Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2801449

Regisztrált felhasználók
száma:
26938

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
gtafull55
2024-05-29 18:19:36
Liluka
2024-05-29 14:15:39
Sunnie
2024-05-27 22:24:43
IceKocka
2024-05-26 19:57:40
janix
2024-05-26 12:03:12
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Hírek archívum 2006-2024

2020-09-23 10:48:54 Kitsutsuki Tanteidokoro, Carole & Tuesday és őszi szezonos ajánlók, TOP 5+5 yuri és BL lista, megemlékezünk Kon Satoshi munkásságáról és véleményezzük a nyári anime felhozatalt (Monster Musume, Appare-Ranman, Mo Dao Zu Shi Q, Fugou Keiji stb.), folytatódik a K-pop rovat és a CLAMP bemutató, ‘Solo leveling’ sztorik és Shimanami Tasogare manga ismertetők, könyv és játék ajánlók, bemutató a jakuzáról, valamint további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!
A hírt beküldte: Aqualuna

2020-07-22 10:30:27 Japán cosplayes interjú Hikari Greennel, továbbá interjú a Mo Dao Zu Shi regény magyar kiadásáról is! Given, Nanbaka, White Snake és nyári szezonos ajánlók, folytatódik a K-pop rovat és véget ér Az anime kora Magyarországon cikksorozat, Uchū Kyōdai és Hidamari no Kikoeru manga ismertetők, TOP 10 Tales játék és gamer ajánló az újdonságokról, Hachiko szobor bemutató, nyári cosplayes fotópályázat nyertesei, valamint további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

Július 21-én megjelent a magazin 56. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Aqualuna

2020-05-24 11:00:28 Megjelent az AniMagazin 55. száma!

Haikyuu!! TO THE TOP, Paris no Isabelle, Tong Ling Fei és nyári szezonos ajánlók, folytatódik a K-pop rovat és Az anime kora Magyarországon cikksorozat, CLAMP-univerzum, Yu-Gi-Oh! és Az anime helyzete az elmúlt évtizedben bemutatók, Yakusoku no Neverland és One Punch Man manga ajánlók, szezonvélemények többek között az Artéről, Kakushigotóról, BNA-ról, TOP 10 japán konzol, Final Fantasy VII Remake, valamint további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

A hírt beküldte: Aqualuna

2020-03-25 01:08:25 9 éves az AniMagazin! A tartalomból: Nezha, Jormungand és tavaszi szezonos ajánló, folytatódik a K-pop rovat és Az anime kora Magyarországon cikksorozat, The Scum Villain’s Self-Saving System és Nyugati utazás könyvbemutatók, TOP 10 Doga Kobo anime, szezonvélemények többek között az Invadedről, Eizoukenről, Ishuzoku Reviewersről, rendezvénybeszámolók, valamint további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

Március 18-án megjelent a magazin 54., szülinapi száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Suzika

2019-11-11 20:12:39 Mo Dao Zu Shi 2, Ookiku Furikabutte és Red Storm ajánló, TOP 10 Maid, folytatódik a BL visual novel bemutató és a HIStory dorama ajánló, nyári szezon vélemények pl. a Kanata no Astráról, Givenről, El-Melloiról, The Untamed (Mo Dao Zu Shi live action) és őszi szezonajánló, rendezvénybeszámolók, rizstermesztési körkép, hongkongi tüntetések, fansub betűtípusok, valamint további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

Szeptember 23-án megjelent a magazin 51. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Suzika

2019-07-27 19:55:26 Egy kedves regisztrált tagunk, Aliran tájékoztatott minket, a közelgőeseményről.

,,A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója alkalmából Augusztus 17., 18., 19., 20. -én a Mesterségek ünnepén a Budai Várban Japán a díszvendég! Japán mesterek érkeznek hazánkba, tradicionális és "újkeletű" termékeikkel.

Biztos programok: japán készítésű eredeti porcelántárgyak, régi kimonókból kivágott részletekkel díszített használati tárgyak (pld táska), személyes pecsét készítése helyben. Még nem biztos, de a kalligráfusok is jöhetnek. Bizonyára ott lesznek még a Magyar-Japán Baráti Társaság aktivistái is, pld. yukata-beöltöztetéssel."

További részletek, a linken.

A hírt beküldte: Emogirl

2019-04-07 18:04:22 8 éves lett az AniMagazin, így a tavalyihoz hasonlóan készítettünk egy kérdőívet közvélemény-kutatás céljából. Kérjük, hogy szánjatok rá egy kis időt, ezzel segítve a magazin munkáját.

Dragon Ball Super: Broly, Alita, Bolti tolvajok és Love by Chance ajánló, TOP 10 modern anime film és Berserk bemutató, Übel Blatt, Blade of the Immortal, Junji Ito és isekai mangák, tavaszi szezonajánló, Nixinke interjú, Ryugazaki Rei - Free! figura bemutató és Gunpla tutorial, ismertető a japán-orosz háborúról, beszámoló a SzolnoConról és a Fantasy Expóról valamint további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb, szülinapi számában!

Március 25-én megjelent a magazin 48. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Suzika

2019-01-28 09:21:16 Liz to Aoi Tori, Oniisama e… és Futari Ecchi ajánló, 2018-as anime évértékelő, Petshop of Horrors anime vs manga, egy női vélemény a hentairól és beszámoló a fansubber létről, téli szezonajánló, ShiroNeko és Meriel interjú, a 2018-as év cosplayese pályázat nyertesei, Hatsune Miku figura és Gunpla bemutató, ismertető a Meiji-restaurációról, valamint további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

Január 22-én megjelent a magazin 47. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Aqualuna

2019-01-11 10:44:54 A japán–magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából, a Duna Múzeum nyílt pályázatot hirdet képzőművészek számára, amelynek témája: A lebegő világ képe – Az ukijo-e hatás.

Mesterei fametszeteket és festményeket készítettek különböző témákban, megörökítve a női szépséget, a kabuki színészeket és a szumó birkózókat, történelmi eseményeket, regéket, tájakat és más helyszíneket, az állat- és növényvilágot, erotikát. A világ múlandóságát akarták megragadni abban a formában, amely csupán egyetlen pillanatra mutatja meg magát. A fametszeteket nem gépi, hanem kézi technikával nyomtatták, így csodálatos színekben, utánozhatatlan színátmenetekben pompáztak az alkotások.

Az ukijo-e stílus az európai művészetekre is hatást gyakorolt. A XIX. századtól a „japonizmus” kiemelkedő irányzattá vált, ahogy ez az impresszionista Edgar Degas, Édouard Manet és Claude Monet, a posztimpresszionisták, mint Vincent van Gogh, valamint a szecesszió művészei, így Henri de Toulouse-Lautrec alkotásaiban is megfigyelhető. Az ukijo-e „lebegő világa” tökéletesen harmonizál az impresszionizmus filozófiájával.

Amit várunk: Olyan kortárs műalkotásokat, amelyek szellemiségükben tükrözik a japán ukijo-e stílust.

További információ: Katt a Link-re!

A hírt beküldte: Aqualuna

2018-12-19 11:08:29 Talán hallottatok már róla, hogy elindult egy kezdeményezés/összefogás a hazai Dragon Ball közösségben, ami szervesen érinti a Japánban december 14-én bemutatott Dragon Ball Super: Broly filmet.

Miután a közösségnek köszönhetően sikerült elérni, hogy elinduljon a Dragon Ball Super anime sorozat szinkronosan, úgy gondolták, hogy az utolsó követ is megmozgatva talán sikerül felkelteni az illetékes filmforgalmazó figyelmét és elérni azt, hogy ne valami ördögtől származó dolognak tekintsék az animéket, valamint a Dragon Ball-t és észre vegyék, hogy igenis van igény az egész estés anime mozifilmekre.

Ennek keretén belül megszületett a Dragon Ball Super: Broly film első három előzetesének nem hivatalos szinkronos változata. Első megtekintésre talán nem is mondaná meg az ember, hogy ez egy rajongói projekt. A szövegkönyv vázlatának elkészítésében és lektorálásában a Dragon Ball Hungary jeleskedett. Talán elsőre meglepő lehet, de a velük ápolt jó kapcsolatnak köszönhetően sikerült bevonni Czető Rolandot és Lippai Lászlót is, így Vegeta az új magyar hangján, Son Goku pedig a már megszokott hangján szólal meg. A projektben még részt vett a Team Dragon Star, a Markov Productions, Kakuk László és a Dragon Ball Podcast.

A videókat a linkre kattintva láthatjátok.

A hírt beküldte: Aqualuna

2018-12-02 19:52:52 Megjelent az AniMagazin 46. száma!
Bang Dream!, Jikken-hin Kazoku és Ga Rei ajánló, Bunny Girl, Zombieland, Golden Kamuy 2, Index 3, Banana Fish, Dakaretai Otoko… vélemények, téli szezonajánló, isekai mangaajánló, rendezvény beszámolók, IrishLady cosplay interjú, Hoozuki artbook, Dragon Quest és Politika az animékben bemutatók, valamint további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

A hírt beküldte: Aqualuna

2018-11-19 15:14:04 Biztosan észrevettétek, hogy az utóbbi hetekben alaposan elzárták nálunk a manga-csapot. :( Ennek az az oka, hogy amúgy is kevés a szerkesztőnk, de ők is le vannak terhelve más dolgokkal (pl. suli, munka, betegség, élet!). Éppen ezért nagyon keresnénk új manga szerkesztőket, szóval ha gondolkoztál már valaha azon, hogy szívesen foglalkoznál mangákkal, akkor jelentkezz nálunk!
Talán úgy gondolod, hogy majd te magadban szerkesztgetsz mangát és megosztod egy saját oldalon inkább, de miért is érdemes ehelyett egy csapathoz csatlakozni legalább egy időre?
1. Olyanoktól tudod megtanulni az igényes mangaszerkesztést, akiknek már volt alkalmuk belefutni a buktatókba, amiket te így el tudsz majd kerülni.
2. A munkád nem csak "tessék-lássék" lesz, hanem valóban olyan, amit öröm olvasni. Ha te olvasóként szereted a pongyola munkát, akkor valószínűleg számodra ez nem oszt-nem szoroz, de ha olvasóként is látod a különbséget és szívesebben olvasol igényes scanlationt, akkor jó helyen keresgélsz nálunk. :)
3. Nem kell neked egyedül minden időigényes munkafolyamatot keresztülvinni (fordítás, szerkesztés, ellenőrzés).
4. Ha érdekelne a fordítás, de még nem érzed magad elég biztosnak nyelvtudás szempontjából, akkor első kézből láthatod, hogyan fordítanak mondatról-mondatra azok, akik már sok éve csinálják, tehát szerkesztés közben a nyelvtudásodat is fejlesztheted.
5. Külön lektor ellenőrzi, és szűri a hibáidat, így azokat könnyebben javíthatod ki.
6. Többen vidámabb. :)
7. Egy régi oldalon többekhez jut el a munkád, mint egy kezdő saját oldalon eljutna.
+1: Nem hagyjuk ellógni, ellustulni, és végül hamvába halni a dolgot. Tehát ha te pont azért nem kezdesz bele valamibe, mert "úgysem fejezem be", akkor talán direkt jól jön egy kis plusz motivációként a többi tag részéről a noszogatás. :D

Ha ezek után úgy érzed, kedved lenne a csapatunkban mangát szerkeszteni, akkor a következő a dolgod.
1. Regisztrálj a honlapunkon (ha még nem tetted volna meg).
2. Írj privát üzenetben vagy Discord csatornánkon Frostnak, manga főszerkesztőnknek.
Aztán már bele is lehet vágni a munkába!
Ha ötleted sincs, hogy de milyen mangával is foglalkoznál szívesen, akkor tippként íme pár elhagyatott, szomorú, szerető szerkesztőre vágyó álló projektünk.
1. Arcana - manga antológia, különböző témájú oneshotokkal
2. Lady!! - történet egy félig japán, félig angol arisztokrata származású kislányról, akinek célja, hogy valódi hölgy váljon belőle
3. Hanatsuki Hime - romantikus dráma egy lányról, akinek a szíve az ördögtől van
4. Annarasumanara - manhwa egy szegény lányról, akinek az életébe belecsöppen egy kis abrakadabra
5. Sailor Moon - ugye, senkinek nem kell bemutatni?
6. Codename wa Sailor V - a Sailor Moon előtörténete

Várunk Téged is a csapatba!

A hírt beküldte: Aqualuna

2018-10-19 11:41:11 Felhívjuk a figyelmet, hogy MANGA SZERKESZTŐKET KERESÜNK! Ha kacérkodtál már a gondolattal, hogy te is részt vegyél egy manga magyarításában, akkor jelentkezz nálunk bármilyen fórumon (e-mail, privát üzenet vagy Discord csatorna, esetleg Facebook üzenet), és keresd manga főszerkesztőnket, Frostot!
A hírt beküldte: Aqualuna

2018-09-27 10:39:30 Megjelent az AniMagazin 45. száma!

Mirai no Mirai, Maquia és Kerberos ajánló, Banana Fish, Hataraku Saibou, Mo Dao Zu Shi, Shingeki no Kyojin 3 vélemények, őszi szezonajánló, TOP 10 isekai anime és Menma figura bemutató, Fantasy Expo beszámoló, Bellatrix Sparrow cosplay interjú, játék ajánlók és további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

A hírt beküldte: Aqualuna

2018-09-25 19:38:44 Most ősszel is új animék közül választhatunk kedvünkre, ezért érdemes megnézni, hogy az őszi szezon mit is tartogat számunkra. A link gombra kattintva elérhetitek ezt a listát.
A hírt beküldte: Suzika

2018-07-29 19:00:09 Girls und Panzer, Maoyuu Maou Yuusha és Claymore ajánló, Chiharu és Yuuma seiyuu bemutató, Japán filmhét, Tavaszi PlayIT és Nyári MondoCon beszámoló, tavaszi és nyári szezonvélemények, Senran Kagura Peach Beach Splash és Chrono Trigger játékbemutató, Brigichio cosplay interjú, figura ajánlók és további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

Július 24-én megjelent a magazin 44. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Suzika

2018-07-01 15:42:37 A nyári szezonos anime kínálat a link gombon keresztül elérhető.
A hírt beküldte: Suzika

2018-07-01 15:37:53 Violet Evergarden, Hashire! Shiroi Ookami és Ajin ajánló, megemlékezés Takahata Isao munkásságáról, TOP 10 sulis romantikus komédia, Korra legendája és Toki Shunichi bemutató, Tavaszi MondoCon beszámoló, nyári szezonajánló, tavaszi szezonvélemények, Roxy Wonderland cosplay interjú, figura ajánló és további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

Május 25-én megjelent a magazin 43. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Suzika

2018-05-25 00:52:01 Elkészült az Adatvédelmi tájékoztatónk. Mely hamarosan külön kiemelt helyre kerül az oldalon és ha az átalakítás után újra elérhető lesz a regisztrációs felületünk ott is szerepelni fog. Addig pedig a fenti linken érhetitek el.
A hírt beküldte: GG

2018-05-09 23:21:50 Sokan jeleztétek, hogy nem tudnak regisztrálni az oldalra. Sajnos komolyabb hiba lépett fel, igyekszünk minél hamarabb orvosolni a dolgot. Mindenkitől elnézést kérünk és ha sikerül végre megoldani a problémát, ugyanitt és a Facebook oldalunkon is jelezni fogjuk!
A hírt beküldte: GG

2018-04-09 20:17:52 Ezennel véget ért az ötödik húsvéti játékunk!

Az eredményekért keressétek fel a játék lapját, ahol a megszerzett jutalmaitokat is elérhetitek! Visszajelzéseket is szívesen fogadunk a játékkal kapcsolatban. Mondd el nekünk mi tetszett és hogy min változtatnál!

Ebben az évben sok nagyon szorgos nyuszifogónk volt, de mindenki másnak is gratulálunk, aki részt vett a játékban!

A hírt beküldte: Suzika

2018-03-30 18:04:02 Elindult az ötödik húsvéti játék!
Idén az ötödik év megünneplése okán módosítottunk egy kicsit a játékszabályokon és fekete nyuszik helyett a korábbi évek nyuszijai köszönnek vissza.

Vadásszátok őket szorgosan és egy nagy rakás (12) jutalmat zsebelhettek be! Sok sikert és kellemes szórakozást kívánunk mindenkinek!

A hírt beküldte: Shiratori kun

2018-03-26 11:22:03 Love Stage, Yuyushiki, Spriggan és Deadman Wonderland ajánló, TOP 10 tsundere karakter és Boueibu seiyuuk bemutató, Ghibli koncert és Cosplay Farsang beszámoló, tavaszi szezonajánló, téli szezonvélemények, Drack cosplay, Gyűrűk Ura Cosplay Club és AMAI teaház interjú, rendkívül bő Kontroller rovat, ritmusjátékokkal és további remek cikkekkel az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

Március 23-án megjelent a magazin 42. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Aqualuna

2018-02-16 23:18:00 Tagfelvétel!
Válaszd ki bátran a hozzád legjobban illő feladatot/feladatokat és jelentkezz a csapatunkhoz:

-Mangaszerkesztő (Természetesen, ha korábban még nem foglalkoztál ilyesmivel, mindenképpen segítünk belerázódni.)

-Fordító

-Hírszerkesztő

-Ismertetőíró

Ha kedvet kaptál valamelyikhez, vagy a feladatokkal kapcsolatban érdekelnek részletek, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot és írj egy üzenetet a frost@animeweb.hu email-címre!

A hírt beküldte: Suzika

2018-01-27 02:45:29 Hoozuki no Reitetsu, Konohana Kitan és Akame ga Kill! ajánló, Pokémon betiltott részek, Anilogue 2017 és Avatar bemutató, Téli MondoCon beszámoló, animés évértékelő a 2017-es évről, Pilly cosplay és Nabu interjú, 2017 Legjobb Cosplayese pályázat eredményei és további cikkek várnak a 131 oldalas, ingyenes online AniMagazin legújabb számában!
Január 26-án megjelent a magazin 41. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Suzika

2017-12-29 00:34:36 A téli szezonos animék egy hét múlva megérkeznek. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mi várható télen, akkor kattints a link gombra!
A hírt beküldte: Suzika

2017-12-27 00:12:31 Keijo!!!!!!!!, Starship Operators, Goblin Slayer és Kiseijuu ajánló, Pokémon karácsonyi részek, Tsukino Talent Production és TOP10 Final Fantasy bemutató, Őszi MondoCon és PlayIT beszámoló, téli szezonajánló, Shironeko és Aoime interjú, Saci (Animológia) beszámolója japán útjáról és további cikkek várnak a 128 oldalas, ingyenes online AniMagazin legújabb számában!
November 21-én megjelent a magazin 40. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Suzika

2017-12-16 20:46:07 Sziasztok!

Szokatlan, de izgalmas dolgot találtunk ki nektek!

Röviden, tömören: Pályázat, aminek célja egy karakter kidolgozása (akár illusztráció nélkül is).

Minden szükséges infót megtaláltok a linkre kattintva.
Sok sikert kívánunk és jó szórakozást a kidolgozáshoz!

A hírt beküldte: Shiratori kun

2017-11-06 00:03:34 A halloweeni játék ezzel véget ért!
Elképesztően ügyesek voltatok, annyi lényt kaptatok el, amennyit álmunkban sem gondoltunk volna! Minden résztvevőnek gratulálunk, reméljük örömötöket leltétek a vadászatban és tetszettek a jutalmak. Nem tudjuk, hogy jövőre milyen helyzetnek nézünk majd elébe, de van egy olyan érzésünk, hogy újra szellemtámadásra kell majd számítani. Addig is további jó böngészést az oldalon! :)

A hírt beküldte: Shiratori kun

2017-10-27 23:09:37 Jön halloween!
Országunkban ugyan nincs valódi hagyománya, játékra viszont tökéletes ürügy, szóval készítettünk nektek finom cukorkák helyett egy nagy rakás mangát és animét, amit az oldalunkon játszva kaparinthattok meg!
A játék november 5.-én 23:59-ig tart! Jó vadászatot! :)

A hírt beküldte: Shiratori kun

2017-10-21 13:55:15 A Haiku a japánok legrövidebb versformája, ami sajátos ritmikával rendelkezik. Október 25.-én megrendezésre kerül egy előadás és workshop a Haikuról. Az előadók Hori Takeaki és Fujiwara Yoshiharu lesznek.

Időpont: 2017. október 25. 18:00
Helyszín: Aranytíz Kultúrház, Nagylovag terem (1051 Budapest, Arany János u. 10.)

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztráláshoz kattints a link gombra!

A hírt beküldte: Suzika

2017-09-28 19:37:25 Yuru Yuri, The King’s Avatar, Genocyber és Battle Royal ajánló, Cosplay Party beszámoló, Yamamoto Sayo (Yuri on Ice) rendező, seiyuuk és Healer drama bemutató, őszi szezonajánló, Yuriko, Cosplay.hu és Safira Lanox interjú, Saci (Animológia) beszámolója japán útjáról és további cikkek várnak a 120 oldalas ingyenes online AniMagazin legújabb számában!
Szeptember 25-én megjelent a magazin 39. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Suzika

2017-09-07 22:07:59 A Dance with Devils című anime 2015-ben jelent meg és ugyanebben az évben véget is ért. Most viszont visszatér egy film erejéig és egy új szereplőt is magával hoz. A Dance with Devils: Fortuna november 4.-én jelenik meg Japánban, így addig a film bemutató videójával kell beérni, amit a link gombra kattintva megtekinthettek.
A hírt beküldte: Suzika

2017-09-07 21:48:10 A Japán Alapítvány ismét a Toldi moziban tartja a filmklubot, ami alkalmával a Szamuráj a konyhában című drámát vetítik.

Időpont: 2017. október 4. 19:00
Helyszín: Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

A filmet egy ingyenes regisztrációs jeggyel tekinthetitek meg, melyet 2017. szeptember 20-tól vehettek át a Toldi mozi pénztárában. Az eseményre nem szükséges a Japán Alapítvány honlapján regisztrálni.

További információért kattints a link gombra!

A hírt beküldte: Suzika

2017-08-11 11:33:42 Az oldalunkon levő letölthető és online tartalmak - az ismertetők kivételével - mostantól csak regisztrációval, belépve érhetőek el. Tudjuk, hogy ez sokatokat biztosan kellemetlenül érint, de adatbiztonsági okokból kénytelenek voltunk meglépni. Reméljük, akinek tetszett az oldalunk, a továbbiakban is velünk marad.
A hírt beküldte: Aqualuna

2017-07-24 20:35:55 Granblue Fantasy, Michiko to Hatchin és 16 részes rövid animék ajánló, Nyári MondoCon beszámoló, Yamada Naoko – KyoAni rendező, Hogyan élnek a seiyuuk? és Okinoshima bemutató, kiegészítők figurákhoz és obitsu babákhoz, Bosszúállók Magyarországi Cosplay Klubja interjú és további cikkek várnak az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!
Július 24-én megjelent a magazin 38. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Suzika

2017-07-22 20:42:54 Hiro Mashima, a Fairy Tail alkotója, pénteken bejelentette a nagy hírt. A Fairy Tail animéje 2018-tól folytatódik, ami nem meglepő, hisz a manga is a végéhez közeledik.
A hírt beküldte: Suzika

2017-06-06 20:58:20 Idén is megrendezésre kerül a Japán Filmhét a Toldi moziban. A Filmhét idei témája a gasztronómia, így minden bemutatott filmnek köze van a főzéshez, de mégis különböznek egymástól a műfajukban.

Időpont: 2017. június 13-17. 19:00
Helyszín: Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38)

A belépődíj vetítésenként 500 Ft, a jegyeket június 1-től a Toldi mozi jegypénztárában és online, a mozi honlapján árusítják. A filmeket pedig japánul, angol felirattal és magyar hangalámondással vetítik.

További információért kattints a link gombra!

A hírt beküldte: Suzika

2017-06-06 20:53:54 Június 12.-én lehetőségetek adódik megismerni a Nihon Buyō nevezetű, japán táncformát. Az előadást a híres Fujima Rankoh fogja tartani, aki már 5 éves kora óta tanulja a japán táncot.

Időpont: 2017. június 12. 18:00
Helyszín: Eötvös10, Kamaraterem (1067 Budapest, Eötvös u. 10.)

További információért kattints a link gombra!
(A helyek beteltek, de ha valaki lemondja a foglalását, van esély még helyet kapni.)

A hírt beküldte: Suzika

2017-05-27 00:00:00 Sziasztok! Úgy gondoltuk, hogy újabb értelmes hír hiányában így éjféltájt inkább megosztjuk veletek, hogy ez a hírbejegyzés, amit éppen most olvastok, az ezredik ilyen bejegyzésünk. Reméljük ti is örültök! :D
A hírt beküldte: Shiratori kun

2017-05-23 20:36:59 Kobayashi-san Chi no Maid Dragon, Tamako Market és Blame! ajánló, interjú Garai Timivel (Fullmoon) a MondoCon animés programjairól, Seiyuu Awards, Persona 5 és figura vásárlás bemutató, megújult nyári szezonajánló, mochi receptek, Nyam Nyam BOOM cosplay interjú és további cikkek várnak az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!
Május 23-án megjelent a magazin 37. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Suzika

2017-04-23 22:22:07 A Fullmetal Alchemist rajongók ebben az évben örülhetnek, hisz az anime kap egy megfilmesítést, ami Japánban 2017. december elsején kerül vetítésre. Sokak örömére már két előzetes is felkerült róla Youtubera. A második előzetes angol felirattal való megtekintéséhez kattintsatok a Link gombra!
A hírt beküldte: Suzika

2017-04-20 16:52:35 MANGA SZERKESZTŐKET KERESÜNK! Ha érzel magadban lelkesedést, gyere és csatlakozz csapatunkhoz! Jelentkezés Frostnál a frost@animeweb.hu email címen vagy privát üzenetben.
A hírt beküldte: Aqualuna

2017-04-14 21:50:37 HÚSVÉTI JÁTÉK Nyúl Attack on AnimeWeb!
Akik már legalább egy éve tagjai oldalunknak, azok számára már ismerős lehet a minden húsvétkor futó Nyuszifogó játékunk! Idén négy oneshot manga és három anime movie található az ajándékok között, ami a szorgalmas nyuszifogók jutalma. A játék nagyon egyszerű: be kell jelentkezni, és rákattintani az oldalunk különböző lapjain megjelenő nyulakra (vagy egyebekre XD). Így pontokat gyűjtve egymás után hozzáférhetővé válnak az ajándékok. Csak egy kis idő és kitartás kell hozzá. ;) Extra ajándék: minden évben külön jutalmat kap az, aki a legtöbb fekete nyuszit begyűjti! Ő ugyanis meghatározott keretek között egy fordítást kérhet tőlünk, általa választandó animéhez.
A játék a jövő hét végéig fog futni.
Jó szórakozást, sok nyuszit és hímes tojást, és Boldog Húsvétot kíván nektek az AnimeWeb csapata!

A hírt beküldte: Aqualuna

2017-03-25 19:29:40 Március 23.-án véget ért egy gyönyörű időszak, hisz levetítették a Naruto: Shippuuden 500., azaz befejező részét. Ez azonban nem ok arra, hogy bárki is szomorú legyen, hisz április 5.-én indul a következő évad, a Boruto: Naruto Next Generations, ami mint a nevéből is kiderül a következő generációról, azaz hőseink gyerekeiről fog szólni.
A hírt beküldte: Suzika

2017-03-25 19:18:10 Fune wo Amu, King of Thorn és Otokogokoro ajánló, 100% Orange Juice játékbemutató, Solidsnake cosplay interjú, téli szezon vélemények, tavaszi szezonajánló, Fate figurák bemutató és további cikkek várnak az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!
Március 21-én megjelent a magazin 36., egyben szülinapi száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Suzika

2017-03-09 20:36:29 A Tokiói Művészeti Egyetem Animáció Szakiránya létrehozta a Japán Animációs Rövidfilm Fesztivált, aminek a célja a japán művészi animációk népszerűsítése hazánkban. Március 16.-án az animáció szakirány hallgatóinak munkáiból vetítenek a Toldi moziban, március 17.-én pedig az egyetem professzorának, Ito Yuichinek az animációiból, aki aztán egy előadást is tart a munkásságáról. Végezetül pedig az Anime Tamago projekt két filmjét is megtekinthetik a résztvevők.

