Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543469

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Berserk (Manga)
ベルセルク * * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-04-20 16:32:49
Létrehozás időpontja: 2017-04-08 11:52:43
Eddig megtekintve: 2749 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: Manga
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Horror; Kaland; Pszichológiai; Seinen; Természetfeletti;
Kötetek száma:
Jelenleg is futó sorozat!
Japán megjelenés éve: 1989
Alkotó(k): Miura Kentarou

Ismertető:

Azok a kellemes, meghitt napok...
Casca elméje... a Berserker Páncél... Femto... az elátkozott bélyeg... az Eclipse... Zodd... Griffith... Ezek még mind a jövő történései. Események, amik megváltoztatták, megedzették eme korántsem boldog történet főszereplőjét. A harcok, amiken keresztülment. A sebek, amiket elszenvedett. Az emberek és társak, akiket elvesztett...

Közel 100 éve dúl már a véres háború Midland királysága és a Chuder Birodalom között. A holttestek látványa mindennapi, a falvakat katonák fosztogatják, az erőszak pedig eddig nem látott méreteket öltött. Ezt a megtépázott vidéket rója egy magányos, fekete páncélt viselő férfi, akinek ugyan jobb szeme hiányzik és bal karja helyén egy acélkéz foglal helyet, mégis játszi könnyedséggel forgatja a csaknem vele egymagasságú hatalmas kardot, amivel kettészeli a sötétségben lapuló torz szörnyszülötteket.

Szeme előtt egyetlen cél lebeg...

De ne szaladjunk ennyire előre. Tekerjük vissza az idő fogaskerekeit néhány évvel arra a pontra, ahol minden elkezdődött.

Hosszú történetünk egy középkorra hasonlító világban veszi kezdetét, ahol zöld puszták és erdők ölelik körbe az emberekkel túlzsúfolt városokat és falvakat, ahol a kék ég és fényes Nap ragyogja be a tájat. Igen ám, viszont a sötétben megtestesedik a gonosz baljós, groteszk szörnyek formájában, akik csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy előbújjanak az emberek által rég elfeledett búvóhelyükről, lecsapva mit sem sejtő prédáikra. Egy férfi, egy nagyszerű és rátermett vezető, aki a Héják Csapata nevű igencsak sikeres zsoldos csapat vezetője, mindent feltesz a sorsra, amit el szándékozik érni, legyen annak bármi is az ára.

Ahogy eme férfi karizmája beragyogja és reménnyel tölti el a körülötte lévőket, úgy a sötétség körülötte ugyanakkora méreteket ölt. De mint mindennek, úgy neki is van árnyéka, aki vele egyenrangúan száll szembe az ellenséggel azon a bizonyos másik fronton, ahova az ő fénye helyett már sötétségre van szükség.

Ez azok története, akik követték ezt a férfit a poklok poklába, mit sem sejtve a sorsról, ami őrá és rájuk vár. Mit sem sejtve, mi lesz a férfi céljának az ára.

Fény és árnyék:
Ismerjük meg Gutsot. A fiatal, harcias ifjú zsoldosként éli mindennapjait, elhatározva, hogy a csatatereken fogja leélni az életét, szembenézve a halállal minden egyes nap, minden egyes éjjel. Jól ismeri, mit jelent farkasszemet nézni az ellenfél fagyos, vér áztatta kardjával, ami akár a vesztét is okozhatja a következő pillanatban. Hatalmas, közel vele egy méretű kardját forgatva sebész pontossággal választja le az ellenség testrészeit, félelmet keltve azok sorai közt.

Egy bizonyos, számára átlagosnak tűnő nap teljesen megváltoztatja az életét, mikor megpillantja őt a csatatéren egy fagyos, kíváncsi szempár. Órákon belül Guts személyesen is találkozik eme kíváncsi szempárral rendelkező egyénnel, akivel ugyan szembeszáll, de le nem tudja győzni.

Ő Griffith, a hírhedt Héják Csapatának látszólag teljesen más szinten álló vezetője. Magasra törő ambíciói meglátják a célja elérésének elősegítéséhez szükséges lépcsőt az ifjú zsoldosban, így egy párbajban sikeresen maga mellé állítja őt. Guts, elveszítve a párbajt ismét szembe találja magát a Héják Csapatával, immár nem ellenségként, hanem bajtársként. Megismerkedik Cascával, Griffith jobbkezével, aki lány létére mégis remekül megállja a helyét a csatatéren.

Az olvasó hamarosan ráébred, hogy sem Griffith ambíciójának, sem a karizmájának nincs határa. Mi is rejlik a látszólag isteni fényben tündöklő férfi mögött? És miféle rejtélyt hordoz magában az a bizonyos vörös tojás, a Behelit?

