Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2787473

Regisztrált felhasználók
száma:
26894

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1686

Utolsó 5 látogatónk:
Mancs1
2024-03-19 00:53:36
zsanett.rimai
2024-03-18 02:12:54
Rimuru
2024-03-17 08:08:06
Blackfield
2024-03-16 23:32:13
VOYAGER2
2024-03-16 21:58:13
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Yakisoba



Utolsó módosítás időpontja: 2008-10-03 04:33:30
Létrehozás időpontja: 2008-10-03 00:00:00
Eddig megtekintve: 5511 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

A yakisoba japán sült tésztaféle és gyakran találkozni vele animékben is, ezért gondoltam, hogy leírom a receptjét. Többféle receptje van, de ez fordul elő a leggyakrabban, így ezt lehetne az alapreceptnek nevezni. Elkészítésének olyan sok módja van, hogy nem tudtam választani hozzá megfelelő videót, mert ahány szakács volt, annyi féleképen készítették el ezt az ételt.

Hozzávalók 2 személyre:
- 2 adag yakisoba metélt tészta (Szerintem helyettesíthető vékonymetélttel, vagy spagetti tésztával, amit előtte megfőzünk.),
- ½ evőkanál. étolaj,
- 10dkg vékonyan felszeletelt sertéshús,
- ¼ csésze felszeletelt sárgarépa,
- 1 zöld kaliforniai paprika csíkokra vágva,
- ¼ közepes vöröshagyma vékonyan szeletelve,
- 2 csészényi csíkokra szeletelt káposzta,
-4-6 evőkanál. yakisoba mártás, vagy Worcestershire szósz,
- Beni shoga (savanyított vörös gyömbér) díszítésként, el is hagyható;
- Ao-nori (szárított zöld hínár) díszítésként, el is hagyható;
- Só és bors.

Elkészítés:
Az étolajat megmelegítjük egy serpenyőben (ha wok, akkor az jobb). A sertéshúst megpirítjuk benne, sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, a hagymát és a paprikát és néhány percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és újabb néhány percig, együtt sütjük. Ha kész az egészet egy tálba borítjuk. A visszamaradt olajon - vagy ha nem maradt, akkor tegyünk alá egy kicsit - megpirítjuk a tésztát. Ha kész visszaborítjuk bele a zöldséges húst, és ¼ csésze vízzel felöntjük, fedő alatt pároljuk takaréklángon. Ha a készre főtt, vegyük le a fedőt, és adjuk hozzá a yakisoba mártást. Gyors mozdulatokkal keverjük össze, majd két részre osztjuk és beni sogával, ao-norival díszítve tálaljuk.


Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Echan

2009-01-25 08:37:34

Az üveg tészta az más, inkább a levesbe használt cérnametélthez hasonlít. Szerintem jobban lehet helyettesíteni spagetti tésztával.

Interneten vannak japán konyhával foglalkozó online boltok, ha rákeresel akkor biztosan találsz.