| | - Listázás időrendben -
 - Listázás ABC sorrendben -
 
 Japán témájú ismertetők száma: 124 
 Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 
 
 Recept - Shu cream
 
 
 
 
 | Utolsó módosítás időpontja:
			2009-04-23 05:34:42 Létrehozás időpontja:
			2009-04-23 00:00:00
 Eddig megtekintve:
			5832 alkalommal
 
 További találatok
 | Az ismertető szerkesztője:
			Echan 
   | 
 
 | Egy könnyű japán édesség, amit viszont nem könnyű elkészíteni, de szerintem érdemes megpróbálkozni vele. Engem a képviselőfánkra emlékezetet. 
 Hozzávalók a tésztához 8-9 darabhoz:
 3 ek. margarin
 2 tk cukor
 1/2 csésze víz
 1/2 csésze liszt
 2 tojás
 
 Hozzávalók a krémhez:
 2 ek liszt
 1/2 csésze cukor
 1 csésze tej
 2 tojássárgája
 1 ek. olvasztott margarin
 
 Elkészítés:
 A sütőt melegítsük elő, a tojást verjük fel egy tálban. A margarint, a cukrot, és a vizet tegyük egy tálba és főzzük össze. Adjuk hozzá a lisztet és gyorsan keverjük össze, hogy ne legyen csomós. Vegyük le a tűzhelyről és keverjük bele a tojást. Egy nyomózsákba szedve kis halmokat nyomjunk egy tepsibe. Kb. 8-9 darab lesz belőle, amit a sütőben kb. 30 percig sütni kell. Ha megsült, vegyük ki és hagyjuk kihűlni, majd vágjuk vízszintesen ketté 2/3 magasságban, hogy legyen az aljában hely a krémnek. A krémhez keverjük ki a tojássárgákat és a cukrot egy tálban fehéredésig. A lisztet óvatosan keverjük bele, majd fokozatosan a meglangyosított tejet is beleöntjük folyamatos kevergetés mellett, majd alacsony hőfokon kezdjük el kevergetve összefőzni, amíg krémes állagú nem lesz. Ha kész, adjuk hozzá az olvasztott vajat és jól keverjük el. A kihűlt krémmel megtöltjük a tészta közepét, rátesszük a tetejét és porcukorral megszórva tálaljuk.
 | 
 
 Eddigi hozzászólások száma: 5
 
 
 
							  | 5. 
  UsagiIvettke
 | 2011-08-09 17:33:09 nekem nem sikerült xPPP képviselőfánkhoz hasonlóan elrontottam bár vizet nem tettem XPPP |  
							  | 4. 
  yukiura
 | 2010-09-01 20:41:19 a képviselő tésztájához hasonlóan, vizgőzössen kell sütni?- hogy a sütöbe beraksz egy edénybe(sütésállo) vizet.  Csak hogy tudjam hogy ugy kell mint ahogy cukrász gyakszin tanultam.   |  
							  | 3. 
  Aqualuna
 | 2009-05-21 18:37:17 Nem bonyolult   ...de az égetett tésztát könnyű elrontani... |  
							  | 2. 
  Aqualuna
 | 2009-05-13 18:06:13 Hát, heikichi, elég érdekes, hogy nem találkoztál még ilyen recepttel   Tényleg olyan, mint a képviselőfánk, csak a krémje más egy kicsit, de a tésztája szerintem normál égetett tészta. Ami mondjuk tényleg arról híres, hogy macerás és nehéz jól megcsinálni  |  
							  | 1. 
  heikichi
 | 2009-04-23 14:59:12 Iiszonyat hogy milyen jól néz ki!!!!!  Vendéglátást tanulok, de még ilyen receptel nem  találkoztam ..... télleg kicsit bonyolult.Dde ha kész annál nagyobb örömmel lehet fogyasztani
  | 
 | 
 |