Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2414491

Regisztrált felhasználók
száma:
23868

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
Skhyt
2019-12-08 07:52:11
killer8704
2019-12-08 07:48:44
vegel2017
2019-12-08 00:44:49
rp1975
2019-12-07 23:04:13
Grimlock
2019-12-07 22:45:32
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

D-Frag! (Manga)
D-Fragments! * * * *
ディーふらぐ!

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-04-24 13:24:37
Létrehozás időpontja: 2017-04-21 17:32:31
Eddig megtekintve: 888 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: Manga
Műfaj: Életkép; Hárem; Komédia; Romantika; Seinen;
Kötetek száma:
Jelenleg is futó sorozat!
Japán megjelenés éve: 2008
Alkotó(k): Haruno Tomoya

Ismertető:

A manzai:
Mielőtt belevágnék az ismertetőbe, érdemes megemlíteni egy, a mangához nagyon közel álló dolgot. A stand-up comedy az egész világon elterjedt, ismert műfaj, aminek gyökerei a 19. század felé kezdtek kialakulni, azt követően pedig elképesztő gyorsasággal hálózta be megannyi ember életét. Nem csak egyfajta stand-up comedy létezik, mivel megannyi ország más-más stílust vitt bele a műfajba, megváltoztatva annak menetét, felépítését.

Japánban szintén létezik egy stand-up comedy stílus, ami eltér a hazánkban gyakorta látottaktól. Ennek a neve pedig a manzai. A manzai a japánoknál létező stand-up műfaj, amelyet ketten adnak elő. Az egyik humorista, a boke (vicces ember) nagyobbnál nagyobb ostobaságokat zeng, míg társa, a tsukkomi (nyílt/őszinte ember) kommentálja azokat. Legyen az bármilyen szituáció, a boke mindig rosszul méri fel a helyzetet és feledékeny természete közel sem segít ezen. Így hát a tsukkomira hárul a feladat, hogy fellépjen és kijavítsa őt. A legtöbb vicc félreértések sorozatán, szójátékokon, és egyéb verbális humoron alapul.

Fények, kamera, mehet a menet!:
És ezzel el is értünk a mangához. Főszereplőnk, Kazama Kenji akarva-akaratlanul egy manzaihoz hasonló helyzetben találja magát. Viszont van egy csavar. Bár ő maga a tsukkomi szerepét tölti be, azonban a társi szerepre nem csak egy ember, hanem szinte az egész világ sorban áll. Övé a nemes feladat, hogy rendbe szedje a bohókás szereplőket, még ha semmi kedve sincs is hozzá.

Történetünk a Fujou középiskolában veszi kezdetét, ahol Kenji két gyerekkori barátjával igencsak nagy hírnévre tett szert. Valóságos rettegésben tartva a diákok nagy részét, hatalmas léptekkel vonul végig a folyosón, élvezve hírhedtségét... legalábbis azt próbálná tenni, ha nem felejtenék el a nevét. Jobb oldalán a kicsi, de ünnepien telt Yokoshima, aki mindenki számára megdöbbentő módon csíkos pólót viselve ballag társa mellett. Bal oldalán pedig a hihetetlenül magas Nagayama sétál, aki termetének köszönhetően remek kosárlabdázó, napszemüvegét pedig sohasem felejti otthon.

A látszat viszont csal. Kenji közel sem mondható annyira rossz embernek, verekedésekbe ugyan belekeveredik, de segítőkész és kedves is tud lenni. Társaival szintén ez a helyzet, többek között nem olyan rosszak ők, csak a kinézetük miatt mindenki megbélyegezte őket az iskola fenegyerekeinek. A helyzet pedig rosszabbodik, ha bármelyikük is megpróbálna beszélni az ijedt diákokkal. Érdemes viszont megemlíteni, hogy főszereplőnk át szándékozik venni az "uralmat" a középiskola felett.

Az iskolát járva telnek a "Kazama Banda" hétköznapjai, amíg egy nap ez mind fenekestül felfordul. Egy "Játékkészítő Klub" feliratot látva arra a döntésre jut a három fiú, hogy betérnek a klubszobába, hátha akad valami játék, amit természetesen csak és kizárólag kölcsönvennének. Helyzetük viszont hamar megváltozik, mikor szembetalálják magukat a klubtagokkal. Kenji társait kiütik, őt pedig "elrabolják". Ezt követően pedig döntés elé állítják, ami miatt csatlakozni kényszerül a Játékkészítő Klub eléggé furcsa figuráihoz. Megismeri annak vezetőjét, Shibasaki Rokát, a törékenynek látszó, aranyos lányt, a Diáktanács elnökét, Karasuyama Chitosét, és a többi tagot.

A játék elindult, amit szegény Kenji kénytelen végigjátszani. Megannyi kalandban lesz része, ami talán egy új lehetőséget nyújthat számára. De hogy mire, azt még ő sem tudja. Lesz itt minden, küzdelem a "Valódi Játékkészítő Klubbal", iskolai torna, felnőtt magazinokat szállító hajók közti űrcsata, "banda háború", és még egy hős tanár is betoppan. Egy biztos, Kenji nem egy átlagos klubhoz csatlakozott.

Saját vélemény:
Nem szabad túl komolyan venni. Kétséget kizáróan a viccesebb mangák jobbik rétegéhez tartozik, így bátran ajánlom azoknak, akik egy kis vidámságra vagy kikapcsolódásra vágynak. Története változatos, nem egysíkú. A D-Frag! egyike azon mangáknak, amikről csak akkor lehet igazán döntést hozni, ha már elkezdtük olvasni. Anime adaptáció is készült belőle, úgyhogy aki inkább arra vágyik, nem fog csalódni.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.