Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2260120

Regisztrált felhasználók
száma:
22367

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1580

Utolsó 5 látogatónk:
lilike9100
2018-07-19 12:56:44
Mikazucchi
2018-07-19 12:45:00
dark_angel999
2018-07-19 12:21:15
Kisagi
2018-07-19 12:10:21
9754086211
2018-07-19 12:00:17
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 123 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 10 

Recept - Yakiniku



Utolsó módosítás időpontja: 2014-09-26 13:45:09
Létrehozás időpontja: 2014-09-25 16:12:55
Eddig megtekintve: 1812 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

A yakiniku lényegében egy japán stílusú barbecue, vagyis főleg a nyári sütögetések hangulatát idézi. A most következő recept 2 személyre szól.


Hozzávalók:
200g marhaszelet, vékonyra szeletelve, oldalas vagy comb
120g vékonyra szeletelt sütőtök
2 kis kaliforniai paprika
1 cső kukorica, megfőzve és 4 cm-es darabokra vágva
1 hagyma
4 darab Okra vagy spárga
baconszalonna szeletek

A szószhoz:
1 ek. szaké
1 ek. mirin vagy helyettesíthető 1 ek. forró vízzel felhigított 1 ek. mézzel
1½ ek. szójaszósz
ízlés szerint finomra vágott fokhagymagerezdek
Ichimi (vörös chilipor)

Egyéb:

citromgerezdek


Elkészítés:
Öntsd egy fazékba össze a szakét és a mirint, majd forrald fel egészen addig, míg az alkohol elpárolog és már nem érzed a szagát. Add hozzá a szójaszószhoz, keverd össze. Add hozzá a finomra vágott fokhagymát és a vörös chiliport, keverd össze.
Tisztítsd meg az okrákat, ami helyett használhatsz spárgát vagy tojásgyümölcsöt, de kaliforniai paprikát is. Tekerd be baconszalonnába az egyes darabokat. Tisztítsd meg a paprikákat, készíts lapos szeleteket. A hagymába fogpiszkálókat tűzve vágd szeletekre, a fapálcikák egyben fogják tartani sütéskor a hagymaszeleteket. Az összes zöldséget (kukorica, sütőrök, paprikaszeletek, hagyma) vond be olívaolajjal.
Kezdheted a sütést: helyezd a grillserpenyőbe a hozzávalókat, süsd meg mindkét oldalukat. Ha elkészültek, a szósszal vagy sóval-citrommal már fogyaszthatók is frissiben!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!







Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.