Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2365060

Regisztrált felhasználók
száma:
23423

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1622

Utolsó 5 látogatónk:
shivary
2019-06-15 23:23:37
shepwayne
2019-06-15 21:57:01
zolij
2019-06-15 21:49:41
Jada
2019-06-15 21:23:18
Vini1018
2019-06-15 20:19:37
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Cutie Honey (Manga)
Cutey Honey * * * *
キューティーハニー

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-04-24 10:45:48
Létrehozás időpontja: 2018-03-21 13:58:53
Eddig megtekintve: 470 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Manga
Műfaj: Akció; Ecchi; Kaland; Mahou Shoujo (Magical Girl); Sci-fi; Shounen;
Kötetek száma:
2
Japán megjelenés éve: 1973
Alkotó(k): Nagai Go

Ismertető:

A Cutie Honey alighanem indulhatna egy "legtöbbet adaptált/folytatott" manga versenyben. Az eredeti két kötetes manga, mely teljes egészében Nagai Go alkotása, 1973-ban és 1974-ben jelent meg a Weekly Shounen Champion magazinban. Azóta közel tíz további manga változat született, változó alkotóktól, részben az eredeti mangaka közreműködésével (Honey néhány más manga sorozatban is megjelenik mellékszereplőként!), két TV anime sorozat, illetve most 2018. áprilisban jön ki egy újabb Cutie Honey Universe címen, két anime OVA sorozat, két dráma CD, két live action adaptáció. Eddig! Nem lenne meglepő, ha a Cutie Honey franchise még a későbbiekben is folytatódna, a mostanában újra népszerű musical formában vagy további élőszereplős filmekben.

Mi a titka? Ez egy igen érdekes kérdés. Az eredeti manga egy shounen manga, kifejezetten a fiú közönséget célozza meg, és az a meglepő, ha egyik-másik oldalán nincs egy meztelen jelenet sem. Magyarán elég erőteljesen ecchi, de valójában az ecchi nem is írja le korrekten, mert sokszor már-már inkább hentaiba illő jelenetek vagy szituációk vannak jelen. ^_^" Mondhatni, '73-ban úgy látszik, nem működött erősen a cenzúra a megjelenést biztosító magazinban. Nem is csupán meztelenség minden mennyiségben - van itt minden kérem, csinos lánytól kezdve csoroszlyáig, de még férfi avagy férfias nő is le van csupaszítva a manga lapjain -, hanem bizony igencsak obszcén dolgok is. Nő-nő kapcsolat, méghozzá az erőszakosabbik oldala, vagy akár egy vérző aranyeres, pucér fenékkel mászkáló rendőrnyomozó, akinek profi birkózó megbízója előszeretettel üt az "elevenébe"... és most igazán finoman írtam körül az egyébként komikumnak szánt, elég groteszk geget. Srácok (avagy lányok), kössétek fel a gatyát, ha elkezditek ezt a mangát, mert nem igazán széplelkűeknek való! Jó sok olyasmi van benne, amit én személy szerint elég undorítónak találtam, persze valószínűleg nem ezen a vonalon működik a humorom. Mindenesetre kíváncsi voltam a klasszikusra - és eléggé mást kaptam, mint amire számíthattam volna. Mert ebből a mangából csináltak lányközönségnek is nézhető és fogyasztható - mi több, szerethető! - romantikusabb hangvételű, magical girl show-t, méghozzá a Toei égisze alatt, nem is egyet. A Flasht például nyugodtan egy napon lehet emlegetni stílusát tekintve az eredeti Sailor Moon sorozattal - és mindez igencsak távol áll ettől az eredeti mangától.

Hozzátenném, hogy maga a manga rajzolása sem egy nagy durranás, ha jót akarok rá mondani, hát láttam már rosszabbat is.

Tehát akkor mi is van benne?
Az alapsztori, ha valaki nem ismerné: Kisaragi professzor lánya meghal, ám ő egy android testben feltámasztja, találmánya segítségével, amit a mangában ún. Airborne Element Solidifier néven emlegetnek: a lényege, hogy a levegőből szinte bármilyen anyagot tetszés szerint elő tud teremteni. Ennek segítségével Honey különböző alakokat tud felvenni, különböző képességekkel. Szüksége is lesz erre, mert ezt a találmányt a Panther Claw nevezetű, nőnemű kiborgokból álló bűnszervezet nagyon szeretné megszerezni magának, ennek érdekében megölik Honey apját, és el akarják kapni Honey-t.
Honey titkát egyetlen ember ismeri, egy Hayami Seiji nevű fiatal riporter, aki inkább komikus szerepben domborít, semmint a klasszikus szépfiú lenne, de valamilyen szinten ő marad Honey egyetlen segítője. Civilben Honey egy hegyek között eldugott lányiskolába jár, ahol még a tanerők is csak nők, és hát khmm... igencsak különös népség. Szobatársa, legjobb barátnője, az érte rajongó Natsu gyakran tartja miatta a hátát - a szó szoros értelmében, és nem is csak a hátát - amikor Honey megszegi az iskola valamely szigorú szabályát.

Van a mangában akció, dögivel, ilyen is, olyan is. Meztelenség, ha még nem hangsúlyoztam volna eléggé. Sikolyok és egyéb hangutánzók, mint hörgések és kiáltások. Nem is csak némileg perverz humor. És a végén az ember kénytelen megőrizni magában némi kíváncsiságot, ugyanis a szerző már ebben ügyesen nyitva hagyta a lehetőséget a folytatásra...
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.