Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2242035

Regisztrált felhasználók
száma:
22207

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1573

Utolsó 5 látogatónk:
Ilonka
2018-05-26 00:40:47
100szhogy100l
2018-05-26 00:25:55
Csavoni
2018-05-25 23:59:05
Lisyndra
2018-05-25 23:51:39
Gman
2018-05-25 23:42:09
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 123 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 10 

Recept - Tamagoyaki



Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-28 18:41:55
Létrehozás időpontja: 2008-09-26 00:00:00
Eddig megtekintve: 2910 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Egy tulajdonképpeni rántotta tekercs, ami reggeliként vagy a bento dobozban kerül asztalra.

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 tojás,
- 3 ek. dashi alap lé (bár nem ugyanolyan, de lehet helyettesíteni húsleves lével),
- 2 ek. cukor.

Elkészítés:
A tojásokat üssük egy edénybe, adjuk hozzá a dashi levet, a cukrot és alaposan keverjük össze. Melegítsünk fel egy serpenyőt és kenjük ki egy kevés olajjal. Eredetileg ezt az ételt kifejezetten Tamagoyaki serpenyőben végzik, ami négyzet alakú, de szerintem a kör alakú is megfelel, csak így egy kicsit nehezebb. Egy kis adag tojást süssünk ki úgy mint a palacsintát, és ha félig megsült, akkor egy lapát segítségével óvatosan göngyöljük fel és csúsztassuk a serpenyő egyik felébe. A szabadon maradt részre egy újabb vékony réteg tojást öntünk, ügyelve, hogy a már kész tekercs alá is jusson egy kicsi, nehogy odaégjen. Ha félig megsült, akkor az előző göngyölegre göngyöljük fel az új réteget, hogy vastagabb legyen a tekercs. Ha kész, akkor egy tányéron 3-4 cm-es szeletekre vágjuk a tekercset.
Esetleg lehet a rétegek közé különböző zöldségféléket csempészni, ha valaki unalmasnak találná a sima tamagoyakit.









Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

dzsussz

2010-03-31 13:25:37

Naon 1szerű am elkészíteni csak gyakorolni kell. Én más recept alapján csináltam abban szójaszósz volt nem dashi ,de sztem naon fini.