- Listázás időrendben - - Listázás ABC sorrendben -
Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 
Recept - Yakisoba
Utolsó módosítás időpontja:
2008-10-03 04:33:30
Létrehozás időpontja:
2008-10-03 00:00:00
Eddig megtekintve:
5511 alkalommal
További találatok
| Az ismertető szerkesztője:
Echan
|
A yakisoba japán sült tésztaféle és gyakran találkozni vele animékben is, ezért gondoltam, hogy leírom a receptjét. Többféle receptje van, de ez fordul elő a leggyakrabban, így ezt lehetne az alapreceptnek nevezni. Elkészítésének olyan sok módja van, hogy nem tudtam választani hozzá megfelelő videót, mert ahány szakács volt, annyi féleképen készítették el ezt az ételt.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 adag yakisoba metélt tészta (Szerintem helyettesíthető vékonymetélttel, vagy spagetti tésztával, amit előtte megfőzünk.),
- ½ evőkanál. étolaj,
- 10dkg vékonyan felszeletelt sertéshús,
- ¼ csésze felszeletelt sárgarépa,
- 1 zöld kaliforniai paprika csíkokra vágva,
- ¼ közepes vöröshagyma vékonyan szeletelve,
- 2 csészényi csíkokra szeletelt káposzta,
-4-6 evőkanál. yakisoba mártás, vagy Worcestershire szósz,
- Beni shoga (savanyított vörös gyömbér) díszítésként, el is hagyható;
- Ao-nori (szárított zöld hínár) díszítésként, el is hagyható;
- Só és bors.
Elkészítés:
Az étolajat megmelegítjük egy serpenyőben (ha wok, akkor az jobb). A sertéshúst megpirítjuk benne, sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, a hagymát és a paprikát és néhány percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és újabb néhány percig, együtt sütjük. Ha kész az egészet egy tálba borítjuk. A visszamaradt olajon - vagy ha nem maradt, akkor tegyünk alá egy kicsit - megpirítjuk a tésztát. Ha kész visszaborítjuk bele a zöldséges húst, és ¼ csésze vízzel felöntjük, fedő alatt pároljuk takaréklángon. Ha a készre főtt, vegyük le a fedőt, és adjuk hozzá a yakisoba mártást. Gyors mozdulatokkal keverjük össze, majd két részre osztjuk és beni sogával, ao-norival díszítve tálaljuk. |
Eddigi hozzászólások száma: 1
1.
Echan
|
2009-01-25 08:37:34
Az üveg tészta az más, inkább a levesbe használt cérnametélthez hasonlít. Szerintem jobban lehet helyettesíteni spagetti tésztával.
Interneten vannak japán konyhával foglalkozó online boltok, ha rákeresel akkor biztosan találsz.
|
|
|