Időpont: 2017. március 16.-17. 18:00-21:00

Helyszín: Toldi Mozi (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Napijegyek kaphatók a Toldi mozi pénztárában 500 Ft-os áron.
A Link gombra kattintva további részleteket érhettek el.

A hírt beküldte: Suzika

2017-02-28 12:55:31 Információink szerint sikerült megjavítani a szerverteremben keletkezett problémát. Így mostantól újra normál sebességgel működik minden letöltés az oldalunkon. Köszönjük a türelmeteket és elnézést a fennakadásokért.
A hírt beküldte: GG

2017-02-26 20:10:59 Update! Úgy néz ki, a szerverteremben sikerült megtalálni a letöltési lassulást okozó hibát, ezért reméljük hamarosan megoldásra kerül a probléma.
A hírt beküldte: Aqualuna

2017-02-25 11:44:16 FIGYELEM!
Rajtunk kívül álló, valószínűleg szerver központi okokból az oldalunkról való letöltés belassult! A hibáról már értesítettük a szolgáltatónkat, remélhetőleg hamarosan sikerül megtalálniuk és megoldaniuk a gondot.

A hírt beküldte: GG

2017-02-24 16:53:47 Oldalunkon még előfordulnak kisebb hibák, következetlenségek a karbantartás után, melyek javítása folyamatban. Ez a böngészést illetve a fájlok elérését azonban nem érinti!
A hírt beküldte: Aqualuna

2017-02-23 18:46:29 Az animeipar 100. évfordulóját ünnepli azzal, hogy online elérhetővé tesz 64 darabot angol felirattal a legrégebbi (1917-1941. közti) animék gyűjteményéből!

Kattintsatok a Linkre, majd az ott megjelenő japán nyelvű oldalon válasszatok ki egy animét, és kattintsatok az oldal jobb szélén levő piros gombra, amelyen ez áll: 作品を見る. Miután megnyílik a lejátszó, válasszátok ki alatta a "With English subtitles" opciót, azután nyomjátok meg a lejátszást.

A weboldal ez év, azaz 2017. végéig lesz nyitva.

A hírt beküldte: Aqualuna

2017-02-18 20:22:04 Egy előadás japán legizgalmasabb régészeti felfedezéseiről. Ki ne álmodott volna, hogy részt vegyen egy ilyenen? Erre most itt a lehetőség, hisz március 7.-én ingyenesen részt lehet venni az "Agyagszobroktól a halomsírokig: Japán régészeti örökségének jelentősége napjainkban" nevű előadáson.

Helyszín: Aranytíz, Nagylovag terem
(Budapest, Arany János utca 10.)

Időpont: 2017. március 7. 18:00

Az előadás ingyenes, de egy előregisztráció szükséges hozzá, amit a linkre kattintva megtehettek a weboldalon.

A hírt beküldte: Suzika

2017-02-18 19:10:46 Idén a cseresznyevirágzás a szokásosnál hamarabb kezdetét vette egy japán városban, Kawazuban. A turisták már özönlenek, hogy megcsodálhassák a cseresznyevirágokkal teli várost, hisz nem titok, hogy Kawazu a több, mint 8000 cseresznyefájáról híres. Ilyen időszakban érdemes ellátogatni oda, ha lehetőségünk adódik rá. Akinek pedig nincs lehetősége erre, az a link gombra kattintva csodálhatja meg a cseresznyevirágzást.
A hírt beküldte: Suzika

2017-02-07 17:49:00 Egy hír, amire már az egész világ várt. Az Attack on Titan hivatalos weboldalán bejelentették az anime második évadának kezdeti dátumát. 2017. április 1-jén vetítik az első részt, ami mostantól számítva még 53 nap. A trailert, ami már decemberben megjelent, a link gombra kattintva megnézhetitek.
A hírt beküldte: Suzika

2017-01-26 16:11:31 Shuumatsu no Izetta, Watashi ga Motete Dousunda és Drifters ajánló, Animekarácsony beszámoló, Akiba’s Trip játékbemutató, 501-es légió cosplay interjú, téli szezon vélemények, Code Geass figurák bemutató és további cikkek várnak az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!
Január 24-én megjelent a magazin 35. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Aqualuna

2016-09-23 20:00:57 Örömmel jelentjük be, hogy lecseréltük az oly sokat megélt, már-már igazi hősnek számító chat-ünket egy vadiúj, modern változatra. További információkat a link gombra kattintva szerezhettek.
A hírt beküldte: Shiratori kun

2016-09-15 12:39:52 Tagfelvétel! Ismét manga szerkesztőket keresünk csapatunkba. Ha úgy gondolod, szívesen kipróbálnád magad ebben a szerepben, várjuk jelentkezésedet. Tapasztalat nem szükséges, de gondold komolyan! Jelentkezés: sache@animeweb.hu
A hírt beküldte: Aqualuna

2016-09-06 21:14:43 Az AnimeWeb szerkesztősége mindenkit szeretettel vár
szeptember 9.-én és 10.-én 18 órától a hivatalos Discord csatornánkon egy kis ismerkedésre, beszélgetésre, kérdezz-felelekre. További infó a linken!

A hírt beküldte: Shiratori kun

2016-07-26 12:23:47 Flying Witch, Mind Game és Yami no Alexandra ajánló, Reila cosplay interjú, Hashima sziget bemutató Nyári MondoCon beszámoló, szezon vélemények, nyári szezonajánló és további cikkek várnak az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!
Július 21-én megjelent a magazin 32. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Aqualuna

2016-07-04 10:17:28 Mangaszerkesztőket keresünk! Aki szívesen lenne tagja mangás csapatunknak, hogy még több érdekes mangát hozhassunk Nektek, annak jelentkezését várjuk a sache@animeweb.hu emailcímen.
A hírt beküldte: Aqualuna

2016-06-24 23:51:33 Ahogy bizonyára feltűnt nektek az oldal némi átalakuláson ment át, de még nem működik minden zökkenőmentesen. Pl. egyes letöltések még nem érhetők el, illetve, több helyen vannak karakterkódolási problémák.
Kérünk titeket, ha ilyennel, vagy más jellegű hibákkal találkoztok értesítsetek minket fórumon, vagy e-mailben.
Az átalakításokra az oldal későbbi fejlesztése miatt volt szükség elsősorban.
Türelmeteket és megértéseteket köszönjük!

A hírt beküldte: GG

2016-05-25 20:29:33 Glass no Kamen, Pochamani és Say “I Love You” ajánló, Dobri Andor vlogger interjú, Megtalálni Japánt könyv és Harlequin-mangák bemutató, zene, figura és cosplay rovat, tavaszi szezon vélemények, nyári szezonajánló és további cikkek várnak az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!
Május 25-én megjelent a magazin 31. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Aqualuna

2016-04-19 18:26:21 Szerverünk költöztetése sikeresen lezajlott, így mostantól remélhetőleg visszatér az élet a régi kerékvágásba. Ha úgy érzitek, bármi eltűnt volna ami nem rég még fent volt, kérlek jelezzétek nekünk.
A hírt beküldte: GG

2016-04-15 10:30:26 Sajnos szerverünk új helyre költözik, a következő napokban, rajtunk kívül álló okok miatt. Így előfordulhatnak kisebb-nagyobb kimaradások. Ha valami hiányt érzékeltek közben, kérlek jelezzétek nekünk. elnézést a kellemetlenségekért.
A hírt beküldte: GG

2016-04-05 21:03:38 Mangaszerkesztőt keresünk csapatunkba!
Ha érzel magadban kedvet és kitartást a feladathoz, jelentkezz a sache@animeweb.hu email címen!

A hírt beküldte: Aqualuna

2016-04-01 16:09:42 Vasárnap éjszakáig bezáróan tart még NYUSZIFOGÓ JÁTÉKUNK! Oldalunkon a nyuszik elkapásával újabb és újabb magyarra fordított manga és anime jutalmakat oldhattok fel, de ha már az összes elrejtett jutalmat megszereztétek, akkor is érdemes folytatni a vadászatot, mert a legtöbb fekete nyuszi elkapójának teljesítjük egy anime movie-ra vagy OVA-ra vonatkozó fordítási kérését! Hajrá! - Ki lesz a legjobb?
A hírt beküldte: Aqualuna

2016-03-26 09:00:44 Itt a húsvét, nyuszivadászatra fel! No nem szó szerint, elég ha egy kattintással elkapjátok a kis garázdálkodókat!
Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is megrendezzük a húsvéti játékunkat, és ha elég szorgalmasak vagytok, temérdek ajándékot zsebelhettek be!
Mindenkinek sok sikert és boldog húsvétot kívánunk!

A hírt beküldte: Shiratori kun

2016-03-24 10:23:17 5 éves lett az AniMagazin! Köszönjük, hogy részt vetettetek szülinapi játékukon, melynek nyerteseit legfrissebb, 30. számukban olvashatjátok!
Tartalomból: Jyu Oh Sei, Boku wa Ookami, Tamala 2010 és Gendzsi kiállítás ajánló, Prison School live action és Az idő felett járó lány könyv bemutató, fangirl, fanboy, figura és cosplay rovat, tavaszi szezonajánló és további cikkek várnak az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!
Március 21-én megjelent a magazin 30. száma. Jó szórakozást hozzá!

A hírt beküldte: Aqualuna

2016-03-24 10:21:48 Nyári szezonos anime kínálat a linknél.
A hírt beküldte: Aqualuna

2016-03-22 20:06:01 Elnézest kérünk a néhány órás leállásért. Egy biztosíték miatt több gép is leállt a szerverteremben. A rendszergazdánk személyes jelenlétére volt szükség a megoldáshoz. Köszönjük! Újra működünk!
A hírt beküldte: GG

2016-02-18 16:17:01 Folyamatosan keresünk új csapattagokat, elsősorban MANGA SZERKESZTŐKET! Ha úgy érzed, szívesen részt vennél, ne habozz, keress meg minket emailben vagy privát üzenetben!
A hírt beküldte: Aqualuna

2016-02-09 15:59:11 A Japán Sakura napja - koncertek:
A Rákoshegyi Bartók Zeneház Közalapítvány 2016-ban immáron harmadik alkalommal rendezi meg a japán cseresznyevirágról, a szakuráról elnevezett koncertjét. Az idén két este, február 13-án és 14-én élvezheti a közönség a tehetséges japán zenészek előadását.

A hírt beküldte: Aqualuna

2016-01-21 19:18:44 Megjelent az AniMagazin 29. száma!
Moshidora, Miss Hokusai és Bakemono no Ko ismertető, Animekarácsony beszámoló, fangirl és fanboy rovat az aktuális animékről, Dance with Devils fanfiction, Natsume figura bemutató és további cikkek várnak az ingyenes online AniMagazin legújabb számában.

A hírt beküldte: Aqualuna

2015-12-22 21:50:18 Minden zene átkerült az AnimeWeb megnövelt főtárhelyére az eddigi zeneszerverről. Köszönjük a lehetőséget Csordinak, aki fenntartotta eddig számunkra.
A hírt beküldte: GG

2015-12-16 22:38:51 Örömmel jelentem, főtárhelyünk mérete ismét megnövekedett, így zeneszerverünk hamarosan arra költözik át.
A hírt beküldte: GG

2015-11-24 18:20:41 Megjelent az AniMagazin 28. száma, benne Keikóval készített interjúnkkal és sok más érdekességgel.
A hírt beküldte: Aqualuna

2015-11-08 11:50:49 IDŐZÍTŐT keresünk főleg régi shoujo animékhez készülő feliratok időzítéséhez! Jelentkezés oldalunk email címén!
Továbbra is keresünk MANGA SZERKESZTŐKET, jelentkezés a sache@animeweb.hu email címen.

A hírt beküldte: Aqualuna

2015-10-16 21:53:05 Ha már elértük az 1000 like-ot a FB oldalunkon, remek alkalom, hogy elindítsuk a Projekt oldalunkat. Itt ezentúl folyamatosan összegyűjtjük az eddigi fordítási munkáinkat anime és manga téren egyaránt. Valamint, ha ismertető is van már fent a témában, akkor azt is eléritek innen könnyedén. Ezt a funkciót egyelőre fent a főmenüből az Oldalunkról/Projektjeink menüpont alatt találjátok meg.
A hírt beküldte: GG

2015-09-22 12:08:32 Oldalunk 15 éves, ezzel ismereteink szerint a legrégebbi, ma is működő nagyobb animés-mangás oldal. Ebből az apropóból készítettek velünk interjút, ezen felül 5 cikkünk is olvashatjátok az AniMagazin 27. számában.
A hírt beküldte: Aqualuna

2015-09-10 21:14:52 Szerkesztőt keresünk a Kaichou wa Maid-sama! manga folytatásához. Jelentkezés a mail@animeweb.hu emailcímen!
A hírt beküldte: Aqualuna

2015-09-06 15:42:23 Láttátok már az őszi szezonos animék listáját? Ha nem, katt a linkre!
A hírt beküldte: Aqualuna

2015-08-12 09:42:20 Chanbara Bemutató Budapesten

Ezen a héten csütörtökön, azaz augusztus 13-án kerül megrendezésre a SPORTS CHANBARA DEMONSTRATION 2015 IN BUDAPEST-re, amit elsősorban a harcművészetek és a küzdősportok rajongóinak figyelmébe ajánlunk!

Aki szeret mozogni, most kipróbálhat egy új, a japán harcművészeteken alapuló küzdősportot! Az oktató egyenesen Japánból érkezik, hogy augusztus 13-án tartson egy bemutatóórát.
A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Időpont : 2015, augusztus 13. 18:00 - 19:30
Helyszin: Aranytíz Kultúraház (1051 Bp, Arany János utca 10. )

A hírt beküldte: Aqualuna

2015-07-30 11:43:03 Nem csak nálunk, Japánban is szenvednek az emberek a nagy meleg miatt. A hőmérő jócskán 30° fölötti hőmérsékletet mutat.
Hogy mi történik ilyenkor Japánban? Katt a linkre!

A hírt beküldte: Akikome

2015-07-22 20:30:31 Megjelent az AniMagazin 26. száma, benne többek között a mi Ronja ismertetőnkkel. Ezen kívül Kingdom, Owari no Seraph ismertető, Nyári MondoCon beszámoló, Sintó szentély kalauz, fangirl&fanboy rovat az aktuális animékről, anime DVD kiadványok hazánkban, figura ajánló és további bemutatók.
A hírt beküldte: Aqualuna

2015-07-08 16:21:06 ÉRDEKEL A JAPÁN NYELV? Itt a lehetőség, hogy mindent az alapoktól kezdhess!
"A Nemzeti Tankönyvkiadó kiadásában, a Japán Alapítvány és a Magyarországi Japánnyelv-Oktatók Társasága (MJOT) közös munkájának eredményeként, megjelent a DEKIRU 1-2, a japán kezdő és középhaladó nyelvkönyv."

A hírt beküldte: Akikome

2015-07-05 17:16:02 MANGA SZERKESZTŐT keresünk a Kaichou wa Maid-sama manga folytatásához! - Frissítés: pillanatnyilag nem aktuális már, mert akadt jelentkező.
A hírt beküldte: Aqualuna

2015-07-04 20:55:36 A 2015-ös nyári MondoConon (pontos dátum: 2015.07.11.) lesz a karaoke és tánc mellett helyben megrendezett rajzverseny is, amin a résztvevők 2 órán keresztül alkothatnak tudásuk szerint fantázia, manga (stb.) képeket. Természetesen előszőr megadják majd a témákat, amik közül szabadon választhatnak. A munkákat a nap végén ki fogják állítani, valamint ezzel egy időben meghirdetik a helyezetteket is. A rajzokat az esemény végén visszajuttatják az alkotóknak.
Közületek is biztosan sokan vesztek majd részt a Conon, így felhívom a figyelmeteket erre a kis "megmérettetésre". Ne félj, ha nem rajzolsz elég ügyesen, hiszen nem az a célja, hogy tökéletes legyen az alkotásod, hanem hogy jól érezd magad a többiekkel!

A hírt beküldte: Akikome

2015-07-04 20:55:17 "Ezúttal a MondoCon egy hatalmas nyári fesztivál lesz, vagy ahogy a japánok mondják: MATSURI. A Hungexpo füves területein rengeteg szabadtéri program, sátraikban pedig tradicionális japán, ázsiai tevékenységek várják az érdeklődőket.

A rendezvény ezúttal sem csak a japán kultúra iránt érdeklődőknek biztosít programokat, a fantasy, sci-fi, steampunk, goth műfajok kedvelői, és a videojáték rajongók sem fognak unatkozni, rengeteg program várja őket is."

A hírt beküldte: Akikome

2015-07-04 20:54:58 MondoCon! MondoCon! MondoCon! Szeretsz táncolni? Szivesen megismerkednél más Anime/Manga/Japán fanokkal? Itt a helyed!

Fogadó – Táncterem
14:00-15:00 DDR kezdő verseny
15:00-16:00 DDR középhaladó verseny
16:00-17:00 DDR haladó verseny
17:00-18:00 DDR profi verseny

A hírt beküldte: Akikome

2015-07-04 20:13:03 A japán Yokohama Dance Collection pályázatot hirdet a 2016 februárjában megrendezendő táncversenyén való részvételre.

A 2016. február 6-án és 7-én megrendezendő táncversenyén való részvételre hirdet pályázatot a japán Yokohama Dance Collection. A versenyre olyan koreográfusok pályázhatnak, akik az első munkájukat kevesebb, mint 15 éve mutatták be. Legfeljebb 20 perces, az elmúlt két évben tervezett előadásokkal lehet pályázni.

A hírt beküldte: Akikome

2015-07-03 14:38:31 5 japán cserediák keres szállást és szerető családot Magyarországon. Egy tanév erejéig maradnának. A Nemzetközi Cserediákprogram Alapítványa a segítségünket kéri.
A hírt beküldte: Akikome

2015-04-12 22:19:48 A húsvéti játék befejeződött. Mindenkinek köszönjük a részvételt, nagyon ügyesek voltatok. Az eredményekért keressétek fel a játék lapját a menüből vagy az ide csatolt linken keresztül. Aki legalább 2000 pontot elért, az küldhet nekünk visszajelzést is a játékról, ezeket szívesen fogadjuk.

Idén is sikerült a nyulakat elkergetni és sokan az ajándékokra is rátettétek a mancsotokat. Gratulálunk!

A hírt beküldte: Shiratori kun

2015-04-11 08:23:49 Figyelem nyuszikergetők, már csak 2 napotok maradt bezsebelni az ajándékokat, hiszen a húsvéti játék vasárnap (04.12) este véget ér! Ne felejtsétek azt sem, hogy a legtöbb fekete nyuszi összegyűjtéséért külön jutalom jár!
Hajrá! :)

A hírt beküldte: Shiratori kun

2015-04-06 09:29:46 - Űj verziófrissítés 5.9.:
- Az Anime Letöltések részlegben mostantól online videó megtekintésre is van lehetőség a saját lejátszónk segítségével! De nem minden videónál, csak az mp4 formátumoknál. Most még csak néhány ilyen formátumú videó van fent az oldalon, de a jövőben ezt mindenképpen bővíteni fogjuk. Természetesen az eddigi direkt letöltési lehetőség továbbra is megmaradt minden videónál.
- A Torrent letöltések részlegünk megszüntetésre került.

A hírt beküldte: GG

2015-04-05 10:05:05 Itt a húsvét! Mindenkinek boldog húsvétot kívánunk! És hogy még boldogabb lehessen, hoztunk nektek sok-sok meglepetést. Várjatok csak, mi volt ez? Egy nyuszi? Te jó ég, elleptek minket a nyuszik és elrejtették az ajándékokat! Segítsetek őket elkapni, hogy visszaszerezhessük őket! Jelentkezzetek be és legyetek figyelmesek, nem kevesebb, mint 7 ajándék vár a legügyesebb nyuszifogókra! Sok sikert kívánunk! :)
A hírt beküldte: Shiratori kun

2015-03-25 22:11:29 Gmail-felhasználók, figyelem! Pár napja sajnos gmailes címekre nem nagyon érkeznek meg a regisztrációt aktiváló emailjeink. Amíg sikerül rendezni ezt a problémát, addig nem célszerű gmailes címmel regisztrálni, illetve aki ezt megtette és nem kapott aktiváló emailt, és a Spam mappájában sem talált ilyet, az jelezze felénk, hogy manuálisan aktiválhassuk!
A hírt beküldte: Aqualuna

2015-02-09 16:05:04 Figyelem, Zene letöltő részlegünk új szerverre költözött - ez titeket annyiban érint, hogy ha bármilyen fennakadás lenne az eléréssel, vagy a működéssel, kérünk, jelezzétek nekünk!
A hírt beküldte: Aqualuna

2015-01-22 21:48:41 - Űj verziófrissítés 5.8.:
- Újra elérhető az átalakított Elfelejtett jelszó funkció a Belépés menünél.
- Kisebb szövegmódosítások a Regisztráció és a Profil oldalon.

A hírt beküldte: GG

2014-12-01 13:58:34 Mangaszerkesztőt keresünk! Jelentkezés emailben az andikin@citromail.hu címen vagy Sache nevére küldött privát üzenettel a fórumban!
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-12-01 13:56:46 November 24-én megjelent az AniMagazin 22. száma.
Sakasama no Patema, Iria és Monster ismertető, Mondocon beszámoló, fangirl&fanboy rovat az aktuális animékről, téli szezonajánló valamint könyv-, film- és további bemutatók az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-11-18 14:01:00 Felhívjuk a figyelmet, hogy a citromail hajlamos nem lefogadni a leveleinket (ez más animés oldalak esetében is így van). Ezért célszerű nem citromailes emailcímmel regisztrálni, mert megeshet, hogy az aktiváló email nem fog megérkezni!
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-09-29 11:56:36 Keresünk typesettert, vagyis olyan embert, aki feliratok stilizálását végezné. Követelmények: kreativitás, stílusérzék, türelem, Aegisub program kezelésének elsajátítása (ebben segítünk). Jelentkezés: mail@animeweb.hu vagy a fórumban privát üzenetben Aqualunánál.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-09-26 13:24:17 Megjelent az AniMagazin 21. száma!
Yamato akkor és most, Ai, a videólány és Minamoto-kun Monogatari ismertető, fangirl&fanboy rovat a nyári szezon pár animéjéről és az őszi tervekről, valamint Enjouji Maki erotikus josei mangáinak befejező cikke az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-08-07 19:21:36 Akit érdekelnek a rajzpályázatok és nem fél a megmérettetéstől, annak ajánljuk figyelmébe a 2015-ös Silent Manga Auditiont, mely egy nemzetközi manga rajzoló pályázat. A részleteket megtalálhatjátok angol nyelven a pályázat oldalán (ld. link).
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-06-09 07:01:16 Heuréka! Avagy végre sikerült megtalálni és megoldani a szerver problémánkat, így reméljük örömötökre, újra vissza tudunk állni egy normális ütemű frissítésre! :-)
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-05-31 08:30:11 Sajnos valami gondunk van a szerver oldalon, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a feltöltést, ezért nyűglődünk a frissítésekkel. A rendszergazdával felvettük a kapcsolatot, a probléma megoldásáig türelmeteket kérjük.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-05-23 16:17:44 A Sailor Moon Crystal premierét előrehozták július végéről 5-re, mi több a Viz Media megvette a jogokat, hogy online (angolul) feltegye a teljes korábbi SM sorozatot plusz a Crystalt is szimultán annak japán tévébe kerülésével! Látható lesz a neonalley.com oldalon!
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-05-22 17:59:43 Nyári anime kínálat az Anichart oldaláról.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-05-22 16:04:30 Június 28-án Pécsett megrendezésre kerül a Nippon Expo, hála a PAF Kulturális Egyesületnek. A szervezők célja, hogy egy "színes, ezúttal a tradicionális japán kultúrára még nagyobb hangsúlyt fektető programokkal teli" eseményt hozzanak létre. Ti se maradjatok le az ország egyik legnagyobb Japánnal kapcsolatos eseményéről! Jó programok, vásár, sushi bár és még rengeteg más dolog vár titeket, részletek az alábbi linken.
A hírt beküldte: Milcsa

2014-05-22 13:21:12 Előadás:A nyíltszíni átváltozás művészete avagy bevezetés a kabuki és a bunraku világába

Július elején a Japán Alapítvány meghívására tradicionális előadóművész-együttes érkezik Budapestre: tagjai klasszikus kabuki-táncokkal lépnek fel, valamint a bunraku autentikus zenével kísért, révületben recitált narrációját mutatják be (ezúttal bábjáték nélkül) a Müpa színpadán.
Ehhez a különleges műsorhoz kívánja felkelteni a figyelmét ez a videofelvételekkel szemléltetett ismertetés 2014. június 5. 18:00-kor Duró Győző, dramaturg, egyetemi docens, a tradicionális távol-keleti színházformák kutatója előadásában.

Helyszín:
Eötvös10 Kulturális Színtér (1067 Budapest, Eötvös utca 10.)

A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött (ld. link).

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-05-22 13:06:22 Megjelent az AniMagazin 19. száma!
Outlaw Star és 20th Century Boys ismertető, Ashiyo Fansub interjú, kjúdó klub riport, bemutató a japán nemzeti parkokról, D, a vámpír vadász univerzumáról és a nyári anime szezonról, Mondocon és PlayIT beszámoló, fangirl&fanboy rovat a tavaszi szezon pár animéjéről, ecchi ajánló és rengeteg más szuper cikk várja olvasóit az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-05-21 12:46:52 Már nem kell sokat aludni és a magyar mozikban is megtekinthető lesz Hayao Miyazaki legújabb remekműve, aminek címe "Kaze tachinu". Magyarul a "Szél támad" címet kapta. Június 19-től figyeljétek a moziműsorokat! :)
A hírt beküldte: Milcsa

2014-05-21 12:42:47 Ha érdekel titeket a japán zene kicsit mélyebben is, akkor érdemes részt vennetek ezen a május 28-án esedékes, japánalapítvány által szervezett programon. Megismerkedhettek a japán udvari zenével és a buddhista kántálással is. "A program egy kultikus időutazást kínál a Heian-kor autentikus zenei világába." Részletek az alábbi linken.
A hírt beküldte: Milcsa

2014-05-21 12:35:14 "A japán kortárs színház mibenlétéről, sajátosságairól első kézből! TAKAHAGI Hiroshi, a Tokyo Metropolitan Színház igazgatóhelyettesének előadása!" Június 17-én egy fantasztikus előadásban lehet részetek! Részletek az alábbi linken.
A hírt beküldte: Milcsa

2014-05-19 23:40:34 Oldalunkon a belépéssel gondok adódtak, így egyes felhasználóknál sok ideig tarthat a bejelentkezés. A hiba okát keressük, addig is kérünk benneteket, hogy várjátok ki türelemmel, amíg a bejelentkezés sikeres lesz, mivel az oldal többi része ettől függetlenül változatlan sebességgel böngészhető.
A hírt beküldte: Milcsa

2014-05-10 13:55:49 Szegediek, figyelem! "[...]negyedik alkalommal hozunk nektek Szegedre ázsiai pop és rock zenei diszkót budapesti mintára.", hirdeti a szegedi SZAFT és ZERO Art Cafe. Aki május 17-re programot keres, annak bizonyosan itt lesz a helye. Részletek az alábbi linken olvashatóak.
A hírt beküldte: Milcsa

2014-05-05 00:20:33 - Űj verziófrissítés 5.7.:
Ezúttal a menüszerkezet lett némileg átrendezve, a könnyebb kereshetőség érdekében, több szerkesztőnk és felhasználónk véleményei alapján. Néhány menüpont új nevet is kapott, így pl. a Leírások mostantól Ismertetők néven fognak futni.

A hírt beküldte: GG

2014-05-03 13:55:54 Keresünk hírszerkesztőt! Feladata a hazai animés-mangás élettel, kiadványokkal kapcsolatos hírek, Japánnal kapcsolatos programok összegyűjtése oldalunkra. Angol tudás előny, hogy külföldi hírekről is tudósíthasson (pl. új megjelenések), de nem feltétlen követelmény. Jelentkezés a mail@animeweb.hu emailen.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-05-03 10:33:42 A mai nap során némileg át fogjuk alakítani a menüszerkezetet. Ezért elképzelhető, hogy lesznek átmeneti problémák némelyik részleg elérésével. Elnézéseteket kérjük.
A hírt beküldte: GG

2014-04-30 22:15:22 A húsvéti játék ezennel lezárult! Gratulálunk enny55-nek, aki a legtöbb pontot tudta összegyűjteni (78445) és Suzikának, aki 65db fekete nyuszit talált! Suzika, téged hamarosan email-ben, vagy a fórum üzenetrendszerén keresztül megkeresünk, hiszen a legtöbb fekete nyuszi gyűjtéséért külön meglepetés vár rád! :)
A végleges TOP10 listát a szórakozás menüben, az eddigi helyen megtaláljátok még egy darabig.

