Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2541936

Regisztrált felhasználók
száma:
25473

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
SzLena
2021-04-12 09:13:24
L. Flóra
2021-04-12 09:03:05
ilovehangezoe
2021-04-12 07:40:25
moonnchi
2021-04-12 03:04:01
The Truth
2021-04-12 02:04:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Blame! (Movie)
Blame!: The Ancient Terminal City * Blame!: Tanmatsu Ikou Toshi * Blame! Movie * *
ブラム

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-07-03 15:35:17
Létrehozás időpontja: 2017-06-15 08:41:57
Eddig megtekintve: 2189 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Sache

Típus: Movie
Műfaj: Akció; Dráma; Mecha; Pszichológiai; Sci-fi; Seinen;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2017
Alkotó(k): Nihei Tsutomu

Ismertető:

A távoli jövőben az emberek technológiai fejlődése soha nem látott mértéket öltött, képesek voltak hálózatokon keresztül kapcsolódni gépekhez, gyárakhoz és ilyen módon irányították az építkezéseket is. Ehhez egy bizonyos génre volt szükség, amely egykor minden emberben megtalálható volt, ám egy fertőzés következtében az emberiség elveszítette ezt a képességét, így nem csupán a technológiáknak kellett búcsút mondania, de többé a városnak sem tudott parancsot adni, amely így féktelenül terjeszkedni kezdett. Több száz év elteltével az emberek félelemben élnek, ugyanis a megfelelő gén hiányában az egykori Védelmezőik ellenük fordultak, őket illegális lakóknak tekintik és legfőbb céljuk e faj elpusztítása. Az emberek olyan elhagyatott kerületekbe tömörülnek, ahol a Védelmező nem érheti el őket, ám folyamatosan résen kell lenniük, hiszen az őrtornyok mindent látnak, a Kivégzők pedig azonnal az életükre törhetnek.

Az Elektro-Halászok törzse is hasonló körülmények között él, kétségbeesésüket növeli a falu élelmiszerkészletének megcsappanása. Látva a veszélyt, a falu gyermekei engedély nélkül kiszöknek vadászni, ám hamar szembe kell nézniük a valósággal: a féktelen gépek világában törékenységük miatt túlélésük bizonytalan. A gyerekeket megtámadják a Kivégzők, ám ekkor egy titokzatos alak bukkan fel, Killy, aki eddig soha nem látott technológiát vet be az ellenség ellen. Killy, állítása szerint utazó, aki 6000 szint mélyről jött és célja, hogy találjon egy olyan emberi lényt, aki rendelkezik a Hálózati Terminális Génnel. Mivel nincs sok veszteni valójuk, az Elektro-Halászok úgy döntenek, hogy csatlakoznak Killyhez és segítik őt, ugyanis, ha ez a titokzatos utazó sikerrel járna, akkor nem csupán a város terjeszkedését lehetne megállítani, de a Védelmezőknek és a Kivégzőknek is újra tudnának parancsolni.

Képvilág
A Blame! az azonos című, 1996-ban debütáló mangára alapszik, amelyet csupán részben követ. Bár már volt próbálkozás a manga más formában történő prezentálására, eddig sosem sikerült olyan remekül visszaadni azt, mint e movie során. A bemutatott világ egyszerűen fantasztikus, a készítők minden apró részletre odafigyeltek. A movie-ban jelen van a CGI animáció, amely elég jó, a harci jeleneteket igazán izgalmassá és színessé teszi. A Védelmezők és a Kivégzők dizájnja remekül sikerült, eléri a hatását, az ember tényleg megborzong és az adrenalinszintje is megugrik, amikor hallja, hogy a zene megváltozik. Amilyen pazarul sikerült a történetnek otthont adó világ és az ellenség kivitelezése, olyan csalódott voltam az emberek megalkotását látva, hiszen alig mozgott a szájuk, kevés reakciót lehetett leolvasni az arcukról és a mozgásuk is nehézkes volt. Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy a képvilág remek és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ez a movie ennyire élvezhető legyen. Nem csupán a történet izgalmassága lebilincselő, hanem a különböző technológiák, felszerelések, fegyverek, öltözetek is arra késztetik a mecha rajongókat, hogy elégedetten bólintsanak.

Vélemény
Talán már az eddig leírtakból is kiderült, hogy ez a movie számomra telitalálat. Egy pillanatra sem lankadhatott a figyelmem, hiszen ha épp nem egy akciójelenet zajlott, akkor valamilyen fontos információt tudhattunk meg úgy a túlélők életkörülményeiről, a problémáikról, a világról, amelyben élnek, mint a különleges fegyverekről... egyszóval egy új világba csöppentem, amelynek minden szegletét igyekeztem felfedezni. Sokak számára a movie egyik gyenge pontja lehet a vége, amely nem zárja le a történetet, azonban úgy gondolom, hogy ez a megoldás sokkal jobb, mint egy kerek történet bezsúfolása kevesebb, mint két órába. Ilyen módon a történet a maga tempójában halad és személy szerint sosem éreztem azt, hogy egy jelenetre több időt kellett volna szánni, számomra az időzítés is tökéletes volt. Ha pedig többet szeretnénk megtudni Killy világáról, ne feledjük, létezik még egy Blame! manga is, amely csak arra vár, hogy elolvassuk.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Sache

2017-07-06 12:43:00

Ez remek hír! Amikor az ismertetőt készítettem, még nem volt szó róla. De ennek csak örülök, mert tényleg nagyon izgalmas a movie.

1.

Aqualuna

2017-07-03 15:37:17

Sőt, a MAL alapján készülőben van egy 2. movie is. ;) - kacsint