Egy tulajdonképpeni rántotta tekercs, ami reggeliként vagy a bento dobozban kerül asztalra.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 tojás,
- 3 ek. dashi alap lé (bár nem ugyanolyan, de lehet helyettesíteni húsleves lével),
- 2 ek. cukor.
Elkészítés:
A tojásokat üssük egy edénybe, adjuk hozzá a dashi levet, a cukrot és alaposan keverjük össze. Melegítsünk fel egy serpenyőt és kenjük ki egy kevés olajjal. Eredetileg ezt az ételt kifejezetten Tamagoyaki serpenyőben végzik, ami négyzet alakú, de szerintem a kör alakú is megfelel, csak így egy kicsit nehezebb. Egy kis adag tojást süssünk ki úgy mint a palacsintát, és ha félig megsült, akkor egy lapát segítségével óvatosan göngyöljük fel és csúsztassuk a serpenyő egyik felébe. A szabadon maradt részre egy újabb vékony réteg tojást öntünk, ügyelve, hogy a már kész tekercs alá is jusson egy kicsi, nehogy odaégjen. Ha félig megsült, akkor az előző göngyölegre göngyöljük fel az új réteget, hogy vastagabb legyen a tekercs. Ha kész, akkor egy tányéron 3-4 cm-es szeletekre vágjuk a tekercset.
Esetleg lehet a rétegek közé különböző zöldségféléket csempészni, ha valaki unalmasnak találná a sima tamagoyakit. |