Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542611

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
5

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
Chrian89
2021-04-14 22:58:54
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Earthian (OVA)
* * * *
アーシアン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:07:40
Létrehozás időpontja: 2007-12-08 00:00:00
Eddig megtekintve: 3186 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: OVA
Műfaj: Dráma; Shounen Ai; Természetfeletti;
Epizódok száma:
4
Japán megjelenés éve: 1989

Ismertető:

Az angyalok már 5 billió éve figyelik a Földet és lakosait otthonukból, az Éden bolygóról. Egyre kevésbé tetszik nekik, amit látnak: az, ahogy az emberi faj a környezetével és saját fajtársaival is bánik, ezért úgy határoznak, hogy az emberiséget el kell pusztítani. Néhányan közülük azonban úgy érzik, mégiscsak érdemelnek az emberek még egy esélyt, és ezek szembeszállnak a döntéssel.
Az angyalok párosokat küldenek le maguk közül a Földre, hogy megvizsgálják az emberiség létjogosultságát. Minden páros egyik tagja a pozitív, másik pedig a negatív dolgokat figyeli az emberekben. A pozitívumok és negatívumok ellensúlyozzák egymást, ám ha valaha is összegyűlik 10 000 negatívum, az emberiséget el kell pusztítani.

Ez a háttere a történetnek, amely egy ilyen angyali páros, Kagetsuya és Chihaya életébe enged bepillantást. Valóban csak bepillantást, mert a négy 40 perc körüli rész csupán néhány dolgot mutat be a manga történetéből, és első pillantásra csak lazán összefüggőnek látszanak. Néhány fontos dolgot sajnos teljesen kihagytak, ezért a néző számára nem minden világos, hogy miért és hogyan is történik. Például, bár shonen-airól van szó, ha ezt nem tudnánk, az első két részben még nemigen lenne okunk kitalálni, ezért eléggé váratlanul éri az embert, amikor a harmadik részben a két főszereplőt egyszerre csak egy ágyban látja :).

Aki megnézi, annak mindenképpen javaslom, hogy olvasson utána a dolgoknak a manga alapján, mert sokkal világosabb és kerekebb lesz úgy a történet. Én a két utolsó részt tartom jobban sikerültnek, és a szinte teljesen mellékszálnak tűnő másodikat a legkevésbé jónak. Amit még figyelemre ajánlanék, a szerintem nagyon szép dalok.


Szereplők:

Chihaya:
A páros fiatalabbik tagja, fekete hajú és szárnyú angyal. Az angyalok szinte mindig szőkék és fehér szárnyúak, kivéve a bukott angyalokat (ún. luciferek). Egy angyal luciferré válhat pl. ha három ember előtt felfedi a szárnyait, vagy ha túl sokszor találkozik luciferekkel. Más nézet szerint azok az angyalok automatikusan luciferré válnak, akik túl sokszor megszegik a szabályokat és az emberek oldalára állnak. Egy betegségnek tulajdonítják, amit Fekete Rákfenének neveznek, és ami végül megöli az áldozatát. Ez történt például a pozitív ellenőrök vezetőjével, az arkangyal Lord Seraphimmal is, akit Chihaya mélyen szeretett és tisztelt.
Chihaya hajának és szárnyának feketeségét egy ritka mutáció okozza, de a luciferekhez való hasonlósága miatt az angyalok gyanakvással és nemtetszéssel nézik, afféle kívülálló közöttük. Nagyon gyengéd és meleg szívű, aki mélyen vonzódik az emberekhez és hisz bennük, ezért természetesen ő egy pozitív ellenőr. Az emberekhez való vonzalma miatt folyton bajba keveredik, mert nem tud elmenni senki mellett segítség nélkül, holott nem lenne szabad az emberi ügyekbe bonyolódnia. Mindig megszegi a szabályokat. Mivel fizikailag gyenge, a bajból mindig társának kell kisegítenie.
Titkos aggodalma fekete szárnya és haja miatt, hogy az a sorsa, hogy ő is bukott angyallá váljon. Ugyanakkor önkéntelenül vonzódik a hozzá külsőleg hasonló luciferekhez.

Kagetsuya:
Egy nemesi vérvonalú, arisztokratikus angyal, aki negatív ellenőr. Az emberek szerinte önzők és felületesek, és sokat leckézteti Chihayát hozzáállása miatt – főleg a szabályok semmibevételét illetően – de aztán végül mégis mindig az oldalára áll, és önzetlenül kimenti a bajból. Valahol mélyen hatással van rá Chihaya idealizmusa, és bár érzéseit nem fitogtatja, habozás nélkül akármikor akármit kész megtenni Chihayáért. „Emberi” alakjában leginkább egy bőrszerkós keményfiú vagy egy titkosügynök jut róla az ember eszébe. Ugyanakkor viszont kiváló szakács, ő főz kettőjükre.

Taki és Takako:
Mindketten bio-humanoidok, azaz félig-meddig gépek, de annyira emberiek, amennyire csak lehet. Egy őrült tudós, Dr. Ashino laboratóriumából szöktek meg. Elszakadtak egymástól, mindkettőjüknek Chihaya segít. Kiderül, hogy Takako a lány, sérült. Ashino emberei mindent megpróbálnak, hogy visszaszerezzék és kijavítsák, ami azonban azt is jelenti, hogy kitörlik az érzelmeit, vagyis azt, ami emberivé teszi. Chihayát elfogják, Takako csak az ő kedvéért hajlandó meghozni ezt az áldozatot, ami végül is oda torkollik, hogy Ashino intézményével együtt felrobbantja önmagát, miközben Chihayát Kagetsuya kiszabadítja. Később Taki, a hímnemű is meghal.

Messaiah:
Talán lehetne õt a harmadik főszereplőnek nevezni, hiszen a 3. és 4. OVA az õ Chihayával való kapcsolatáról szól. Szintén bio-mechanoid, ám hozzá Dr. Ashino nem emberi DNS-t használt föl, hanem azt, amit fogsága idején Chihayától szerzett. Így Messaiah voltaképpen félig angyal, Chihayáéval identikus fekete szárnyakkal (amelyek azonban később ezüstszínűvé válnak). Chihaya és Kagetsuya angyal gyermekeket megy kimenteni abból a laborból, amit az előzőből kimenekült Ashino újonnan alapított, és ahol létrehozta Messaiah-t, mégpedig ultimatív fegyverként, amelynek a végső célja az emberiség elpusztítása. (Mondtam, hogy őrült tudós… Belebolondult Takiba, saját „legtökéletesebb” alkotásába, és pusztulása után az emberiségen akar bosszút állni.) Azonban Chihaya véletlenül ráakad a még befejezetlen memóriachipű Messaiah-ra, és megmutatván neki saját szárnyait olyan érzelmeket ébreszt fel benne, amelyek miatt szembefordul alkotójával, és pusztán Chihayáért szeretne élni.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.