A hírt beküldte: Shiratori kun

2014-04-28 13:04:02 Figyelem nyuszifogók! Húsvéti játékunk április 30.-án este 10 órakor befejeződik! Aki szeretné még addig megkaparintani jutalom mangáink és egész estés filmjeink egyikét, az gyorsan lásson neki a nyuszifogdosásnak! Egy kis segítség: A jutalmak 2000 pontonként járnak! :)
A hírt beküldte: Shiratori kun

2014-04-20 07:56:23 Húsvéti játék!

Boldog húsvétot kívánunk mindenkinek! Ezen alkalomnál fogva készítettünk nektek egy kis játékot. A részleteket bejelentkezéskor láthatjátok. Ahogyan karácsonykor, most is jutalmak várnak rátok, ha elég kitartóak vagytok! Jó nyuszikeresgélést! :)

A hírt beküldte: Shiratori kun

2014-04-15 09:02:09 Kedves Felhasználók!

Technikai okok miatt a hírlevélkiküldést mindenkinél kikapcsoltuk. Aki szeretne továbbra is hírlevelet kapni, annak nincs más dolga, csak a menüből a Profil/Saját Profil adatok alatt újra bejelölni a pipát.
Megértéseteket köszönjük.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-04-14 15:08:09 Volt egyszer egy magyar lány, akinek kiskora óta a legnagyobb álma az, hogy egy napon kijut Japánba és ott élhet. Ezzel az álommal biztosan nincs egyedül, de neki sikerült is, mivel egy japán fiúval szerettek egymásba, és hamarosan már együtt fognak élni Tokióban. Aki kíváncsi a történetükre, azoknak ajánljuk a következő blogoldalt, melyben sok érdekeset lehet olvasni Japánról és a japánokról is.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-04-04 18:49:04 Figyelem!
Új szavazás a fórumban, amelyben a jövőbeni videóinkkal kapcsolatban kérdezünk benneteket! Nagyon szeretnénk, ha szavaznátok, hiszen a ti véleményetek a legfontosabb számunkra! Előre is köszönjük! :)

A hírt beküldte: Shiratori kun

2014-04-04 11:15:11 Japaneese Cartoon Dance World, minden ami a te világod!!!!

Következő óra: 2014. 04.06. (Vasárnap) 10:00- 13:00
Helyszín: 1181, Bp. Kiss István utca 4.

A Japaneese Cartoon Dance World egy olyan csoport, melynek tagjai szeretik a tánc bármely műfaját az Animék világába átültetni,( legyen szó jazzről, hip-hopról, pantomimról vagy netán akrobatikáról) melyeken keresztül 3 havonta új anime sorozatot, filmet tanulnak be és adnak elő, egy maximum 4 perces kis történetbe sűrítve.

Várják a táncot és animéket szeretőket, az első alkalom ingyenes.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-04-04 11:12:02 Vasárnap, azaz ápr. 6-án 13-21 óráig Shibuya Station 11.0. - 2014' T.O.Sz. Farsang (Tavaszi T.O.Sz. buli)
Helyszín: 2800; Tatabánya, Béla király krt. 70.
(T.O.Sz. klubház)
Belépő: - T.O.Sz. tagoknak: 300Ft
- külsős vendégeknek: 500Ft

Részletek a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-04-04 11:07:34 A III. Veszprémi Japán Napok keretében jövő hétvégén vasárnap Ataru Taiko koncert a Veszprém Városi Művelődés Központban.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-04-04 11:04:25 Április 13-án a Taiko Japándob Egyesület Nyílt Napot és ingyenes taiko doboktatást hirdet!
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-04-04 11:02:51 Debreceniek örülhetnek, mert 2014.04.29-én 18:00-s kezdettel a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban (Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.) Takahata Isao 1988-as Hotaru no Haka (A szentjánosbogarak sírja) című Ghibli-remekművét nézhetik meg magyar szinkronos változatban.
A program ingyenes.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-04-04 10:58:58 Április 19-én újra manga rajziskola és workshop foglalkozás.
Téma: Mozgassuk karaktereinket!

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-04-04 10:56:09 Április havi filmklub
A női történetek sorozat következő alkotása:

Hana no ato
2009, 107 perc
R.: Nakanishi Kenji

A romantikus szálakra felfűzött történelmi film, az Edo-kor korhű ábrázolásán keresztül világít rá a korabeli feudális társadalom szabályainak kötöttségeire. A magas rangú családból származó Ito, leány létére mesterien űzi az édesapjától eltanult kardforgatás mesterségét. Egy napon méltó ellenfelére akad, aki rögtön rabul is ejti a leány szívét, ám származásbeli különbségük akadályokat gördít szerelmük kiteljesedése elé.

A vetítés időpontja: 2014. április 23. 18.30
Helyszíne: Örökmozgó Fimmúzeum (Budapest 7. ker. Erzsébet körút 39.)

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-04-04 10:51:40 Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Japán Tanszéke és a Japán Alapítvány Budapesti Irodájának közös szervezésében Takemura Makio (竹村牧男) a Toyo Egyetem rektorának előadása A japánok hitélete és a buddhizmus címmel április 24-én.

A japánokról az a benyomás keletkezhet, hogy nem annyira vallásosak.
E látszattal szemben a buddhizmus nagy hatással van a japán hagyományokra, szokásokra, a gondolkodásmódra, az irodalomra és a művészetre egyaránt, gyökerei az életvitel legmélyéig hatolnak.

Idő: 2014. április. 24. (csütörtök) 17:30
Hely: ELTE Gólyavár Pázmány terem (Budapest, Múzeum krt. 4.)

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezést a linknél lehet beküldeni.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-04-04 10:41:27 Holnap sor kerül a már hagyományosan megrendezett Sakura Ünnepre az ELTE Füvészkertben!
A rendezvény azonban nem csupán egy napos, szombat-vasárnap, de még a jövő hétvégén, április 12-13-án is vűrja a látogatókat a Füvészkert.
A programok között szerepel:
- Herendi Porcelán Kiállítás
- Nestea Cseresznyevirág Fesztivál
- Magyar Anime Társaság –origami, manga, rajzolás
- Bukyukai Kyudo Sportegyesület – japán íjászat
- Bakos Tünde kotón és Takaku Keijiro shamisen játszik japán dallamokat
- Kézműves gyerekfoglalkozás
- Kenéz László shakuhachi koncertje, hangszertanulással
- Dr. Balassy Zsolt és az Egy Folyó Iaido Akadémia japán kardvívás bemutatója, interaktív foglalkozással
- Taiko japán dobegyüttes bemutatója

A részletes programokat napra leosztva megtaláljátok a link alatt.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-26 12:33:41 Már lehet tudni az - ezúttal júliusra beígért - új Sailor Moon anime címét: Sailor Moon Crystal. Az első képet is nyilvánosságra hozták, valamint a történet szinopszisát (bár az semmi újat nem mond az eredeti történethez képest).
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-25 12:22:41 AZ ORIGAMI CSODÁLATOS VILÁGA címmel március 25-től április 6-ig origami vándorkiállítás tekinthető meg a Tisza-tavi Ökocentrum 3388 Poroszló, Kossuth u. 41. szám alatti rendezvénytermében.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-25 12:17:17 2014. március 26. 18.30-tól az Örökmozgó Fimmúzeumban (Budapest 7. ker. Erzsébet körút 39.) az Actress (A színésznő) című 1987-es, 130 perces japán film vetítése tekinthető meg a havi tematikus japán filmklub keretében.

A film Tanaka Kinuyo élettörténetét mutatja be, a pályájának csúcsát már igen fiatalon elérő színésznőről, a színészi pálya viszontagságairól és a pályáját meghatározó férfiakhoz fűződő érzelmeiről.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-25 12:13:03 Japán Harcművészetek Világa X.
2014. március 30. 16:00-tól a Tan Kapuja Buddhista Főiskola szervezésében ingyenesen meglátogatható rendezvény során Masuda Manabu mesterrel (Aikido, Komagawa Kaishin-ryū Kenjutsu) beszélget Szabó Balázs aikido mester.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-25 12:08:07 Fotozsurnaliszta szakmai gyakorlat lehetőség Japánban. A pályázat részleteiről angolul olvashattok a link alatt.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-25 12:04:23 Az idén harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprémi Japán Napokat.
A rendezvény ezúttal nem a Pannon Egyetemen, hanem a HEMO-ban kerül megrendezésre április 12-13-án.

Programok:

Küzdősport bemutató
Motor és gépkocsi bemutató
Japán gasztro élvezetek (sushi)
Gyermekjátékok
PlayStation vetélkedő
Rajz és origami kiállítás
Kimono kiállítás
Yukata beöltözés
Bonsai és koi kiállítás

Szombat:
Kard kovácsolás
Ataru Taiko dobkoncert

Vasárnap
Furoshiki – a hajtogatás művészete
Cosplay verseny és előadások
Tombola
Kalligráfia
Tea ceremónia

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-25 12:00:32 Ismét bambuszfestés workshop indul 2014. április 12-13-án, hétvégén A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, a 9. kerület (1091), Börzsöny utca 11-ben.
Jelentkezési határidő:
2014. március 31.

Minden továbbiról tájékozódhattok a link alatt.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-21 09:06:24 Március 20-án megjelent az AniMagazin 18., szülinapi száma, mellyel betöltötte 3. életévét! Area88 és Alive! ismertető, Anime Center és Winter-Triumph interjú, bemutató a japán nemzeti parkokról, az Anime Mirairól és a tavaszi szezonról, Tóhoku kiállítás beszámoló, fangirl&fanboy rovat, ecchi ajánló és rengeteg más szuper cikk várja olvasóit az ingyenes online AniMagazin legújabb számában! Katt a linkre és jó olvasást!
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-19 15:15:55 A 2014 tavaszi anime-paletta megtekinthető a link alatt (angolul tudóknak).
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-19 13:13:43 A Magyar–Japán Baráti Társaság Haiku Klubja az első magyarországi Haikunap megrendezése alkalmából haiku pályázatot hirdet. A pályázatra saját és még nem publikált alkotásokat várunk. A pályaműveket interneten lehet beküldeni.

Beküldési határidő: április 2. éjfél

További információk a linknél!

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-19 13:10:15 Március 26-án 19 órai kezdettel a Roham bárban (Bp. VII.Dohány u. 22-24.) tartja a februári és márciusi Pozsonyi Szemle bemutatóját Szalay Zoltán főszerkesztő. A februári folyóirat japán szám, melyben Akutagawa, Mishima, Dazai Osamu, Hoshi Shinichi művek szerepelnek, továbbá haikuk, kritikák is olvashatók. A szám 600.- Ft-ért megvásárolható lesz a helyszínen.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-19 13:00:03 A Magyar–Japán Baráti Társaság Haiku Klubja 2014. április 12-én szombaton először rendezi meg a Magyar Haikunapot. Az esemény színhelye a Hopp Ferenc Múzeum (Bp. VI. Andrássy út 103.)

A nap folyamán 10 és 18 óra között rengeteg program várja a múzeumba látogatókat: folyamatos haiku felolvasás, beküldős és helyben nevezős haikuversenyek, filmvetítés, előadás, karuta bemutató és verseny, kézműves-szoba, kiállítások és más haikuval kapcsolatos események.

Ifjúsági jegy (6-26 éves korig) 500 Ft
Felnőtt: 1000 Ft
Nyugdíjas jegy (70 éves korig): 500 Ft
Családi jegy (2 felnőtt és gyermekeik részére): 2300 Ft

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-19 12:57:39 OSzAKE 2014
Április 12-én Debrecenben várja az érdeklődőket már 6. alkalommal az OSzAKE.

A rendezvény az animék, mangák, a kártya- és szerepjátékok, a képregények, a sci-fi és fantasy világba igyekszik betekintést nyújtani az érdeklődőknek. A japán kultúra mellett megjelennek más közel-és távol-keleti kultúrák elemei is.

Fő programok:
· bemutatók és előadások
· ingyenes sushi-kóstolás
· ingyenes teakóstolás
· cosplayverseny
· konzolverseny
· rajzverseny
· HKK kártyaverseny
· konzol és táncpad kipróbálási lehetőség
· kártya-és szerepjáték kipróbálási lehetőség
· AMV, Jpop, Kpop klip vetítés
· karaoke
· vásárlási lehetőség
· tombola

További részletek a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-14 12:20:06 Március hónapban japán tematikus hónap kerül megrendezésre a SZIE gödöllői kampuszán, a három gödöllői kar közös szervezésében, japán vendégek résztvételével.
A programok ingyenesen kerülnek megrendezésre, de regisztrációhoz kötöttek!
Részletek a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-14 12:16:45 Azamatsu Rintarou zongoraversenye a Zenetörténeti Múzeumban 2014. március 30. vasárnap 14.00-kor, 13.00 órától induló kiállításvezetéssel egybekötve.
Műsor:
Chopin: Polonaise-Fantaisie As-Dur; Schubert: Impromptu Op.90-3
Liszt: Miserere du "Trovatore" de Verdi. Paraphrase de Concert S.433 R.266
Bartók: Három csík megyei népdal; A. Piazzolla (arr. K. Yamamoto): Adios Nonino
Kodály: Meditation sur un motif de Claude Debussy; Mussorgsky Picture at an Exhibition

A 600 (felnőtt) és 300 forintos (diák/nyugdíjas) belépőjegyek a múzeumba és a hangversenyre is érvényesek

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-14 12:10:30 JAPÁN-MAGYAR KÖZÖS KÓRUSHANGVERSENY
2014. március 29., szombat 17.00
Fellépő gyermekkórusok:
Yokohamai Boys and Girls Choir
Csengő hangok - Törökbálinti Csengettyű együttes,
a Szőnyi Erzsébet Zeneiskola Kórusa
Bálint Márton Általános és Középiskola kórusa

Helyszín: Bálint Márton Ált. és Középiskola (Óvoda utca), Zsolnay terem

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-14 12:04:29 Információ a következő Manga Rajziskola és Workshop rendezvényről, március 29-én. Ld. a linket.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-14 12:02:25 Márciusban is a legjobb ázsiai klubzenék a Kék Yukban. NIPPON GROOVE
Időpont: 2014 március 29., szombat 21:00
Helyszín: Kék Yuk (Bp. Fényes Adolf utca 28.)
Belépő: 800 Ft

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-10 12:53:44 Világhírű japán vendégkórus vendégszerepel márciusban Kisteleken. A vendégül látott kórus, a Voces Fidelis fellépett már az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Csehországban és Olaszországban is, március 15-én, szombaton délután 17 órától pedig pedig Kisteleken, a Klebelsberg Művelődési Központ dísztermében kerül sor előadásukra. A belépés ingyenes.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-10 12:49:20 KPop kedvelők, figyelem, ha még nem hallottatok volna róla: ápr. 12-én TEEN TOP koncert Budapesten! Részletek a linknél.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-10 12:44:36 TAIKO japándob workshop kezdőknek.
Időpont: 2014. március 22. (szombat) 14-17 óra
Helyszín: A Taiko Hungary Japándob Egyesület próbaterme (Bp. IV. Berni u.1.)
Ár: 5 000 Ft / fő (4x45 perces óra)
Csak előzetes jelentkezéssel az Egyesület email címén. (ld. link)

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-08 11:13:30 Információ a V4-es országok és Japán közötti csereév (2014) rendezvényeiről, nagyon hasznos naptár azoknak, akiket érdekelnek a japán illetőségű programok.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-08 11:10:30 A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem japán növendékeinek koncertje 2014. március 7. 19:00-tól.
Helyszín: Régi Zeneakadémia, Kamaraterem (1064 Vörösmarty utca 35.)
A műsor a komolyzene klasszikusai mellett, tradicionális japán alkotásokat is megszólaltat. Bővebben a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-06 18:07:53 Lektort keresünk!
Mivel az utóbbi időben szaporodnak a fordítások az oldalon, jó lenne egy kis segítség az ellenőrzésben. Egy olyan ember jelentkezését várjuk, aki jó a helyesírásban. Jelentkezés emailben!

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-03-01 11:29:46 - Új Verziófrissítés: 5.6.:
+ Mostantól a Japán Leírások részleg munkái is elérhetők bejelentkezés nélkül, a Leírások részleghez hasonlóan.
+ A Zene részlegünk pedig ezentúl éjjel-nappal elérhető az új erre a célra kialakított tárhelyünkön, amit Csordi hathatós segítségének köszönhetünk. Köszönjük továbbá Shiratorinak aki eddig biztosította számunkra ezt a lehetőséget saját rendszerén.

A hírt beküldte: GG

2014-02-28 12:25:09 Tavaszhajtogatós: a Magyar Origami Kör foglakozása kicsiknek és nagyoknak az Óbudai Platán Könyvtárban
2014. március 1-én, szombaton 11 órakor. A belépés ingyenes.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-28 12:19:33 Nils Tannert és a TAIKO Hungary közös koncertet ad
április 4-én, pénteken 20:00 órától a Bakelit Multi Art Centerben.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-28 12:16:33 Intenzív hétvégi JAPÁNDOB workshop.
Ismét Budapestre jön Németországból NILS TANNERT a TAIKO Hungary felkérésére!

Időpont: 2014. április 5-6.
szombat / vasárnap 10:00 - 18:00 óra (2 óra ebédszünet)
Szint: haladók és középhaladók
Helyszín: Taiko Hungary Japándob Egyesület póbaterme (Újpest, Berni u. 1.)
Létszám: maximum 20 fő
Továbbiak a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-26 15:27:35 Tudtátok, hogy létezik Sakura, azaz Cseresznyevirág Kalendárium? Ebből megtudhatjuk, mikor borulnak virágszirom-pompába Japán különböző részei.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-26 15:23:07 Témaspecifikus japán kurzusok a Japán Alapítványnál.

Ismerjünk meg és szinkronizáljunk animéket!
Animék, mangák nyelvezete. A kurzus során alaposabban is megismerkedhetünk a mangákban és animékben megjelenő karakterekkel, az általuk használt nyelvtani formákkal, szavajárásokkal. Az animék és mangák jellegzetessége a szlenges kifejezések használata. A mangák kapcsán külön kitérünk a változatos formában megjelenő hangfestő és hangulatfestő szavak tanulmányozására is.
Célcsoport: N3 szint felett (Haladó szint)
  
Időpontok: március 13. (csütörtök) - április 17. (csütörtök)
Csütörtökönként, este 7-től (összesen 6 alkalom).

Részvételi díj : 9.000 Ft
(A kedvezményekről az Alapítvány honlapján lehet tájékozódni.)
Jelentkezési határidő: Március 7. (péntek)

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-26 15:11:47 Témaspecifikus japán kurzusok a Japán Alapítványnál.

Tanuljunk hírekből japánul!
Aktualitások Japánról japánul. Ez a kurzus aktuális japán témákra, hírekre fókuszál. A videók és újságcikkek elemzése elősegíti a hírekben gyakran előforduló, nehezebb szavak és kifejezések megértését, a szókincs gyarapodását, ugyanakkor bemutatja a modern japán társadalmat, kultúrát. A kurzust azoknak ajánljuk, akik cikkek, riportok feldolgozásával szeretnék gazdagítani japán nyelvtudásuk.
Célcsoport: minimum N2 szint (Haladó szint)
  
Időpontok: Március 11. (kedd) - Június 10. (kedd)
Keddenként, 19:00-tól (összesen 12 alkalom).

Részvételi díj: 18.000Ft
(A kedvezményekről az Alapítvány honlapján lehet tájékozódni.)
Jelentkezési határidő: Március 7. (péntek)

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-26 15:02:09 Matcha előadás és workshop Rajzó-Kontor Kornélia teaművésszel.
A Marumoto teaház által meghirdetett workshop a teaművészet nagyon rövid általános ismertetésén túl elsődleges céljául tűzte ki a porrá őrölt zöld tea elkészítésének ismertetését. A teaművészet tanulása élethosszig tartó, élményekkel teli út, de a matcha ízét persze a művészet ismerete, gyakorlása nélkül is érdemes megismerni, élvezni. Márpedig ez nem is annyira egyszerű dolog.
Időpontok és egyéb tudnivalók a link alatt.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-25 16:22:03 Az Umezuki Shokai március 1, 8, 22, 29-én, négy alkalommal sumi-e órákat tart. A kalligrafikus vonalakat hangsúlyozó, kalligráfusok és hivatalnokok, nemesek kedvelt témáját, a "Négy Nemes"-t fogják megpróbálni és gyakorolni. 四君子(しくんし)vagy koreaiul 사군자 (orchidea: tavasz, bambusz: nyár, krizantém: ősz, szilvavirág: tél). Ha valaki kedvet érez és szeretne erre a 4 alkalomra csatlakozni, üzenetben jelentkezhet a facebook oldalukon keresztül (ld. link). Sima felületű akvarell papír tömböt, kalligráfia készletet, egy fehér kisméretű kéztörlőt vagy pólódarabot, nagy vizes edényt (vagy 1,5 literes pet palack levágott alsó felét), ha van akvarell színkeverő paletta (fehér) azt, ha nincs, akkor 2 kávés csésze aljat kíván a feladat (a tust le lehet mosni maradéktalanul).
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-25 16:19:05 Holnap 18.30-tól a Yumechiyo nikki c. japán film kerül vetítésre az Örökmozgóban már hagyományos Japán Filmklubban. Részletek a linknél.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-19 13:12:19 Ha valaki japán érdekességekről szóló híreket is szeretne olvasni rendszeresen, mindenképpen kövesse figyelemmel facebook oldalunkat. Ma például egy japán csokoládébutik által készített Naprendszer bonbon-sorozatról olvashattok és láthattok képeket. ;)
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-19 12:51:35 2014. február 22-én, szombaton, 11 órától Wilhelm Gábor, a kiállítás kurátora tart speciális tárlatvezetést a Tohoku - Egy hányatott sorsú vidék kézműves hagyománya című kiállításban. A különleges szépségű tárgyakat tartalmazó kiállítás a Japán Alapítvány budapesti kulturális intézet támogatásával 2014. március 5-ig látható a Néprajzi Múzeumban.

A tárlatvezetés regisztrációhoz kötött! (ld. link)

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-19 12:49:51 HINAMATSURI kicsit másként a Néprajzi Múzeumban
2014. március 1-jén 14 és 17 óra között a Tohoku - Egy hányatott sorsú vidék kézműves hagyománya című japán népművészeti kiállításhoz kapcsolódóan családi napot rendeznek a Néprajzi Múzeumban. Előadással, tárlatvezetéssel, kézműves foglalkozásokkal tarkított délutáni program várható. A rendezvény belépőjeggyel látogatható.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-19 12:47:09 Dömsödön "Japán világöröksége” címmel fotókiállítás tekinthető meg január 22.-től – február 22.-ig. Helyszín: Petőfi Sándor Oktatási és Művelődési Központ
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-19 12:30:31 Február 23-ig látogatható a kolozsvári Szépművészeti Múzeumban a második világháború utáni Japánt bemutató fotókiállítás.
A tárlaton neves 20. századi japán fotósok munkái láthatók az 1945-1964 közötti periódusból, amikor az ország gyökeres változásokon ment át.

A fekete-fehér képek a második világháború utáni nehéz időszaktól kezdve a '60-as évek gazdasági fellendüléséig mutatják be e két évtized történetét, és egyaránt ábrázolják a hagyományos Japánt és a modernség aspektusait.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a Bánffy-palotába!

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-18 12:07:38 A sumi-e workshop újabb időpontban, március 15-16-án is elérhető, mivel a korábbi időpontra a helyek megteltek. Erre a jelentkezési határidő február 28.
Továbbiak a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-18 12:04:45 Újra szilva-cseresznye-orchidea sumi-e workshop!
2014. március 8-9-én két napos tanfolyam vezet be újra a japán virágfestés művészetébe.
Jelentkezési határidő: február 23.
Minden további tudnivalót megtaláltok, ha a linkre kattintotok.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-18 12:00:21 Különleges zenei élményben lehet része az érdeklődőknek február 24-én, hétfőn 14 órakor Szentendrén, a Péter-Pál Templomban, ahol meghallgathatják a világhírű japán Kino-Kai Művészegyüttes előadását.

A program:
Ave Maria (1572) – Tomás Luis de VICTORIA
Os justi (1879) – Anton BRUCKNER
Agnus Dei (1967) – Samuel BARBER
Néger spirituálék MIYOSHI Akira feldolgozásában
Mátrai képek (1931) – KODÁLY Zoltán
Oiwake Bushiko (1973) – SHIBATA Minao
– Tradicionális japán népi balladasorozat
SHIBATA Minao feldolgozásában, bambuszfurulya kísérettel
Ballada a Földért (1983) MIYOSHI Akira feldolgozásában

A belépés díjtalan.
Helyfoglalás érkezési sorrendben

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-18 11:53:30 Kassai Nippon Napok! Idén második alkalommal kerülnek megrendezésre japán napok Kassán.
Az esemény időpontja: 2014. február 22, 23. (szombat, vasárnap)

Cím: 040 11 Kassa, Jedlikova 7, Szlovákia ‎

A programok a következők lesznek:
- japán kalligráfia
- shakuhachi koncert
- zen meditáció
- bonsai kiállítás
- előadás a japán szamuráj katanákról
- japán festmények kiállítása
- anime előadás
- japán nyelv, kibernetika előadás
- bemutató egy modern japán harcról (airsoft).
- Gó és Sógi előadás
- Csehországból ellátogat a rendezvényre Nao Higano operaénekesnő

A szervezők meghívását a japán nagykövet is elfogadta.

Az eseményen a Magyar-Japán Baráti Társaság is képviselteti magát színes programokkal.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-14 19:21:15 Extra szavazás!
Mivel most megnövelt tárhelyünk lehetővé teszi, új soron kívüli szavazást indítunk, amiben kivételesen csak extra hosszú - 100 rész fölötti - animék fognak szerepelni! Hogy melyek? Ez rajtatok is múlik, tőletek is várunk címeket, hogy mit töltenétek le szívesen.
Tehát írjátok meg (a linknél), mi kerüljön föl a szavazásba! Ha meg tudjuk szerezni, berakjuk a többi cím közé, és mivel két animére szavazhattok itt és meg is változtathatjátok a szavazatotokat, nem kerülnek hátrányba a később felkerülő címek sem. :)

Pár címet előre adtunk mi is, a többi tekintetében a tiétek a terep, szóval szabad a gazda!

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-12 14:52:58 A Wikimédia Magyarország Egyesület kelet-ázsiai szócikkíró versenyt hirdet február 1. és február 28. között, a fődíj egy tablet, egy e-könyv-olvasó és egy fényképezőgép.
A versenyen a kijelölt időszak alatt írt új szócikkek írása mellett meglévő szócikkek feljavításával is lehet pályázni, a zsűri pontozza és a pontszámok összesítése alapján díjazzuk a versenyzőket. Különdíjként a legjobb szócikket író új szerkesztő, a legtöbb szócikket író új szerkesztő, illetve a kiemelt minőségű szócikket író szerkesztő Wikipédiás ajándékok közül válaszhat.>t hirdet február 1. és február 28. között, a fődíj egy tablet, egy e-könyv-olvasó és egy fényképezőgép.
A versenyen a kijelölt időszak alatt írt új szócikkek írása mellett meglévő szócikkek feljavításával is lehet pályázni, a zsűri pontozza és a pontszámok összesítése alapján díjazzuk a versenyzőket. Különdíjként a legjobb szócikket író új szerkesztő, a legtöbb szócikket író új szerkesztő, illetve a kiemelt minőségű szócikket író szerkesztő Wikipédiás ajándékok közül választhat.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-12 14:49:50 Mangarajziskola és Workshop a MAT rendezésében havonta! Az első tematikus óra témája: az emberi anatómia. Időpont: február 15. 14-18:00. Helyszín: MÜSZI - Művelődési Szint Bp. Blaha Lujza tér 1. A foglalkozás díja alkalmanként 300 Ft.
Továbbiak a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-12 14:45:51 KIYO KITO TAIKO tavaszi nagy koncert 2014. március 22-én 19-kor az International Business Schoolban (Budapest II. Tárogató út 2-4.)
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-09 20:07:02 A Fórum, hála Csordi hibajavításának, most már fogadja az ékezetes karakterrel bejelentkező felhasználókat is.
A hírt beküldte: GG

2014-02-08 16:04:20 - Új Verziófrissítés: 5.5.:
+ Elkészült új Kvíz játékunk, amihez a bejelentkezett felhasználóink számára elérhető kérdésfelviteli mező is társul. A játékot különböző kategóriában lehet használni és pontok gyűjthetők, hasonlóan mint a Sudokunél. A beküldött új és az adminok által elfogadott kérdésekért pedig plusz pontokat kaptok! Jó szórakozást!
Külön köszönet Shiratori kun új adminunknak, aki időt és fáradságot nem sajnálva készítette el nektek!
+ Megdupláztuk a tárhelyünk méreteit, hogy még több hasznos anime dologgal kedveskedhessünk nektek a jövőben.

