Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2282038

Regisztrált felhasználók
száma:
22640

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1592

Utolsó 5 látogatónk:
Panzerkw
2018-09-23 10:01:27
starla-001
2018-09-23 09:13:50
kizu
2018-09-23 07:31:00
vegel2017
2018-09-23 02:00:48
Rubina
2018-09-23 01:13:49
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 123 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 10 

Recept - Nyumen



Utolsó módosítás időpontja: 2008-06-30 04:41:20
Létrehozás időpontja: 2008-06-30 00:00:00
Eddig megtekintve: 2627 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

A Nyumen ismét egy rendkívül gazdagon variálható és emiatt igen népszerű étel Japánban. Tulajdonképpen egy somen metélttel készített levesféle. A somen egy búzalisztből készült vékonymetélt japán tésztafajta. Ránézésre hasonlít a magyar cérnametéltre. Az alábbiakban egy egyszerű nyumen receptet írok le, ami tulajdonképpen a többi változat alapját képezi.

Hozzávalók:
- 2 adag somen metélt (2 főre való adag),
- 4 csésze dashi,
- 2 evőkanál mirin,
- 2 evőkanál szójaszósz,
- 2 evőkanál aprított zöldhagyma,
- 1/2 teáskanál só.

Elkészítés:
A csomagoláson olvasható utasítás szerint főzzük meg a tésztát. Ha kész öblítsük le hideg vízzel és csepegtessük le, majd tegyük félre. A dashit tegyük egy fazékba és forraljuk fel. Adjuk hozzá a szójaszószt, a sót és a mirint. Tegyük a levesbe a tésztát és forraljunk rajta egyet, majd kapcsoljuk le a tűzhelyet. Ízesítésként szórjuk meg a tetejét zöldhagymával.

Magyarázat:
Dashi - Egyfajta alaplé, amit a kombu algából készítenek.
Mirin - Főzéshez használt édes rizsbor.









Eddigi hozzászólások száma: 8
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

8.

Echan

2009-01-25 08:47:12

A Dashi alaplevet nálunk nem igazán lehet elkészíteni mivel a kombu algát nem lehet kapni, de szerintem zöldségalaplé ugyanúgy megteszi. Ha esetleg mégis sikerül valakinek beszerezni a Kombu algát valahonnan, akkor szóljon és megkeresem az elkészítés módját.

7.

Renji

2008-12-03 16:56:24

Köszönöm Eszter-chan

6.

Echan

2008-11-14 13:23:14

Renji:
A nyumen és a Ramen tudtommal két különböző leves féle. A Ramen kínai eredetű étel, ami hamar megtelepedett japánban és számtalan variációja létezik. Megpróbálok keresni hozzá egy "általános" ramen receptet. ^^

5.

Renji

2008-10-10 17:35:53

Szia meg kérdezhetem hogy a Nyumen és a Ramen ugyan az??? Ha nem ugyan az meg kérhetlek hogy ha tudod tedd fel a Ramen recepjét is ... előre is köszönöm.

4.

Milcsa

2008-07-02 16:23:56

Wááh XD - fetrengo nevetés XD - fetrengo nevetés ekkora hüleséget írni ..... XD - fetrengo nevetés mondjuk nem csodálkozok magamon mert táborban utolsó nap nem hagytak aludni másnap meg 11:42-kor értünk haza/tegnap este :S - zavar/ úgyhogy ha valami hülyeséget írok még valahova akkor bocsi :S - zavar