Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2569888

Regisztrált felhasználók
száma:
25823

Online látogatók száma:
5

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1676

Utolsó 5 látogatónk:
prisca_valeri
2021-07-29 16:18:14
pqklyh
2021-07-29 15:32:32
Csabesz
2021-07-29 15:21:28
Gman
2021-07-29 12:15:26
Grimlock
2021-07-29 11:17:02
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kuzu no Honkai - Nyan Nyan Oneshots (Manga)
Nyan Nyan Cantata * Nyan Nyan Prelude * Nyan Nyan Serenade * Nyan Nyan Oratorio * Nyan Nyan Andante

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-08-16 10:04:06
Létrehozás időpontja: 2017-06-16 15:22:08
Eddig megtekintve: 3164 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Manga
Műfaj: Dráma; Romantika; Seinen;
Kötetek száma:
1
Japán megjelenés éve: 2012
Alkotó(k): Yokoyari Mengo

Ismertető:

A Kuzu no Honkai mangájához készült "macskás" oneshot sztorik öt darabból állnak.
Ezek sorrendben:
1. Kötet: Nyan Nyan Prelude
2. Kötet: Nyan Nyan Serenade
3. Kötet: Nyan Nyan Oratorio
4. Kötet: Nyan Nyan Cantata
5. Kötet: Nyan Nyan Andante

Kedves, rövid oneshotok ezek macskákat és nekomimi karaktereket kedvelőknek. Igen kevés szövegben elég sok filozofikus gondolatot tálalnak, amelyeken magunk is eltöprenghetünk. A történetet mindig a humanoid formában, nekomimiként ábrázolt cicalány szemszögéből követhetjük.
Érdekesség, hogy az alcímek mind a klasszikus zenéből származó fogalmak.

Az első történet, a Prelude jelentése például nyitány. Nekomimi főszereplője Chako, aki elég közeli kapcsolatban van gazdájával (khmm ^^"), azonban Shuu-chan folyton megfeledkezik a cica számára fontos dolgokról. Éltetek már olyasvalakivel, aki elfelejti a születésnapotokat vagy soha nem mutatja ki úgy a szeretetét, ahogy arra ti vágytatok? Éreztétek már magatokat jelentéktelennek emiatt?

A Serenade jelentését nem szükséges magyarázni: éjjeli zene. Cica főszereplője Mee-chan, aki igazi "dolgozó nő". Gazdája ugyanis zenész, és ebből nem tud megélni, a cica hát kosztümbe-körömcipőbe vágja magát, és elindul "munkára vadászni". A legmeglepőbb nem csak az, hogy fel is veszik, hanem hogy teljesítménye révén fizetésemelést, majd előléptetést kap. S noha az egészet a gazdájáért csinálja, pont az ő kettejük kapcsolata romlik meg miatta. Ki hagy el kit, ha az egyikük sikeres, előre halad, míg a másik megreked valahol?

Az Oratorio (oratórium) egy drámai, operához hasonló epikus kompozíciót takar. Ebben a sci-fi díszletek között játszódó oneshotban Nyamo, a cicalány és gazdája egyedüli túlélői egy bolygót elpusztító háborúnak. A bibi csak az a dologban, hogy a gazda csupán Nyamo képzeletében él, s ő is egyre inkább felejti el, hogy teljesen magára maradjon. Ha valaki teljesen egyedül marad egy bolygón, megbocsátható, ha kicsit megőrül, ugye? De vajon elég-e ez a túléléshez, egyáltalán, kell-e mindenképpen?

A Cantata (kantáta. hangszerkíséretes vokális mű) egy fiú és egy macska találkozásáról szól. Pontosabban, pár gyerek talál egy kóbor macskát, és ez a fiú hazaviszi. De mit gondol mindeközben magában a cica?
Nos, ő eleinte azt gondolja, hogy ebből úgysem lesz semmi, őt nem fogják szeretni, mert csak egy kóbor cica, a bundája nem fényes és csúnya.
De a fiú nem látszik ezzel törődni.
Azonban a cica tovább aggódik. Azon, hogy ő meg a fiú eltérő ütemben nőnek föl. S hogy egyszer majd eljön az ideje, és akkor el fogja hagyni...

Az utolsó darab, az Andante (jelentése: lépésben, mérsékelt ütemben) azzal kezdődik, hogy egy lány, Mana-chan befogad egy kiscicát és felneveli. A Megunak elnevezett cica rajong a kis gazdasszonyáért. Az idillt csupán az töri meg, amikor Mana-chan újabb talált kiscicát fogad be a házhoz. Próbáltatok már összeszoktatni két macskát? Ha igen, akkor már értitek is az utolsó oneshot alcímválasztásának miértjét. :) Megu eleinte természetesen csak a boldog életét szétromboló betolakodót lát a kis jövevényben. Azonban egy nap a kiscica megbetegedik... Miközben Megu gazdasszonykáját vigasztalja, meglepő felfedezést tesz...

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Zukiri

2021-01-28 18:09:59

H