A hírt beküldte: GG

2014-02-05 16:13:23 Tagfelvétel! Keresünk embereket három konkrét feladatra!
1. Fordítót a Touch c. anime folytatásához.
2. Fordítót a Card Captor Sakura c. anime folytatásához.
Követelmények értelemszerűen angol nyelv ismerete és szabatos fogalmazási készség.
3. Leírás- és hírszerkesztőt. Követelmény itt a szabatos fogalmazáskészség magyarul.
Jelentkezni: nálam, azaz Aqualunánál emailben.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-02-01 11:46:01 A Ghibli Stúdió bejelentette a legelső anime sorozatot, amit valaha is készített eddig! Nem kisebb történet, mint Astrid Lindgren, a híres svéd gyermekkönyvíró "Ronja, a rabló lánya" című könyvének adaptációja! A rendező Miyazaki Goro, Japánban a tervek szerint augusztus 31-étől kerül majd vetítésre.
Az AnimeWeb pedig bejelenti, hogy ezt az animét mindenképpen le fogja fordítani, mivel az egyik adminunk (konkrétan én) kedvenc gyerekkori könyveinek egyikéről van szó! :)

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-01-25 19:02:11 Figyelem!

Ma (2014.01.25) este 22.00 órától éjfélig karbantartási munkák miatt egyes funkciók, pl. a bejelentkezés, a regisztráció, új fórumposzt írása nem lesznek elérhetőek vagy adatvesztés léphet fel.

Megértéseteket köszönjük!
Shiratori kun

A hírt beküldte: Shiratori kun

2014-01-21 12:03:11 Tegnap elértük, majd át is léptük a 10.000 regisztrált felhasználó számot! Már csak egy híján 1000 tagunk saját avatárképpel is büszkélkedhetik, ezért akinek nincs, de szeretne, és nincs kedve saját magának készíteni egyet, azoknak ajánljuk Avatár letöltés szekciónkat. Ha pedig mégsem találnátok ebben kedvetekre valót, kérhettek is avatárt a fórumunkban.
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-01-21 11:58:42 Pécsiek, figyelem! A Szamurájok és Gésák c. kiállítás 2014. április 27-ig a pécsi Janus Pannonius Egyetemen tekinthető meg! (Janus Pannonius Modern Magyar Képtár, Pécs, Papnövelde u. 5.)
A hírt beküldte: Aqualuna

2014-01-21 11:56:14 Még egy zenei program februárra.
Japán tradicionális hangszerek és dallamok a Cseresznyefa-Szakura árnyékában címmel három napos zenei programsorozat vár mindenkit japán zenei előadóval, tradicionális japán hangszerek bemutatásával, valamint hagyományos japán zeneművekkel.

Időpont:
2014. február 14-16. (február 14.: 15:00; február 15.:18:00; február 16.:16:00)
Helyszín:
Rákoshelyi Bartók Zeneház
(1174 Budapest, Hunyadi utca 50.)

Belépőjegy:
február 14-15. 500 HUF
február 16. 1000 HUF (gyerek és nyugdíjas: 500 HUF)

Továbbiak a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-01-21 11:53:29 Klasszikus zenét kedvelők, figyelem! 2014.február 1-jén Mukeda Narihito japán zongoraművész diplomakoncertje hallgatható meg ingyenesen a Zeneakadémia Nagytermében!
Részletek a link alatt.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-01-21 11:50:36 Egy hányatott sorsú vidék, Tohoku kézműves hagyománya címmel a világ számos országát megjárt japán népművészeti kiállítás ezúttal Magyarországra látogat! A kiállítás 2 hónapon át az ország két pontján lesz megtekinthető!

Kiállítási idő és helyszínek:
2014. február 12 - március 5. Néprajzi Múzeum
(1055 Budapest Kossuth Lajos tér 12. kedd-vasárnap 10:00 - 18:00)
2014. március 11 - március 28. Pécsi Művészetek és Irodalom Háza
(7621 Pécs, Széchenyi István tér 7-8. 10:00 - 18:00)

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-01-21 11:48:25 Bulikedvelőknek 2014 január 25-én, szombaton itt az év első Nippon Groove-ja! Az évkezdő ázsiai pop party, szokás szerint a legjobb JPop, KPop és elecro zenékkel vár mindenkit.
Helyszín: Kék Yuk (Bp. Fényes Adolf utca 28.)
Kezdés: 21:00
Belépő: 800 Ft

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-01-21 11:44:44 Japán filmművészeti előadás 2014.január 24-én 18.00 órakor a Japán Alapítvány könyvtártermében.
A japán filmművészet remekei címen ősszel megjelent, Kuroszava Akira és Sindó Kaneto legismertebb munkáiból válogató gyűjtemény kapcsán beszélgetés a japán filmművészet legismertebb klasszikusairól A japán film világa c. mű társszerzőjének, Berkes Ildikónak közreműködésében.
A program ingyenes! Jelentkezni a link alatt.

A hírt beküldte: Aqualuna

2014-01-08 22:53:30 Vége a Karácsonyi kvíz játékunknak! Reméljük sokaknak tetszett. Akinknek pedig nem sikerült volna megfejteni azok se csüggedjenek, mert a játék egy felújított formában még több kérdéssel és különböző témakörökkel hamarosan újra elérhető lesz nálunk.
Ami pedig a nyereményeket illeti, nos azokat apránként közzé tesszük majd szintén a jövőben.

A hírt beküldte: GG

2014-01-05 19:18:13 Két képes kedvcsinálóval is bővelkedhetünk a téli szezonra :)
Elsőnek Neregate oldal összeállítása: klikk ide
Másodikként Zekrt kollázsa: klikk ide

A hírt beküldte: thely

2013-12-27 12:03:48 - Új Verziófrissítés: 5.4.:
- Karácsonyi meglepetéssorozatunk következő tagjaként bemutatkozik legújabb részlegünk az Online Manga olvasó! Mindezt a minimális mértékben átalakított Manga Letöltések oldalról érhetitek el, az olvasni kívánt manga fejezet címe mellett megjelenő "Olvasás" linkre kattintva.

Külön köszönet Csordinak az olvasó elkészítéséért!

A hírt beküldte: GG

2013-12-25 18:31:19 Karácsony alkalmából elindult Kvíz játékunk! Részletek a Frissítésekben!
A hírt beküldte: GG

2013-12-10 10:10:01 Chrome-ot használók észrevehették, hogy Anime/Manga leírásaink olykor rosszul jelennek meg ezen a böngészőn, összekeverednek a leírás részei. Keressük a hiba megoldását, addig is ajánljuk a Firefox használatát, ahol ilyen hibát nem tapasztaltunk.
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-12-06 20:18:27 A Manga Letöltésekhez felkerültek a korhatár jelölések, továbbá az összes mangát átraktuk zip archívumos tömörített formátumba, ezért pár napig mindegyiknél szerepelni fog az "Új" felirat.
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-12-01 16:22:58 December 5-én jelenik meg az új Titan: The Last Wings of Humanity nevű Attack on Titan játék Japánban. A játék Nintendo 3DS-re fog megjelenni. A játékban harcolhatunk majd a titánokkal, de akár kiképezhetjük a saját katonáinkat is. Az alábbi linken található egy bemutató videó is a játékról.
A hírt beküldte: fzsolt2

2013-11-24 21:19:28 Az Indirekt Anime Letöltések oldalt érdeklődés hiányában megszüntetésre került. A Direkt Letöltések oldal ezentúl újra Anime Letöltések néven működik tovább. Az Inaktív Animék oldal pedig a későbbiekben csak innen lesz elérhető - A korábban itt szerepelt animék listája - link alatt. Ez pár nap múlva kerül elindításra.
A hírt beküldte: GG

2013-11-19 20:47:37 A megjelenítési hibák javítása folyamatban, de a főadmin külföldi tartózkodása miatt kicsit késik. Elnézést kérünk.
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-10-30 10:06:54 Makulátlan hófehér bőr, igéző szemek - Japán szépségápolás-történeti előadás

Időpont:
2013. november 4. 18:00

Helyszín:
Erőművház
(1077 Budapest, Wesselényi u.17.)

Az előadás INGYENES! Regisztráció az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehetséges! Japánul, magyar tolmácsolással kerül megrendezésre.

A hírt beküldte: Ayumi

2013-10-30 09:50:52 Karácsonyi kívánságlista! Lehet kérni anime/manga fordítást az ott leírt feltételeknek megfelelően a fórum ilyen című topikjában! Itt a közvetlen link is!
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-10-30 09:29:25 Sajnos a Chat tegnap óta nem működik. A hiba okát eddig nem sikerült megtalálni. De igyekszünk megoldani és itt kiírjuk majd amint újra elérhető. Elnézést a kellemetlenségért.
A hírt beküldte: GG

2013-10-21 15:38:09 Végre ismét használható a főgépünk, úgyhogy megindulnak újra a feltöltések. :)
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-10-12 22:47:34 Sajnos némi technikai gond, a főgépünk meghibásodása miatt a következő pár napban ki fognak maradozni a frissítések, mivel a legtöbb anyagunk azon a gépen található. Igyekszünk azért orvosolni a helyzetet.
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-09-30 13:05:48 Új szerkesztőket keresünk! Ha sok animét nézel/mangát olvasol és van kedved róluk saját leírást készíteni, vagy nyelvet gyakorolnál némi fordítás segítségével, itt a helyed! Szerkesztő csapatunk szívesen venne egy kis friss húst - de ne félj, nem harapunk nagyot! :)
Jelentkezés mailben, a lehetséges szerkesztői feladatokról többet is olvashattok a Tagfelvétel link alatt.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-09-21 01:37:06 2013.09.22. 10.30-18.00

Előadásokkal és bemutatókkal egybekötött családi nap a japán kultúra és gasztronómia jegyében a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Szeptember 22-én, vasárnap, szeretettel várják mindazokat, akik érdeklődnek a japán kultúra iránt. Kiemelt programok: japán zene és tánc, harcművészeti bemutatók, kulturális és gasztronómiai előadások, kalligráfia, japán játszóház, tea kóstolás.
A rendezvény a Japán Alapítvány támogatásával jött létre.

Jegyárak és részletes program a link alatt.

A hírt beküldte: Liba

2013-09-19 11:33:13 Megérkeztek az idei őszi szezon grafikus kedvcsinálói! Két képpel készültem számotokra és a linken a kedvcsináló videókat gyűjtő bejegyzéssel. ^^
Amit a képek előtt kiemelnék, hogy néhány sorozat folytatása is helyett kapott a palettán, köztük a Freezing, a Magi és a Phi Brain :)
Lássuk a képeket:
- a Neregate oldal által összeállított "képeslap": klikk ide
- a zektr által összeállított "képeslap": klikk ide

A hírt beküldte: thely

2013-08-27 12:14:59 Előadás Pszichoanalízis Japánban címmel 2013. szeptember 6. 18:00-tól a Japán Alapítvány Budapesti Iroda könyvtártermében.
Az előadás célja a lokális japán mélylélektani diskurzusok bemutatása és ezek lehetséges párbeszédbe hozása a japán "őshonos pszichoterápiákkal", mint a Naikan vagy a Morita.

Előadó: Indries Krisztián, pszichoterapeuta, pszichoanalitikus
Az előadás ingyenes! Jelentkezni a link alatt lehet.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-08-27 12:11:56 Egyedülálló japán bábelőadás a hokkaidói Asiri-za Társulat prezentálásában!
Sajátos bunraku-technikával (1 bábhoz 3 bábozó) ötvözött előadás énekes narrációval és samiszen kísérettel, minden korosztálynak!

2013. szeptember 15. 15:00 és 19:00
Centrál Színház

2013. szeptember 17. 14:00
Győr Vaskakas Bábszínház

Az előadás japán nyelven magyar felirattal lesz megtekinthető.
Jegyek a Centrál Színház jegyirodáin és interneten keresztül is megvásárolhatóak!
Részletesebben: katt a linkre.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-08-27 12:09:28 2. Momiji Shodokai 2013. szeptember 15. 14:00 - 18:00 között a Margitsziget Nagyréten.
Az őszi nagy kalligráfia találkozó teljesen ingyenes rendezvény!
Idén is lesznek performance-ok - sőt az idei évben először a Sōhan Shodō Kyōshitsu tanítványai is készülnek egy felejthetetlen performance-szal, amilyen még nem volt eddig sosem - és természetesen lesz közös gyakorlás is mintákkal, tanítással, segítséggel!

A rendezvény a tavalyihoz hasonlóan a Nagyréten lesz a Margit-szigeten. (A Nagyrét a sziget Árpád-híd felőli végén található a Szabadtéri színpad szomszédságában.)
Akinek pedig nincsen saját eszköze, de szeretné mégis kipróbálni magát, azt is lehet majd helyszínen bérelni.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-08-27 12:05:39 A Múzeum Antikvárium japán és kínai gyűjteményt értekesít. A linkre kattintva megtekinthetitek az ajánlójegyzéket és akár vásárolhattok is.
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-08-27 12:01:43 INGYENES Nyílt Nap keretében JAPÁNDOB oktatás a TAIKO Hungary Egyesület próbatermében és eredeti dobjain!

Időpont: szeptember 7. szombat 10-12 óra
Helyszín: Bp. IV. Berni u. 1. (Újpesti Gyapjúszövőgyár területén)

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-08-27 11:59:04 CSALÁDI NAP A HOPP FERENC KELET-ÁZSIAI MŰVÉSZETI MÚZEUMBAN 2013.09.01.-én (vasárnap).

Programok:
11:30 és 14:30-kor harcművészeti bemutató: japán íjászat, kipróbálási lehetőséggel
14:00 és 16:00 órai kezdettel tárlatvezetés a Szamurájok és gésák - Hagyományos japán viselet és kortárs magyar ékszerek című kiállításban

A nap folyamán:
hagyományos japán játékok próbája
kézműves foglalkozások: pop up kokeshi, origami, kalligráfia
reiki

A családi nap belépőjegye 800 Ft/fő, mellyel az összes programon részt lehet venni!
További információ:
Tel.: 06-1-456-51-10 vagy 06-1-322-84-76

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-08-27 10:45:17 Figyelem! Szabadon elvihető könyvek, folyóiratok a Japán Alapítvány könyvtárában!
"Ezúton szeretnénk értesíteni kedves olvasóinkat, hogy a leltározás során leselejtezett köteteket, folyóiratokat 2013. augusztus 30-ig (péntek) szabadon elvihetik könyvtárunkból."

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-08-27 10:42:25 2013. augusztus 31-én (szombaton) 10:00-22:00 között Őszköszöntő Japán Nap Vecsésen!
Helyszín: Bálint Ágnes Kulturális Központ (Vecsés, Telepi út 43.)
Továbbiakat megtudhattok a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-08-26 07:51:01 A fő munka- és iskolaszezon elkezdődésével, mától a zeneszerver visszaáll a megszokott délutáni és esti elérhetőségre. Tehát az elmúlt három hónaptól eltérően napközben csak hétvégén lesz elérhető.

Felhívnám figyelmeteket, hogy ha van olyan anime/japán zene, amit szeretnétek letölteni, de nem találjátok, vagy csak érdemesnek tartjátok arra, hogy a mi zenetárunkba is felkerüljön, írhattok nekem egy e-mailt (shiratorikun@hotmail.com), és nagyon szívesen segítek. :)

A hírt beküldte: Shiratori kun

2013-08-13 10:04:11 10 éves a MAT, 50 éves az anime!
1963-ban Osamu Tezuka AstroBoy-ával útnak indult az anime világhódítása. Rá 40 évre, 2003-ban egy maroknyi bohó fiatal úgy döntött, hobbijuk képviseletére egyesületet alapítanak a salgótarjáni HungaroConon. Ezt a kettős évfordulót ünnepeljük most egy hamisítatlan AnimeConnal a Petőfi Csarnokban, augusztus 17-én!
Jegyrendelés: katt ide

A hírt beküldte: thely

2013-08-12 20:10:08 Nemsokára a Neon Genesis Evangelion manga végéhez érünk, ezért új szavazást írtunk ki a legközelebbi manga kiválasztása érdekében.

A felsoroltak közül lehet választanit:
5 Centimeters per Second
Annarasumanara
Attack on Titan
Mascara Blues
Nineteen, Twenty-One
Seija Densho Dark Angel
Ugetsu Monogatari
A szavazatotokat a linkre kattinva adhatjátok le. ^^

A hírt beküldte: Sache

2013-08-09 11:49:33 Lezárult a NASA májusban kiírt verspályázata, amiben arra kérték a világ lelkes amatőr költőit, hogy a japán haikuk szabályait követve írjanak verset a Marsról, és a legjobbakat egy dvd-re írva magával viszi a novemberben induló Maven (Mars Atmosphere and Volatile Evolution) űrszonda. A Maven szonda egy éven át fogja vizsgálni a Mars atmoszféráját, és arra a kérdésre keresi a választ, hogy a marsi légkör milyen kozmikus katasztrófa folytán tűnt el, és ez hogyan befolyásolta az akár az életre is alkalmas körülményeket a bolygó felszínén.

A pályázatra több mint 12 ezer nevezés érkezett, közöttük egyetlen magyar, ami végül bekerült az öt legtöbb közönségszavazatot kapott haiku közé. Így Redenczki Fanni verse is utazik a Marsra!

A vers:

"Mars, your secret is
unknown for humanity
we want to know you.
"

Gratulálunk és büszkék vagyunk!

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-08-05 14:37:10 Kedves látogatóink, lehetőséget kaptunk arra, hogy egy közösségi interjút készítsünk online formában Balogh Gabriellával, az egyetlen magyar iparművésszel aki japán lakktárgyakat készít.

Bárki feltehet kérdéseket, amiket összegyűjtünk és egyszerre elküldünk a lakkművésznek, aki jelenleg is Tokióban tartózkodik, majd a válaszokkal együtt az anyagot feltesszük az oldalra. Kérlek, kérdezzetek, hogy minél érdekesebb és színesebb interjút készíthessünk, amit ti is szívesen elolvastok!

A kérdéseket a belinkelt fórum topikba várjuk hozzászólásként, vagy oldalunk levelező címére: mail@animeweb.hu
A hírt facebook oldalunkra is kitesszük, akinek kényelmesebb, ott is kérdezhet hozzászólásban.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-08-01 14:22:38 Tudtátok, hogy az M2 csatorna műsorára tűzte a 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal című animét? Hétköznaponta két időpontban, 12.05 illetve 15.20 perces kezdettel vetítik le a soron következő részt, a mai napon éppen a 10. epizódnál tartanak. Akit érdekel, még becsatlakozhat! (A linkhez betettem a leírását is, ha a cím magában nem mondana semmit.)
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-07-17 11:29:20 Szamurájok és gésák címmel a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeumban (1062 Budapest, Andrássy út 103.) új időszaki kiállítás nyílik. A kiállítás a hagyományos japán viseletek és napjaink iparművészeinek kapcsolatát kívánja reflektorfénybe állítani, azzal a szándékkal, hogy a Múzeum japán gyűjteményének kiváló viseleti darabjait (19. századi szamurájpáncélt és női kimonókat), valamint a hozzájuk tartozó viseleti kiegészítőket együtt állítsa ki a kortárs magyar ékszertervezők által készített, japán viseletek inspirálta ékszerekkel, kiegészítőkkel, személyes használati tárgyakkal.
A kiállítás 2013. július 19 - november 3. között látogatható.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-07-11 12:54:42 Japán napok a Nagycsarnokban! A háromnapos rendezvény folyamán rengeteg program vár rátok. Láthattok csodás kimonókat, dojo és iaido harcművészeti bemutatót, hallhattok japándob előadást, valamint megismerhetitek a teaszertartás rejtelmeit is.
Helyszín: Vámház krt-i Vásárcsarnok (Budapest IX. kerület, Vámház krt. 1-3.)
Időpont: 2013. július 11-13. (csütörtök-péntek: 10:00 – 17:00; szombat: 10:00 – 14:00)

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-07-07 16:55:56 Indul a 2013-as országos Nagy Anime és Manga Kutatás -- rajzold meg velünk Magyarország anime-térképét! Mekkora a hazai animés közösség? Nálunk vajon melyek minden idők legnépszerűbb animéi és mangái? Töltsd ki az online kérdőívet, és nyerj jegyet az augusztus 17-i AnimeConra!
A hírt beküldte: Ayumi

2013-07-05 19:55:37 A Madoka★Magica anime alapján készült mozisorozat 3. része előreláthatólag október 26-án fog a japán mozikba kerülni. A Toho Cinemas szerint ez új mélységeket fog feltárni, és az anime sorozat folytatásaként kell tekintenünk rá.
A hírt beküldte: thely

2013-07-05 19:46:37 Frissített nyári anime grafikus kedvcsináló: klikk ide
A linket követve pedig ezek nyúlfarknyi promó videóit (PV) találhatjátok.
(PS: Egy részük már el is indult :))

A hírt beküldte: thely

2013-06-27 21:48:29 "Ha újra itt a nyár, és meleg az idő," irány a NatsuMeet!
A Migoto Kulturális Egyesület és a Miskolci Nihon Klub megameet-et szervez az anime és japán szerelmeseinek Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban, augusztus 10-én.
Belépő:
- regisztráltaknak 500 Ft
- nem regisztráltaknak 600 Ft
Regisztrációért, információkért, programleírásért katt a linkre!

A hírt beküldte: anglorya

2013-06-24 16:05:37 Japán - A felkelő nap országa címmel a második ingyenesen látogatható előadás kerül megtartásra jún. 27-én, csütörtökön 16.00-ás kezdettel Kecskeméten, a Katona József Könyvtárban (Piaristák tere 8., Nagyterem). Az előadó ifj. Szebellédi Tamás.
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-06-23 15:28:43 Friss infók a ToMA CON-ról:
- elindult a jelentkezés a cosplay-, kincskereső és Yu-Gi-Oh! versenyekre (http://tomacon.hu/Verseny.html - katt a megfelelő gombra!)
- a Home Made Asia koncert mellett egy nagy meglepetéssel is készül a távol-keleti könnyűzene kedvelőinek!
- árusként és kiállítóként is rendezvényünkön köszönthetjük a székesfehérvári Főnixcsarnok üzletet, továbbá a budapesti Metagame Kártyabolt pultjánál is vásárolhattok!
- az eredményhirdetés során 1 db Nyári MondoCon belépőjegyet és 1 db Tamási Termálfürdő ajándékkártyát sorsolunk ki a látogatóink között!
További információk a fórumon, a linket követve.
(Eredeti: Yuriko-chan)

A hírt beküldte: thely

2013-06-21 10:53:51 Itt a nyár, most sokatoknak itt a szabadidő évszaka, amit akár a hobbijára is fordíthat. ;) Keresünk új SZERKESZTŐKET, felirat fordításra, valamint ismertetők, leírások és hírek készítésére! Ha közületek valaki szívesen belevágna valamelyikbe, akkor várjuk a jelentkezését email címünkön! Követelmény: szabatos fogalmazni tudás magyarul (és értelemszerűen fordításhoz szükséges még az angol nyelvismeret).
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-06-13 12:08:41 Haiku pályázat az AniMagazin szervezésében. Témakörök: "szerelem" vagy "vámpír". Beküldési határidő: 2013. júl. 7. A részletekért katt a linkre!
A hírt beküldte: thely

2013-06-10 18:13:10 Darker than Black manga magyarul! Katt a linkre :D
A hírt beküldte: thely

2013-06-07 14:46:32 Zöld harmónia címmel japán kertművészeti előadás hallgatható meg június 10-én.
A különleges esztétikai élményt nyújtó japán kertek művészeti sajátosságairól, elbűvölő varázsuk titkairól ezúttal Katsuaki Ogawa kertszakértő, kertépítő-művész mesél.
Az előadás két helyszínen, két időpontban (de. 10 ill. du. 6 órakor) kerül megrendezésre. Az előadás ingyenes, de előzetesen jelentkezni kell rá (link).

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-06-05 14:10:51 Az e havi Galaktika magazinban (az XL változatban is) találhattok egy pozitív cikket a Steins;Gate animéről.
A hírt beküldte: thely

2013-05-31 13:49:56 Az idei AniMinneapolis 2013 rendezvény keretében ismét megrendezésre kerül egy AMV verseny. Nem kell szükségképpen fizikailag is jelen lenned a helyszínen, hogy műved felkerüljön a vetítendők listájára. :)
Részleteket a linken találsz. Vigyázat! Angolul! Ha igény van rá, akkor lefordítom fórumba a lap tartalmát.

A hírt beküldte: thely

2013-05-30 21:21:26 A Frissítésekben ezután rákattintható linkeket is találtok majd (technikai okokból a friss kiírások csak némi idő elteltével válnak kattinthatóvá).
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-05-26 18:55:39 Nyári szezon képes kedvcsinálója (v2.0): katt ide
A linket követve pedig még rövid előzeteseket is megnézhettek egyes címekhez.

A hírt beküldte: thely

2013-05-14 22:55:25 Sziasztok! Ezúttal Shiratori kun hoz nektek jó hírt. Mától a zeneszerver sávszélessége kétszeres lett, így már a terheltségtől függően akár 600 KB/s sebességgel is tölthetitek a zenéket! Böngésszetek bátran a mostanra több, mint 40 GB méretűre nőtt zenetárunkban anime és egyéb japán zenék kategóriákból. Elérni továbbra is a Letöltések menüből tudjátok.

Kérlek ne felejtsétek, hogy a zeneszervert nem tudom 24/7 online tartani, de délutánonként és főleg este 90% eséllyel éritek el.

A hírt beküldte: Shiratori kun

2013-05-09 14:10:47 A Toldi moziban (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.) a japán filmhét keretében nindzsafilmeket vetítenek. Ami még hátravan:
2013. május 9. 18:00 - Yukinojo – A kabuki-színész bosszúja (Yukinojo henge)

2013. május 10. 18:00 - A vándorló szamuráj - Samurai Vagabond (Kaze no bushi)

2013. május 11. 18:00 - Szamuráj kém - Samurai Spy (Ibun Sarutobi Sasuke)

2013. május 12. 18:00 - Cyborg 009 (Cyborg 009: Cho ginga densetsu) anime

A vetítésekre a belépés ingyenes! A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal, igény szerint magyar hangbemondással vetítik!

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-05-09 13:36:07 Íme a nyári anime felhozatal: klikk ide
A linket követve leírásokat, bemutató videókat (a táblázatok PV oszlopában lesz a link) is találhattok az egyes címekhez.

A hírt beküldte: thely

2013-05-07 10:17:44 A Japán Alapítvány japánnyelv-oktatókat keres részmunkaidős állásra!
Olyan magyar anyanyelvű tanárok jelentkezését várják, akik hétköznaponként, hétfő és csütörtök között, kezdő illetve haladó csoportokat vállalnának.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-05-07 10:15:53 Kakiszilvacsenés címmel Japán bohózat érkezik az Ódry Színpadra!
Shigeyama Motohiko és Ondrej Hybl kyogenelőadóművészek közreműködésével látható a 'Kakiszilvacsenés' című japán egyfelvonásos bohózat az Ódry Színpadon (Színház- és Filmművészeti Egyetem, 1088 Vas u. 2/c), május 16-án, 19 órától. A belépés ingyenes!
A helyek korlátozott száma végett, helyfoglalás előzetesen szükséges!

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-05-07 10:11:37 ToMA CON 2013
Új anime/képregény/szerepjáték/gamer/sci-fi/fantasy rendezvény a Dunántúlon változatos programokkal, versenyekkel, vásárral, nyereményjátékkal, Home Made Asia koncerttel és olyan sztárvendégekkel, mint az 501-es légió és a BATár!
Részletek a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-04-29 12:50:33 2013.május 03-án Varró Attila beszél az Orgyilkosok csapata című filmről a május 6-12 között, a Toldi moziban megrendezett Japán Filmhét felvezetőjeként.
Varró Attila filmszakértő, a filmvilág munkatársa elemzi a Filmhét első darabját, az Orgyilkosok csapata (Sinobi no mono) című, klasszikussá vált művet, betekintést nyújtva a klasszikus japán nindzsa- és szamurájfilmek különleges világába.

