- Listázás időrendben - - Listázás ABC sorrendben -
Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 
Recept - Kasutera
Utolsó módosítás időpontja:
2008-09-01 11:42:56
Létrehozás időpontja:
2008-06-28 00:00:00
Eddig megtekintve:
5366 alkalommal
További találatok
| Az ismertető szerkesztője:
Echan
|
Egy népszerű japán sütemény, amivel gyakran találkozni utcai fesztiválok alkalmával, mivel könnyen elkészíthető viszonylag kevés alapanyagból. Eredete a 16. századi Portugáliára vezethető vissza, ugyanis Nagaszakiba portugál kereskedők jutatták el a receptjét. A neve is a portugál eredetű, ugyanis a „pao de Castella”-ból ered, ami annyit jelent kenyér Castilliából. Az edo korszakban igen drága különlegességnek is számított akkoriban, ugyanis a cukor Japánban nehezen volt beszerezhető, ezért ez a sütemény igazi ínyencség is volt és elsősorban a nemesek kiváltsága lett. Az évek során az ízvilága egyre inkább átformálódott a japán ízléseknek megfelelően.
Sikere elsősorban egyszerűségének tudható be, ugyanis a japán emberek szeretik az egyszerű ízeket. De azért mégis számos ízváltozata jött létre. Formavilága is elég változatos, hiszen csak a sütőedények formája szab határt, illetve a szakács képzelőereje.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál tej,
- 2 evőkanál méz,
- 4 tojás,
- 3/4 csésze cukor,
- 3/4 csésze liszt.
Előkészületek:
Egy sütő formát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tejet felmelegítjük és a mézet belekeverjük.
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy keverőtálban felverjük, miközben a cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá. A tojássárgáját gőz fölött kikeverjük fehéredésig, majd hozzáadjuk a tej és méz keverékét. A lisztet a tojássárgájához keverjük óvatosan, kis adagokban. Majd a felvert tojásfehérjét is belekeverjük a tésztába vigyázva, hogy a hab ne törjön szét. Ha kész a tésztakrémet a sütőformába öntjük és egy kicsit a formát az asztalhoz ütögetjük, hogy a buborékok távozzanak az aljáról, majd betesszük a sütőbe. Kb. 10 percig sütjük 180 fokon, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 130 fokra és további 40 percig sütjük. Ha kész kivesszük a sütőből és kiborítjuk a formából. Az egész süteményt folpack fóliába csomagoljuk egy napra, mert így finomabb lesz. Másnap kb. 2 ujjnyi szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Tipp:
Úgy ellenőrizheted, hogy megsült-e rendesen a közepe, hogy egy hurkapálcikát, vagy fogvájót szúrsz a tésztába és ha nem ragad rá a tészta, akkor kész, ha igen, akkor még egy kis ideig vissza kell tenni a sütőbe.
Változtatások:
Szinte bármilyen ízt belevarázsolhatunk ebbe a süteménybe, ha az ízesítőből kb. 1 evőkanállal belekeverünk a lisztbe. Pl. kakaó. A zöldteapor lisztbe keverése, egy japán változat. |
Eddigi hozzászólások száma: 5
5.
Suzika
|
2017-06-06 21:26:11
Yey~ Találtam egy receptet, amihez nem kell elmenni Japánba, hogy szerezzek sárkánypikkelyt, unikornisszarvat és tündérszárnyat, hogy elkészítsem. Így megvan a hétvégi program.~
|
4.
Milcsa
|
2008-09-02 19:06:43
nekem jól sikerült bár nem a receptet követtem lehet azért
|
3.
Echan
|
2008-09-01 11:44:34
Találtam egy másik receptet hozzá ahol valóban más értékek voltak megadva... Sajnálom, hogy hibás volt a recept. Remélem mostmár rendesen el lehet készíteni, majd én is megpróbálkozok vele.
|
2.
Aqualuna
|
2008-07-25 16:23:57
Ezt én is ki fogom próbálni!
|
1.
Milcsa
|
2008-07-02 09:42:41
Süti! Végre megjöttem a táborból, így lessz időm ezt is megsütni. Szerintem finom lessz
|
|
|