Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2791768

Regisztrált felhasználók
száma:
26914

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
Csixie
2024-04-19 18:01:45
Mráz Anikó
2024-04-19 13:43:32
M4ethril
2024-04-14 18:46:32
Bumbadu
2024-04-14 18:22:15
AllenWalker
2024-04-14 14:25:05
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Chicken Nanban



Utolsó módosítás időpontja: 2010-10-19 18:48:06
Létrehozás időpontja: 2008-08-03 00:00:00
Eddig megtekintve: 5775 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Ez egy nanban ízesítésű sült csirke. A nanban nem más, mint maga az édes savanyú mártás, amit gyakran használnak sült csirkéhez és sült halhoz egyaránt.

Hozzávalók 4 személyre:
- 45dkg csirkecomb, ha lehet filézett,
- 1 fej hagyma,
- 1/4 csésze ecet,
- 4 evőkanál cukor,
- 4 evőkanál szójaszósz,
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika,
- 1 evőkanál olaj,
- kukorica keményítő.

Elkészítés:
A vékonyra szeletelt hagymát áztasd hideg vízbe. A szójaszószt, a cukrot, az ecetet és a pirospaprikát keverd össze egy edényben és alacsony hőmérsékleten melegítsd fel. Amikor a cukor már feloldódott, akkor kapcsold le a tűzhelyet. A csirkét vágd harapás méretű darabokra és forgasd meg a kukoricakeményítőben. Melegítsd meg a kanál olajat a serpenyőben és süsd meg a csirkéket amíg szép arany barnák nem lesznek. Öntsd az édes-savanyú szószt a csirkére és kapcsold le a tűzhelyet. A vízben áztatott hagyma szeleteket szűrd le és csepegtesd le, majd oszd szét 4 tányéron. A csirkedarabokat tedd a hagyma tetejére és végül a visszamaradt szószt öntsd rá a csirkére és a hagymára. Köretként párolt rizs illik hozzá.

Megjegyzés:
Az ecettel bánhatunk csínján is, ugyanis az a tapasztalatom, hogy a magyar ecet nagyon erős ehhez az ételhez. Ha netán mégis nagyon savanyú lenne, tegyünk hozzá még egy kis cukrot és egy kis vízzel hígítsuk fel. De vigyázzunk, hogy ne veszítse el pikáns ízét, mert ugye az a lényeg, hogy némileg savanyú legyen. Ha nagyon sok lett a víztől, akkor nem muszáj mindet beleönteni a húsba. Ha mégis beleöntöd mindet és a húson lévő keményítő nem elég, hogy besűrítse a mártást, akkor még tehetsz hozzá egy kevés keményítőt is. Az íze amúgy nem meglepő módon nagyon hasonlít az édes-savanyú kínai szószhoz, így tulajdonképpen tekinthetjük annak alapjául is.


Egy némileg eltérő recept.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

GG

2008-08-03 07:36:24

Tegnap Eszter-chan megfőzte nekem ezt az ételt, és nagyon ízlett! Csak ajánlani tudom mindenkinek! Nagy előnye, hogy hamar kész van és nagyon-nagyon finom.