Az előadás ingyenes!
Hely: A japán Alapítvány könyvtára (Budapest, VI., Aradi u. 8-10)
Idő: 2013 Május 3 (péntek) 18 óra
A részvételi szándékot 2013 április 30-áig jelezni kell (ld. link), vagyis még holnapig lehet regisztrálni!

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-04-16 17:38:15 A tegnapi napon elindult a MAP, a Magyar Animés Programok oldala a Facebookon.
A hazai animemeetek, conok és egyéb japán programok szervezőinek összefogásaképpen az oldal azért jött létre, hogy összegyűjtse a rajongók számára az itthoni összes rendezvényt (animecont, meetes találkozót, rajongói találkozót, koncertet, zenei bulit, valamint minden más animés programot), amely ehhez a kultúrához tartozik.

Mivel az oldalt a rendezvények szervezői készítik, így első kézből, megbízható forrásból, elsőként értesülhet mindenki a kisebb és nagyobb programról, így semmiről senki se marad ki!

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-04-16 17:36:16 Japán dallamvarázs - Yamaji Miho koto est
Egy különleges hangzásvilág a tradícionális japán zene világából!

A tradícionális japán hangszerek királynőjeként is emlegetett koto a japán népzene elhagyhatatlan kelléke. Ezúttal a tardícionális japán dallamok és a nyugati melódiák harmónikus előadójaként nagy népszerűségnek örvendő Yamaji Miho látogat el hozzánk, hogy egész estés koncertje során ismertesse meg a hazai közönséget e hangszer különleges hangzásvilágával. A koto előadóművészet Japánon túli terjesztésének jegyében, a Japán Kulturális Minisztérium támogatásával vendégelőadói ösztöndíját Oroszországban töltő művésznő az eredeti japán melódiák mellett a nyugati nagy klasszikusok darabjaival várja az érdeklődőket.

Időpont: 2013. április 29. 19:00

Helyszín: Benczúr Ház (1068 Benczúr u. 27.)

Belépés INGYENES!
Jelentkezés a linknél!

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-04-10 15:22:06 ToMA CON - Tamási, 2013. július 13.

A MAKSZ Fan Klub (Tamási), a Szekszárdi Anime Club (SZAC), a Dombóvári Anime Klub (DAKU) és a Pécsi Anime Fanclub (PAF) szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Dunántúl legnagyobb fantasy, gamer, anime, manga találkozójára!

Időpont: 2013. július 13.
Helyszín: Tamási Művelődési Központ (7090 Tamási, Szabadság u. 50.)
Belépődíj: 500 Ft

Tervezett programok:
- cosplayverseny és BATár bemutató
- 501-es légió
- Home Made Asia koncert
- AMV- és filmvetítés
- rajzverseny
- origami
- kincskeresés
- anime- és filmzenekvíz
- DDR
- konzol- és PC-játékok
- szerepjátékok
- kártyajátékok, Yu-Gi-Oh verseny
- előadások, kiállítások
- AnimeLand vásár

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-04-09 21:48:54 A Hírlevélküldés javítása miatt kaptatok pár értelmetlen próbaüzenetet. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-04-08 16:29:54 Az április 12-ei Daruma, a japán keljfeljancsi c. előadás helyszíne a nagy érdeklődésre tekintettel megváltozott.
Új helyszín: Eötvös 10 Kulturális és Közösségi Színtér (1067 Eötvös u.10.)

(Jelentkezni még lehetséges!)

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-04-04 05:52:58 2013. április 12-én, 18.00-kor érdekes előadást hallgathattok meg a Japán Alapítvány könyvtárában. A téma a japán Daruma baba története. Megtudhatjátok mi is ez pontosan, miért olyan népszerű, és még számos érdekes kérdésre kaphattok választ. Előadó: Mecsi Beatrix, művészettörténész, az ELTE Távol-keleti Intézet adjunktusa. A program ingyenes, a részvételi szándékot a Japán Alapítvány honlapján kell előre jelezni. Lásd a linket!
A hírt beküldte: Liba

2013-04-04 05:30:01 Origami egyenesen Japánból!
2013. április 5-én pénteken 17 - 18.30-ig
minden hajtogatni vágyót szeretettel vár Yu Koyanagi.
Békától a szamuráj sisakig mindent kipróbálhatsz.
Helyszín: Boráros téri Szabó Ervin könyvtár

A hírt beküldte: Liba

2013-03-24 14:42:07 Keresek mangaszerkesztőt (természetesen az oldalra, de én vagyok a fordító). Olyan embert, aki hosszabb távon is elvállalná ezt a feladatot, mivel többkötetes mű(vek)ről lenne szó. Jelentkezés nálam emailben!
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-03-18 10:52:38 A Békés Megye Anime Társaság (vagy röviden BAT) 5 éves lett idén, amit egy animés találkozóval ünnepel. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak március 23-án 15:00-20:00 között a Csabagyöngye Kulturális Központban (Békéscsaba, Széchenyi utca 4.)
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-03-18 10:49:01 Az Országos Szerepjáték, Anime és Képregény Est, vagyis röviden az OSzAKE idén 5. alkalommal vár benneteket Debrecenben, március 23-án (szombaton).
Helyszín: Debrecen, Medgyessy Gimi (Holló László sétány 6.)
Belépő:
- 10 éves kor alatt a belépés ingyenes
- teljes árú jegy 1500 HUF
- kedvezményes jegy 1200 HUF

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-03-18 10:46:37 2013. március 22-én 21:00 órától a Kék Yuk ismét várja az ázsiai zene bolondjait a NIPPON GROOVE-ra. Belépő: 800 Ft
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-03-18 10:22:06 Japán tavasz Budapesten 2013. március 16. és április 14. között!
Cseresznyefa virágzás, valódi zen kert, teaház, torii kapu, valamint megannyi japán kulturális és sport program várja 2013. március 16-tól egy hónapon keresztül mindazokat, akik az Allee Bevásárlóközpontba látogatnak el. Amíg a gyerekek japán kézműves foglalkozásokon ismerhetik meg a felkelő nap országának díszítő motívumait, addig a felnőttek a japán harcművészet vagy a teaszertartás titkaiba kaphatnak bepillantást.

A megépített japánkert növényeiből egy 200.000 Ft értékű kollekciót - a Magyar-Japán Baráti Társaság javaslatát figyelembe véve - egy a japán kultúráért sokat tevő oktatási intézménynek adományoz az Allee Bevásárlóközpont. Mindemellett 40 db óriási origami madarat is ajándékoznak a japán kultúra iránt érdeklődő iskoláknak a szervezők. A távoli japán kultúrát bemutató számos program, valamint a megépített japán térinstalláció is ingyenesen látogatható.
A bevásárlóközpont facebook oldalán pedig nyereményjátékokat játszhattok.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-03-16 12:33:47 Íme a tavaszi MondoCon programtervezete: szombat és vasárnap. A rendezvény április 6-án (szombat) 10:00-tól 22:00-ig, 7-én (vasárnap) 10:00-tól 20:00-ig lesz látogatható a Hungexpo területén. (Ha vidékről jönnél, lesd meg ezt: klikk ide. Ha még nem tetted, akkor regisztrálnod kell az oldalra, hogy jelentkezésed be tudd küldeni.)
A hírt beküldte: thely

2013-03-14 16:23:56 Farsang Miskolcon, azaz FARM 2013! Nincs még programotok a hétvégére? A Migoto Kulturális Egyesület és a Miskolci Nihon Klub közös szervezésű farsangi bulira vár benneteket március 16-án, szombaton.
Helyszín: Miskolc, Földes Ferenc Gimnázium, Batthyány utcai bejárat felől
Programok:
- karaoke
- cosplay
- foglalkozás
- rajz
- konzol
- táncpad
- Yu-Gi-Oh! kártyajáték
- animekvíz és -társasjáték
- tea- és sütisarok
- vásár
- tombola

Belépődíj:
- regisztráltaknak 600Ft
- a helyszínen 800Ft

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-03-12 16:35:13 2013. március 16-án a 12. Shibuya Town három teremben a budapesti The Asian Rock Clubban (Új udvar bevásárló központ (1036 Budapest Bécsi út 38-44) - 2. emelet)! Egy terem a k-pop és a j-pop kedvelőit várja, egy másikban a j-rock dübörög, míg a harmadik a karaoke bolondjainak van fenntartva.
A hónap különlegessége: ~ Asian White Party ~, amely a Koreában, Japánban és Tajvanon is népszerű White Dayhez, azaz Fehér Naphoz kötődik.

Belépő: 800 Huf
Részletek: Ld. a Linket!

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-03-11 10:52:35 Idén március 23-án (szombat) 09:00 – 14:00 óra között másodjára kerül megrendezésre a Szegedi képregénybörze.
A börze helyszíne: Déri Miksa Ipari Szakközépiskola (6724 Szeged, Kálvária Tér 7.)
Belépti díj: 250.- Ft/fő

Árulásra is nyílik mód, erről és további részletekről informálódhattok a link alatt.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-03-08 11:53:35 Filmvetítés a 2011. március 11-i földrengés és tsunami évfordulóján - Ganbappe! Hawaii táncoslányok Fukushimából (Rendező :Kobayashi Masaki)
A dokumentumfilm a 2011 március 11-i földrengés és szökőár utáni Japánt mutatja be. Az egyik legnagyobb csapást elszenvedő város, Iwaki egyik büszkesége volt a "Spa Resort Hawaiians" szálloda és fürdőközpont, amely a fukushimai atomerőmű közelében helyezkedik el.
2011, 100 p

A vetítés ingyenes, japán nyelven, magyar felirattal történik.
Helyszín: DocuArt Filmművészeti Központ, Budapest, IX. Ráday u. 18. – Erkel u. 15.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-03-06 17:29:34 Kabuki a 21. században - Vetítéssel egybekötött előadás a kabuki népszerűségének titkáról
Előadó: Date Natsume független színházkritikus
Helyszín: Eötvös 10 (1067 Eötvös u.10.)
Időpont: 2013.03.11. 18.00 óra
Az előadás japán nyelven, magyar tolmácsolással kerül megrendezésre.
Ingyenes, de regisztrációhoz kötött (ld. Link).

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-02-28 21:20:55 Ugyan AnimuChart grafikus áttekintője még nem frissült, de cserébe itt a Neregate oldalé: klikk ide. Ezen felül a linken található anime lista is tovább bővült (új PVk). Érdekesség: sokan emlékezhetünk az "Én kicsi pónim" (My Little Pony) rajzfilmre, nos meghódította a japánokat is :)
A hírt beküldte: thely

2013-02-27 15:33:56 Hórekord Japánban. A Japán északi részén található Hokkaido és Tohoku régiók téli időjárását szinte mindig hatalmas havazások jellemzik, idén télen pedig az utóbbi napokban sorozatban dől meg a hórekord, ma reggel 566 centimétert mértek.
Bővebben olvashattok a helyzetről a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-02-27 14:25:43 Magyar gyermekkönyvek Japánban címmel megtartott előadás keretében Uchikawa Kazumi, számos klasszikus magyar gyermekkönyv (Bálint Ágnes, Janikovszky Éva, stb.) japán fordítója mesél a fordítói munka rejtelmeiről, a magyar mesekönyvek fogadtatásáról Japánban és a japán, magyar mesekönyv-fogyasztókról.

Időpont: 2013. március 8., 18. óra
Helyszín: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Galéria (1067 Bp. Eötvös u. 10.)

Az előadás ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött (ld. link), határidő márc. 6.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-02-21 21:28:20 1. A Sparrow’s Hotel (スパロウズホテル) komikus yonkoma mangából animét fognak készíteni. A manga egy harcművész hölgyről szól, aki a címben említett épületben portás és kidobóember egy személyben. Kedvcsináló kép (Yonkoma: 4 panelből álló manga, ahol általában a képek függőlegesen egymás alatt helyezkednek el.)
2. A Non Non Biyori (のんのんびより) komikus, iskolai életről szóló mangából anime sorozatot készítenek.

A hírt beküldte: thely

2013-02-19 14:41:13 Farsangi fullextrás Nippon Groove különkiadás a Kék Yukban (Bp. Fényes Adolf utca 28.) február 22-én, pénteken 21.00-s kezdettel hajnali 5-ig. Belépő: 800 Ft
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-02-19 14:37:45 Lábatlanban SÁRKÁNYOK ÉS PÖRGETTYŰK című vándorkiállítás tekinthető meg a Gerenday Közösségi Házban február 21. és március 29. között.
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-02-19 14:35:11 "Újratervezés Japánban- Az építészet újragondolása a japán katasztrófa sújtotta térségekben" címmel kiállítás tekinthető meg ingyenesen 2013. február 28. és március 19. között. (H-V 10:00-21:00) a FUGA Budapesti Építészeti Központban (1052 Petőfi Sándor u.5.)
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-02-19 14:30:56 Japánban két törésvonalat fedeztek fel a higashidori atomerőmű alatt. Az erőmű jelenleg nem működik, további sorsa attól függ, aktívnak bizonyulnak-e a törésvonalak, melyek egyike 400 méterre van a reaktorépülettől.
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-02-11 14:01:01 1.A Cyclops Shoujo Saipu~ (サイクロプス少女さいぷ~) yonkoma mangából animét készítenek a tavaszi szezonra. Kedvcsináló kép
2. A Newtype magazin márciusi száma szerint Imaishi Hiroyuki rendező új anime sorozaton dolgozik a Trigger stúdió keretein belül. Kedvcsináló klipp
3. A The iDOLM@STER ritmus játékhoz nagyfilm készül. Kedvcsináló klipp

A hírt beküldte: thely

2013-02-06 23:05:30 Az ázsiai kultúrák szerelmeseinek figyelmébe ajánlom az inkább kínai, mint japán holdújévvel foglalkozó nagyszerű ünnepséget, február 10-én Budapesten, 10.00 órai kezdettel, a Millenárison. Rengeteg érdekesség lesz megtekinthető: előadások, harcművészeti bemutatók, oroszlántánc, kalligráfia, mesék, go-oktatás, pingpong, társasjátékok, és sok egyéb. Részletes programért a hivatalos oldalon katt. a linkre :)
A hírt beküldte: Liba

2013-02-05 20:20:09 Emlékeztető: A tavaszi MondoCon keretein belül megrendezésre kerül a II. Adarna Énekverseny. Jelentkezni az Adarna oldalán lehet (a linket követve). Két dalt választhatsz, egy lassú és egy gyors tempójút. Ezek egyikét fel kell töltened a lap keretein belül, ahhoz hogy részt vehess az elődöntőben. A lap tetején található a regisztrációs link. A választható dalok listáját itt, a szabályokat a linket követve olvashatod.
A hírt beküldte: thely

2013-02-05 20:06:45 Ismét megrendezésre kerül a budapesti Hungexpo területén a tavaszi MondoCon. A con április 6-án (szombat) 10:00-tól 22:00-ig, 7-én (vasárnap) 10:00-tól 20:00-ig lesz látogatható. A részletes programterv még nem elérhető.
A hírt beküldte: thely

2013-02-05 20:02:17 IV. Nemzetközi AMV verseny a tavaszi MondoCon keretében. Műveiteket leadni március 17-ig tudjátok, a szabályokat itt olvashatjátok.
A hírt beküldte: thely

2013-02-05 14:26:08 Akinek még nem lenne elege a Valentin-napból, esetleg nem lesz/volt kivel eltöltenie, az se búsuljon, mert február 16-án (szombaton) a tavalyi MondoConon debütáló Randi.Conos szervező csapat egy párkereséssel is egybekötött találkozót szervez, Valentin napi Randi.Meet néven.
Időpont: 14:00-19:00
Helyszín: Alkimista Laboratórium (Bp. XIII. ker. Radnóti Miklós u. 4-6)
Előregisztrációs cím: randi.con@mailbox.hu
Előregisztráció határideje: február 14. éjfél
Korhatár: betöltött 18. életév
Belépő: 400 Ft (terembérlés költsége)

Továbbiak a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-02-05 14:20:54 2013. február 9-én 14 órától (elő)Valentin napi anime meet a budapesti Westend Tetőteraszán (1062 Budapest, Váci út 1-3.)! A renndezvény ingyenes, és mivel a HoldfényCon stábja szervezi, a Conra is lehet jegyeket kapni. Vagy akár nyerni is... ;)
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-02-05 14:17:37 A japán harcművészetek világa 2. Előadássorozat a japán harcművészetek kialakulásáról, hátteréről és hatásairól a Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartástermében (1091 Budapest, Börzsöny utca 11.), február 23-án 14.00-18.15 között. A program ingyenes, részletes tematika a linknél!
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-02-03 14:56:11 És már itt is van az első grafikus összefoglaló a tavaszi szezon animéiról! Kövessétek a linket.
A hírt beküldte: thely

2013-01-29 23:51:43 A linket követve a Hatsune Miku Project DIVA F PS3 játék legfrissebb kedvcsináló videóját, moduljait és dallistáját találhatjátok. A játék márciusban kerül a boltokba.
A hírt beküldte: thely

2013-01-29 23:47:51 1. Bejelentették a Tantei Opera Milky Holmes (探偵オペラ ミルキィホームズ) harmadik sorozatának készítését a Bushiroad című színelőadás során. Az anime nyárra várható. Új karakterek: Alice és Kazumi
2. Bejelentették, hogy a Log Horizon (ログ・ホライズン) című light novelből anime sorozatot készítenek, melyet 25 részesre terveznek és várhatóan ősszel kerül majd a nézők elé. A light novel főszereplője Siloe, aki 29 999 társával együtt az Elder Tale nevű online játékban ragad a legfrissebb kiegészítő következményeként. (Vajon le tudja körözni a hack sign és a Sword Art Online animékat?)

A hírt beküldte: thely

2013-01-25 21:02:29 IV. Országos Kecskeméti Tekken Verseny 2013. február 23-án, szombaton, 10:00 és 18:20 óra között a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai karának konferenciatermében. A Kecskemét Games és a KAMI - Kecskeméti Anime Meet szervezésében kerül megrendezésre. Ezúttal a Tekken Tag Tournament 2-ben versenyezhetnek a résztvevők, 8 darab PlayStation 3-on!
A linket követve a verseny FB esemény lapján találhatjátok a részletes programot és a helyszín elérését mutató térképeket.
Kedvcsinálók: hivatalos röplap és videók

A hírt beküldte: thely

2013-01-23 23:18:23 A ma esti AW kimaradás a szerveroldalon történt. Sajnos jelenleg nincs információnk, hogy mi okozta. Feltehetőleg egy előre nem tervezett karbantartásról lehetett szó, hiszen nem csak a mi oldalunk állt le erre az időszakra. Elnézéseteket kérjük a szünetért.
A hírt beküldte: GG

2013-01-23 12:01:26 1. Az Afternoon magazin márciusi számában bejelentették, hogy a Genshiken Nidaime (げんしけん 二代目 / The Society for the Study of Modern Visual Culture II) komikus mangából anime készül. A manga egy csapat főiskolás otaku megpróbáltatásait követi. (A Genshiken anime folytatása.) Kedvcsináló mangakép
2. A Weekly Shounen Sunday magazin 9. számában bejelentették, hogy a Joujuu Senjin!! Mushibugyo (常住戦陣!! ムシブギョー 虫奉行) mangából animét készítenek. A történet ideje az Edo korszak és még démonokat is kapunk... Kedvcsináló videó (a manga sorozaté, nem az animéé).
3. A MF Bunko J kiadó bejelentette, hogy a Kikou Shoujo wa Kizutsukanai (機巧少女は傷つかない / Unbreakable Machine Doll) akció-fantázia light novelből anime készül. A történet a 20. század elején játszódik, a mágia és a tudomány egybefonódott. Kedvcsináló kép

A hírt beküldte: thely

2013-01-21 11:38:44 Fujoshi Con, 2013.február 16. 10.30-18.00. Magyarország első tematikus Conja, mely a fanservice-ről fog szólni. A belépés ingyenes! Helyszín: Nyergesújfalu, 2536, Kossuth L. u. 89. (Nyergesi Könyvtár)
További részletek a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-21 11:26:21 Salgótarjániak vagy a környéken lakók örülhetnek legjobban a január 25-én megnyitó "A Tejúttól Keletre" című kiállításnak, mely egy magyar mangarajzoló, művésznevén Isobel munkáit mutatja be. A megnyitó ideje 17.00-18.00.
Helyszín: Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda (Salgótarján, Klapka Gy. u. 4.)

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-20 17:06:49 1. Light novelből anime! Az Inu to Hasami wa Tsukaiyo (犬とハサミは使いよう) light novel sorozat 6. kötetének végén bejelentették, hogy animét készítenek belőle. Egy tacskóvá reinkarnálódott könyvmoly és egy kicsit erőszakos lány története. Nem kell megijedni, komédia címszó alá sorolható. Kedvcsináló kép :)
2. Új GITS anime! A Young Magazin februári számában bejelentették, hogy a sorozatnak újabb animéje van készítés alatt. A Ghost in the Shell ARISE év vége felé várható. A hivatalos oldalon már megtalálható Motoko karakterrajza. (japán nyelvű)
3. Light novelből anime! A Fujimi Shobo kiadó bejelentette, hogy a Yusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shushoku wo Ketsui Shimashita (I, Who Didn’t Become a Hero, Reluctantly Decided to Find a Job / 勇者になれなかった俺はしぶしぶ就職を決意しました。) light novel sorozatból anime készül. A történet egy fiú - aki hősnek készült, de a rendszert az utolsó démonúr halála kiiktatta - és egy lány - aki a démonúr lánya - körül forog. Kedvcsináló kép

A hírt beküldte: thely

2013-01-17 13:55:52 Tudtátok, hogy a magyar Kendo válogatott EB címvédő? Viszont az idei EB-re anyagi okokból nem biztos, hogy ki tudnak jutni, hogy megvédjék a címüket! Ezért kérik mindenki segítségét, támogassátok ti is őket, legalább annyival, hogy a felhívásukat minél több emberhez eljuttatjátok (de egyébként pl. a bemutatott póló ára sem nagyon elszállt, 2990 Ft.). A felhívás szövegét megtaláljátok a link alatt (facebook oldal).
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-16 15:45:41 II. Adarna karaoke és énekverseny a tavaszi Mondoconon! A versenykiírást megtaláljátok a linknél.
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-16 11:24:25 Japan Suprise Me! Japán dokumentumfilm-vetítések 2013-ban is folytatódnak!

4. alkalom: 2013. február 14., csütörtök, 18:00
Nukleáris nemzet (Nuclear Nation) Atsushi Funahashi, 2012, 145 perc

5. alkalom: 2013. február 21., csütörtök, 18:00
Hogyan tanuljunk egy kisborjútól (Lessons from a Calf) Hirokazu Koreeda, 1991, 47 perc

6. alkalom: 2013. február 28., csütörtök, 18:00
Körforgás (Life in Loops) Timo Novotny, 2006, 79 perc

7. alkalom: 2013. március 7., csütörtök, 18:00
Shugendo (Shugendô Now) Jean-Marc Abela és Mark Patrick McGuire, 2010, 88 perc

Belépő:
Teljes árú jegy: 600 forint
Diák jegy: 450 forint

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-16 11:23:03 2013. január 23-24. 20:00
Előadás Abe Kobo: A homok asszonya című regénye nyomán a Szkéné Színházban
Jegyár: 2000Ft, diákkedvezmény 20%
JEGYRENDELÉS Tel.: +36 20 384 6049
E-mail: jegy@szkene.hu
Szkéné Színház (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3., K épület, II. emelet)

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-16 11:21:43 Taiko-oktatás 6-14 éves gyerekeknek és szüleiknek!
Időpont: szombatonként 15:00-16:00 óra
2013 január 19-től kezdve
Helyszín: Próbaterem
Létszám: maximum 10 fő
Jelentkezés: info@taiko-hungary.hu

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-15 17:55:28 Megszületett a 2012-es AKROSS Con verseny részletes erdménye. Kövessétek a linket!
Ha csak a legjobb videókra vagytok kiváncsiak, akkor katt ide.
(Kár, hogy némelyik az oldal profiljához képest 18+. Minden mást - főleg a legjobbakból és ha van YT linkje és még nincs fent - beteszek a moziterembe. ^^)

A hírt beküldte: thely

2013-01-14 22:01:33 Kanno Yoko férfi énekest keres! A zeneszerző hölgy egy 25 év alatti férfi énekest keres legújabb munkájához. A dal címe "Merry Song", szövegét Ichikura Hiroshi írta, zenés videóját pedig Imamura Naoki rendezi. Jelentkezni január 30-ig lehet (angol vagy japán nyelven) - tapasztalatra és lakóhelyre való tekintet nélkül. A nyertes februárban énekelheti fel a dalt lemezre, szerepelhet a zenés videóban, és előadhatja a dalt egy előadás során. Képet se felejtsetek el mellékelni a demódallal egybekötött CV-hez! :)
A hírt beküldte: thely

2013-01-14 15:07:10 Felhívás Japanológiai Szimpóziumra!
A Bukarest Egyetem Japán Tanulmányok Központja Nemzetközi Szemináriumot hirdet március 2 és 4 között.
Az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Szeminárium "The Quest for Modernity in Japan" témával várja az érdeklődőket.

A Szimpózium elsődleges célja, hogy segítse a japanológia szakértőinek közös munkáját, kapcsolatrendszert építésen ki mind Nyugat- mind Közép- és Kelet-Európa országai között a japanológiai kutatások elősegítése érdekében.

Jelentkezési határidő: 2013. január 26.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-14 15:04:32 A január havi filmklub tárgya az Örökmozgóban a Válás (Ohikkoshi) című 1993-as japán film.
A vetítés időpontja: 2013. január 23. 18.30
Helyszíne: Örökmozgó Fimmúzeum (Budapest 7. ker. Erzsébet körút 39.)
A filmvetítés ingyenes!

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-14 15:02:08 A Japán Alapítvány vár mindenkit a január 25. és február 20. között megrendezésre kerülő Képeslapok Japánból c. kiállítás megnyitó előadására. A meghívott előadó Kate Thomson, a kiállítás egyik kurátora, aki előadásában amellett, hogy bemutatja a kiállítás létrejöttének hátterét, a földrengés egyik megélőjeként saját tapasztalatait is megosztja az érdeklődőkkel a csapásról, a katasztrófa művészetekre gyakorolt hatásáról.

Előadás időpontja: 2013. január 25. 18.00
Helyszín: Japán Alapítvány Könyvtárterme (1062 Aradi u. 8-10.)

Maga a kiállítás megtekinthető január 25-től H-P 9:00-18:00.

Az előadás a már megszokott módon ingyenes, ám előzetesen regisztrálni kell a lecture@japanalapitvany.hu emailcímen.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-13 23:10:59 1. Hatsune Miku arcmaszk és sapka kesztyűvel. A képek magukért beszélnek :D katt ide
2. Hello Kitty figurák Evangelion cosplay-el. Képekért katt ide.
3. Hatsune Miku a levegőben! Házi építésű ködgép segítségével. Részletekért katt ide. (angol nyelvű)

A hírt beküldte: thely

2013-01-13 13:38:00 Elkezdődött a közönségszavazás a 2012-es AMV pályázat jelöltjeire az AKROSS oldalán! Katt a linkre a videólistáért.
A hírt beküldte: thely

2013-01-12 22:01:33 Mától megtekinthető a japán mozikban a Hunter × Hunter: Phantom Rouge, a sorozat első filmje.A film középpontjában Kurapika és a 4-es számú Phantom Troupe tag szerepel.
A hírt beküldte: thely

2013-01-12 21:56:15 1. Yuyushiki anime kedvcsináló rövid videója online megnézhető. katt ide
2. A Phoenix 2772 anime film rendezője új filmen dolgozik, Mina no Mori no Kanna-sensei címmel. A film idén decemberre várható. Hangszínészek és rendezők új generációját remélik kiképezni a segítségével.
3. A Gundam Unicor anime 6. részének már latható a rövid előzetese. katt ide Ez lett volna a sorozat utolsó része, de úgy döntöttek egy 7. részt is készíteni fognak.
4. Már látható a Precure All Stars New Stage 2 anime film kedvcsináló videója. katt ide
5. A Hunter × Hunter anime filmjének - Phantom Rouge - végén egy második film rövid kedvcsináló videóját láthatták a nézők.

