Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543486

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Oz no Mahoutsukai (TV)
The Wizard of Oz * * * *
オズの魔法使い

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2007-12-09 10:46:04
Létrehozás időpontja: 2007-12-09 00:00:00
Eddig megtekintve: 4225 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Fantasy; Kodomo;
Epizódok száma:
52
Japán megjelenés éve: 1986

Ismertető:

Négy évvel a mozifilm után – és attól teljesen függetlenül – született egy anime sorozat is L. Frank Baum klasszikus történetéből. Érdekessége, hogy a mindenki által ismert első könyv, az Óz, a Nagy Varázsló (The Wonderful Wizard of Oz) története csak az első 17 részben van feldolgozva, onnantól, hogy Dorothyt Kansasból a tornádó Óz földjére repíti, egészen odáig, amikor Glinda, a Jó Déli Boszorkány elárulja neki, hogyan juthat haza. Dorothy hazatér, a Madárijesztő Smaragdváros uralkodója lesz, a Bádogember a winkiké (akiknek földje azelőtt a Gonosz Nyugati Boszorkány rabságában szenvedett, és akiket Dorothy fölszabadított leöntve a boszorkányt egy vödör vízzel), az Oroszlán pedig azon erdő vadállatainak lesz a királya, amelyen a Glinda felé vezető útjukon haladtak keresztül, és ahol legyőzte az állatokat rettegésben tartó pókszörnyet.

A 18-30. epizódok a második Óz könyv történetét dolgozzák föl, a The Marvelous Land of Oz–ét (Óz csodálatos birodalma). Ebben Dorothy megtalálja elveszett varázscipellőjét és visszatér Óz birodalmába, hogy meglátogassa a barátait. Új barátként csatlakozik hozzá Jack Pumpkinhead, az életre kelt sütőtökfejű bábu, és egy Tip nevű fiú, előbbi készítője, valamint a Falovacska. Új ellenfeleik Mombi (varázslónő, Tip nevelője) és Jinjur Generális (egy szüfrazsettszerű harcosnő, aki a nőknek akarja megkaparintani a hatalmat). Meg akarják dönteni Madárijesztő uralmát, ám végül Glinda segítségével le tudják győzni őket, aki ugyanakkor előkeríti a trón jogos örökösét, a birodalom utolsó királyának leányát, Ozma hercegnőt. A hercegnő pedig nem más mint Tip, csak Mombi kisbaba korában fiúvá varázsolta, Glinda viszont feloldja a varázslatot.

A 31-41. rész a harmadik Óz könyv adaptációja, aminek címe Ozma of Oz. Ebben Dorothyt mágikus cipellői ismét elrepítik otthonról, ezúttal Ev birodalmába, ahol új társat szerez utazásaihoz egy Tik-Tok nevű kis robot „személyében”, aki Lulu hercegnő küldötte, és az a feladata, hogy megtalálja a hercegnő bátyját, Ev Hercegét. Óz birodalmából kérnek segítséget, így Dorothy újra találkozik régebbi barátaival, és Nomeföldre kell vándorolniuk, mert Nome Királya tartja fogságban Ev Hercegét (aki irigy volt a Herceg magasságára, és hogy ne nőhessen tovább, vasszoborrá változtatta). Miután sikerül felszabadítaniuk a Herceget, Dorothy és régi barátai visszatérnek Óz földjére.

A 42. résztől a hátramaradó epizódok a hatodik Óz könyv, az Óz Smaragdvárosa (The Emerald City of Oz) történetét mesélik el. (Egyébként összesen 17 Óz könyv létezik.) Ebben a Nome Király bosszút forral, az Óz birodalmát körülvevő halálos sivatag alatt ásott alagúton át akar Smaragdváros szívébe jutni, hogy elfoglalja azt. Ozma hercegnő közben éppen a Koronázási Ceremóniájára készül, hogy Óz igazi királynője lehessen. Számos kaland után majdnem elvesztik a harcot az ellenséggel szemben, ám végül minden jóra fordul és Dorothy is hazatér újra Kansasba. :)

Az eredeti történethez való hűség az epizódok számával csökken, főleg a két utolsó „fejezetben” történtek nagy változások (pl. az Óz Smaragdvárosának eredetileg az a központi témája, hogy Em néni és Henry bácsi is eljutnak Óz birodalmába, amit itt teljesen kihagytak).


Érdekesség: 1987-ben az HBO megvette a sorozatot és a kanadai Cinar Stúdió közreműködésével elkészült az angol változat, amely teljesen elhallgatja a rajzfilm japán eredetét: odáig mentek, hogy eltávolították a japán neveket és stúdiókat a készítők névsorából, és az animáció kulcsembereiként nyugati neveket sorakoztattak föl!

Az alábbi videón az eredeti opening nézhető meg:

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.