Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2295120

Regisztrált felhasználók
száma:
22790

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1598

Utolsó 5 látogatónk:
Karin
2018-11-12 17:52:33
Naora
2018-11-12 17:47:23
Akemi810
2018-11-12 16:13:07
DanceWader
2018-11-12 16:02:11
kacsa288
2018-11-12 15:36:36
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 123 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 10 

Recept - Yakiniku



Utolsó módosítás időpontja: 2014-09-26 13:45:09
Létrehozás időpontja: 2014-09-25 16:12:55
Eddig megtekintve: 1946 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

A yakiniku lényegében egy japán stílusú barbecue, vagyis főleg a nyári sütögetések hangulatát idézi. A most következő recept 2 személyre szól.


Hozzávalók:
200g marhaszelet, vékonyra szeletelve, oldalas vagy comb
120g vékonyra szeletelt sütőtök
2 kis kaliforniai paprika
1 cső kukorica, megfőzve és 4 cm-es darabokra vágva
1 hagyma
4 darab Okra vagy spárga
baconszalonna szeletek

A szószhoz:
1 ek. szaké
1 ek. mirin vagy helyettesíthető 1 ek. forró vízzel felhigított 1 ek. mézzel
1½ ek. szójaszósz
ízlés szerint finomra vágott fokhagymagerezdek
Ichimi (vörös chilipor)

Egyéb:

citromgerezdek


Elkészítés:
Öntsd egy fazékba össze a szakét és a mirint, majd forrald fel egészen addig, míg az alkohol elpárolog és már nem érzed a szagát. Add hozzá a szójaszószhoz, keverd össze. Add hozzá a finomra vágott fokhagymát és a vörös chiliport, keverd össze.
Tisztítsd meg az okrákat, ami helyett használhatsz spárgát vagy tojásgyümölcsöt, de kaliforniai paprikát is. Tekerd be baconszalonnába az egyes darabokat. Tisztítsd meg a paprikákat, készíts lapos szeleteket. A hagymába fogpiszkálókat tűzve vágd szeletekre, a fapálcikák egyben fogják tartani sütéskor a hagymaszeleteket. Az összes zöldséget (kukorica, sütőrök, paprikaszeletek, hagyma) vond be olívaolajjal.
Kezdheted a sütést: helyezd a grillserpenyőbe a hozzávalókat, süsd meg mindkét oldalukat. Ha elkészültek, a szósszal vagy sóval-citrommal már fogyaszthatók is frissiben!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!







Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.