A hírt beküldte: thely

2013-01-12 21:28:07 Chopper Tony díszítésű tofu! A japán Otokomae Tofu tofukészítő bejelentette, hogy január 20-án a One Peace anime és manga édességkedvelő karakterével - Chopper Tonyval - formázott tofut fog piacra dobni az anime közönség számára. A 200 grammos tofu tömbök mindegyike egy egyedi öntött képet, kuromitsut (barnacukor szirup) és kinakót (pirított szójababliszt) fog feltétként tartalmazni. Japán teljes területén - kivéve Hokkaidóban - kapható lesz, 198 jenért.
A hírt beküldte: thely

2013-01-12 20:48:19 Frissített grafikus összefoglaló a megjelenő animékről - v3.1 - a Neregate oldalán. Kövesd a linket :)
A hírt beküldte: thely

2013-01-11 20:44:09 2013. február 23-24-én kétnapos Sumi-e - azaz bambuszfestés - workshop indul! Előképzettség nem szükséges, de persze a tanfolyam nem ingyenes, jelentkezési határidő február 15.
További infók a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-11 20:41:48 2013. január 26-án, délután négy órától Anime-Manga Est címen táncos buli lesz Dunakeszin, a Tulpi nevű szórakozóhelyen. Várhatóak még vetélkedők és természetesen anime zenék. Helyszín: 2120 Dunakeszi, Fő út 29.
Belépő: ANIME / MANGA ÖLTÖZETBEN IDŐPONTTÓL ÉS NEMTŐL FÜGGETLENÜL INGYENES, 21:00 után pasiknak, ha ezt nem teljesítik 500.- Ft.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-07 21:49:34 A mai napon kezdték el vetíteni az m1 csatornán az Acu hercegnő c. japán történelmi sorozatot! :) Minden nap három időpontban adják le, ebből 2 ismétlés. A vetítésről infók a link alatt.
A hírt beküldte: Milcsa

2013-01-07 00:50:08 Lezárult a szavazás a közönségjelölt videókra, az AKROSS oldal AMV versenyébe. Az eredmény: Benreparn, Cenit, EllipseIris, Kain-x-Spirits, Luciole, MagicDarkLight, TritioAFB és [69] készítők munkái foglalták el az utolsó 8 szabad helyet. Holnap kezdődik a nyertesek kiválasztása, mely szombatig tart.
A linket követve a közönség által jelölhető videók listáját találjátok, melyekre a regisztrált tagok szavazhattak.

A hírt beküldte: thely

2013-01-07 00:39:30 Anime BUÉK - Újévi anime kártyák az ANN oldalán. Most tart a a 19. lapnál. Az összes kép megnézéséhez ne felejtsétek el a linkre megnyíló lap alján található linket követni (part II).
A hírt beküldte: thely

2013-01-06 22:48:34 Frissítéseket és egy újabb verziójú téli szezon grafikus összefoglalót találhattok a Moetron oldalán a linket követve.
Ha csak a grafikus összefoglalót szeretnéd megnézni, de a kedvcsináló videókat nem, akkor katt ide.

A hírt beküldte: thely

2013-01-06 22:43:53 A linket követve megnézhetitek 2012 legjobb 25 anime kezdődalának Moetron szerinti válogatását.
A hírt beküldte: thely

2013-01-06 22:41:04 1. Doki Doki! Precure kedvcsináló videók a Moetron oldalán. klikk ide
2. Új Shinryaku! Ika Musume OAD nyáron! A manga 14. kötetének limitált verziója mellé tervezik kiadni.
3. Bejelentették, hogy a Lucky Star manga Miyakawa-ke no Kuufuku című melléktörténetéből animét készítenek.

A hírt beküldte: thely

2013-01-06 11:28:37 Haikura, haibunra várva címmel pályázatot hirdetett a Cédrus Művészeti Alapítvány. Témája: víztükör. A határidő: 2013. február 10., a beérkezett művek legjobbjait a Napút folyóirat márciusi számában közzé is teszik. További infó a linknél!
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-03 17:51:59 2013. január 17-én (csüt.), 18:30-as kezdettel Fuzjko Hemming világhírű zongoraművész ad koncertet a Bartók Béla Emlékházban ( Bp. II. Csalán út 29.) a Magyarországi Japán Nagykövetség szervezésében.
A részvételi szándékot 2013. január 10-ig (csüt.) kell jelezni a résztvevők nevével együtt, a Japán Nagykövetség Kulturális osztálya felé a culture@bp.mofa.go.jp címen.

A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-03 17:50:14 A Japán Alapítvány téma-specifikus kurzus információit megtalálhatjátok a linknél, itt tájékozódhatnak a nyelvet tanulni szándékozók néhány idei lehetőségről.
A hírt beküldte: Aqualuna

2013-01-03 17:47:37 2013. január 7-én, 15:40-es kezdéssel indul az m1 műsorán az Atsu-hime (Acu hercegnő) című japán játékfilmsorozat, hétköznapokon délutáni vetítéssel és késő esti ismétléssel.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-12-31 12:15:34 Last minute szilveszteri parti anime fanoknak! :) Nincs programod és pécsi vagy? A PAF szilveszteri bulija szívesen vár minden anime fant, aki kulturált körülmények között részt szeretne venni egy szilveszteri partin. További részletekhez a lenti linkre kattintva juthatsz.
A hírt beküldte: Milcsa

2012-12-30 22:48:17 A touhou sorozat következő 13.5 számozású játékának - Touhou Shinkirou ~ Hopeless Masquerade - a demója letölthetővé vált. A 2D doujin harcolós játék a Shanghai Alice és a Tasogare Frontier közreműködésével készül. A demóban Reimu, Marisa és Ichirin karakterekkel lehet játszani. A sorozat előző részeihez képest nagyon eltérő grafikája, új játékmechanikája és eltérő motorja lesz. Ezen felül a minimális felbontása 1280×720 pixel.
A linket követve képeket láthattok a játékból, valamint a demót az oldal DDL ill. Torrent feliratú linkjét követve tölthetitek le.
További képeket és a játék kedvcsináló videóját ide kattintva nézhetitek meg.

A hírt beküldte: thely

2012-12-29 10:35:44 A Disgaea Dimension 2 játék első hosszabb lélegzetvételű kedvcsináló videóját megtalálhatjátok a linket követve. Tervezett megjelenése (Japánban): 2013. március. Képek a játékból: klikk ide.
A hírt beküldte: thely

2012-12-29 10:29:02 A Moetron újabb kedvcsinálókkal frissítette az idei téli szezon anime listáját: a Da Capo III és a Cardfight 3. sorozatának videójával. Új anime címek is felkerültek: Line Offline Salaryman és Accel World EX02. A visual guide továbbra is a Neregate oldalé...
A hírt beküldte: thely

2012-12-28 22:26:55 Megvan az Akross oldal zsűrizésének eredménye: 62 videót választottak ki döntősként. A közönség ehhez még 8 videót jelölhet, január 2 és 5 között.
A hírt beküldte: thely

2012-12-27 23:46:31 Holnaptól a mozikba kerül Japánban az Ao no Exorcist (青の祓魔師(エクソシスト) / Blue Exorcist) anime nagyfilmje. A linket követve kaphattok egy kis ízelítőt a filmből.
Aki épp kint van, ne hagyja ki ^^

A hírt beküldte: thely

2012-12-27 23:26:28 1. A Tonari no Kaibutsu-kun (となりの怪物くん / My Little Monster) animéhoz 2013. nyarára egy OAD-t készítenek. A manga 12. kötetével együtt fog megjelenni.
2. Bejelentették, hogy a Kuroko no Basket (黒子のバスケ / Kuroko's Basketball) animéhoz készíteni fognak egy 2. sorozatot. Az anime a sport kategóriába sorolható.
3. Bejelentették, hogy a K animéhoz készíteni fognak egy 2. sorozatot. (Az animét az idei őszi szezonban kezdték el vetíteni és sci-fi, fantasztikum, ESP képességek/misztikum kategóriába sorolható.)

A hírt beküldte: thely

2012-12-27 23:06:08 1. Megjelent a "Megpoid" szoftver (Internet Co., Ltd) angol nyelvű változatának demó dala. A dalt neutrino-P - a VocalektVision - tagja írta, és Gumi énekli, a címe pedig "You are the Reason". Itt hallgathatod meg.
2. A "Hatsune Miku Project DIVA F" PS3 játék újabb modelljeit és egyedi zeneszámait tették közzé. A karakterképeket és a zenéket itt találjátok.

A hírt beküldte: thely

2012-12-25 22:18:51 Friss játék hírek az Anime MMORPG oldalon, kövessétek a linket! :)
A hírt beküldte: thely

2012-12-25 21:43:17 A Weekly Shounen Champion magazin bejelentette, hogy anime készül Watanabe Wataru Yowamushi Pedal (弱虫ペダル) komikus sport mangájából.
A hírt beküldte: thely

2012-12-25 21:22:46 Mangából anime! A komikus fantázia manga, a Makai Ouji: Devils and Realist 6. kötetében bejelentették, hogy anime sorozat készül a műből. A manga illusztrátora Yukihiro Utako, történetírója pedig Takadono Madoka.
(A szereplők stílusa nagyon hasonlít a Kuroshitsuji karaktereire...)

A hírt beküldte: thely

2012-12-25 21:05:01 A Weekly Shounen Sunday magazinban bejelentették, hogy a Hayate no Gotoku! anime újabb sorozatát fogják 2013 tavaszi szezonjában vetíteni. A hírt a Manga News Japon is megerősítette. Még nem eldöntött, hogy az első két sorozat vagy pedig a Can’t Take My Eyes Off You folytatása lesz-e.
A hírt beküldte: thely

2012-12-25 19:32:11 Mangából anime! A Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui! (It’s Not My Fault That I’m Not Popular! / 私がモテないのはどう考えてもお前らが悪い!) manga 3. kötetében bejelentették, hogy anime sorozatot készítenek belőle.
A manga egy 15 éves, magába zárkózó - emiatt népszerűtlen - lányról szól, aki a játékok világában már megannyi tapasztalatot szerzett találkák terén. (Hmmm, csak nem ismerős a felállás? ;))

A hírt beküldte: thely

2012-12-25 19:17:36 Újabb anime címekkel és rövid kedvcsinálókkal (PVk) bővült a Moetron idei téli szezonjának oldala.
A hírt beküldte: thely

2012-12-25 18:18:34 Az AKROSS oldal 2012 évi AMV pályázatának elődöntősei kiválasztásra kerültek. A közönség által elődöntőbe jutó alkotások 2013. január 2 és 5 között kerülnek kiválasztásra. A szavazás január 8 és 15 között zajlik, majd a nyerteseket január 15-én hirdetik ki.
(Figyelem! Az link orosz nyelvű oldalra visz, angolra az oldal logójától jobbra lévő linkkel tudsz váltani.)

A hírt beküldte: thely

2012-12-23 23:56:48 Mangából anime! A Manga Time Kirara Max újságban bejelentették, hogy Hara Yui Kiniro Mosaic (Golden Mosaic / きんいろモザイク) mangájából anime sorozatot készítenek.
A hírt beküldte: thely

2012-12-23 23:50:34 A Higurashi no Naku Koro ni (When they cry) történetekhez újabb darabot készülnek hozzáadni. Még nem eldöntött, hogy ez egy TV sorozat, OVA vagy mozifilm lesz, mindenesetre 2013-ra várható, Kawase Toshifumi rendezésében. Az új mű címe Higurashi no Naku Koro ni Kaku lesz.
A hírt beküldte: thely

2012-12-19 00:21:15 2012-2013 téli szezonjában megjelenő Doki Doki! Precure animének - a Precure anime 10. sorozatának - közzétették a karakter terveit. A linkre kattintva láthatjátok a képeket.
A hírt beküldte: thely

2012-12-19 00:14:56 A Weekly Shounen Sunday legfrisebb számában közölték, hogy a Kami nomi zo Shiru Sekai (The World God Only Knows) animéből újabb, 3. sorozat is készülni fog. Ezen felül egy OVA is készül, melynek főszereplője Kanon Nakagawa lesz.
A hírt beküldte: thely

2012-12-19 00:01:52 Nintendo DS játékból anime! A Newtype Ace magazin 16. számában bejelentették, hogy a Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 szerepjátékból anime sorozatot készítenek. Az anime várhatóan 2013. tavaszán jelenik meg. (A linket követve megnézhetitek a játék nyitó képeit és az animéhez készített rövid kedvcsinálót.)
A hírt beküldte: thely

2012-12-18 23:55:54 PSP játékból anime! A Newtype Ace magazin 16. számában bejelentették, hogy a Danganronpa: Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei kalandjátékból anime sorozatot készítenek. Bár hivatalos angol névváltozata még nincs, de nagyjából "Educational institution of [danganronpa] hope and high school student of despair"-t jelent. Az anime megjelenése jövőre várható. (A linket követve megnézhetitek a játék nyitó képeit.)
A hírt beküldte: thely

2012-12-17 14:14:47 Szeretnétek japán nyelvet tanulni és megismerni a japán kultúrát? Most alkalmatok nyílhat rá. A Japan - Hungary Support Center a Japán és Magyarország összefogásából létrejövő, kulturális kapcsolatok létrejött szervezete. Egyik fő célja a nyelvoktatás valamint a japán kultúra bemutatása a magyarok számára, mindez számunkra is elérhető áron. A nyelvoktatás skype programon keresztül zajlik profi tanárokkal így otthonról kényelmesen tanulhatsz. Ha felkeltette az érdeklődéseteket akkor a linknél található oldalon bővebb információkat találtok.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-12-14 20:37:03 A Newtype Ave magazin 16. számában bejelentették, hogy Gen Urobuchi újabb alkotásából - a Suisei no Gargantia-ből (Gargantia on the Verdurous Planet) - anime sorozat készül, melyet várhatóan jővő áprilisban fognak bemutatni. A magazin egy bevezető történet - Suisei no Gargantia: Uchū Kara no Hōmonsha (A Visitor From Space) címmel -, és egy mangasorozat megjelentetését is tervezi.
A hírt beküldte: thely

2012-12-14 20:19:26 Mangából anime sorozat! A Weekly Shounen Sunday magazin legfrisebb számában közölték, hogy Yuu Watase kalandos fantázia mangájából, az Arata Kangatari-ból (Arata: The Legend) anime sorozatot készítenek.
A hírt beküldte: thely

2012-12-13 22:19:43 Mangából anime sorozat! Bejelentették, hogy a Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) mangából - várhatóan 2013. tavaszi megjelenéssel - anime sorozatot fognak készíteni. A manga egy olyan világot fest le, melyben emberevő óriások uralma ellen folyik a harc. Az anime sorozaton kívül 2013. őszére beütemeztek egy nagyfilmet, és egy live-action film is készülőben van. A linket követve megnézhetitek a reklám videót.
A hírt beküldte: thely

2012-12-13 21:55:08 Mangából anime sorozat! Bejelentették, hogy a Saikin, Imouto no Yousuga Chotto Okashiindaga (Lately, My Little Sister has been a Bit Strange) - már több mint két éve futó - mangából anime változatot fognak készíteni. A romantikus komédia egy mostoha testvér párról szól, ahol a fiú testvérnek a lány testvér testébe költözött szellemet kell meghódítania. A linket követve megnézhetitek a reklám videót.
A hírt beküldte: thely

2012-12-13 21:19:03 A Sega nyilvánossá tette első reklám videóját legújabb PS3 alkotásához, a Hatsune Miku -Project DIVA- F ritmus típusú játékához. 6 új Hatsune Miku számot és 13 modult fog tartalmazni. Várható megjelenés: 2013. március 7. Kövessétek a linket (vigyázat angol oldal) és megnézhetitek a reklám videót, plussz 3 új szám már linkelve is van a videó alatt. ;)
(A ritmus típusú játékokról bővebben a Wiki-n olvashatsz, sajnos csak angolul.)

A hírt beküldte: thely

2012-12-13 12:15:59 2012.12.20-ától vetítik a "Jiro Dreams of Sushi" dokumentumfilmet.
A hírt beküldte: thely

2012-12-12 19:19:16 5. Kyoudouno Kissa a Miskolci aNime Klub megrendezésében dec. 22-én!
Helyszín : Zenepalota, Miskolc, Bartok tér 1.
Időpont: 2012.12.22. szombat
Nyitás:14:00
Zárás:21:00
Belépő: 500 Ft

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-11-19 18:28:27 FELHÍVÁS! Keresünk fordítót a Touch című anime folytatásához, mivel az eddigi fordító nem kívánja tovább csinálni. Ha tudsz angolul, és érdekelne egy shoujo-shounen-sport típusú anime fordítása, kérlek jelentkezz nálam az aqualuna@animeweb.hu emailcímen.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-11-14 19:20:21 Közvéleménykutatást írtunk ki egy tervezett projektünkkel kapcsolatban. Kérünk benneteket, hogy szavazzatok a feltett kérdésben! A linket egyszerűen megtaláljátok bejelentkezéskor, pirossal kiírva.
A hírt beküldte: GG

2012-11-14 11:20:00 Akiknek Szeged túl messze van: november 15., 10:00 - november 17., 15:00 között újra Japán Napok kerül megrendezésre a Fővám téri Vásárcsarnokban.

Ízelítő a programból:
- Taiko japán dobelőadá
- Kimono Fashion Show
- Furoshiki bemutató
- origami hajtogatás és anime rajzolás oktatás
- egész napos Reiki bemutató és részvételi lehetőség
- japán harcművészeti bemutatók
- Sushi bár
- kalligráfia

A belépés díjtalan!

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-11-14 11:12:59 November 17-én, azaz szombaton Szegeden a IV. Szegedi Képregényfesztivál várja a képregény- és manga rajongókat. A Somogyi-könyvtárban megrendezett fesztiválon előadások ismertetik a szuperhőstörténetek ismérveit, a magyar képregény határon inneni és túli történetét, tisztelegnek az 50 éves Pókember, és a sokak által ismert Vízipók rajzolója, a 60. születésnapját ünneplő Haui József előtt. A könyvtár fogadótereiben (az alagsorban és az aulában) több kiállítást is megnézhetnek a képregénykedvelők, valamint találkozhatnak és együtt rajzolhatnak a képregények alkotóival. A legnagyobb hazai kiadók friss kínálatukkal lesznek jelen.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-10-29 10:43:11 Kreatív Író pályázat a Holdfényconra, két témában! Mit jelent számodra Japán? Ebben a témában várnak prózai műveket, aki viszont inkább a költészetért lelkesedik, az sci-fi témájú haiku versenyen vehet részt! Természetesen egy alkotó mindkét témában indulhat egy-egy művel. A pályázati művek leadásának határideje november 19., minden további részletet megtaláltok a linknél!
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-10-29 10:38:42 2012. november 24-25. PlayIt & HoldfényCon a Millenáris "B" Csarnokában. Keretében kreatív írói pályázat, egy csomó karaoke, cosplay show, hogy csak pár főbb programot említsünk, a részletekről tájékozódhattok a honlapon.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-10-26 21:49:29 Pécsi Anime Fanclub nyílt nap

"Töltsetek el egy szombat délutánt más (nem csak) helybéli rajongók társaságában, lessetek bele a Pécsi Anime Fanclub életébe, és ha van kedvetek, csatlakozzatok hozzánk! :)"

Időpont: 2012. november 3. 15:00
Helyszín: Minerva Könyvtár (7623 Pécs, Athinay u. 44.)
Szervezők: Minerva Könyvtár Egyesület, PAF Kulturális Egyesület

Részletes programok a link alatt!

A hírt beküldte: GG

2012-10-25 22:48:40 Október 28-án újra MilloWeen Miskolcon!
Szokásos programokkal vár titeket a Migoto Kulturális Egyesület a Földes Ferenc Gimnáziumban.
További információ és regisztráció az alábbi linken.

A hírt beküldte: anglorya

2012-10-15 10:17:40 Kezdetét veszi a Japán Alapítvány Magyarországon az élet...Japán szemszögből c. előadássorozata.
A sorozat célja Magyarországon élő japánok bemutatása, kicsit másképpen. A sorozat nyitó előadása a sport és művészet világába kalauzol két sajátságos életpálya bemutatásával.

Meghívott előadók: Asa Yuka, a Magyar Nemzeti Balett balerina-táncosa és Abe Tetsushi, a Magyar-Japán Kendo Klub alapítója, kendo mester.

Időpont: 2012. október 26. (péntek) 18.00 óra
Helyszín: Japán Alapítvány könyvtárterme (a helyszín változhat!)
Az előadás japán nyelven, magyar tolmácsolással kerül megrendezésre.
Az előadás INGYENES! Regisztráció: lecture@japanalapitvany.hu

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-10-12 20:53:02 - Új Verziófrissítés: 5.3.:
- Elkészült a Direkt Magyar feliratos-, a Felirat- és a Manga Letöltésekhez a Köszönöm opció. Ez arra hivatott, hogy egy egy feltöltött munkát megköszönhessünk egymásnak. A köszönésre bejelentkezett állapotban van lehetőség, és az adott oldal alján a megköszönők időrendben kiíródnak egy listában. Örülnénk, ha sokan használnátok, ezzel is pozitív visszajelzéseket küldve a feltöltőinknek, akiknek nem kevés fáradságba telik egy-egy ilyen munkát felrakni. Tudjátok, mindenképpen sokkal többe, mint nektek letölteni!
Ezeken az oldalakon átmenetileg mindenhova kikerül az Új jelzés, de ez néhány napon belül újra helyre fog állni. Megértéseteket köszönjük.
- A Google hirdetés rendszert megszüntettük, mert gagyivá teszi az oldalunkat és semmilyen használható bevételt nem produkált. Ehelyett mostantól csak a felhasználóink és külső szervezetek által szponzorált hirdetéseket tesszük közzé, amennyiben kapunk ilyet a jövőben!
- Sikerült egy kölcsönös megállapodás következtében további 10%-al nagyobb tárhelyre szert tennünk a főszerverünkön.

A hírt beküldte: GG

2012-10-09 14:40:53 Sziasztok! Felhívnám mindenki figyelmét, hogy a zeneszerverünk csütörtökön (10.11) 0 órától vasárnap (10.14) késő délutánig nem lesz elérhető! Vasárnap valószínűleg már normális online időszak szerint ismét igénybe vehetitek a szervert.
A hírt beküldte: Shiratori kun

2012-10-05 13:11:44 Aki már alig várja az őszi Cont, az talán egy kis ízelítőre is elmenne most hétvégén, október 7-én, vasárnap. Vár mindenkit szomszédainknál Nagyváradon a YoshiCon! Infók a linknél.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-10-05 13:07:17 Ne felejtsétek, 2012. október 13-14-én Őszi MondoCon!
Helyszín: Budapest, Hungexpo
Nyitvatartás: szombat és vasárnap 10:00-tól 22:00-ig
6 éves kor alatt a rendezvény ingyen látogatható, nagykorú felügyelete mellett.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-10-05 13:04:53 Legyél Te az év cosplayes arca!
A Cosplay.hu 5. évfordulója kapcsán rendkívüli lesz a Mondo magazin decemberi száma, ugyanis a borítóra egy kiválasztott hazai cosplayes képe fog kerülni, mint az év arca. November 2-ig bárki beküldheti magáról cosplayes fotóját, ami zsűri+közönségszavazat alaoján kerül elbírálásra. Nem csak a legjobb jut nyereményhez, illetve publikálási lehetőséghez! A részletekről informálódjatok a linknél!

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-10-04 14:14:27 2012. október 5-6-án a 200% tánc sorozat keretében a Trafóban a japán SANKAI JUKU társulat a MÁSOLAT / UTSUSHI c. butoh előadást mutatja be. November 30-án és december 1-én egy másik elismert japán koreográfus, Umeda Hiroaki darabjai érkeznek a Trafóba. Azok a nézők, akik a Sankai Juku és az Umeda Hiroaki előadásaira is jegyet váltanak, 10% kedvezményben részesülnek mindkét belépő árából!
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-10-04 14:09:22 A Nyíregyházi Cantemus Kórus idén 20 éves jubileumát ünneplő japán kapcsolatának méltó megünneplésére készül a Nyíregyházán és a fővárosban két koncerttel is. A Kodály Iskola hangversenytermében október 6-án (szombaton) az idén júliusban Japánban sokadszorra vendégeskedő Pro Musica Leánykar ad közös koncertet az Iwamoto Tatsuaki vezette Yaei Higashi középiskola kórusával, majd másnap, okt.7-én Budapesten az Iparművészeti Múzeumban is hallhatják őket az érdeklődők. Mindkét koncert 18 órakor kezdődik.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-10-02 20:17:50 Azt hiszem, ez főleg inkább a fiúkat csigázhatja fel: 2012. október 6-án Japán autómárkák napja lesz a Kecskeméti Gokart Stadionban. Lesz tesztvezetés, versenyek, autókiállítás, és hogy ez ne csak a pasik napja legyen, a nőneműek számára is kínálnak extra programokat, például kalligráfiát, kimonó bemutatót, sushi készítést, bonsai és ikebana bemutatót. Pontosabban a link alatt.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-27 10:38:38 1,5 év szünet után újra beindulnak a rendszeres havi találkozók Kecskeméten a KAMI szervezésében! Lesz vetítés, előadás, játék, olvasósarok, a részletekért katt a linkre.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-26 16:27:57 Az előző évek nagy sikere után a Magyarországon működő európai kulturális intézetek hálózata (EUNIC Hungary) 2012. szeptember 26-án 15:30 órától estig a budapesti Akvárium Klubban újra megrendezi az Európai Nyelvi Koktélbárt, hogy a Nyelvek Európai Napja alkalmából megünnepelje Európa nyelvi és kulturális sokszínűségét.
A vendégek a 20 kulturális intézet - köztük a Japán Alapítvány - által felállított pultoknál szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, anyanyelvi beszélőkkel találkozhatnak, és a jelképes Európai Nyelvi Útlevél megszerzésével beléphetnek a nyelvek birodalmába. A játékban résztvevők között a kulturális intézetek által felajánlott díjakat sorsolunk ki: a tárgyi nyeremények mellett a nyertesek akár a 12 intézet által felajánlott többféle nyelvtanfolyamon is részt vehetnek. Az asztaloknál zajló játékok mellett színes színpadi események szórakoztatják a közönséget. A programokon a részvétel ingyenes.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-25 11:24:48 Aki úgy gondolja, hogy bonsaiból soha nem elég: 2012.szeptember 29-30-án Székesfehérváron is bonsai kiállítás lesz! "A bonsaiok csodálatos világa" című kiállítás Róth Péter magángyűjteményéből áll, emellett kiegészítő programokra is számítani lehet, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Részletek a linknél.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-25 11:20:06 2012. Október 26-28-án "MUSTRA" címmel a Marczika Bonsai Stúdió őszi kiállítása: Adriano Bonini és Vacláv Novák társaságában, válogatott bonsai és suiseki kiállítás!
Helye: Érdi Városi Galéria (2030 Érd, Alsó u. 2.)

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-21 13:48:41 - Új verziófrissítés: 5.3.:
Fájlmegosztó alkalmazásokat helyeztünk el a Leírások és Letöltések részlegekbe. Így pl. a Facebook segítségével egy gombnyomásra megoszthatjátok az oldalunk ajánló szövegét, kisképét, és linkjét a saját ismerőseitekkel!

A hírt beküldte: GG

2012-09-19 21:17:23 Szenzációs 30 napos anime kihívás! Részt vennél rajta? Részletek a link alatt! :)
A hírt beküldte: Milcsa

2012-09-17 21:11:30 CONRA VÁRÓK FIGYELMÉBE!!!
Lehet rendelni és vásárolni a jegyeket a MondoCON-ra!

A hírt beküldte: anglorya

2012-09-17 14:09:36 Verebics János komoly egyetemi tanár, és egyébként már nagypapa - van azonban egy álma vagy ha úgy tetszik, célkitűzése: megalkotni a magyar manga műfajt (amit ő hangának nevez). Ezzel kapcsolatban érdekli a TI egyéni véleményetek is! Részletesebben erről a Magyar manga!? című fórumtopikunkban, és légyszi, válaszoljatok, írjátok le oda, mit gondoltok erről, milyen történetet látnátok szívesen egy igazi magyar mangában!
(A topikot a linknél is megtaláljátok.)

