szabályai, amelyeket az itt élő különleges, hatalmas intelligenciával megáldott gyerekeknek be kell tartaniuk: minden reggel magas szintű logikai vizsgán kell részt venniük, nem szabad a rácsokkal lezárt kapu közelébe menniük, a nyakukon pedig hosszú számsor húzódik. Ilyen módon éli mindennapjait három főszereplőnk is: Emma, Norman és Ray, akik mellesleg a kötelező teszteken mindig a maximális pontszámot szerzik meg. Az itt élő gyerekek 6-12 éves korukban találnak szerető családra, csupán ekkor hagyhatják el az árvaház területét. A 6 éves Connie is hasonló helyzetbe kerül és örül annak, hogy végre megtapasztalhatja a kinti világot, azonban kedvenc plüss nyusziját véletlenül a szobájában felejti. Emma tudja, hogy a kislány nagyon ragaszkodik plüss barátjához, ezért Normannal együtt elszöknek a kapuhoz, hogy odaadják neki. A kapuhoz érve egy autót pillantanak meg, amelyben rábukkannak Connie holttestére, azonban nincs idejük felocsúdni, ugyanis közeledő lépteket hallanak. A két halálra rémült gyerek elbújik az autó alatt és olyat látnak, amelyet legrosszabb rémálmukban sem gondoltak volna: két hatalmas, emberszabású lény Connie testét egy tárolóedénybe helyezi azzal a címszóval, hogy az minőségi eledel. Emma és Norman ekkor döbben rá, hogy az árvaház, ahol eddig éltek tulajdonképpen nem más, mint egy farm, ahol ők a jószágok, aki pedig kiszolgáltatja őket a szörnyeknek, nem más, mint a gondozójuk, akit anyjukként szerettek. Ráeszmélve a helyzet súlyosságára Emma és Norman elhatározza, hogy a többi társukkal karöltve megszöknek az árvaházból, ám ez a feladat sokkal nehezebbnek bizonyul mind azt kezdetben hitték.


Főbb szereplők:

Emma:
Az árvaház legidősebb lány növendéke, aki bár nem olyan taktikus, mint társai, reflexei emberen túliak. Jószándékú, naiv, akinek az árvaházban élő gyerekek jelentik a családját és elhatározza, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy mindenkit megszöktessen.

Norman:
A legokosabb, legtaktikusabb gyerek. Hatalmas szerepet játszik az információ-foszlányok összegyúrásában és a képességeit bevetve próbálja megtervezni a szökés mozzanatait. Mindig egy lépéssel más karakterek előtt jár, neki köszönhetően válik a manga az elmék háborújává.

Ray:
A két lábon járó enciklopédia. A szökési terv olyan elemeire világít rá, amely a másik két gyerek figyelmét sokszor elkerüli; álmodozás helyett inkább a realitás talaján áll, ezért hamar felismeri a tényt, hogy nem lehetséges az összes gyereket kimenekíteni.


A történet alapjáraton hasonlít a "Shingeki no Kyojin"-ra, hiszen itt is egy elzárt világot ismerünk meg, amely esetében hasonló problémák merülnek fel: hol is helyezkedik el az árvaház, mi van a kapun túl, honnan származnak az emberszabású lények, miért a gyerekeket eszik meg, élnek-e még emberek az árvaházon kívül, stb., ám ez a manga sokkal inkább az elmék párbaját helyezi előtérbe, mintsem önmagát az akciót. A gyerekek önmagukra vannak utalva, a megfigyeléseik alapján próbálnak minél többet megtudni a világról, amelyben élnek, hiszen a szökés önmagában nem megoldás, arra is fel kell készülniük, ami a kapun túl várja őket.

A manga jelenleg is fut, rajzolása sokszor félelmetes, hátborzongató jelleget ölt. A történet fordulatokban gazdag, ha a cselekmény néha le is lassul, a párbeszédek nagyon izgalmasak, akárcsak a karakterek. Minden fejezetben megtudunk valamilyen új dolgot, amely újabb és újabb kérdéseket vet fel, ez pedig nem hagyja nyugodni az olvasó kíváncsiságát. Egy igazán izgalmas mangával állunk szemben, olvasását tehát bátran ajánlom mindenkinek.

Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Suzika

2020-03-25 01:13:11

Shiro63, az AnimeWeb nem kezdte el fordítani a mangát, de vannak más fordítói csapatok, akik már régóta fordítják. Biztos megtalálod majd magyar felirattal.

2.

Shiro63

2019-03-18 19:21:01

Hol kell olvasni a mangájàt?

1.

TheNoraNeko

2017-03-15 21:06:54

Kár, hogy nem bírom a horrort, mert maga a történet felcsigázott. :( - szomorú
Mindenesetre, az edzettebb idegszálú ismerőseimnek bátran fogom ajánlani, mert igen jónak ígérkezik!