Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2549974

Regisztrált felhasználók
száma:
25613

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2021-05-12 00:58:53
Shinichi
2021-05-11 23:42:37
Fütyimre
2021-05-11 22:57:34
Mira20
2021-05-11 16:08:56
Sziliszat
2021-05-11 15:56:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Versailles no Bara (TV)
The Rose of Versailles * Lady Oscar * * *
ベルサイユのばら

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2007-12-01 16:28:00
Létrehozás időpontja: 2007-12-01 00:00:00
Eddig megtekintve: 5143 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Romantika; Shoujo; Történelmi;
Epizódok száma:
41
Japán megjelenés éve: 1979

Ismertető:

Ez az anime igazán kötelező darab minden shoujo kedvelőnek! Mangája az egyik legismertebb és legtöbbet eladott a shoujo műfajon belül, amivel megelőzi a Sailor Moon, Cardcaptor Sakura, Fushigi Yuugi, Fruits Basket és más, neves társait. Egyedül Észak-Amerikában kevéssé ismert, régi keltezése miatt – mindenképpen elmondható róla, hogy egy örökzöld klasszikus. Az anime sem veszített semmit a csillogásából a lassan három évtizednyi első megjelenés távolságában sem, újra és újra megnézés alkalmával is ugyanúgy elvarázsolja az embert, mint az első alkalommal. Gyönyörű, romantikus, elgondolkodtató, drámai történet, kifejezetten szép és kifejező rajzolás (különösen kortársaival is összehasonlítva!), a történelmi háttér remek kezelése jellemzi – bizony nehéz elhinni, hogy a főszereplők valóban merőben kitalált alakok, mert akár valóban létezhettek volna. Kiváló karakterek, rengeteg izgalom, feszültség, harc és intrika, gazdag érzelmek – mindenki megtalálja benne, amit szeret, ráadásul a zenéje is nagyon jó. Az viszont bizonyos, hogy egy szakajtónyi zsebkendő kell hozzá, főleg ahogy haladunk a tragikus végkifejlet felé.


Története a 18. század második felében játszódik. De Jarjayes Tábornok elkeseredetten várja, hogy felesége négy leány után végre fiúgyermekkel ajándékozza meg, aki örököse lesz majd, és követi őt a Királyi Gárdában is. Azonban az ötödik gyermek is kislány – apja ekkor elhatározza, hogy fiúként fogja felnevelni, és az Oscar Francois de Jarjayes nevet adja neki.
Oscar fiúruhában jár, vív, lő, lovagol, harcolni tanul, mindebben hűséges társa és barátja dadájának unokája, a szolgálatára mellé adott André Grandier. Tizennégy éves korában Oscarnak felajánlják a Királyi Gárdaregiment parancsnoki tisztjét, ezek után pedig a királyi család, és elsősorban az osztrák Marie Antoinette hercegnő biztonságáért is felel, aki a trónörökös – a későbbi XVI. Lajos – arájaként érkezik, de máris merénylők fenyegetik az életét, akiknek feje úgyszintén a királyi családban keresendő.
Oscar többször megmenti Marie Antoinette-et, és egyfajta bizalomteljes barátság szövődik közöttük. A tapasztalatlan hercegnő azonban csak egy személy a palotában, aki már-már rajongva tekint az ifjú Lady Oscarra, akinek természetesen akadnak komoly, veszélyes ellenfelei is.
Oscar tanúja lesz Marie Antoinette és a svéd gróf, Hans Axel von Fersen találkozásának, lángra lobbanó tiltott szerelmének. Maga összebarátkozik a gróffal, és egyszerre azon kapja magát, hogy ő az egyetlen férfi, aki mellett el tudná képzelni az életet – még női ruhába is bújik a kedvéért, életében egyetlenegy alkalommal. Ám hiába kelt nagy csodálatot, a gróf szíve az addigra már királynővé lett Marie Antoinette-é, és ugyanakkor van egy olyan ember Oscar mellett, akinek a szerelmét meg ő nem veszi észre.
Innentől kezdve tragikussá fordulnak az események. A közhangulat a királyné ellen fordul, aki hiába szakítja el magát von Fersentől, szerelmi bánatát extrém költekezéssel próbálja csitítani, miközben az egyszerű nép szenved és éhezik. Oscar dupla kettősségtől szenved: nemesnek született, de igazságérzete és jó szíve a szegények pártjára állítja, ugyanakkor férfias életstílusa és női mivolta között is hányódnia kell. Végül feladja kiváltságos életét a Királyi Gárdában, mert nem hajlandó a jogosan lázongó tömeg ellen fordítani fegyverét. Elszakad családjától, és egyszerű katonatisztként próbálja folytatni az életet, csupán egyetlen hűséges szív van, aki Oscar akarata ellenére, még ide is követi. És nemsokára kitör a Francia Forradalom…!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 5


5.

Naokidesu

2014-06-09 19:30:16

Jó lenne már magyar felirattal is megnézni mert annyi jót hallani róla, (de sehol se lehet megtalálni) meg szeretem is ezt az animét. Igazán megfogó.

4.

Echan

2008-10-13 09:40:41

Japán szinkorn angol felirat... tudtommal még nem feliratozta senki és magyar tv-ben sem adták.

3.

Jillian

2008-09-04 17:13:43

Már régóta szeretném megnézni ezt azanimét, mert valóban klasszikus és annyi jót hallottakm róla.
Amúgy a leíráshoz tartozó klip eszméletlen jó! Ez a zene is annyira bejön. Gratula a választáshoz ;) - kacsint

2.

Barbara-chan

2008-05-30 19:59:10

Szegény lány! Mégis milyen apa az ilyen? XD - fetrengo nevetés

1.

Echan

2008-02-01 22:34:59

Nagyszerű anime, minden szempontból. Izgalmas történet, amit egyszerűen nem lehet abbahagyni. Mindenkiek ajánlom!