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-16 18:46:39 A Dragon Ball Z sorozat ismét magyar csatornán! Ezúttal a VIASAT6 tűzte műsorára. Minden hétköznap 17:50-kor (ismétlés hétköznap 10:25) és hétvégenként 17:45-kor (hétvégi ismétlések: 10:20) láthatóak az epizódok.
A hírt beküldte: GG

2012-09-16 12:57:41 Szeptember 22-én, szombaton 14:00-s kezdettel első alkalommal kerül megrendezésre a Margit-szigeten a japán kalligráfiával foglalkozó esemény, a Momiji Shodokai.

A Kakizome ("év első írása") és a Füvészkertben, áprilisban megrendezett Hanami Shodokai mintájára egy KÖZÖS KALLIGRÁFIA GYAKORLÁSra, együtt írásra kerül sor a Margit-szigeti Nagyréten (a Margit-sziget Árpád híd felőli végében lévő réten).

A közös gyakorlás és írás előtt kalligráfia PERFORMANCE-ok lesznek láthatóak.
Az esemény teljesen nyitott, minden érdeklődőt szívesen látnak.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-15 12:14:53 Jobb későn mint soha: 2012. Szeptember 15-én, azaz MA
Street Fashion Day! - Lolita és japán utcai divat event + használtcikk piac.
Belépő ára: 500 forint (ez teljes egészében lefogyasztható a kávézóban)
Nyitás: 14:00
Helyszín: Gólem Művek (1076 Budapest, Rózsa u. 15.)
Részletek a linknél!

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-15 12:10:58 Ne felejtsétek! 2012. szeptember 16. (vasárnap) AnimeCon a Dürer Kertben!
Pénztár nyitás: 9:00 - helyszíni jegyvásárlás a Zichy Géza utca felőli bejáratnál!

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-15 12:09:16 2012. Szeptember 16. (vas.) 18:00 órától A lélek romantikus hangjai Japánból címmel előadás és koncert hallgatható meg a 17. századi japán lírai zenéről.
Helye: Gundel étterem
A belépő ajánlott ára: 1000 Ft, melyet a Magyar-Japán Baráti Társaság a katasztrófa által elpusztított japán területek helyreállítására küld át testvérszervezetének, a Japán-Magyar Baráti Társaságnak.
Aki vacsorázni is szeretne a koncert után, annak az étterem speciális menüvel készül. Aki szeretne részt venni a programon, jelentkezhet itt: 1-8833684, sudy.erika@sudy.co.hu, vagy közvetlenül az étterem mellékelt tájékoztatóján szereplő telefonszámon.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-14 10:54:38 Felhívás középiskolás fiatalok számára!!!
A Youth For Understanding (YFU) nevű nemzetközi, non-profit szervezet, fiatalok számára szervez oktatási csereprogramokat. Ezek egyikeként Japánba is szerveznek középiskolai tanulmányi utat. A bejegyzés keltekor a 2013-2014-es tanévre még van 2 szabad helyük, így azok a 15-17 év közötti fiatalok, akik szeretnék közelről is megismerni a középiskolások életét Japánban, 2012. szeptember 30-ig még jelentkezhetnek a jövő év tavaszán induló programra.
Bővebben a linknél!

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-13 13:57:07 Figyelem! A "100 módszer, hogy 101 évesek lehessünk? -Japán módszerek a jó öregségre -" című előadás helyszíne megváltozott!

Időpont: 2012. szeptember 13. csütörtök 18.00
Új Helyszín: Eötvös 10 Kulturális és Közösségi Színtér (1067 Eötvös u.10.)
(Hátha valaki, aki jelentkezett, nem kapta meg az értesítőt.)

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-13 13:51:17 Paul W. S. Anderson, a Resident Evil-filmek készítője szívesen készítene filmet a Monster Hunter nevű japán játéksorozatból is. Az adaptáció már tervezési fázisban van.
A Monster Hunter sorozat egy japán szerepjáték-széria, melyben hatalmas szörnyeket kell levadásznunk gigantikus méretű pályákon. A filmátirat elkészítésére egyébként csak a Resident Evil sorozat befejezése után kerülne sor, mely elvileg a most mozikba kerülő, ötödik felvonással esélyes, hogy véget ér.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-13 13:45:01 A harkányiakat érdekelheti, hogy szeptember 15-én, azaz szombaton Tetsuo Ito, Japán Magyarországra akkreditált nagykövete látogat városukba. A kórház és a fürdő megtekintése, majd a Harkányban folyó gyógyító tevékenységről, és a gyógyvíz tulajdonságairól való tájékozódás után előadást tart a Hotel Drávában a Japánt ért természeti katasztrófa következményeiről, valamint a magyar–japán gazdasági és kulturális kapcsolatokról. Az eseményt a Magyar–Japán Gazdasági Klub és a Polgári Összefogás Harkányért Egyesület szervezi.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-12 20:49:06 Kezdő TAIKO-tanfolyam indul kezdők és újrakezdők számára a TAIKO Hungary Egyesület szervezésében!
Időpont: keddenként 18-20 óra
Első alkalom: szeptember 18.
Helyszín: az Egyesület próbaterme.

Sem zenei előképzettség, sem különleges tehetség, sem extra kondíció nem szükséges!
Jelentkezés: info@taiko-hungary.hu
Részletek a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-12 20:45:28 ATARU TAIKO koncert a Nemzeti Vágta BorKertben 2012. szeptember 16-án 14:00 órakor. A tradicionális japán dobosok kedvelőinek ott a helye! Cím: Budapest, 56-osok tere
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-11 15:27:47 Japán ételek kedvelőit érdekelheti, hogy a Fuji Étterem 21 éves, ennek alkalmából egy kupon akció keretében kedvezményt kínál! A részleteket megnézhetitek, a kupont megvehetitek a link alatt.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-11 15:25:14 Újra kitörhet a Fuji hegy? A Fujiyama közel 4000 méter magas rétegvulkán Tokiótól mindössze 100 km-re fekszik, utoljára 1707-ben, egy földrengés hatására tört ki. Akkor hatalmas mennyiségű vulkáni hamut lőtt fel a magasba, mely el is lepte a hegy környékét. A japánok szent helyeként is ismert vulkán több mint 300 éves szünet után most újra kitörhet, a kutatók szerint ugyanis a magmakamrában jóval magasabb a nyomás, mint amilyen az utolsó kitörésnél volt, amihez sajnos a tavalyi földrengés is hozzájárult, mely pont a hegy alatt nyitott meg egy új törésvonalat. Kisebb tektonikus mozgásokat már a közelmúltban is regisztráltak, de a tudósok becslése alapján a következő 3 évben ismét működésbe léphet a tűzhányó: a helyi szervezetek már belefogtak a menekülési tervek készítésébe.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-10 11:36:34 Regisztrált felhasználóink száma ma átlépte a 6000-t! Köszönjük! :)
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-10 10:30:14 Napjainkban a 3D egyre népszerűbbé válik, ám a régebbi korokban is kedvelték a térhatást a művészetben. Már a fényképezés feltalálása előtt ismerték azt a jelenséget, hogy két szemünkkel kétféle képet látunk. A térfénykép olyan kettős fénykép, amelynek két felét két szemmel egy időben szemlélve, térhatású képet látunk, de térélményt kizárólag sztereónézőn, vagy sztereó vetítőn keresztül nyújtottak a múltban, ám ma már néhány animált gif segítségével enélkül is élvezhetjük őket.
A link alatt megtekinthető fényképek a japán fotóművész, T. Enami (eredeti nevén Nobukuni Enami) fotói, melyek 1895 és 1910 között készültek, és így az akkori kor Japánjába engednek érdekes bepillantást.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-08 10:01:19 Újra japán vacsoraest a Fuji Japán Étteremben!
2012. szeptember 21. 18:00
A vacsora ára: 8990 Ft.
Akinek ez drága, a napi menükből 2000 Ft. körüli összegből jól lakhat hétköznaponként. :)

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-08 09:57:59 A Magyar Kendo Iaido és Jodo Szövetség / Hungarian Kendo Federation szervezésével 2012. szeptember 15-én MKSZ Sai ingyenes bemutatót és japán napot tartanak! Jodo, Iaido és Kendo bemutatókon túl más kulturális eseményt is szerveznek, például megemlékezést a Szövetség 30. születésnapja alkalmából, de bemutató asztalok is lesznek, ahova remélhetőleg sokan jelentkeznek "valami japános dologgal".
Ideje:2012 szeptember 15. (szombat) 12:00 - 18:00 -ig
Regisztráció: 11:00-12:00 között
Helye: Budapest VI.ker, Pethő S. u. 4. MJKK Dojo

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-07 13:41:12 A Magyar Anime Társaság ismét AnimeCont szervez.

Helyszín: Dürer Kert
Időpont: 2012. szeptember 16. vasárnap

Lesz rajzverseny, fanfic, haiku, AMV verseny, hogy csak egy párat említsünk a sokszínű programból. A részletekért kattintsatok a linkre.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-07 13:37:43 Még egy live action készítését jelentették be, méghozzá a CLAMP xxxHOLiC sorozatából. A sorozatot Toyoshima Keisuke rendezi, a főszerepekben a színésznő és modell Anne (Yuuko), valamint Sometani Shota (Watanuki) látható majd.
Yuuko egy boszorkány, aki kívánságokat teljesít, de ehhez a kuncsaftnak fel kell adnia valami fontos dolgot, Watanuki Kimihiro pedig azt kéri tőle, hogy szabadítsa meg az őt gyötrő szellemektől és vízióktól. Ezért cserébe Yuuko segítségére kell lennie...

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-07 13:31:42 Tegnap jelentették be, hogy Ashihara Hinako Piece című shoujo mangája live action adaptációt kap. A sorozat történetének főszereplője Mizuho, aki pár évvel érettségi után egy telefonhívásban megtudja, hogy egy osztálytársa, Haruka, meghalt. Haruka egyszerű lány volt, ám most kiderül, hogy terhes volt a gimnázium alatt, és az anyja most Mizuho segítségét akarja annak kiderítéséhez, ki volt az apja a meg nem született gyermeknek. A történetbe bejön még Narumi Hikaru, a fiú, akivel Mizuho az első csókját váltotta.
A live actionban szereplő színészekről egyelőre még semmit nem lehet tudni.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-06 15:21:19 Németül tudók figyelmébe ajánlom, hogy a SuperRTL televízió-csatorna vasárnaponként este 20.15-22.10 között a Seirei no Moribito (A szellem őre) című animét adja le. (Az anime 16+-os kategóriájú.)
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-06 15:03:16 Ma 67 éves az 1945. szeptember 6-án született Nagai Go, eredeti nevén Nagai Kiyoshi, a leginkább fantasy, sci-fi, horror és erotikus jellegű alkotásairól ismert mangaka. Őt tartják a Super Robot mecha animék szülőatyjának, és ő volt, aki elsőként kreált olyan mechákat, melyek a bennük levő pilótafülkéből voltak irányítva, méghozzá a Mazinger Z sorozatban. A leghíresebb művei a már említetten kívül a Devilman és a Cutey Honey, melyek mind az 1970-es éveket fémjelezték, ám rendkívül termékeny alkotó lévén művei listája igen hosszúra nyúlik. (Bibliográfiájába beletekinthettek a link alatt.)
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-06 10:36:09 Minden évben szeptember 1-én megkezdődik Japánban Taijinál a delfinvadászat. :( Ezzel párhuzamosan idén is, immár harmadszor, megrendezésre került a Japán Delfinek Napja 2012, amely egy demonstráció az intelligens víziállatok legyilkolása ellen. Idén többen ott voltak, mind eddig bármikor és először volt japán résztvevő is a világ minden tájáról érkező emberek között. Bővebben olvashattok a kampányszervező, Ric O'Barry tollából erről a linknél.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-05 09:54:46 A Toei stúdió már régóta híres mahou shoujóiról, ezúttal sem szakított ezzel a műfajjal, a Method Animationnal és a francia Zagtoon társasággal koprodukcióban készülő Ladybug című anime promóciós videója már megtekinthető (link). A Párizsban játszódó történet főszereplője Marinette Cheng, aki egy pár mágikus, katicabogár formájú fülbevalót örökölt, melyek a Szerencse erejét adják viselőjüknek, de csak akkor, ha önzetlen célokra használja fel. Természetesen mint minden fiatal lány életében - akár szuperhős, akár nem - jelen kell lennie a szerelemnek is, és van egy titokzatos macskafiú is, aki történetesen pont az a srác, akiért Marinette odavan - ennyi kiderül az előzetesből.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-04 15:58:30 A Sanrio japán társaság, amely a japán (és nemzetközi) kultúra kawaii-éhségét próbálja kiszolgálni és cuki figurás tárgyak tervezésével és produkciójával foglalkozik, mint minden évben, 2012-ben is megszavaztatta, melyik figurája a legnépszerűbb aktuálisan. Talán nem lesztek meglepve, a szavazáson a világhíres Hello Kitty nyerte el a koronát: a 1,5 millió szavazatból 193 685 rá érkezett. Hello Kitty utoljára 3 éve lett első, tavaly csak harmadik volt My Melody után, amelyet idén sikerült megelőznie.A szavazás pontos kimenetelét és a szóban forgó, számunkra ismeretlenebb figurákat megtekinthetitek a linkre kattintva.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-04 09:21:31 Mára egy szomorú hír. :( 85 éves korában, hosszú betegség után tegnap elhunyt Foky Ottó Munkácsy- és Balázs Béla-díjas animációsfilm-rendező, reklámgrafikus. Olyan sorozatok köthetők a nevéhez, mint a Mirr-Murr, a kandúr, vagy a Misi mókus kalandjai. De ezek csak a legnagyobb munkái, hiszen több száz esti mesét, gyermekfilmet és reklámfilmet rendezett. További részletek a link alatt.
A hírt beküldte: GG

2012-09-03 11:05:47 A mai nap nem "sima" nap a manga történelemben. Magyarországon valószínűleg viszonylag kevesen ismerik a Doraemont, amely azonban hazájában és világszerte is nagy ismeretségnek örvend. Doraemon egy jövőbeli robotmacska, aki a manga szerint 2112. szeptember 3-án lett elkészítve. A mai nap tehát a -100. születésnapját ünnepelik a Doraemon-rajongók! :)
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-03 10:56:05 Taiko-Intenzív! Hétvégi intenzív japándob-workshop külföldi vendégtanár vezetésével
Budapesten a TAIKO Hungary Egyesület szervezésében.
Időpont: október 13-14. (szombat-vasárnap) 10:00-18:00.
Helyszín: Ke2 Sportcentrum, 1046 Budapest Kiss Ernő utca 2.
Vendégtanár: Nils Tannert (Németország)
Minden fontos információt és részletet keressetek a link alatt.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-09-01 01:32:33 Új verziófrissítés: 5.2
Elkészült a Torrent Letöltések és az Anime Játék Letöltések részlegek megtekintésszámlálója. Az Adminok és Szerkesztők számára pedig a többi letöltéshez hasonlóan a Látogatottság összesítő táblázat.
Ezen frissítések ennél a két részlegnél néhány napig az "Új" jelzéseket némileg összezavarják, aztán visszaáll majd a régi rend. Szíves elnézéseteket kérjük az esetleges kellemetlenségért!

A hírt beküldte: GG

2012-08-31 10:40:40 JIUTA Koncert sorozat 2012
A Japán Hagyományos Kultúra Alapítvány bemutatja a tradicionális japán zene iránt érdeklődőknek: "A lélek romantikus hangjai Japánból" című előadást és koncertet a 17. századi japán lírai zenéről.

Szeptember 16. vasárnap Gundel étterem 18:00
01-603-2480, info@gundel.hu
Szeptember 17. hétfő Óbudai Társaskör 19:00
01-250-0288 www.obudaitarsaskor.hu
Szeptember 18. kedd Gödöllő Királyi Kastély 19:00
06-28-410-124, informacio@kiralyikastely.hu

Részletesebben a link alatt letölthető pdf-ben, illetve további információkért forduljatok a helyszínekhez.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-31 10:34:45 Egy kis érdekesség: a LEGO a Japánba való bevitelének 50. évfordulójára egy országos megmozdulást szponzorált, melynek keretében 5000 gyermek építette fel Japán hat régiójának 3 dimenziós térképét LEGOból, amit Tokióban állítottak végül össze egyetlen országtérképpé. Mi több, a gyerekeket arra buzdították, hogy képzelőerejüket felhasználva olyanná építsék Japánt, amilyennek ők szeretnék látni, ezért aztán nem csupán létező tereptárgyak kerültek megformálásra. A kész mű 1.8 millió LEGO darabkából állt, a lenyűgöző látvány megtekinthető a link alatt.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-30 14:37:32 Ha nincs még programod holnapra, és szereted a komolyzenét, akkor 19 órás kezdettel a Régi Zeneakadémia épületének Kamaratermében (1064, Budapest Vörösmarty u. 35.) ingyenes, nyílt koncertet hallgathatsz meg, a japán Toho Gakuen zene szakos hallgatóinak prezentálásában. A koncert európai és japán darabokat is tartalmaz, a részletes program letölthető a linknél.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-30 14:29:15 Nyelvtanfolyamok illetve kulturális témájú nyelvi előadások indulnak a Japán Alapítvány szervezésében a 2012-13. évi tanévben is. A tanfolyamok alsó korhatára 13 év, de efelett mindenki találhat érdeklődésének, tudásszintjének és pénztárcájának is megfelelő elfoglaltságot.

A részletes kurzusinformációkat a linkre kattintva megjelenő pdf-ben megtaláljátok.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-29 13:55:08 Érdekel a kalligráfia? Az Umezuki Shokai (Holdvirág Kalligráfia Kör) hamarosan újra elkezdi ennek a művészetnek az oktatását. Tehát ha valaki szívesen megtudna többet erről a kifinomult művészetről, akkor szeretettel várják, hogy megkeresse őket.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-29 13:50:02 100 módszer, hogy 101 évesek lehessünk? -Japán módszerek a jó öregségre - címmel előadást hallgathattok meg ingyenesen a Japán Alapítvány könyvtártermében szeptember 13-án, csütörtökön, 18:00-kor.
Japánban köztudottan sokáig élnek az emberek. S hogy mi is a titka a hosszú életnek? Mit tudunk 90 évesen megtanulni? Vannak-e jó tanácsok öregedő nőknek és férfiaknak Kelet-Ázsiában? S milyen jó praktikákat alkalmazhatnánk mi is hosszú éltünk szavatolására?

Ha meg akarjátok tudni, regisztráljatok az előadásra a lecture@japanalapitvany.hu emailcímen!

Előadó:
Prof. Dr. Eschbach-Szabó Viktória (Tübingeni Eberard Karl Egyetem, Swiss Federal Institute of Technology Zürich)

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-29 13:46:21 Szept. 7-én 21:00 órás kezdettel a JRock és Visual kei kedvelőit várja a Kék Yuk (Budapest, Fényes Adolf utca 28.) a 36. Nippon Shoxxra. A beugró 800 Ft.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-29 13:42:52 Szept. 28-án a Kutatók Éjszakáján a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karának nyelvtanárai ingyenes 60 perces, előadással egybekötött műhelyfoglalkozásra várják többek között a japán nyelvvel ismerkedni vágyókat.

Helyszín: Budapest, Markó u. 29-31. 135. terem
Időpont: 18:00-21:00
A részvételhez előzetesen jelentkezni szükséges!

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-29 13:38:41 Japán–magyar barátságkoncert: Szeptember 22-én 19:30 - 22:00 között a Művészetek Palotájának Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében a Wien-Gifu kórus és a MÁV szimfonikus zenekara közös koncerttel várja a zenekedvelőket.

Műsor:
Hiramitsu Takomotsu - Shukuga
Miyagi Michio - Haru No Umi
Hiramitsu Takomotsu - Fukkosanka
Beethoven IX. (D-moll) szimfónia, op. 125

További részletek, jegyárak a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-29 13:33:30 Szept. 21-én a Budapest - Fasori Evangélikus Gimnáziumban (1071 Budapest, Városligeti fasor 17–21.) az Umezuki Shokai (Holdvirág Kalligráfia Kör) Japán napot rendez. Nem annyira az anime és a manga, mint inkább a gazdag japán kultúra szépségei kerülnek előtérbe, tartalmas péntek délutánt kínálva az ide látogatóknak. A program 13:30-21:00-ig tart, benne többek között haiku verseny és a haikuról szóló előadás is szerepet kap.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-29 13:28:30 Szept. 27-én, a belvárosi Szent Mihály templomban (Bp., 1056 Váci u. 47/b) este 19.00 órai kezdettel egy japán kórus ad hangversenyt. A Tokiko Zeneiskola repertoárjában klasszikus darabok mellett japán dalok is meghallgathatóak, Balogh Lázár zongorakíséretében. A koncert ingyenes!
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-29 10:12:21 Új verziófrissítés: 5.1
A Direkt, a Torrent, a Felirat, a Karaoke, a Manga és az Anime Játék letöltések részlegek, valamint a Zeneletöltések is mostantól bejelentkezés nélkül megtekinthetőek. De természetesen fájlokat letölteni továbbra is csak a bejelentkezett felhasználók tudnak! Ezzel a keresők segítségével is jobban megtalálható lesz az oldalunk idővel.

A hírt beküldte: GG

2012-08-28 14:40:21 A Keretbe zárt világ magyar képregényantológia pályázatot hirdet ismét, ezúttal az 5. kötetnél tartanak már! A pályázat két fordulós, az első magyar, a második már a nemzetközi vizekre evez, mivel nemzetközi kiadást terveznek. Várnak minden amatőr képregény-rajzolót!
A részletekről és a pályázati feltételekről a linkre kattintva olvashattok.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-27 16:14:33 A 2012 őszi szezonban kezdődő új animék.

TV:
Battle Spirits: Sword Eyes (szeptember 9.)
Ixion Saga DT (október 7.)
Magi (október)
Robotics;Notes (október)
Psycho-Pass (október)
Hidamari Sketch x Honeycomb (október)
Busou Shinki (október)
Chou Soku Henkei Gyrozetter (október)
Monsuno (október)
Tonari no Kaibutsu-kun (október)
Seitokai no Ichizon Second Season (október)
Haitai Nanafa (október)
Jormungand Second Season (október)
Code:Breaker (október)
Hiiro no Kakera Second Season (október)
To Love-Ru - Trouble: Darkness (október)
JoJo's Bizarre Adventure (október)
Medaka Box 2 (október)
Kamisama Hajimemashita
Aikatsu
Aoi Sekai no Chuushin de
Teekyuu!
Shin Sekai Yori
Bakuman. 3
Oshiri Kajiri Mushi
Chuunibyou Demo Koi ga Shitai!
Girls und Panzer
Onii-chan Dakedo Ai Sae Areba Kankei Nai yo ne—
Sakurasou no Pet na Kanojo
Suki-tte Ii na yo.
K
Kyousogiga TV
Little Busters!
Untitled Hayate no Gotoku! TV Series

OVA/ONA:
Accel World OVA (szeptember 13.)
Eureka Seven Ao: Jungfrau no Hana-tachi (szeptember 20.)
High School DxD (2012) (szeptember 20.)
Sakura Taisen: Kanadegumi (szeptember 20.)
Biohazard: Damnation (szeptember 24.)
Boku wa Tomodachi ga Sukunai Add-on Disc (szeptember 26.)
Minami-ke (2012) (október 5.)
Kami nomi zo Shiru Sekai: Ayukawa Tenri Hen (október 18.)
Ippatsu Hicchuu!! Devander (október 19.)
Usogui (október 19.)
Arata-naru Sekai (október 20.)
Kore wa Zombie Desuka? (2012) (október 20.)
Idolmaster (2012) (október 25.)
Karneval (október 25.)
Seitokai no Ichizon (2012) (október)
Upotte!! OAD (október)

Movie:
Gekijouban Tiger & Bunny (szeptember 22.)
Asura (szeptember 29.)
Gekijouban Mahou Shoujo Madoka Magica (október 6.)
Fuse: Teppou Musume no Torimonochou (október 20.)
Macross FB7: Ginga Rukon Ore no Uta o Kike! (október 20.)
009 Re:Cyborg (október 27.)
Eiga Smile Precure! Ehon no Naka wa Minna Chiguhagu! (október 27.)
The Mystical Laws (október)
Gothicmade: Hana no Utame (november 1.)
Mass Effect: Paragon Lost (november 13.)
Evangelion Shin Gekijouban: Q (november 17.)

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-24 22:38:47 Japán-Magyar barátságkoncert a Művészetek Palotájában!
A japán Gifu városa Magyarországgal különösen szoros kapcsolatot ápol, amelynek legfontosabb tartalmi eleme a zene. A város azon kívül, hogy a Gifu–Magyarország Barátsági Szövetség székhelye, testvérvárosa a mi Veszprémünknek is. A barátság és kapcsolat ápolása mellett a koncert azok dicséretét zengi, akik a tavaly március 11-ei földrengés és tsunami után támogatták a japánok hősies erőfeszítéseit, valamint a kortárs japán művek mellett egy klasszikust is hallhatunk majd, amit a népek testvériségének zenéjeként is szoktunk nevezni.

A hírt beküldte: anglorya

2012-08-21 10:49:00 Az emlékezés útjai: Múltképek a japán filmművészetben címmel előadást hallgathattok meg a Japán Filmművészetről.

Előadó: Varró Attila, Filmszakértő, A Filmvilág munkatársa, az ELTE Filmelmélet és Filmtörténet tanszék oktatója.

Időpont: 2012. augusztus 31. péntek 18:00

Hely: A Japán Alapítvány Budapesti Japán Kulturális Központ könyvtárterme (1062 Budapest, Aradi u. 8-10)

A belépés ingyenes, de a részvételi szándékot a lecture@japanalapitvany.hu email címen, vagy a (36-1) 214-0775 telefonszámon legkésőbb augusztus 29-ig jelezni szükséges.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-08-13 21:30:28 Új verziófrissítés: 5.0
- Hosszú előkészületi munkák után elindítottuk az új Zeneletöltések oldalunkat az Mp3 Letöltések helyett. Ez az oldal egy új béta szerveren kapott helyet, ami csak bizonyos napszakban elérhető, viszont így jóval több zenét tölthetünk majd fel nektek. Elsőként azok a zenék kerültek fel, amik eddig is fent voltak már nálunk, de holnaptól intenzív frissítésekbe kezdünk ezen a téren.
A béta szerver létrehozásáért külön köszönet illeti Csordit, aki egy külön HDD-t ajánlott fel nekünk erre a célra. És nagy köszönet illeti Shiratori kunt, aki működteti számunkra a szervert.
- Menet közben elkészültek a Letöltés részlegekhez a látogatottság számlálók mindenkinek, és az ezt összesítő táblázatok a Szerkesztők számára.
- Új, teljesen a saját szerverről működő Online látogatószámlálót készítettünk.

A hírt beküldte: GG

2012-08-09 16:17:37 Japán Filmhét
Fiatalság és szerelem a korokon át: áttekintő válogatás a japán film történetéből

Idő: szeptember 1-8
Helyszín: Örökmozgó Filmmúzeum

Program:
Szeptember 1., 18:30
A köd asszonya /Woman of the mist / Oboroyo no onna (1936) R: Gosho Heinosuke
Szeptember 2., 18:30
Az izui lányok /The young women of Izu / Izu no Musume-tachi (1945) R: Gosho Heinosuke
Szeptember 3., 18:30
Genji szerelmei / Tales of Genji / Genji monogatari(1951) R: Yoshimura Kozaburo
Szeptember 4., 18:30
Eijanaika (1981) R: Imamura Shohei
Szeptember 5., 18:30
Szerelmes levél / Love letter / Koibumi (1985) R: Kumashiro Tatsumi
Szeptember 6., 18:30
Zegen (1987) R: Imamura Shohei
Szeptember 7., 18:30
Kishiwadai suhancok / Kishiwada bad boys / Kishiwada shonen gurentai (1996) R: Izutsu Kazuyuki
Szeptember 8., 18:30
El ebből a világból / Out of this world / Kono yo no soto e (2003) R: Sakamoto Junji

A vetítések ingyenesek!
A filmeket japán nyelven, angol felirattal, opcionális magyar nyelvű hangbemondással vetítik.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-07-27 11:56:40 A Migoto Kulturális Egyesület és Miskolci Nihon Klub 2012. július. 28-án (szombaton), azaz holnap, MegaMeetet tart a Földes Ferenc Gimnáziumban Miskolcon, NatsuMeet néven.
A belépő mindössze 300 Ft, szóval akinek nincs még programja holnapra és arrafelé jár, annak itt egy jó kis elfoglaltság.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-07-27 11:53:02 Budapesten kerül megrendezésre a Hyoho Niten Ichi Ryu 2012. évi európai szemináriuma, ahol Miyamoto Musashi kétkardos harcművészeti iskolájának XI. nagymestere, Iwami Toshio mindenki számára lehetőséget biztosít, hogy betekinthessen a kétkardos vívás titkaiba egy három napos workshopon.
Időpont: 2012. 08. 17-19. (Péntek-Vasárnap)
Részvételi díj: 250 Euro
A további szükséges információkat emailben kapják meg azok, akik jelentkeznek.
Jelentkezési lap a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-07-27 11:47:18 Az Inter Japán Magazin író-újságíró pályázatot hirdet a japán-magyar kapcsolatok és a két nép közötti szabad információ-áramlás erősítésére.
A pályázók korát, végzettségét és állampolgárságát tekintve nincs megkötés. Bárki pályázhat interjú, riport, novella és tanulmány műfajjal. Írásműve épülhet japán-magyar történésekre, gondolati szintű közös elemekre, felvethet a két
nemzet közötti további kapcsolati lehetőségeket. Feldolgozhat valós eseményeket, de az írás lehet fikció is.

