Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2140356

Regisztrált felhasználók
száma:
20006

Online látogatók száma:
6

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1480

Utolsó 5 látogatónk:
lewente101
2017-06-29 14:19:30
PusTula
2017-06-29 14:11:39
west12
2017-06-29 13:49:32
galambmester
2017-06-29 13:49:21
Ayumichan
2017-06-29 13:19:29
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox 3+
- Internet Explorer 7+
- Google Chrome 2+
- Opera 9+

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2017 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 122 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Mame Daifuku



Utolsó módosítás időpontja: 2017-04-26 13:53:23
Létrehozás időpontja: 2017-03-17 11:26:49
Eddig megtekintve: 306 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

A mame daifuku a daifukumochi egy fajtája. Ezek töltött mochik, a mame daifuku esetében a töltelék tradicionálisan anko, azaz édes vörösbabpaszta, de a mochi tésztájába is szoktak tenni vörösbabot. A 18. századtól változatlan népszerűségnek örvendenek.

Noha a mochi tésztáját hagyományosan döngöléssel készítik, házi viszonyok között gőzöléssel vagy mikrohullámú sütőben is elkészíthető, mint a lenti videón megnézhető receptben.

Hozzávalók:
- 3/4 csésze (100 g) shiratamako vagy 3/4 csésze (115 g) mochiko (attól függően, melyik mochiliszthez tudsz hozzájutni)
- 3/4 csésze (180 ml) víz
- 1/4 csésze cukor
- 1/2 csésze (100 g) burgonya- vagy kukoricakeményítő
- 1 és 1/2 csésze anko (édes vörösbabpüré - elkészítését ld. az oldalon szereplő receptjében)

Elkészítés:
Keverd össze a mochilisztet a cukorral, majd öntsd hozzá a vizet lassan és közben keverd el jól. Ezután gőzöld 15 percig, félidőben alaposan átkevergetve egy spatulával. (Mikróban való készítést ld. a videóban.)
Ha készen van a tészta, egy sütőpapírra szórj keményítőt, erre borítsd rá a tésztát, erre is szórj keményítőt bőven, majd nyújtsd ki vékonyra. Sütőpapírostul csúsztasd át egy tálcára és tedd hűtőbe 15 percre. Ezután szaggasd ki a tésztát 9 cm átmérőjű kerek tésztakiszúróval (kb. fánkszaggató). Az egyes darabokról söprögesd le konyhai ecsettel a keményítőt, és töltésig folpackkal felváltva egymásra rétegezve tárolhatod őket. A kimaradó tésztát nyújtsd újra, és folytasd a kiszúrást, amíg futja a tésztából.
A kiszúrt kerek lapot vedd kézbe, közepére tégy kb. egy fagylaltoskanálnyi ankót, majd hajtsd össze négy oldalról a sarkokat. Csípd össze őket jól, ezután a többi sarkot is hajtsd fel, és csípd össze alaposan az egészet. A "zárást" mártsd keményítőbe és ezzel a résszel lefelé helyezd a daifukut pl. muffinpapírba. Aztán már csak a fogyasztásuk marad hátra. :)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!







Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.