Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2788981

Regisztrált felhasználók
száma:
26901

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
bozokzozo
2024-03-28 20:46:59
Necryn
2024-03-28 17:01:48
pereiszabina
2024-03-28 12:25:32
shadowhand
2024-03-27 20:35:12
Béla2024
2024-03-26 14:37:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Tonjiru



Utolsó módosítás időpontja: 2017-03-31 15:19:26
Létrehozás időpontja: 2017-03-17 17:23:19
Eddig megtekintve: 3742 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

A tonjiru vagy más néven butajiru a miso leves disznóhússal és zöldséggel készített, gazdag változata.

Hozzávalók:
- 5 csésze dashi alaplé
- ½ tk. szezámolaj
- ½ negyed kiló, kis darabokra felvágott sertés hasalja
- 1 tk. reszelt gyömbér
- 1 tk. olaj
- 1 vöröshagyma
- kb. 6 cm-es daikon retek darab
- ½ gobo (bojtorjángyökér)
- 2 bébi taro gyökér
- ½ - 1 sárgarépa
- ⅓ hasáb konnyaku (konjak-gél)
- 5 tk miso paszta
- ½ hasáb tofu, kis kockákra vágva
- 1 vékonyra szeletelt zöldhagyma (Újhagyma)

Elkészítés:
Készíts 5 csészényi dashi alaplevet (ld. a dashi alaplé receptnél). Közben minden más hozzávalót vágj apróra.
Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten melegítsd fel a szezámolajat, add hozzá a húst és a reszelt gyömbért. Addig süsd, míg szépen megbarnul, majd tedd félre.

Egy nagy lábosban melegítsd fel az olajat (napraforgó- vagy olívaolajat is használhatsz) közepes hőfokon, és pirítsd meg benne a hagymát, míg jól átitatódik olajjal. Add hozzá a felszeletelt gobót, daikont, tarót, répát, majd végül a konnyakut, és keverj mindent jól össze.

Öntsd hozzá a dashi alaplevet. Add hozzá a húst és forrald fel a levest. Közvetlenül mielőtt forrni kezdene, szedd le a zsírt és habot a tetejéről. Főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak (15-20 perc).
Egy szűrőn átpasszírozva add hozzá a misót. Fontos, hogy egyenletesen elkeveredjen. Kóstold meg, mielőtt még több misót adsz hozzá, nehogy túl sós legyen. Végén tedd bele a tofu kockákat, és óvatosan keverd meg.

Ha később fogyasztod, közepes hőmérsékleten újramelegítheted. Soha ne hagyd felforrni, ha benne van a miso, mert veszíteni fog az ízéből. Fogyasztás előtt szórd meg zöldhagymával.


A videón egy kicsit eltérő készítésű, gombát és szakét is tartalmazó, csípős fűszerezésű tonjiru receptet nézhettek meg, mely remekül bemutatja a gyökérzöldségek felszeletelését is.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.