Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2791649

Regisztrált felhasználók
száma:
26914

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
M4ethril
2024-04-14 18:46:32
Bumbadu
2024-04-14 18:22:15
AllenWalker
2024-04-14 14:25:05
Luni22
2024-04-12 20:13:15
Klarafedor9
2024-04-12 14:49:24
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Shiratama dango



Utolsó módosítás időpontja: 2017-04-26 14:01:06
Létrehozás időpontja: 2017-02-10 14:29:48
Eddig megtekintve: 4839 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

A dangók - magyarul talán gombóckáknak nevezhetnénk őket, hisz a mi gombócainkhoz hasonlóan főzést igényelnek - a mochi rokonai, szintén finom, ragacsosságot és rugalmasságot biztosító rizslisztből készülnek. Készülhetnek mochikóból, abból a fajtából, amiből az átlagos mochi, de sokan preferálják - ha hozzájutnak - a shiratamako nevezetű rizsliszt változatot.

Hozzávalók 1 személyre:

Ha mochikót használsz -

⅓ csésze (55 g, 80 ml) mochiko
2½ evőkanál víz
½ evőkanál cukor

Ha shiratamakót használsz (állítólag könnyebb vele dolgozni, és lágyabb tésztát ad) -
⅓ csésze (42 g, 80 ml) shiratamako
3 evőkanál víz
½ evőkanál cukor

Elkészítés:
Öntsd össze a mochikót vagy shiratamakót, a cukrot és 2 ek. vizet egy edényben. Keverd jól össze egy spatulával, majd a kezeiddel alaposan gyúrd össze. Apránként add hozzá a maradék vizet, majd a kész masszából lecsipdesve formálj kb. 2 cm-es kis golyókat. A kezedet kicsit meg is nedvesítheted, ha máshogy nem megy, morzsálódik a tészta. (Akkor jó, ha olyan tapintásra, mint a fülcimpád.)

Nagyjából 16 db golyócska lesz ebből a tésztából. Picit lapítsd el őket és az ujjaddal nyomj egy kis mélyedést a közepükbe. Ez segíteni fog, hogy hamarabb megfőjenek.

Forrásban levő vízben főzd meg a dangókat. Pár perc alatt elkészülnek. Miután feljöttek a víz tetejére, vedd ki és tedd át jeges/hideg vízbe őket, hogy lehűljenek. Készen is vannak!

A Shiratama dango készítése után kb. 30 percig marad lágy és rugalmas. Ha nem használod fel őket azonnal, tartsd benne a hideg vízben és hűtőben tárold. Mivel megkeményednek, tálalás előtt forrásban levő vízben újra kell főznöd egyet rajtuk.


Rendszerint hideg édességeket készítenek belőlük. Gyakran tálalják a tetejükön vörösbabpasztával, de gyümölcsökkel, gyümölcszselével (ld. még az Orange Kanten Jelly receptünket), fagylalttal vagy jégkásával, szirupokkal is fogyaszthatóak.

Ha a nyugati konyhában gondolkodunk, akár megkóstolhatjátok lekvárral, pudinggal vagy csokiöntettel is. ;) Írjátok meg, hogy milyennek találtátok, ha kipróbáljátok a receptet!


A videó pontosan ennek a receptnek az elkészítését mutatja.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.