Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2949956

Regisztrált felhasználók
száma:
27064

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
Skhyt
2025-06-14 14:48:53
Necryn
2025-06-11 20:22:22
elitcom
2025-06-11 11:15:16
papik5354
2025-06-11 03:52:29
Calussia
2025-06-08 12:08:45
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2025 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Nyumen



Utolsó módosítás időpontja: 2008-06-30 04:41:20
Létrehozás időpontja: 2008-06-30 00:00:00
Eddig megtekintve: 7724 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

A Nyumen ismét egy rendkívül gazdagon variálható és emiatt igen népszerű étel Japánban. Tulajdonképpen egy somen metélttel készített levesféle. A somen egy búzalisztből készült vékonymetélt japán tésztafajta. Ránézésre hasonlít a magyar cérnametéltre. Az alábbiakban egy egyszerű nyumen receptet írok le, ami tulajdonképpen a többi változat alapját képezi.

Hozzávalók:
- 2 adag somen metélt (2 főre való adag),
- 4 csésze dashi,
- 2 evőkanál mirin,
- 2 evőkanál szójaszósz,
- 2 evőkanál aprított zöldhagyma,
- 1/2 teáskanál só.

Elkészítés:
A csomagoláson olvasható utasítás szerint főzzük meg a tésztát. Ha kész öblítsük le hideg vízzel és csepegtessük le, majd tegyük félre. A dashit tegyük egy fazékba és forraljuk fel. Adjuk hozzá a szójaszószt, a sót és a mirint. Tegyük a levesbe a tésztát és forraljunk rajta egyet, majd kapcsoljuk le a tűzhelyet. Ízesítésként szórjuk meg a tetejét zöldhagymával.

Magyarázat:
Dashi - Egyfajta alaplé, amit a kombu algából készítenek.
Mirin - Főzéshez használt édes rizsbor.


Eddigi hozzászólások száma: 8
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

3.

Echan

2008-07-02 14:22:41

Ezt főzni kell, nem sütni. ^^"

2.

Milcsa

2008-07-02 09:46:03

XD - fetrengo nevetésTélleg nagyon hasonlít a cérnametéltere! Holnap megsütjük :D - nagy mosoly....Csak attól félek még a végén lemaradok a receptektől , nem lessz időm megsütni őket.

1.

Echan

2008-06-30 09:23:50

Este kifogok rakni a linkek oldalra egy online áruházat, ahol elég sokmindent be lehet szerezni postai úton és viszonylag olcsón.