Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2791619

Regisztrált felhasználók
száma:
26914

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
M4ethril
2024-04-14 18:46:32
Bumbadu
2024-04-14 18:22:15
AllenWalker
2024-04-14 14:25:05
Luni22
2024-04-12 20:13:15
Klarafedor9
2024-04-12 14:49:24
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Tebasaki



Utolsó módosítás időpontja: 2008-09-24 04:46:18
Létrehozás időpontja: 2008-09-24 00:00:00
Eddig megtekintve: 4643 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

A Tebasaki egy Nagoyai specialitás, ami tulajdonképpen fűszeres rántott csirke szárny. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 16 csirke szárny,
- 2 tk. Reszelt gyömbér,
- 1 ek. Szaké,
- só és bors,
- katakuriko (burgonyakeményítő, vagy kukoricakeményítő) bundázáshoz.

Mártáshoz:
- 3 ek. Szójaszósz,
- 1 ek. Szaké,
- 3 ek. Mirin,
- 2 ek. Szezámmag.

Elkészítés:
A mártáshoz valókat alaposan keverjük össze és rakjuk félre állni.
A csirke szárnyakat az izület mentén vágjuk ketté. Egy műanyag tálba tegyük bele a szárnyakat és a szakét, valamint gyömbér keverékével öntsük le, hagyjuk pácolódni 5 percet. A szárnyakat papírtörölközőn itassuk le és mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük. A hús forgassuk meg a keményítőben, mintha paníroznánk. Egy mélyebb serpenyőben kb. 170 C°-ra melegített olajban arany barnára sütjük a csirke szárnyakat, kb. 8-10 perc alatt. Egy másik serpenyőben felforraljuk a félretett mártást, majd hozzáadjuk a sült csirke szárnyakat, és gyorsan összeforgatjuk.


Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Milcsa

2008-09-24 16:49:16

XD - fetrengo nevetés ^^ finom lehet^^ és a hozzávalókat is könnyű beszerezni hétvégén meg is csinájjuk :D - nagy mosoly