Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2791718

Regisztrált felhasználók
száma:
26914

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
Csixie
2024-04-19 18:01:45
Mráz Anikó
2024-04-19 13:43:32
M4ethril
2024-04-14 18:46:32
Bumbadu
2024-04-14 18:22:15
AllenWalker
2024-04-14 14:25:05
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Kasutera



Utolsó módosítás időpontja: 2008-09-01 11:42:56
Létrehozás időpontja: 2008-06-28 00:00:00
Eddig megtekintve: 5366 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Egy népszerű japán sütemény, amivel gyakran találkozni utcai fesztiválok alkalmával, mivel könnyen elkészíthető viszonylag kevés alapanyagból. Eredete a 16. századi Portugáliára vezethető vissza, ugyanis Nagaszakiba portugál kereskedők jutatták el a receptjét. A neve is a portugál eredetű, ugyanis a „pao de Castella”-ból ered, ami annyit jelent kenyér Castilliából. Az edo korszakban igen drága különlegességnek is számított akkoriban, ugyanis a cukor Japánban nehezen volt beszerezhető, ezért ez a sütemény igazi ínyencség is volt és elsősorban a nemesek kiváltsága lett. Az évek során az ízvilága egyre inkább átformálódott a japán ízléseknek megfelelően.
Sikere elsősorban egyszerűségének tudható be, ugyanis a japán emberek szeretik az egyszerű ízeket. De azért mégis számos ízváltozata jött létre. Formavilága is elég változatos, hiszen csak a sütőedények formája szab határt, illetve a szakács képzelőereje.


Hozzávalók:
- 2 evőkanál tej,
- 2 evőkanál méz,
- 4 tojás,
- 3/4 csésze cukor,
- 3/4 csésze liszt.

Előkészületek:
Egy sütő formát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tejet felmelegítjük és a mézet belekeverjük.

Elkészítés:
A tojásfehérjét egy keverőtálban felverjük, miközben a cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá. A tojássárgáját gőz fölött kikeverjük fehéredésig, majd hozzáadjuk a tej és méz keverékét. A lisztet a tojássárgájához keverjük óvatosan, kis adagokban. Majd a felvert tojásfehérjét is belekeverjük a tésztába vigyázva, hogy a hab ne törjön szét. Ha kész a tésztakrémet a sütőformába öntjük és egy kicsit a formát az asztalhoz ütögetjük, hogy a buborékok távozzanak az aljáról, majd betesszük a sütőbe. Kb. 10 percig sütjük 180 fokon, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 130 fokra és további 40 percig sütjük. Ha kész kivesszük a sütőből és kiborítjuk a formából. Az egész süteményt folpack fóliába csomagoljuk egy napra, mert így finomabb lesz. Másnap kb. 2 ujjnyi szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Tipp:
Úgy ellenőrizheted, hogy megsült-e rendesen a közepe, hogy egy hurkapálcikát, vagy fogvájót szúrsz a tésztába és ha nem ragad rá a tészta, akkor kész, ha igen, akkor még egy kis ideig vissza kell tenni a sütőbe.

Változtatások:
Szinte bármilyen ízt belevarázsolhatunk ebbe a süteménybe, ha az ízesítőből kb. 1 evőkanállal belekeverünk a lisztbe. Pl. kakaó. A zöldteapor lisztbe keverése, egy japán változat.


Eddigi hozzászólások száma: 5


5.

Suzika

2017-06-06 21:26:11

Yey~ Találtam egy receptet, amihez nem kell elmenni Japánba, hogy szerezzek sárkánypikkelyt, unikornisszarvat és tündérszárnyat, hogy elkészítsem. xD - fetrengo nevetés Így megvan a hétvégi program.~

4.

Milcsa

2008-09-02 19:06:43

XD - fetrengo nevetés nekem jól sikerült :D - nagy mosoly bár nem a receptet követtem XD - fetrengo nevetés lehet azért :D - nagy mosoly

3.

Echan

2008-09-01 11:44:34

Találtam egy másik receptet hozzá ahol valóban más értékek voltak megadva... Sajnálom, hogy hibás volt a recept. Remélem mostmár rendesen el lehet készíteni, majd én is megpróbálkozok vele.

2.

Aqualuna

2008-07-25 16:23:57

Ezt én is ki fogom próbálni!

1.

Milcsa

2008-07-02 09:42:41

Süti! Végre megjöttem a táborból, így lessz időm ezt is megsütni. Szerintem finom lessz XD - fetrengo nevetés