Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543479

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Goblin Slayer (Manga)
* * * *
ゴブリンスレイヤー

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-04-27 14:50:39
Létrehozás időpontja: 2018-03-29 00:52:20
Eddig megtekintve: 3655 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Frost

Típus: Manga
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Horror; Kaland; Seinen;
Kötetek száma:
Jelenleg is futó sorozat!
Japán megjelenés éve: 2016
Alkotó(k): Kagyuu Kumo, Kurose Kousuke

Ismertető:

18+. Nem szeretnék zsákbamacskát árulni, így aki kicsit sem bírja az erőszak bármilyen formáját (ismétlem, bármilyen formáját, mert lesz minden), az most keressen inkább mást.

Fantasy történetek. Akik szeretik őket, biztos fel tudnak sorolni számtalan dolgot, hogy pontosan mi is húzza tekintetüket eme nagyszerű kalandok felé. A mágia jelenléte? Hát persze, ki nem szeretné az elemeket saját tetszése szerint irányítani? Talán a mesés tájak? Ott valószínűleg minden zöldebb lenne. Esetleg a mitikus állatok? Biztosan csodaszép látvány volna egy hatalmas sárkány hátán körbeutazni a vidéket. Netán a számtalan különböző fajok? Törpök, elfek és még sokan mások, amíg csak a szem ellát. Csodás kalandoknak lehet részese az ember, ha egy ilyen világban éli mindennapjait.

Azonban készüljetek fel, ez közel sem egy mesebeli kaland lesz.

A cselekmény egy 15 éves vidám, kalandvágyó fiatal lánnyal a középpontban veszi kezdetét egy, az olvasó számára ismeretlen nevezetű településen. A lány, akit a neve helyett egyszerűen Priestessnek, tehát Papnőnek hívnak, elég időssé vált ahhoz, hogy csapatba verődve útnak indulhasson és belekezdjen a nagy várva várt kalandjába. Betér hát a közeli Céhbe, hogy munkát vállalva megkeresse a megélhetéshez szükséges fizetést. Nem is telik el sok idő, mire egy bátor és vakmerőnek tűnő fiatal ifjú a két másik lány társával karöltve meghívja a Papnőt a csapatába egy igen egyszerűnek tűnő munka elvégzéséhez. Na de mégis mi volna ez a rendkívül könnyű munka?

Goblinok. A tápláléklánc legalján lévő kicsi zöld szörnyecskék. A kezdő kalandorok számára is pofonegyszerű leteríteni egyet kint a nagy pusztában, csapatban pedig szinte csukott szemmel is sikerül. A csapatvezető bátor fiú magabiztosan vezeti társait, tudva, hogy a több éves edzés felkészítette őt mindenre. Nemes célok vezérlik, mivel egy közeli faluból elrabolták a háziállatokat, amiket a zord télre tartogattak a lakosok, arról nem is beszélve, hogy néhány nőnek is nyoma veszett. Nem törődve azzal, hogy mind a négyen kezdő kalandorok, bemerészkednek a goblinok fészkébe. Nincs mitől félni, hisz ott van mellette a közelharcban jártas társa, van még a közelében egy mágus is, aki zseninek számított az akadémián, és a Papnő, aki gyógyító mágiáját használva seperc alatt talpra állítja őket.

Legalábbis ő ezt hitte.

Minden fiatal fiú hős akar lenni és nagy tetteket véghezvinni. Venni egy nagy palotát és egy gyönyörű feleség mellett leélni mindennapjait. Álmodozni bizony csodaszép dolog.

A valóság viszont teljesen más közelről. Míg a szabadban egyedül lófráló gyenge és éhes goblinokat egyszerű leteríteni, addig a sötét és szűk alagutakkal ellátott fészekben ellenkezőjére fordul a vadász és áldozat szerepe. Aki eddig egyedül semmit sem tehetett, az csoportostul már mindent megvalósíthat. A fiatal fiú hosszú kardja nem alkalmas használatra a szűk alagutakban, így képtelen vágni, a közelharcban kiváló lány támadásai csak szúnyogcsípés a nagyobb, tapasztaltabb goblinoknak, a zseni mágus lánynak az eszén a zűrzavar közepette pedig könnyen túljárnak egy mérgezett tőrrel. A Papnőn eluralkodik a félelem, ahogy a fiút halálra szurkálják, a nők pedig a fajfenntartás céljából brutális bánásmódban részesülnek. Nincs kiút, most ő következik...

Ekkor megjelenik Ő. Egy férfi, aki nem becsüli le ellenfelét, nem hord a környezet miatt alkalmatlan fegyvereket, és nem rohan eszeveszetten az ellenség markaiba. Ismeri a goblinok gondolkodását és kihasználja gyenge pontjaikat. Legyenek újszülött vagy kegyelemért esedező goblinok, nem ismer kegyelmet. Ő a Goblin Slayer. Ez a találkozás sorsfordító a fiatal Papnőnek, akinek az élete így nemcsak megmenekült, de immár ő is belátja, mekkora hibát követett el a csapatuk. Hogy mennyire alábecsülte ezt a kegyetlen világot.


Főszereplők:

Goblin Slayer (Goblin Ölő):
Nem sokat tudni róla azon kívül, hogy egy múltbéli történést követően határozta el, hogy kizárólag goblinokra vadászik. Sisakját ritkán veszi le, így még jobban homályos a kiléte. Szűkszavú, mondhatni a tetteivel kommunikál. A szárnyai alá veszi a Papnőt, miután megmentette.

Priestess (Papnő):
15 éves lány, aki nem sokkal a történet kezdete előtt hagyta el a templomot, hogy kalandornak jelentkezzen. Kedves, aranyos természete bár jó tulajdonságnak számítanak, kint a harcmezőn nem sokat segítenek rajta. Igyekszik szorgosan mindent megtanulni a világ zord oldaláról.


Manga: Egy light novel adaptációról beszélünk. Teljesen más dolog a sorokat olvasni meg mindezt képen, a lehető legnagyobb pontossággal viszontlátni. A manga hűen követi az eredeti művet és nem fél bemutatni a világ szörnyűségeit. Remek, a történethez illő stílusú rajzolása csak hab a tortán.

Vélemény: Egy realista gondolkodásmóddal íródott történet, amiben nem fogják minden szorult helyzetből mágikus módon vagy a barátság erejével kihúzni a szereplőt. A brutális valóság tárul az olvasó elé. Vér, belsőségek, erőszak, reménytelenség. Míg mások az életükkel fizetnek azért, mert nem húznak sisakot, addig az a néhány réteg acél megmenti főszereplőnket. Senki sem erős, egyedül csak stratégiát használva kerekedhet felül az ember a goblinokon. A szereplők sebezhetőek, nem legyőzhetetlenek.

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Suzika

2019-03-16 23:29:26

Sikeresen megnéztem a Goblin Slayer animéjének az első részét. Már bánom. Tényleg sok benne az erőszak. A mangába így bele se merek nézni. Mindenkit figyelmeztetek, hogy legyen NAGYON elővigyázatos. xD - fetrengo nevetés

1.

Mokus38

2019-01-12 17:00:32

Tetszett hogy reális talajon mozog.. Részben. És tényleg brutális. Szerethető a főhősünk, és alig vártam már, hogy végre lássam sisak nélkül. Tudtam, hogy jóképű lesz. Tetszett.