További részletek a link alatt!

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-07-17 14:46:23 A regisztráció aktiváló és más egyéb automatikusan generált emailjeink sajnos akadoztak az elmúlt pár napban! Ha minden igaz rendszergazdánknak most már sikerült orvosolni a hibát, ami a levelezőszervernél volt. Szíves elnézéseteket kérjük a kellemetlenségért. Ha valaki még nem kapott visszajelző emailt pl. a regisztrációhoz, az kérem jelezze nálam emailben a mail@animeweb.hu címre! Köszönöm és még egyszer elnézést.
A hírt beküldte: GG

2012-07-14 20:10:37 A sci-fi játékokat kedvelőknek és főleg a Mass Effect széria kedvelőinek figyelmébe ajánlanánk a november 13.-án érkező Mass Effect: Paragon Lost című egész estés anime filmet!

Jól olvastátok, készül egy adaptáció. A film a Mass Effect 2 és 3 közé tehető, főszereplője pedig James Vega lesz. A történetben Vega és csapata egy veszélyes küldetést vállalnak el, ami még a Normandián eltöltött idő előtt történt.
A készítő stúdió a Production IG, ami többek közt a Ghost in the Shell: Stand Alone Complex és az Eden of the East filmekért is "felelős". Producer a Funimation. Magyarul csak jót várhatunk ettől a filmtől is.

A link gombra kattintva a film hivatalos honlapjára juthattok (angol nyelvű), a trailert pedig megtekinthetitek a videó részlegünkben.

A hírt beküldte: Shiratori kun

2012-07-09 16:26:25 Ha van közöttetek olyan, aki gondolt már arra, hogy jó lenne részt venni egy animés oldal gazdagításában, és komolyan akarna foglalkozni ezzel (legyen az leíráskészítés, képszerkesztés, hírek írása, fordítás vagy más), akkor jelentkezzen nálam emailben vagy püben (a fórumon). Új szerkesztő tagokat keresünk!
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-07-07 21:03:53 Kisebb javítások miatt a Letöltések részlegekben az "Új" jelölőszövegek nem fognak megfelelni a valóságnak néhány hétig. A Frissítések alapján viszont továbbra is könnyen megtalálhatjátok, hogy mik kerültek ki legutoljára. Elnézést, ha ezzel kellemetlenséget okozunk, de a hosszabb távú kényelem érdekében ezeket a karbantartási munkákat el kell végeznünk.
A hírt beküldte: GG

2012-06-26 20:46:46 A GOCOO tokiói dobzenekar két alkalommal, két helyszínen csillogtatja meg tudását idén hazánkban: július 19-én a Gyulai Várszínházban, majd július 20-án Budapesten (Budapest Park, Soroksári út 60.) lesz saját előadásuk, majd augusztus 8-án a Sziget Fesztiválon is fellépnek. A taiko dobshow-ra a jegyek online megrendelhetők (ld. link).
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-06-21 16:34:23 A japán videojátékok hőskora Mi köze Pac Mannek a pizzához, és miként lett a Space Invaders miatt hiánycikk Japánban a százjenes pénzérme? A számítógépes játékok első 50 évét összefoglaló Pixelhősök szerzője, a piac keleti szegmensére fókuszálva bemutatja, hogyan alakultak ki a japán videojátékok jellegzetesen japán vonásai, miben különbözött az általuk kijelölt irány az amerikai megközelítésektől, és hogyan érezteti mindez a hatását a ma készülő játékokban is.

Előadó: Beregi Tamás, író, forgatókönyvíró, videojáték-kutató
Idő: 2012 június 28 (csütörtök), 18:00
Helyszín: Loffice Budapest (1061 Paulay Ede u. 55.)

Az előadás ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött!

Jelentkezni lehet a lecture@japanalapitvany.hu email címen.

A hírt beküldte: Takumi

2012-06-15 13:52:21 Ismerős az a cím, hogy Taiyou no Kou Esteban? És ha úgy mondom, hogy The Mysterious Cities of Gold, azaz A titokzatos Aranyvárosok?
A régebbi anime-rajongóknak, mondhatnám, a "felnőtt-generációnak" akkor is ismerős lehet ez a cím gyermekkorából, ha esetleg nem tudta, hogy anime volt. Pontosabban egy japán-francia koprodukció, amelynek most 30 év után elkészül a második szezonja is! A 26 részből álló második szezon trailere az Annecyn, egy francia animációs fesztiválon fog megjelenni hivatalosan jún. 23-án, az anime pedig a tervek szerint szeptemberben kerülhet sugárzásra.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-06-14 13:59:02 2012 nyári animék

TV:
Kingdom (június 4.)
Pocket Monsters: Best Wishes! Season 2 (Pokémon: Black and White Season 2) (június 21.)
Stitch! to Suna no Wakusei (június)
Tari Tari (július 1.)
Jinrui wa Suitai Shimashita (július 1.)
Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (július 1.)
Chouyaku Hyakunin Isshu: Uta Koi. (július 2.)
Yuru Yuri 2 (július 2.)
Moyashimon Returns (július 5.)
Natsuyuki Rendezvous (július 5.)
Koi to Senkyo to Chocolate (Love, Election & Chocolate) (július 5.)
Kono Naka ni Hitori, Imouto ga Iru! (július 5.)
Campione! (július 6.)
Hagure Yuusha no Estetica (július 6.)
Dog Days' (Dog Days Dash) (július 7.)
Oda Nobuna no Yabou (július 8.)
Rinne no Lagrange Season 2 (július)
Sword Art Online (július)
Horizon in the Middle of Nowhere II (Kyoukai Senjou no Horizon II) (július)
Ebiten: Kouritsu Ebisugawa Koukou Tenmon-Bu (július,)
La storia della Arcana Famiglia (július)
Dakara Boku wa, H ga Dekinai. (július)
Joshiraku (július)
Hakuouki: Reimei-roku (július)
Chitose Get You!! (július)
Binbou-gami ga! (július)
Kokoro Connect (július)
Upotte!! TV (július)
Aruvu Rezuru: Kikai Jikake no Yousei-tachi (2011.nyár)
Tantei Opera Milky Holmes Alternative One ~Kobayashi Opera to 5-Mai no Kaiga~ (2011.nyár)
Robin With His 100 Friends Second Season (2011.nyár)

OVA/ONA:
Sankarea OVA (június 8.)
Persona 4 the Animation: The Factor of Hope (június 9.)
Toshokan Sensou: Kakumei no Tsubasa (június 16.)
Rinne no Lagrange: Flower Declaration of Your Heart - Kamogawa Days (június 23.)
Hagure Yuusha no Estetica: Kichiku e no Touryuumon Super Reikan (június 27.)
Recorder to Randsell OVA (július 17.)
Guilty Crown: Lost Christmas (július 26.)
Code Geass: Hangyaku no Lelouch - Nunnally in Wonderland (július 27.)
Corpse Party: Missing Footage (augusztus 2.)
Animeka (augusztus 3.)
Code Geass: Boukoku no Akito (augusztus 4.)
Shinryaku! Ika Musume (2012) (augusztus 8.)
To Love-Ru: Trouble - Darkness OAD (augusztus 17.)
Nazo no Kanojo X OVA (augusztus 23.)
Nogizaka Haruka no Himitsu: Finale (augusztus 29.)
Otome wa Boku ni Koishiteru: Futari no Elder The Animation (augusztus 29.)
Yurumates (2012) (augusztus 30.)
Dantalian no Shoka: Ibarahime (augusztus)

Movie:
Gekijouban Blood-C: The Last Dark (június 2.)
Asa made Jugyou Chu! (június 26.)
Ookami Kodomo no Ame to Yuki (június 25.)
Guskou Budori no Denki (2012) (július 7.)
Gekijouban Pocket Monsters: Best Wishes - Kyurem vs Seikenshi Keldeo (július 14.)
Mahou Shoujo Lyrical Nanoha The Movie 2nd A`s (július 14.)
Meloetta to Kirakira Recital (július 14.)
Naruto the Movie: Road to Ninja (július 28.)
Eiga Jewelpet Sweets Dance Princess (augusztus 11.)
Onegai my Melody: Yuu & Ai (augusztus 11.)
Gekijouban Fairy Tail: Houou no Miko (augusztus 18.)
Houkago Midnighters (augusztus 25.)

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-06-13 14:00:35 Figyelem! Feltettünk egy szavazást a fórumba, hogy felmérjük, hány felhasználónak van problémája a chat használatával. Kérünk benneteket, akik járnak a chatre, nyilatkozzatok!
A szavazást rögtön elérhetitek az itt megadott linken!

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-06-11 17:07:23 Azok, akik lemaradtak esetleg tegnap a német SuperRTL csatornán a Mai Mai Shinko to Sennen no Mahou (A varázshajú lány) című animéről, még megnézhetik az ismétlést ezen a héten szombaton 21.55-től, vasárnap pedig a Ghibli animék kedvelői szórakozhatnak jót a 20.15-kor kezdődő Kiki, a boszorkányfutáron.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-06-08 11:41:09 Németül tudók vagy tanulók figyelmébe ajánlom a SuperRTL csatorna anime műsorait. Ezen a szombaton 21.55-től például a Brave Story, míg vasárnap 20.15-től A varázshajú lány (Mai Mai Shinko to Sennen no Mahou vagy Mai Mai Miracle) című anime movie-kat tűzte a műsorára.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-06-07 10:33:03 Firefox 12-es verziót használók bejelentkezéskor azt a hibát tapasztalhatják, hogy csak oldalfrissítés után látszik, hogy be vannak lépve. Szerencsére közben kijött a Firefox 13-as változata, ahol már kijavították ezt. Mindenképpen ajánlott a 13-as friss változat használata ezért!
A hírt beküldte: GG

2012-06-04 23:18:50 Ígértünk pár újdonságot, igaz? Nos, kezdetnek új verziónk: 4.5
Hiányt pótoltunk, amennyiben a Főoldalra kikerült egy Hozzászólások doboz. Ebben hasonlóan a fölötte levő aktuális fórumtémákhoz, mindig láthatjátok a Leírásainkhoz érkező legfrissebb hozzászólásokat, így például a sajátjaitokra érkező válaszokat is.

Apróbb újítások: A Szavazás link a Főoldalról már egy ideje az aktuális szavazásunkra mutat, most kapott egy új képet. Ezenkívül kikerült egy állandó Tagfelvétel link is, hátha van köztetek, aki kedvet kapna részt venni a szerkesztők életében. ;)

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-06-04 20:08:40 Az utolsó előtti pillanatban, de még nem teljesen későn jelenthetjük, hogy holnap igazi zenei különlegességben lehet része a japán zene kedvelőinek. Ugyanis jún. 6-án este Screw koncert lesz a Dürer Kertben. A következő link alatt megtaláltok minden szükséges infót a legnépszerűbb slágerekkel egyetemben.
A hírt beküldte: Jillian

2012-06-01 20:48:51 Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet! Ismerős? Most egy hangulatos képgyűjteményt ajánlok a figyelmetekbe, ami a Japánban található Ashikaga virágpark lilaakác rengetegeit mutatja be.
(Mellesleg ezek a szép akácok az Animeweb.hu dizájnjához is remekül illenek :))

A hírt beküldte: Jillian

2012-05-29 13:59:57 A Japán Alapítvány Budapesti Iroda igazi csemegét kínál azok számára, akik ki akarják próbálni, milyen szezonális ünnepeket, eseményeket rendeznek Japánban. A "Japán Ünnepek - A Tanabata" című kulturális előadás az alábbiak szerint kerül megrendezésre:
Időpont: 2012. június 15. (péntek) 18:00~19:30.
Cél: megismerni a Tanabata ünnepet és megtanulni, hogyan kell kívánságot írni a tanzaku papírra.
Az előadás a Japán Alapítvány Budapesti Iroda szemináriumtermében lesz megtartva. (1062 Budapest, Aradi u. 8-10.)
A részvételi díj 1.000Ft. A részvételi szándékot előzetesen jelezni kell emailen vagy telefonon!
A részvételhez japán nyelvtudás szükséges! Elsősorban azok jelentkezését várják, akik ismerik a hiragana-katakana betűit, minimum az igék "masu"-formáját, és érdeklődnek a japán események, ünnepek iránt.
Maximális létszám: 18 fő
Jelentkezési szándékot a Japán Alapítvány Budapesti Iroda könyvtárának pultjánál, személyesen, vagy az alábbi email-címen, telefonon lehet jelezni. A jelentkezési határidő 2012. június 8. (péntek)
A részvételi díjat a jelentkezési szándék jelzése után lehet befizetni. Fogadási idő: 9:00 - 17:00.
Kapcsolat: Japán Alapítvány Budapesti Iroda
Cím:1062 Budapest, Aradi u. 8-10.
Tel: (06-1)214-0775, Fax.(06-1)214-0778
Nyitva tartás: hétfő – péntek, 9:00~17:00
E-mail:kouza@japanalapitvany.hu
kapcsolattartó: Nikolényi Gergely

A hírt beküldte: Takumi

2012-05-24 13:20:58 A Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban Takahashi Michiko előadásában "Összetett népművészet Japánban" címmel, zenével illusztrált előadást tekinthetünk meg a szigetország folklórjáról.
Időpont:
2012. június 7. (csütörtök) 18 óra
Helyszín:
Budapest, VIII. Ötpacsirta u. 4.
A belépés INGYENES!

A hírt beküldte: Takumi

2012-05-23 14:14:15 Japán Piknik Erdélyben! Idén sor kerül az 5. Japán Piknikre! Az Anivár már fél évtizede megy ki a nagy zöldségbe és japán kaját próbál enni…

Ezúttal is ez a terv! Egy egész napos kültéri esemény, melyre sok szeretettel várnak mindenkit! Korhatár nincs!
Helyszín: Hegyközpályi
Időpont: 2012, május 26. szombat.
Menü:
- Bento
- Surimi saláta
- Tori no Kara-age
- Shi Shoku no Hinode

Amire számíthattok: animések nagy csoportja, szabadidős tevékenységek, animés játékok, Yu-Gi-Oh! és a cosplayerek számára fotózás!

A hírt beküldte: Takumi

2012-05-21 20:59:01 Holnap nyit Japán fővárosában a Tokyo Skytree elnevezésű torony, amely a világ legmagasabb tornyává avanzsálódik a nyitás után. A neve alapján a "tokiói égig érő fa" 634 méter magas lesz, túlszárnyalva a világ eddigi legmagasabb tornyát: a kínai Kuangcsou városában található, 600 méter magas Kanton-tornyot. A Skytree Japán eddigi rekordtartója, az 1958-ban épült, 333 méter magas Tokió-torony magasságát duplázta meg. A szamurájkardra hasonlító szerkezet kétszer olyan magas, mint a párizsi Eiffel Torony.

Tovább olvashattok róla a link alatt.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-05-18 16:57:11 Japán gyermekmesék a Pünkösdi Virágünnepen "Ákom-bákom, mit rejt a japán mesezsákom?" A Pünkösdi Virágünnep alkalmával megrendezésre kerülő mesesátor egyik vendégszereplőjeként idén először, a Japán Alapítvány is mesecsokorral készül minden kedves érdeklődő számára.
A japán gyermekmesék mellett, japán tanítómeséket feldolgozó "papírszínházzal" kívánnak kedveskedni valamennyi meseszerető látogatónak.
A mesesátor színes programkínálatában felvonuló japán mese sarok, május 26-án, szombaton 16 órai kezdettel várja közönségét.

A hírt beküldte: Takumi

2012-05-18 12:13:32 Itt az első magyar Anime Börze :)! Akinek június 16-ára nincsen semmilyen programja sem még az ne habozzon, kattintson az alábbi linkre, ahol még több információt tudhat meg a programól!

Segítsük az animés programok/programsorozatok elterjedését minél jobban kis hazánkban mi is :)!

A hírt beküldte: Milcsa

2012-05-16 13:05:13 A Veszprémi Japán Napok keretében több érdekes előadás is ígérkezik. Ilyen például márc. 27-én 13 órakor Balogh Gabriella japán-lakkékszer művész (erről olvashattok a Japán részlegünkben ;)) "Ősök tisztelete Japánban - avagy minták hagyományaink megőrzésére az aranylakk-technikán keresztül" című előadása. A magyar művésznő két évtizedet töltött Japánban, vetítéses előadásain ezen időszak személyes élményeit és kutatásainak eredményeit osztja meg az érdeklődőkkel.
Fia, Szombathelyi Áron 1991-98 között Japánban nevelkedett, ott járt óvodába és iskolába, beszél és tanít japánul. 11 órai kezdetű előadásában (szintén márc. 27-én) megoszt az érdeklődőkkel néhány dolgot Japánról, összehasonlítja a japán és magyar oktatási rendszert, majd az animéről és mangáról fog beszélni, ezért előadására elsősorban a rajongókat várja.

A rendezvény teljesen ingyenes, aki teheti, annak érdemes elmenni!

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-05-15 13:06:52 Elhunyt az Oscar-díjas jelmeztervező, Eiko Ishioka 2012. január 21-én hasnyálmirigyrákban, 73 évesen.
Az Oscar-díjat Francis Ford Coppola rendezésében készült Drakula című filmért nyerte el. Ezen kívül az ő nevéhez kötődik A sejt, a Cirque du Soleil, Zuhanás, Halhatatlanok, ez év tavaszán bemutatott Tükröm, tükröm, valamint a 2008-as pekingi olimpia jelmeztervei.
Munkásságára hatott Salvador Dalí (a szürrealizmus atyja), Gustav Klimt (a szecesszió egyik jeles képviselője) és René Magritte (belga szürrealizmus képviselője) művészete.
Két könyvet adott ki, amikre érdemes legalább rákeresni: Eiko by Eiko és Eiko on Stage.

A hírt beküldte: anglorya

2012-05-12 15:38:20 TAGFELVÉTEL!
Keresünk anime fordítókat! Amit kérünk: igényesség, kitartás. Tapasztalat nem szükséges. Jelentkezés: nálam (Aqualuna) a fórumon keresztül pü-ben vagy emailen.
Mindenkinek visszaírunk, tehát ha nem kapjátok meg a választ, jelezzétek.

Ui.: Egyéb feladatokra is lehet jelentkezni, erről Tagfelvétel fórumunkban olvashattok.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-05-12 15:30:12 Okfeltáró animeanalízis: Az ANIME, mint a kortárs nyugati ifjúsági kultúra sarokköve
A Japán Alapítvány szervezésében újabb ingyenes előadás hallgatható meg, ezúttal Dobay Ádám forgatókönyvíró, kortárs kultúra-kutató közreműködésével, akit anime elemző klubjairól ismerhet az animés közönség.

Előadás ideje: 2012. május 22. 18.00 óra
Helyszíne: Loffice Budapest ( 1061, Paulay Ede u. 55.)
Előzetes regisztráció szükséges! Ezt a lecture@japanalapitvany.hu email címen lehet megejteni.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-05-07 10:36:42 Idén is Japán Napok Veszprémben! Már harmadik alkalommal, a helyszín továbbra is a Pannon Egyetem (Veszprém, Egyetem u. 10.), az időpont május 26-27., 10-17.30 között. A belépés ingyenes.
Programok:
- Anime vetítés
- Samiszen, haiku előadás
- Kimono és karate bemutató
- Japán komédiák (színielőadás)
- Japán papírsárkány készítés
- Katakana írás
- Japán dalok
- Ataru Taiko dobkoncert

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-05-07 10:32:29 Idén 8. alkalommal lesz megrendezve a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál.
Helyszín: Millenáris Fogadó
Időpont: 2012. május 12-én délelőtt 10-től este 6-ig
Belépő: 400 Ft

Részletesebben a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-05-04 10:17:15 Elindult a Cosplay TV! A cosplay.hu szervezésében, rendezésében ezentúl kamerával megörökítve nyerhettek bepillantást a magyar cosplayes társadalom életébe, a conokba, néhettek interjúkat, ellátogathattok fotózásokra és még jelmezkészítéshez is kaphattok ötleteket.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-05-04 10:06:15 Naruto Shippuuden Ultimate Ninja Storm Generations Verseny és Animés Találkozó kerül megrendezésre a KAMI - Kecskeméti Anime Meet, valamint a KAZE - Kiskunfélegyházi Anime Meet rendezésében 2012. május 26-án, Kiskunfélegyházán. Időpont: 10:00 - 17:00
Helyszín: Móra Ferenc Művelődési Ház, 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1.
Belépődíj: 500 Ft

A programokról a link alatt tájékozódhattok.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-05-01 07:49:01 A Chat már igen régóta működik jelenlegi formájában. Sajnos egy ideje kiderült, hogy Opera Mini telefonos böngészőben eléggé összecsúszik a megjelenése. Dolgoztunk rajta, de eddig nem sikerült orvosolni a hibát. Ezért megpróbálunk egy új Skint kreálni hozzá pár napon belül. Ha ez sem válna be, elképzelhető, hogy akár az egész motort is lecseréljük. A cél az, hogy elégedettek legyetek a működésével.
A hírt beküldte: GG

2012-04-30 01:11:17 Verziófrissítés: 4.4.:
- Több apróbb javításon kívül a fő változáson ezúttal a Keresőnk ment keresztül. Az oldalon helyet kapott két új link a Felhasználók és a Fórumban történő további keresés elősegítésére. Fontosabb változás, hogy ezentúl csak a találatokat lehet látni, nincsenek üres "-" jellel ellátott táblázatok. Így sokkal átláthatóbbá vált a böngészés. Már nem csupán könnyebben használható, hanem jóval megbízhatóbbá és biztonságosabbá tettük a keresést, ami jelenlegi állapotában 47 különböző tartalomban kutat egyidejűleg az oldalunk anyagaiban. Remélem hasznotokra válik majd a megújult változat és fürkésszetek bátran!
- Újra rendesen megjelennek az előképek a Direkt a Felirat és a Manga Letöltések részlegekben.
- Az óránk is be lett állítva a normál Tokyo-i idő szerint.

A hírt beküldte: GG

2012-04-27 21:52:44 A Keresőoldal átalakítása miatt előfordulhatnak kisebb fennakadások keresés közben még néhány napig. Elnézést kérünk a kellemetlenségért.
A hírt beküldte: GG

2012-04-26 11:10:41 Az alábbi linken rövid beszámolót olvashattok a Japán Alapítvány 3 napos manga rajzkurzusáról.
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-04-26 11:05:58 Helyszínváltozás! A Japán Street Fashion előadás április 27-én 18.00 órától megváltozott helyszínen lesz megtartva: LOFFICE Budapest (1061 Paulay Ede u. 55. "Cloudy" rendezvényterem)
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-04-21 21:13:55 Japán napok a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai és Ráth György Múzeumban 2012. április 28-29. között. Különféle programok, előadások és vetítések várják az érdeklődőket, érdemes lesz elmenni.
Cím: Budapest, Andrássy út 103.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-04-21 21:09:03 Április 22-én, vasárnap - azaz holnap - délután 14:00-21:00 között Cseresznyevirág Fesztivál Budakalászon (remélhetőleg nem mossa el az eső). Helyszín: Budakalász, Szentistvántelep - Széchenyi utca és parkoló.
Lesz többek között kalligráfia, karate és shinkendo bemutató, szaké és cseresznyebor, anime, kokeshi-babakészítés és vásár, origami, bonsai, kimonópróba...
A belépés ingyenes, részletek a linknél.

A hírt beküldte: Aqualuna

2012-04-21 21:01:27 A HearJapan weboldal dalszöveg fordítói versenyt hirdet, amire bárki nevezhet. A feladat egy Hatsune Miku által énekelt dal angol nyelvre fordítása japánból. A részletekről a Hear Japan oldalán lehet tájékozódni (link).
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-04-19 12:36:08 Tokió legvibrálóbb, legalternatívabb negyedeibe kalauzol el bennünket előadásában Fogt Linda, stylist, divatszerkesztő, hogy betekintést nyerhessünk a japán divatirányzatok konvencióknak fittyet hányó szélsőségeibe. Kétségtelen, egy divatelemző számára Tokió maga a Kánaán. Eklektika, kreativitás, önkifejezés a legfelsőbb fokon. Aki pedig a letisztult, finom trendek követője, az is megtalálja a számára kedveset, hiszen nem egyszer a legnagyobb tervezők legmárkásabb darabjait láthatjuk viszont az utcákon. Habár Tokió utcáit róva sokszor hihetnénk, valóságos jelmezbálba csöppentünk, nem árt megértenünk a nagyvárosi divat sokrétűségét is, hogy levonhassuk azt a következtetést, miszerint igen figyelemre méltó a szubkultúrák békés szimbiózisa.
A divatkörút során amellett, hogy ízelítőt kaphatunk az egyes stílusirányzatok fejlődéstörténetéből (pl. Lolita, Dekora, Kogal, Manba, Ganguro stb.), szakértői szemmel elemezhetjük a japán divat világra és a divatpiac vezető cégeire gyakorolt hatását is.
Időpont: 2012. április 27. 18.00 óra
Helyszín: Japán Alapítvány könyvtárterem
Jelentkezés: A helyek korlátozott száma miatt előzetes jelentkezés szükséges. Jelentkezni a lecture@japanalapitvany.hu címen, április 25-ig lehet.

A hírt beküldte: Takumi

2012-04-13 10:27:29 Még mindig tart a két hétvégés Sakura Ünnep az ELTE Füvészkertben! Programhoz katt a linkre!
A hírt beküldte: Aqualuna

2012-04-07 15:31:16 Facebook oldalunk mostantól játékokkal is vár titeket! További információkért kattintsatok a lenti linkre. Kellemes játékot :)!.
A hírt beküldte: Milcsa

2012-04-03 00:52:26 Verziófrissítés: 4.3.:
Mostantól a Japán Leírások oldalon is lehet:
- Mindenki megtekintheti külön a saját leírásait.
- Videó hibajelentést küldeni az esetlegesen megszűnt videókra az Adminok számára.
- A szerkesztés alatt lévő animék külön megtekinthetők módosítás dátuma szerint a Szerkesztők és az Adminok számára.

A hírt beküldte: GG

2012-03-30 22:24:14 Light Up Nippon! Rövidfilm – kölcsönzési lehetőség iskoláknak

Japánban a tűzijáték nem csak szépsége miatt fontos, a hagyomány szerint a tűzijáték-eregetés egyben szerencsét hoz, kiengeszteli a holtak lelkét, ima az elveszettekért, és a világunkon esett sebek begyógyulásáért. A 2011 március 11-i Japánt sújtó példátlan súlyosságú földrengés és szökőár egyéves évfordulójára kiadott dokumentumfilm az önkéntesek munkájával a szerencsétlenség sújtotta területeken megvalósított tűzijáték-sorozat történetén keresztül rajzol képet a talpraállásról, a fiatalok szerepvállalásáról és a katasztrófa utáni újjáépítésről.
A 28 perc hosszú filmet a Japán Alapítvány Budapesti Japán Kulturális Központ oktatási intézményekben történő ingyenes órai, vagy más keretben történő levetítésre szívesen rendelkezésre bocsátja. A film japán nyelven, angol felirattal, DVD formátumban érhető el.

A film előzetese megtekinthető a linknél.
Érdeklődni lehet: Bognár Péter programszervezőnél (email: bognarpeter@japanalapitvany.hu , tel: 214-0775)

A hírt beküldte: Aqualuna