Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2385355

Regisztrált felhasználók
száma:
23677

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1630

Utolsó 5 látogatónk:
Csabesz
2019-08-22 15:10:09
Darkk_Pain
2019-08-22 15:01:39
SoulOfCinder
2019-08-22 13:23:24
Grimlock
2019-08-22 11:58:20
kacsa288
2019-08-22 10:57:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Cutie Honey (Live Action)
* * * *
キューティーハニー

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-04-23 11:36:35
Létrehozás időpontja: 2018-03-20 14:01:14
Eddig megtekintve: 534 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Live Action
Műfaj: Akció; Kaland; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl); Sci-fi;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2004
Alkotó(k): Nagai Go

Ismertető:

Az 1970-es évekbeli manga és az abból készült anime adaptációk után a 2000-es évek live action láza meghozta ennek a történetnek is az élőszereplős újragondolását, a Gainax stúdió, azon belül pedig Anno Hideaki rendezésében. A címszerepben a népszerű japán modellt, Sato Erikót villogtatják meg - ami azt illeti elég alaposan, ugyanis adnak a fanservice-re. Érdekesség még, hogy a filmben az eredeti alkotó, Nagai Go is felbukkan cameo szerepben.

A filmre Re: Cutie Honey címen egy nem sokkal ez után készült 3 részes anime is alapoz.

Aki ismeri az eredeti anime sorozatokat vagy a mangát, az ne számítson annak a live változatára, mert itt bizony eléggé máshogy vannak a dolgok. Az árva Kisaragi Honey itt nem iskoláslány, hanem már dolgozik - bár a munkatársai nem neveznék így, amit művel, ugyanis soha nem képes pontosan megjelenni. Honey titka, hogy egy évvel korábban autóbalesetben meghalt, de újjászületett az eredeti teste másolatában, amit édesapja, Kisaragi professzor találmánya, az I-System nanotechnológia révén hozott létre neki. Ennek a rendszernek (aminek a neve egyébként a japán "ai" azaz "szeretet" szóval való szójáték is) a fő darabja egy nyakpánt Honey-n, és a segítségével sok mindent létre tud hozni, többek között átváltozni a szeretet harcosává, Cutie Honey-vá. Sajnos régi életéből nem sok mindenre emlékszik, édesapját azóta megölte a Panther Claw nevezetű természetfeletti bűnszervezet, amely most bácsikáját, Utsuki professzort is elrabolta. A cél Kisaragi professzor kutatásainak megszerzése, és így hamarosan Honey maga is célponttá válik.

Hősnőnk azonban - aki mellesleg nem az a kimondott IQ-titán ebben a filmben s egy kicsit túlzottan is naiva - szerencsére nem marad teljesen magára a harcban. Felbukkan egy riporter, Hayami Seiji (ebben a változatban közelebb áll egy hippihez, mint a rajzfilmbeli sármos jófiúhoz vagy a mangabeli komikus figurához), aki szemlátomást nagyon sokat tud Honey körülményeiről és a Panther Clawról, később kiderül, hogy egy amerikai szervezetnek dolgozik ügynökként. Továbbá a helyi rendőrség tökéletességre törekvő, mindent maga megoldani akaró fiatal nyomozónője, Aki Natsuko is követi a lány lépteit, bár eleinte inkább ellenségnek tűnik, semmint szövetségesnek. Ő sem az a napsugaras természetű Natsu, aki a rajzfilmben Honey-t mindenben bátorító vidám barátnője volt, mégis úgy tűnik, idővel megbarátkoznak, bár ez ellen a rendőrnő eleinte kézzel-lábbal tiltakozik.

A többit kár is lenne elmesélni, hisz gondolhatjátok: Honey harcol a Panther Claw embereivel, akiket Jill Nővér irányít - egy örökéltű, épp ezért életunt teremtmény, aki számára Honey I-Systemjének és magának Honey-nak a megszerzése új, izgalmas cél.


A filmet nézve az első benyomásom az volt, hogy kb. olyan szintű "gagyi", mint a Power Rangers eredeti élőszereplős sorozat változata. Később egész élvezhetővé vált, ha az ember megszokta a parodisztikus stílust és a túlzó kosztümöket/sminkeket. Nem a realisztikus megjelenítés az előnye, mint sok mai sci-fi vagy fantasy kalandfilmnek, annyi bizonyos, a CG animáció valahol félúton jár a Sailor Moon Crystal és előbbiek között, egyszóval egész jó, de lehetne jobb is. A szereplők kicsit karikaturisztikusak számomra, az egész film hemzseg a kliséktől, de éppen ezért, ha paródiaként nézem, akkor nem is olyan rossz.
Plusz pontok: a rajzos betétek, általában dalokkal megspékelve. Fiúknak egész biztosan plusz Eriko-san ecchi jelenetei, mert valljuk be, a film java részében eléggé kevéske ruha található rajta. Összességében nem sokat ad a film, maximum némi nevettető szórakozást, de alighanem nem is többre készült. ;)


Szereplők:

Sato Eriko - Kisaragi Honey / Cutie Honey
Ichikawa Mikako - Aki Natsuko
Murakami Jun - Hayami Seiji
Oikawa Mitsuhiro - Black Claw
Katagiri Hairi - Gold Claw
Kohinata Sie - Cobalt Claw
Shintani Mayumi - Scarlet Claw
Kyomoto Masaki - Utsugi Ryo
Tezuka Touru - Komornyik
Sakai Eisuke - Jill Nővér

A mangaka cameo jelenete mellett további érdekesség még, hogy Koda Kumi énekesnő is megjelenik mellékszerepben, egy betétdal erejéig, Jill Nővér újjászületésekor.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.