Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2461485

Regisztrált felhasználók
száma:
24337

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1646

Utolsó 5 látogatónk:
Neliel00
2020-06-02 12:22:08
babity
2020-06-02 12:01:05
telescope
2020-06-02 11:00:31
vegel2017
2020-06-02 10:28:14
Anna01
2020-06-02 08:02:53
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kaguya-hime no Monogatari (Movie)
The Tale of the Princess Kaguya * Princess Kaguya Story * Kaguyahime no Monogatari * *
かぐや姫の物語

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-08-31 12:37:51
Létrehozás időpontja: 2017-06-06 19:52:07
Eddig megtekintve: 1045 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Suzika

Típus: Movie
Műfaj: Fantasy; Történelmi;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2013

Ismertető:

Ez az egész estés film "A bambuszvágó öregember története" című japán népmese alapján készült a híres-neves Ghibli Stúdió által. Az eredeti történet még a Heian korszak elején, körülbelül 811-ben íródott és így a legrégebbi japán prózai elbeszélésként tartják számon. Az anime itt-ott eltér az eredetitől, hogy a mondanivalója és értéke egy erős háttért kapjon és az ember megértse, mi miért történik.~Egyszer a Hold hercegnője leszületett a földre és itt élt velünk.~
~Az emberek úgy ismerték őt, mint Kaguya hercegnő.~A bambusztőből született hercegnő
Egyszer régen egy bambuszvágó, név szerint Sanuki no Miyatsuko, munka közben észrevett egy bambuszsarjat, ami egy aprócska hercegnőt rejtegetett. A bambuszvágó úgy gondolta, hogy az istenek megáldották őt és ezért ajándékozták neki a leányt, így hát hazavitte és megmutatta a feleségének, mikor a leány hirtelen egy babává változott. Sanuki no Miyatsuko és a felesége pedig úgy döntött, hogy felnevelik az égből jött lányt, akit egyszerűen csak hercegnőnek szólítottak.

Kaguya-hime élete a hegyekben
A leány gyorsan növekedett és pillanatok alatt nagyobbá tudott válni, így a szomszéd gyerekek Bambuszrügynek nevezték el a lányt. Az égből jött hercegnő nagyon szerette az ottani életét és a szomszéd gyerekeket, akikkel minden nap együtt mentek játszani, később pedig tőlük megtanulta a falubéli munkákat elvégezni. A mosolya ragyogóbb volt mindennél, így is kimutatva, hogy a lány nem adta volna el ezt az életet semmi kincsért... csak a szülei mosolyáért.

Egy hercegnőnek nőiesnek és jó modorúnak kell lennie, nem...?
A bambuszsarj, ahonnan a hercegnő jött, később pénzt és ruhákat is adományozott a bambuszvágónak, aki úgy gondolta, hogy az ég azt akarja, hogy a leányból igazi hercegnő váljon. Ezáltal építtetett a fővárosban egy kastélyt a hercegnőnek és mikor minden előkészület megvolt, Bambuszrügynek el kellett hagynia a hegyet és a barátait. Egy égből született hercegnőnek a jómodor, tanulás és a kérők az élete, de ezt mégis hogy fogadja Bambuszrügy? Hozzá tud szokni az élethez, amit az apja kényszerít rá?

Az anime rajzolása
Egyedi. Különleges. Gyönyörű. A hátterek csodálatos óvatossággal, a karakterek részletességgel és az érzelmek kifejezően megrajzoltak. Többet nem is kell ehhez mondanom, hisz a Ghibli Stúdióban még sose csalódott az ember.Vélemény
Mint minden Ghiblis mű, így ennek is csodálatos a rajzolása és már ezért is elég lenne megnézni, de a története és a mondanivalója is lenyűgöző. Kaguya hercegnő az az igazi boldog és jószívű lány, de mégis át kell élnie az apja hatalom utáni vágyát, a tanítónője keménységét és az egész palota jó modorra akarja nevelni és azt akarják, hogy hercegnőként viselkedjen, aki nem mosolyog, nem dühös és nem is sír, pedig ő megelégedett a hegyi élettel is. Később a lány megbánással küzd, miközben magát okolja a történtekért, de még az utolsó pillanatban is szeretettel gondol vissza mindenre, ami vele történt. Amit ajánlani tudok az az, hogy készítsetek az ágyhoz vagy kanapéhoz egy kis rágcsát és egy csomag papírzsepit vészhelyzet esetére és nézzétek meg magatok ezt az érzelemdús művet.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Suzika

2017-08-31 17:45:47

Mielőtt elkezdenéd megkeresni, hogy hol van fent felirattal, szólok, hogy az oldalon online megtekinthető. A bókot pedig köszönöm, Neko. <3

1.

TheNoraNeko

2017-08-31 17:28:49

Semmiképpen sem hagyhatom ki! Elvégre, amit Suzika ajánl, azt mindig érdemes megnézni. <3