Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2783855

Regisztrált felhasználók
száma:
26883

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1686

Utolsó 5 látogatónk:
Mancs1
2024-02-20 21:44:55
Mráz Anikó
2024-02-19 20:20:07
Krolax
2024-02-19 20:01:07
Sanyikxdxd
2024-02-19 10:06:47
Deniel
2024-02-19 09:15:50
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb

AnimeWeb Történelem

- 2000. márciusában készült el az oldal első változata, ami kicsi is volt és egyszerűbb is a mostaninál. A címe Sailor Moon GG-Technology Pages, amiből sejteni lehet, hogy fő témája a Sailor Moon című anime volt. Egyedüli szerkesztője GG volt, tehát nevezhetjük őt alapító tagnak is. ^^ Időközben GG megismerkedett néhány anime rajongóval, akik jó barátai lettek és hamarosan csatlakoztak hozzá a honlap fejlesztésben, így nem sokkal később a kis oldal egy kicsit nagyobb lett és a neve már ekkor: AnimeWeb - minden ami anime - a tárhelye pedig a tar.hu-n kapott helyett. A fejlődésnek viszont az lett a következménye, hogy a tar.hu-s keret már nem volt megfelelő az oldal számára.

- 2003 júliusától tárhelyet váltottunk és immáron az animehq szerveren helyeztük el oldalunkat. Az oldal eközben egyre bővült, szépült, táborunk pedig újabb tagokkal gazdagodott.

- 2006 februárjában ismét tettünk egy lépést előre, és .hu-s domaint vásároltunk, így az oldalt már a http://animeweb.hu címen lehet elérni. A nevünk is észrevétlenül átalakult és a -minden ami anime- szlogen helyét átvette a .hu végződés, így most az AnimeWeb.hu nevet viseli.

- 2007-ben újabb változáson esett át az oldal. Több új taggal bővült az AnimeWeb.hu csapata. A régi html-es formát szépen lassan php-adatbázis alapúra cseréltük, hogy könnyebben kezelhető és informatívabb legyen. Érdekesség még, hogy 2007-ben ez az oldal GG diplomamunkája volt és sikeresen megszerezte vele a diplomáját.

- 2008-ban a régi html korszakunkból fennmaradt részlegeinket teljes mértékben php köntösbe öltöztettük. Ez az év nagy meglepetés volt Szerkesztőink számára is, hiszen egy megújult szerkesztői felületet üzemeltünk be számukra, új funkciókkal a fejlécfeltöltéstől az új Japán részleg leíráskészítőéig. Elkészült a Moziterem, az Üzenőfal is! Jaj nektek, ti gonoszak, akik évente 2x bírnak belépni az oldalra, ugyanis a teljesen felújított admin részlegünk, és szűrőrendszerünk, már képes nyakon csípni benneteket! A szerkesztők tábora pedig soha nem látott módon bővült!

- 2009-ben szép és jó volt minden, de ha már valaki itt jár és netalántán unatkozna... hmm hmm...hahaa játsszunk valamit! És lett játék is. Óó jaj! De hát az oldal egyre csak bővül, nehéz így bármit is megtalálni... s lőn az ötlet: Csináljunk az oldalnak Keresőmotort! Majd megjelent a 2. AW széria, ahol a gördülősávok nyertek új értelmet. Lett új Linkek, valamint Rádió oldalunk is. És az Üzifal is frissül már automatikusan.
Az AW egyre csak bővült és okosodott, de sajnos ez nem volt látható a sima mezei felhasználók nagy részének. Megcéloztuk hát a főoldalt, és kis előnézeti képek kerültek fel a frissítésekről, hogy jobban lehessen látni mi került fel, láthatjátok tehát, mi érdekel titeket.
Idő közben jött a világválság, ami bizony az oldalt is érintette, és mivel a fenntartása pénzbe kerül, azt pedig elő kell teremteni, ezért hirdetéseket helyeztünk el az oldalra, ugyan feltűnő, de nem zavaró helyekre. Sajnos ekkor, magánügyek miatt az AW frissítése és fejlesztése leállt egy időre, de aztán a szorgos szerkesztőink áldozatos munkával hamar pótolták a lemaradásokat.
Az év vége felé, sokan gondolhatták, hogy az oldal kezd kicsit ellaposodni, hiszen olyan nagyobb szabású fejlesztés nem történt, mint az előző években, de hajj nem tudták mi vár még rájuk! Az AW fejlesztése ugyanis eközben is folyt, igaz a háttérben, mert ez egy nagyobb szabású frissítés lett! A csüggedők nagy örömére elérkezett az AW 3.0, amely vadonatúj motort kapott, stabil, jól átlátható menürendszert, és az oldal sem nyafog már, hogy IE-t használj, mert csak azzal jó.

- A 2010-es évben kérdőívben tudakoltuk meg tőletek, hogy mit szeretnétek látni az oldalon. Ennek hatására készültek a későbbi fejlesztések. A Chat is javításra került, hála Csordi hathatós segítségének, így gyorsabb lett mint korábban! Bevezettük az Év szerkesztője titulust, amit elsőként Shiratori-kun kapott meg.

- 2011 elején elkészült az Indirekt Letöltések részlegünk. Mindeközben rengeteg probléma sújtotta oldalunk, aminek az egyik fő oka az akkori szerverhelyünk állandó meghibásodása volt. Ennek megoldásaként 2011 nyarának elején új szerverre költöztünk. Szintén azon a nyáron vezettük be az új, stabilabb kódos rendszert a Moziteremben, Facebook oldalt készítettünk, valamint bevezettük az Inaktív szerkesztőket a jogrendszerünkbe. Megalkottuk a 4. verziónk amiben sok biztonsági frissítés, új aktiválós regisztrációs rendszer és talán az eddigi legösszetettebb projektünk: a Fórum kapott helyet! Új rendszergazdánknak köszönhetően év végére sikerült pontot tenni a letöltési részlegünket aktívan befolyásoló 300 MB feletti letöltési problémánknak is.

Köszönet!

Köszönet jár mindazoknak aki valamilyen formában hozzájárultak az oldal fejlődéséhez, legyen az látogató, vagy szerkesztő, aki időközben megvált tőlünk, de ez alól természetesen a jelenlegi szerkesztők sem kivételek. Az oldal nektek készült, veletek együtt. Kérünk továbbra is támogassatok véleményeitekkel, észrevételeitekkel, információitokkal, és animével kapcsolatos anyagokkal, hogy még szebbé és színvonalasabbá válhasson az AnimeWeb.hu.