Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2321830

Regisztrált felhasználók
száma:
23000

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1605

Utolsó 5 látogatónk:
Akemi810
2019-02-23 13:58:05
Jáz8
2019-02-23 13:44:34
Luna95
2019-02-23 13:22:56
Rubina
2019-02-23 12:52:02
zoliman4
2019-02-23 12:49:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Pluto (Manga)
* * * *
プルートウ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-04-05 18:51:39
Létrehozás időpontja: 2017-04-02 16:41:56
Eddig megtekintve: 524 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Sache

Típus: Manga
Műfaj: Akció; Dráma; Mecha; Pszichológiai; Sci-fi; Seinen;
Kötetek száma:
8
Japán megjelenés éve: 2003
Alkotó(k): Urasawa Naoki, Tezuka Osamu

Ismertető:

Urasawa Naoki olyan híres mangák atyja, mint a 20th Century Boys és a Monster, a Pluto mangája révén pedig egy olyan remekművet ismerhetünk meg, amely kötelező minden sci-fi és mecha rajongó számára. A történet a világ egyik leghíresebb és mindenki által imádott robotja, Montblanc halálával indul, amelyet nemsokára egy újabb gyilkosság követ. A két eset között szoros kapcsolat mutatkozik meg, hiszen mindkét tett helyszínén oly módon helyeznek el tárgyakat, hogy azok szarvat formáljanak az áldozat feje körül. A gyilkosság felderítésével az Europol legkiválóbb nyomozóját, Gesichtet bízzák meg, a helyzet azonban nem egyszerű még egy ilyen remek nyomozó számára sem, ugyanis nem találhatóak emberi jelenlétre utaló nyomok a gyilkosságok helyszínein, ugyanakkor a robotika alaptörvényei kizárják azt, hogy a tettes egy robot legyen. Bár a tettes személyét továbbra is homály fedi, célpontjai kilétére fény derül: a világ hét legfejlettebb robotja, akik akár tömegpusztító fegyverként is szolgálhatnának, hiszen hatalmas hadászati technológiai innovációk tulajdonosai, de az áldozatok között megtalálhatóak a robotokat megalkotó tudósok, illetve olyan szakemberek, akik a modern robotok előállításához szükség technológiai vívmányok kifejlesztői. Ezekben az emberekben és tudósokban azonban van egy közös pont, mind részt vettek egy olyan háborúban, amelyet legszívesebben mindannyian elfelejtenének.

Tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy ez a manga csupán az akcióra és a csatározásokra épül, ennél sokkal mélyebb. Az elénk tárt világban a robotok mindennaposak, minden háztartásban jelen vannak, az emberek pedig sokszor igazságtalanul bánnak velük, pedig jócskán megkönnyítik életüket. "Csak gépek." - gondolnánk, ám a helyzet nem ilyen egyszerű. A robotok együttélése az emberrel előremozdította ezek fejlődését, így nem csak kinézetükben lesznek azonosak az emberekkel, hanem jellemvonásaikat is átveszik, képesek lesznek érezni, úgy szeretetet, fájdalmat, mint dühöt és gyűlöletet. Ám amíg az emberek képesek felejteni, a robotok örökre az emlékezés kárhozatára vannak ítélve, ily módon pedig tetteik folyamatosan leperegnek szemeik előtt.


Főbb szereplők:

Gesicht:
A legmodernebb technológiák és a legellenállóbb anyagok ötvözetének eredménye, a világ talán legerősebb robotja. Bár elsőre jelleme ridegnek és merevnek tűnik, hamar ráébredünk arra, hogy nemcsak külsejében ember. Hogy ez miért is fontos? Az emberi jellem elsajátítása nem csupán jót von maga után, hiszen ilyen módon az egykori tökéletes robot bizony elkövet hibákat, akárcsak az ember maga. Egy nap Gesicht ráébred, hogy 3 évvel ezelőtti emlékei hiányosak, sőt rémálmok gyötrik, amelyekben olyan emlékfoszlányok jelennek meg, amikre hibátlan memóriájában képtelen rátalálni. Ez egyetlen dologra enged következtetni, valaki szándékosan törölte Gesicht emlékeinek egy részét...

Atom:
Kiemelkedő elemző- és megfigyelőképességgel rendelkező egyén, akiről szinte képtelenség megállapítani, hogy ember-e vagy robot. Segítséget nyújt Gesicht nyomozónak a rejtélyes gyilkosságok felderítésében. A Pluto Tezuka Osamu mangaka Tetsuwan Atom című mangájának egyik történetére alapszik, ennek főszereplője pedig ugyancsak az Atom nevet viseli.


A manga során többször történik főszereplő váltás, így nem csupán Gesicht nyomozó szemszögéből látjuk az eseményeket, ez pedig segít abban, hogy jobban el tudjunk mélyülni más karakterek jellemrajzaiban. Egy dologra azonban mindenképp készüljünk fel, egy karaktert se kedveljünk meg túlságosan, mert az ellenség felderítése és megállítása áldozatokkal teli, hosszú folyamatot ölel fel. Aki már ismeri Urasawa Naoki bármelyik mangáját, az könnyen felismeri rajzstílusának jellegzetességeit a Pluto című mangában is. A karakterek realisztikusak, a manga komoly, pszichológiai témát feldolgozó jellemzőjéhez tökéletesen illeszkedő, a robotok kialakítása pedig igazán izgalmas.


Vélemény:
Bátran kijelenthetem, hogy a Pluto az egyik legjobb manga, amit valaha is olvastam. A történet kerek és mély, elsőre talán nem is gondolnánk, hogy milyen mértékben képes hatni az olvasó érzéseire. Olyan témákat dolgoz fel, amelyek napjainkban is aktuálisak: a hatalomvágy, a háború okozta trauma, a bosszú és a gyűlölet, amely mindkét felet arra ösztönzi, hogy mindig nagyobb és nagyobb csapást mérjen a másik félre. Ebből az ördögi körből talán sosem lehet kitörni, és erre talán még a világ legfejlettebb robotai sem tudnak megoldást. A mangának vannak gyengébb pontjai is, ilyen például a visszaemlékezések jelzésének szinte teljes hiánya, amely következtében az olvasó néha kapkodja a fejét, hogy megértse, mi is történik. Számomra ugyanilyen gyenge pont a befejezés, úgy éreztem, hogy a valóban izgalmas cselekményszál a manga egy bizonyos pontján megszakad, az utolsó néhány fejezetet pedig Neon Genesis Evangelion hatású epilógusként éltem meg. Mindezek ellenére a Pluto egy kiváló manga, amely napokkal a történet befejezése után is foglalkoztatja és gondolkodóba ejti az olvasót.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.