Itt veszi kezdetét Guts, Griffith, és megannyi más személy története, teli gonoszsággal, brutalitással, fájdalommal, bánattal, reménnyel, barátsággal és szerelemmel.


Szereplők:

Számos főbb szereplő is csatlakozik később a történetbe, így a félreértést elkerülve két szakaszra bontom őket.


Első Szakasz:

Guts:
Történetünk főszereplője. Jobb szemét elvesztette és a bal karja helyét egy acélkéz díszíti, ami a harcban számos módon bevethető. Háta mögött egy hatalmas kard található, amit egy sárkány megölésére készítettek. Amint lehuny a Nap, megkezdődik Guts élet-halál harca a sötétben lakozó bestiák ellen, akik a nyakán látható jel miatt egyfolytában a nyomában vannak.

Griffith:
A Héják Csapatának vezetője. Született vezető, aki nyugodtan vágtat végig a csatatéren és sebészi pontossággal képes vágni kardjával. A csúcsra jutás reménye vezérli, amiért bármit megtenne. A történet az ő döntései és cselekvései következtében formálódik. Úgy gondolja, hogy többre lett rendeltetve ebben a sanyarú világban.

Casca:
A Héják Csapatának egyetlen női harcosa, akit Griffith a szárnyai alá vett, így ő bátran követi őt, végrehajtva bármit, hogy valóra váltsa annak álmát. A kapocs Griffith, Guts, és Casca között jelentős súllyal bír a történetben.

Judeau:
Egy fiatal ifjú, aki egy cirkuszi csoportból csatlakozott Griffith csapatához. Laza természete miatt az elsők között ismerte meg Gutsot. Tudatában van annak, hogy semmiben sem lehet a legjobb, így annak szentelte az életét, hogy mindenben jártas legyen.

Rickert:
A csapat legfiatalabb tagja. Fiatal kora miatt észrevehető, hogy némely ponton még mindig gyerek. Számszeríjjal felfegyverkezve viszont megállja a helyét a csatatéren. Legnagyobb fegyvere azonban az esze.

Corkus:
Egy cinikus férfi, aki ugyan látszólag úgy tesz, mintha belefáradt volna a világba, legmélyen egy nagyon is idealista ember. Ellenséges szemmel néz Gutsra, mivel nem tartja jó döntésnek, hogy bevették őt a Héják Csapatába.

Pippin:
Egy csendes, ritkán felszólaló, mégis nagy testalkattal rendelkező férfi, akinek szíve ugyanúgy hatalmas. Lojális, és gyakran látni Rickert oldalán, akit megvéd a csatatéren.

Nosferatu Zodd:
Halhatatlan Zoddnak is nevezik, akit több száz évesre becsülnek. Minden nagyobb csatában részt vett, és félelmet keltve az ellenség sorai közt valósággal átszeli az embereket. Gutsot ráébreszti a vele való találkozás, hogy milyen veszedelmes lények is vannak a világban.

Skull Knight:
Egy páncélba burkolózott, koponya fejű személy, akit rengeteg rejtély ölel körül. Furcsa módon Gutsnak mégis a segítségére siet.

Második Szakasz (13. kötet után):

Puck:
Egy apró elf, akinek pora képes begyógyítani a csatában elszenvedett sebeket. Emiatt Guts kénytelen maga mellett tudni az enyhén szólva különös személyiségű pici lényt, aki sokszor feldobja egy-két poénnal az amúgy komor történetet.

Farnese:
Egy nemesi származású nő, aki a hitét mindennél nagyobb becsben tartja. Célja az, hogy elfogja Gutsot a hite nevében. Jóval másképp látja a világot, mint a korábban említett férfi, így hatalmas sokként éri, mikor szembesül, mit is jelent a Fekete Kardforgató nyomában lenni.

Serpico:
Farnese testőre, aki tűzön-vízen át követi őt és parancsait. Kiváló taktikus, akinek képességei akár Griffith nyomdokaiban is lehetnek.

Isidoro:
Egy tolvaj és csirkefogó, aki mindenáron olyanná akar válni, mint Guts. Furfangos természete miatt volt képes egyedül, fiatalként túlélni a kegyetlen világot.


Személyes vélemény:
A manga nem a félénk természetű emberek vagy a nagyon fiatalok számára készült. A brutalitás minden formája megtestesül. Gondoljon az ember bármire, nagy valószínűséggel az olvasás során találkozni fog vele. A Berserk világa szintén hihetetlenül részletesen kerül bemutatásra. A manga 1989-ben rajtolt, amit 1988-ban megelőzött egy előzetes, a Berserk the Prototype, mára pedig hatalmas népszerűségnek örvend. Nem semmi történetbe vágnak bele az olvasók, akik kinyitják az első fejezetet az első oldalon.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.