Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2794106

Regisztrált felhasználók
száma:
26921

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
MrBollokHost
2024-04-24 17:11:45
vakama08
2024-04-23 19:57:23
tamcsi17
2024-04-23 16:37:09
XXSephirothXX
2024-04-21 16:42:10
markoG
2024-04-21 11:41:14
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

A japán ételminták



Utolsó módosítás időpontja: 2016-09-12 10:52:19
Létrehozás időpontja: 2016-01-06 17:35:57
Eddig megtekintve: 5867 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Akashi

Aki már járt Japánban biztos látta az éttermek kirakatait, ahová ki volt rakva a választék - csak éppen műanyagból.

Az első világháború után, a ’20-as évektől kezdve sorra nyíltak Japánban a kifőzdék, éttermek a nagyobb városokban. Az emberek egyre gyakrabban fogyasztották ebédjüket és vacsorájukat házon kívül. Nem kellett sokat várni, egy idő után az éttermek minden nap dugig voltak. Hosszú sorok álltak az éttermek előtt. De elég kevés pincér volt arra a rengeteg emberre (valahogy úgy kell elképzelni, hogy 30 emberre, akik egyszerre szerettek volna rendelni 3-4 pincér), és egy szakács, általában övé volt az étterem. Szóval a rendelés folyamata nagyon lassú volt. Ha mégis kihozták a rendelést, sokszor nem voltak megelégedve az emberek azzal, amit eléjük raktak.

Így hát kora reggel gyorsan megfőzték a napi specialitásokat, amit kiraktak az ablakba. Minél nagyobb volt a kirakat, annál több ételt tettek bele. Ennek az volt a célja, hogy a vendégek már ott kiválasszák az ételt és minden gördülékenyebben menjen, valamint, hogy becsábítsa az embereket. De főleg nyáron, órák alatt megromlott az étel; bepenészedett, felposhadt… stb. Ami - ha nem cserélték ki azonnal - eléggé kedvezőtlen látványt nyújtott… Úgyhogy rengeteg ételt elpocsékoltak ezzel a módszerrel.

Egyszer aztán egy Iwasaki Takizo nevű embernek elege lett ebből a folytonos pazarlásból, fogta magát és viaszból öntött, faragott ki ételeket, kifestette őket, majd (az eredményen ő maga is meglepődvén) kitette ezeket a kirakatba, ezzel megoldva a problémát. Aztán elkezdték utánozni, később a viaszt felváltotta a műanyag és a szilikon. Ma már minden étteremben ezt a módszert alkalmazzák. Minden étteremnek megvan a maga módja, hogyan, miből készítik el az egyes fogásokat. Erre egyes cégek külön specializálódtak és megrendelésre készítenek ételmintákat. Manapság az olvasni nem tudó külföldieknek is nagyon jól jön, csak rámutatnak az ételre és már kapják is.

Sosem gondoltam volna, hogy így el lehet "játszani" a műanyaggal! Szívesen kipróbálnám. Ki találja ki, milyen ételt készítenek a videóban?

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!

Eddigi hozzászólások száma: 6
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

1.

Aqualuna

2016-01-22 13:40:49

Eszméletlen! :D - nagy mosoly Megint egy nagyon jó ötlet volt megírni ezt a cikket, eddig sosem tudtam ezekről.